nestale slike s iphone 4s...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

nestale slike s iphone 4s...

27.12.2012 | 14:26
ovak...
imam i ja iphone i ima i moj tata...
velevazno smo htjeli pogledati slike s njegovog telef., no posto ja imam vec itunes store na kompjuteru on mi je automatski, i uz moj JEDAN klik (umjetna plavusa), sinkronizirao njegov uredjaj s mojim...
uglavnom...zbrcko nam je kontakte...moji sto su bili na mobitelu prebacio je njemu, njegovi sto su bili prebaceni su meni i tako...
najveci problem mi je sto su njegove slike nestale s mobitela i prebacile su se neke moje fotke...
da li, DA LI postoji neko rjesenje da se to vrati nazad ako je ikako moguce??
na netu spominju neki IPHONE DATA RECOVERY FOR WINDOWS...navodno da se mogu vratiti svi podaci...
paaaaa...molim pomoc...bilo kakvu...
i onak, zast ak ga prikopcas na komp i tak nest napravis mora sve izbrisat i sprckat???
to bi kao trebao bit pametan mobitel
nisam ocekivala da ce od jednog klika sve maknit
27.12.2012 | 14:50
Pametan mobitel zahtijeva i pametnog korisnika.
Sinkronizacija znači usklađivanje podatka na dva različita izbora. U principu, to se, za ovo što ste vi htjeli, nikad ne radi tako, nego bi trebala biti neka dijeljena biblioteka u iTunesima pa je onda povučete oboje preko iTunesa.

Bojim se da recovery softver neće pomoći jer su izgubljeni dokumenti syncanjem vrlo vjerojatno pregaženi drugima. Ali nisam na iPhoneu to nikad radio, pričam napamet. Javit će se netko tko ima konkretno iskustvo pa možda ipak bude načina da se to spasi
27.12.2012 | 15:53
Ima li on backup? iCloud?
Ako je on sinkronizirao svoj iPhone s nekim računalom prije toga, onda vrlo vjerojatno ima backup iz kojeg se to može vratit (bar dio). Pogledaj na tom računalu u iTunesu pod preferences/devices i vidi postoji li backup za taj iPhone i od kad je. Također, ako je koristio iCloud backup moći će se nešto spasiti.
Isto vrijedi i za tvoj iPhone. Ako imaš backup na svom računalu, vratiš backup i mob ti je kao što je bio prije.
27.12.2012 | 16:39
imamo jedan komp u kuci sa samo mojim backup-om na itunes...tako da kad sam jucer to napravila pise moj iphone.
a sto se tice njegovog telefona...ne volim mu bas prckat po mobitelu...
radila jesam azuriranje softvera, e sad, da li jesam upalila icloud ili ne nisam sigurna...
sto se mene tice i mog iphone, ma meni svejedno za neke kontakte...ali za njegove mi bas i nije i iskreno, voljela bih kad bi mu mogla vratiti slike...naravno i kontakte
a cuj, sve stima da pametan tel treba i pametnog korisnika ali zurba u kombinaciji sa stresom...lako dodje do greske
samo mi nije jesno zast je tako napravljeno da kad dodje do te sink. gube se neke stvari.
al ajd, to valjd treba tako biti
a sta je s onim softverom iphone data recovery? jel netko zna sta o tome?
27.12.2012 | 16:49
Koliko vidim, taj software spašava podatke iz backupa kojeg imaš na računalu, ali ti nemaš backup.
Možda griješim, ali tako mi se čini iz onog što sam pročitao.
27.12.2012 | 19:16
vjerojatno nemam, da...
ma ne znam, to mi takav shit i glupost da kad se spojis na nesto i sinkroniziras pa ti izbrise podatke...
logicno je da samo nadoda zar ne??
27.12.2012 | 19:46
Ne.

Ne možeš "sinkronizirati" uređaj kojeg netko drugi koristi sa svojim. Ako to pokušaš, on ono staro pregazi tvojim.

