Baterija iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija iPhone 5

20.11.2012 | 23:28
Ne znam koliko način punjenja ima veze sa trajanjem pražnjenja, ali čini se da na životni vijek i te kako utječe da li se telefon puni na kompu (sporo) ili na punjaču (brzo).

How to Prolong Lithium-based Batteries
20.11.2012 | 23:51
Veća struja punjenja (tj. brže punjenje) = veća temperatura baterije = kraći životni vijek. To stoji. Ali niti "brzi" (tj. jači) punjač ne puni uvijek maksimalnom strujom, nego samo onda kad ima smisla (kad je baterija jače prazna).

Tako da je općenito najbolji način za produžiti životni vijek da se ne prazni bateriju do dna, nego da se telefon drži na (ovakvom ili onakvom) punjaču kad god je prilika. Meni je u autu uvijek mobitel na punjaču, te kad navečer dođem doma, cijelu noć.
21.11.2012 | 00:02
IgorD kaže:
Ne znam koliko način punjenja ima veze sa trajanjem pražnjenja, ali čini se da na životni vijek i te kako utječe da li se telefon puni na kompu (sporo) ili na punjaču (brzo).

How to Prolong Lithium-based Batteries

Ako sam dobro shvatio to istraživanje, za duži vijek baterije trebali bi ponekad ili uvijek puniti uređaje sa izvorom koji daje manji napon, ali time je baterija trenutno smanjenog kapaciteta što nije neki bed osim ako ne patim da mi baterija bude egzaktno napunjena 100% kao što se dobije originalnim punjačem! Odnosno što veča razlika u potencijalu između punjača i baterije, to bolje za bateriju, uz uvijet da je napon manji od 4.2V! Jel tak?

Generalno uvijek bateriju praznim do nekih 20-30% pa ga skopčam na punjač! Očito ga treba držati svako malo! Sad ću to prakticirat na 5-ici, ali više na USB-u laptopa i auto punjaču nego na njegovom originalnom punjaču!
21.11.2012 | 00:23
Kvalitetan punjač upravlja i strujom (koja određuje brzinu punjenja, ali nažalosti i temperaturu) i naponom (koji određuje konačnu razinu punjenja, ali nažalost i elektrostatski stres, a posredno isto i struju, i temperaturu). Ako je brzi punjač, diže struju samo kad je baterija više prazna (na početku punjenja), a napon samo kad treba postići punjenje do kraja (na kraju punjenja).

U praksi, životni vijek baterije se održava bitno duljim tako da se baterija ne prazni više nego što se mora (dakle, kad si u prilici, spoji na punjač, bilo kakav). To je ona prva tablica. Ako uvijek prazniš do dna i puniš do vrha (100% DoD), životni vijek je 300-500 ciklusa. Ako nikad ne prazniš ispod 75%, životni vijek je 2000-2500 ciklusa.
21.11.2012 | 01:35
Mislim da LiIon baterije imaju neki debilni rezim punjenja. Vremenski i temperaturno ogranicen, uz kontrolu struje, a sve preko elektronike koja puni i u telefonu je, ne i u punjacu.
Ovo je sigurno tako, bat. se ne bi trebala musti do kraja, ostaviti malo napunjenu ina punjac.
21.11.2012 | 16:17
Ako se baterija stalno mora puniti onda je ionako nebitno koliko dugo traje. Nije da će se ovim načinom pražnjenja i punjenja baterija u jednom trenutku osuvremeniti, pa ćemo je moći prazniti do kraja. Prema tome, proizvođači ne bi za svoje uređaje trebali navoditi trajanje baterije ako će ona biti jednog dana bolja ako je stalno punimo. Dakle, trebali bismo svi sa sobom nositi produžni kabel i punit mobitele, laptope i ostalo u apsolutno svakome trenutku kako bi baterija imala što dulji životni vijek. Aha, al onda nam ni ne treba baterija. :|
10.02.2013 | 10:46
imam problema sa BATERIJOM iPhone 5 16gb T-Mobile, kada sam duže vani recimo 2-3 sata temperatura oko -1 ili još niža, baterija se naglo isprazni, recimo sa 55% padne na 15-20% i onda se ugasi, dok se opet malo ne sagrije nema šanse da upali... prikazuje gore da ga treba napunit, i kada dođem u auto ili stan nakon 5-10min sve radi kako treba... u čemu je problem... kome da se obratim... jesam jedini kojemu se to događa... recimo na skijanju kada ga najbolje trebam on se ugasi...
10.02.2013 | 17:54
Za svaku bateriju je normalno da gubi kapacitet na hladnoći.
10.02.2013 | 18:26
Na istim mjestima sam bio sa iphone 4s i Nokiom C2 nikada slični problemi a znalo je biti i -10 do -15 sve radilo
, sigurno nije normalno da na -2 izgubi sa 55% na 15% baterije i onda se izgasi...to sam doživio prvi puta u životu jedino sa iPhone 5, dok svi ostali rade kako treba
svi mobiteli su u đepu od jakne, hodam 10god. na skijanje i bilo je puno hladnije pa se to nije događalo ni sa jednim uređajem....
10.02.2013 | 19:00
Jesu li te puškom tjerali da ga kupiš?
10.02.2013 | 19:02
Ako se ponaša drastično lošije, onda je baterija neispravna, ali to bi se moralo pokazati i kod normalne uporabe.
10.02.2013 | 19:06
Ja bi odmah trazio novi, naravno ako ga mozes dobiti.
10.02.2013 | 19:08
zamoli nekoga tko ima peticu da dodje sa tobom pa vidi dali se ista stvar ponavlja i na drugom telefonu. ako se ponovi, ocito je baterija 5ice zimogrozna, ako ne, reklamiraj!
10.02.2013 | 21:19
Da, to mi nije odmah palo na pamet. iP5 može biti više osjetljiv na hladnoću od prosječnog mobitela, jer ima metalna leđa. Dakle, termički vodič, umjesto izolatora, tako da se baterija u mobitelu puno lakše i brže podhlađuje nego u mobitelu s plastičnim kućištem (ili staklenim, iako kod staklenom ne može biti tolika razlika). Također, iP5 je dosta tanak pa je time još izloženiji podhlađivanju.
11.02.2013 | 01:59
smayoo kaže:
Da, to mi nije odmah palo na pamet. iP5 može biti više osjetljiv na hladnoću od prosječnog mobitela, jer ima metalna leđa. Dakle, termički vodič, umjesto izolatora, tako da se baterija u mobitelu puno lakše i brže podhlađuje nego u mobitelu s plastičnim kućištem (ili staklenim, iako kod staklenom ne može biti tolika razlika). Također, iP5 je dosta tanak pa je time još izloženiji podhlađivanju.