To što si ti htjela je nekakav "merge". Ne znam kako bi to nazvao. I prvi put čujem da je to netko tako pokušao. U svakom slučaju, nije ni blizu ikakvog normalnog ili uobičajenog postupka.
27.12.2012 | 22:39
Očito nije imala dosad puno iskustva a iTunesom. I meni sinkronizacija znači spajanje podataka s više izvora. Ali sam srećom bio dovoljno pametan da se informiran što Appleu znači sinkronizacija.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.12.2012 | 23:44
iTunesi prije sinkronizacije uvijek rade backup priključenog iUređaja. Da li postoji backup možeš provjeriti tako da ideš u iTunes Preferences pa klikneš na list "Devices" i tamo se nalazi lista svih backupova po nazivu koji je dan uređaju.

Ako postoji backup, prije ponovnog priključivanja tatinog iPhonea provjeri u postavkama iTunesa na tom istom navedenom listu (Tabu) da je stavljena kvačica ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically", pa se neće dogoditi da iTunesi pregaze taj backup i nanovo sinkroniziraju iPhone po priključenju na iTunes i time zauvijek nestane nada u povratak slika i kontakata.

Dakle, ako je kvačica gdje treba biti i vidjela si da imaš backup tatinog iPhonea, onda ga prikopčaj, klikni desnim klikom na njegov iPhone kad se pojavi u lijevom stupcu i odaberi opciju Restore. Vjerojatno će se instalirane aplikacije možebitno zbrčkati, ali bi se slike i kontakti trebali vratiti kako su bili prije nesretnog događaja.

U normalnim okolnostima, iTunesi uvijek daju prednost računalu nad priključenim uređajima po pitanju sinkronizacije, a naročito ako je priključeni uređaj prvi puta na njih spojen. Doduše, za kontakte pitaju želiš li Merge (spajanje), ali sve ostalo brišu! Zato uvijek naglašavam da TREBA OBAVEZNO staviti kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automaticvally" jer se barem kod priključenja uređaja na iTunes neće ništa dogoditi pa će biti dovoljno vremena za razmisliti što dalje.
28.12.2012 | 00:24
Meni je nekoliko puta pobrisao i aplikacije, muziku, knjige i kontakte sa brojevima telefona mi pregazio sa FB accountima sa email adresama...

Sad sam instalirao Wondershare TransPod i njime handlam fileove. Imam vise kompjutera i nije mi normalno da mi pobrise fajlove na telefonu zbog toga jel sam nesto prebacivao na "krivom" kompu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.12.2012 | 00:58
Ja hendlam nekoliko iUređaja, a sa svakom novom generacijom sam mijenjao iPhone i nikad mi se nije ništa sa njih pobrisalo, osim naravno ako nisam sam zabrljao. Do sada niti jedan uređaj koji sam imao i koristio nije radio onako kako sam si ja to zamišljao da bi trebalo biti, nego uvijek onako kako su to zamislili njihovi tvorci.

iPhone nije zamišjen da bude spremište i prijenosnik dokumenata i da ga se spaja na razna računala kao da je USB štapić. Isto tako iTunesi su komad softwera i to jako dobar, ali treba se s njima naučiti raditi, baš kao i sa svakim drugim kompleksnijim proizvodom. Nije to baš click and go, kao što ni sinkronizacija ne može biti samo spoji i klikni.
28.12.2012 | 11:26
Sank je više-manje sve rekao. Ja sam samo htio još jednom naglasiti da se u informatičkoj struci jako dobro zna što znači "sinkronizacija" i to nema veze s Appleom. Isto bi se ponašao bilo koji Sony, SonyEricsson, Nokia, Blackberry... Mogu prihvatiti da se nekome laički čini da bi sinkronizacija trebala raditi kao "data merge" iako ne znam otkud ta zamisao. To mi je otprilike kao da se nekom korisniku podrazumijeva da je svejedno da li u auto natače benzin ili diesel (navodim taj primjer jer sam nedavno upoznao gospođu kojoj se podrazumijevalo da je to svejedno).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.12.2012 | 12:28
Pa sinkronizacija na iTunesima zapravo i radi tako da spaja promjene sa računala i npr. iPhonea i izjednačuje ih na oba uređaja, ali ne i PRVI put, dakle, kad se po prvi put spaja iUređaj. PRVA sinkronizacija daje prednost podacima koji su na RAČUNALU, a ne na iUređaju i zato ju treba raditi pažljivo što podrazumijeva pažljivo čitanje onog što iTunesi javljaju i onda donošenje odluke što dalje napraviti.