Dakle, nema druge nego u gaće s njim, pod jaja.
11.02.2013 | 04:46
I ovo da cujem, zimogrizni iPhone

Vec vidim masu zastitnih futrola za iPhone sa funkcijom grijanja baterije

Naravno iPhone9 ce imati ovaj feature direktno podrzan od strane sustava, dok ce grijaci biti implementirani u zadnji poklopac telefona.

Koristeci GPS, ugradjene temp senzore, ali i vremensku prognozu, inteligentno ce se ukljucivati po potrebi. Interakcija od strane korisnika nece biti potrebna. So awesome

Naravno, za to vrijeme ce se vec stancati kineske kopije sa klimom (za tople ljetne dane)
11.02.2013 | 08:16
Nije telefon zimogrozni, već baterija. To je sa svakom baterijom.
11.02.2013 | 18:16
photo-7196ed76d0ecbb7e5f06956c1c3d4180.PNG

Što vi radite s telefonom kad baterija traje kratko?
11.02.2013 | 18:49
Ja razgovaram.
Čovječe, u 59h imaš 3h razgovora. Ja sam zadnji put imao tako malo tamo negdje, 2004. Rane.
Meni u 120h radnog tjedna u prosjeku 30 ode na spavanje i još 20 na periode kad nije pristojno nikog zvati pa niti ja zovem, niti mene zovu. Ostane 70h od kojih ja nikad ne prođem ispod 40% na telefonu, dakle 28h tjedno, odnosno u prosjeku 5-6h dnevno. S tim da nekad to bude 8-9, a nekad 1-2.
I dobar dio tih razgovora bude u autu, preko bluetooth handsfree. A jedan dio preko Skypea. I stalno mi je sve uključeno. BT, WiFi, 3G. Nemam ni vremena, ni volje baviti se time da stalno mislim što na telefonu da uključim, što da isključim. Nisam ga zato kupio.
11.02.2013 | 19:13
smayoo kaže:
Ja razgovaram.
Čovječe, u 59h imaš 3h razgovora. Ja sam zadnji put imao tako malo tamo negdje, 2004. Rane.
Meni u 120h radnog tjedna u prosjeku 30 ode na spavanje i još 20 na periode kad nije pristojno nikog zvati pa niti ja zovem, niti mene zovu. Ostane 70h od kojih ja nikad ne prođem ispod 40% na telefonu, dakle 28h tjedno, odnosno u prosjeku 5-6h dnevno. S tim da nekad to bude 8-9, a nekad 1-2.
I dobar dio tih razgovora bude u autu, preko bluetooth handsfree. A jedan dio preko Skypea. I stalno mi je sve uključeno. BT, WiFi, 3G. Nemam ni vremena, ni volje baviti se time da stalno mislim što na telefonu da uključim, što da isključim. Nisam ga zato kupio.

O Bože, pa tebi dan traje kao i u vojsci 25 sati! Je li kontroliraš zdravlje? (Nije da te zajebavam, ali tempo ti je ubitačan.)

Ja zovem samo kad moram, ja upravljam s pozivima i javljam se i/ili ne javljam na pozive jer si to mogu dozvoliti. Jedan dio poziva je iz ureda, ali ni blizu tolikj minutaži kao što ti imaš.