Velika je razlika dakle, kod tog PRVOG spajanja uređaja ako je UKLJUČENA automatska sinkronizacija jer tada iTunesi podrazumijevaju da ŽELITE svoj NOVI uređaj uskladiti sa računalom, a ne obrnuto! Zato tada i postavljaju manje pitanja. Ako je pak automatska sinkronizacija isključena te ju treba ručno pokrenuti klikom na dugme SYNC, e onda i iTunesi prema vašim namjerama imaju više sluha te postavljaju više pitanja i daju više upozorenja. Osim naravno ako prethodno niste odabrali da se neka upozorenja više ne pojavljuju. Dobra je praksa zato prije prvog spajanja novog iUređaja na iTunes ići u njihove postavke pa na Advanced tabu kliknuti na dugme Reset Warnings.

Do pojave smartphonea, naročito ovih novih, svi smo mi imali jedne podatke na računalu, a druge na mobilnom telefonu. Prenosili smo kontakte sa jednog mobilnog na drugi preko SIM kartica, a na računalima smo obično vodili samo mail adrese jer nam drugi podaci kao što su tellefonski brojevi nisu bili toliko bitni. I dakle, sad kad imamo mogućnost da sve te podatke spojimo i sinkroniziramo, ajde mi recite koji je najbolji pristup?

Kako iTunesi mogu znati što je vama važnije, ono na računalu ili ono na iUređaju, a kod njihovog prvog spajanja? Naravno da ne mogu, ali ako ih automatskom sinkronizacijom prisilite da nešto naprave, zar nije logički za pretpostaviti da će računalu dati prednost? Pa računala su postojala prije pojave iUređaja zar ne?

Dakle, prije prvog spajanja prvo treba urediti svoju bazu podataka, na žalost ručno, jer iTunes ne može znati da vam je Pero Perić s tim i tim brojem telefona na iUređaju isti onaj Perić P. na računalu s onom e-mail adresom i eventualno nekim telefonskim brojem.

Slična pravila vrijede i za iCloud i početak korištenja, samo što je tu Apple pak dao prednost iUređajima, dok se na računalu npr. lokalni kontakti neće spojiti po automatizmu s onima na iCloudu, pa će se u početku pokazivati duplo. Ali i to je ok, jer nam je dana mogućnost biranja, a i spriječena je mogućnost da nam se neki kontakti na računalu izbrišu nakon spajanja na iCloud. Postoji jednostavan način kako to srediti da se na kraju lokalni kontakti spoje s onima na iCloudu i da se više ne pokazuju duplo, ali to izlazi iz ove teme.
28.12.2012 | 13:39
Sank kaže:
Pa sinkronizacija na iTunesima zapravo i radi tako da spaja promjene sa računala i npr. iPhonea i izjednačuje ih na oba uređaja, ali ne i PRVI put, dakle, kad se po prvi put spaja iUređaj. PRVA sinkronizacija daje prednost podacima koji su na RAČUNALU, a ne na iUređaju i zato ju treba raditi pažljivo što podrazumijeva pažljivo čitanje onog što iTunesi javljaju i onda donošenje odluke što dalje napraviti.

E upravo tako. Prva sinkronizacija je problem, ali samo onim ljudima koji koriste iphone tjednima/mjesecima/godinama, a da ga nikad nisu