PS
Jučer je bila nedjelja!
11.02.2013 | 22:00
Meni nakon zadnjeg iOS6 updatea jako loša baterija. 70% mi pođe samo što je upaljen 3G u roku od 4sata! Nevjerovatno! Nikad mi ovako loš nije bio.
11.02.2013 | 23:03
zabac kaže:
O Bože, pa tebi dan traje kao i u vojsci 25 sati! Je li kontroliraš zdravlje? (Nije da te zajebavam, ali tempo ti je ubitačan.)

To me je naučio prvi šef, još iz HEP-a. Kad smo mu se u jednom remontu usprotivili da je taj rok nemoguć, on nam je odgovorio: "Ako ti 24 h dnevno nije dosta, tko ti kaže da moraš spavati baš svaki dan?"

Nije se šalio, nego mu se dogodio lapsus - htio je reći "12 h dnevno".

Ja zovem samo kad moram, ja upravljam s pozivima i javljam se i/ili ne javljam na pozive jer si to mogu dozvoliti.

Nemam ja s tim problema. Ja se isto ne javim kad mi ne odgovara. Ali meni to ne stvara stres. Volim taj posao, jbg...
  • mileni
  • Posjetitelj
11.02.2013 | 23:32
Mrzim mobitele opcenito. Mrzim sto me bilo tko moze dobiti gotovo uvijek. Prije nego sam dosao u ZG, najveca potrosnja na mobitelu bila mi je 28kn u jednom mjesecu. Mobitel je sluzio za igranje tetrisa, ukoliko mi je netko trebao, otisao bih do njega

No ZG, a kasnije i posao promjenili su tu sliku. No ne i moju mrznju napsram tom cinjenicom da me bilo tko moze dobiti bez obzira gdje se nalazim. Imam par ljudi koji me uvijek mogu dobiti, ostatak je na muteu pa se javim kad stignem. Jednostavno ne shvacam zasto ne volim koristiti mobitel. I dan danas vecinom iPhone koristim za mailove i surfanje + testiranje appova. Pozivi dolaze tek nakon toga. Jedini sms-ovi koje saljem su oni vezani uz placanje parkinga.

Moj poslodavac je prije ustvrdio da je prezadovoljan mojom potrosnjom mobitela. Ne da nikad nisam probio limit firme, vec nisam valjda ni pola presao. A ono sto sam potrosio sam potrosio iskljucivo na posao, nikakvi privatni pozivi i sl. gluposti. Ukratko, mrzim dostpunost, dok neki jedva cekaju ta vremena kad ce ljude pri rodjenju chipirati
12.02.2013 | 00:03
Svaki se mobitel može ugasiti ili preusmjeriti
12.02.2013 | 14:14
Eto,

mreza Vipnet, "petica" sa 6.1, nije JB, predzadnje punjenje 3 i pol dana sa normalnom upotrebom i paljenim gasenim LTE (ja brijem da je to isto kao da sam ugasio 3G jer nema smisla stavljati posebnu tipku za svaku vrstu posebno, zna se sto hoces kada ju aktiviras i ukljuceno ti je ono sto ti je dostupno 3G/LTE)

od jucer u 11.00 do danas, sa cijelo vrijeme ukljucenim LTE i povremenim razgovorima, smsanjima, whatsappanjem i nesto surfa (fejs.... google) baterija nakon 25sati na 75%. Lokacija Zagreb i to je to, zadovoljan naravno
12.02.2013 | 14:30
Ja moram reci da imam jako puno problema s baterijom u zadnje vrijeme. Nakon 2 sata koristenja pada na 70 posto. To prije nije bilo nikako i mogu reci da me nervira ali bas pravo. Sto je najgore kupio sam jos jedan punjac pa ga na poslu punim nakon rucka. Sutra pravac u apple store po drugi uredjaj jer ovo nervira za poludit.
12.02.2013 | 20:53
Probaj napraviti Restore bez povlašenja podataka, kao novi telefon i naknadno napuni s podatcima.
Meni je svojevremeno pomoglo kod prelaza s iOS4 na iOS5.
12.02.2013 | 21:44
zasto je to bolje? Samo pitam, jer ja sada radim na nacin da resetiram sve postavke prije zadnjeg backupa prije restore-a. i onda kad me pita jel ocu novi phone ili resore from backup to napravim.

Nije da imam nekih problema s baterijom, makar u zadnje vrijeme mi samo raste usage time makar ne koristim mobitel.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
12.02.2013 | 21:59
Zmijutin kaže:

...... makar u zadnje vrijeme mi samo raste usage time makar ne koristim mobitel.

Al zato on sam sebe koristi
12.02.2013 | 22:10
Upravo se vratio iz apple store-a. Dobio nakon 15 min cekanja novi iphone.u ovih dva sata koristenja baterija je puno bolja samo me zanima dali ce ostati tako ako jb napravim.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (274)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO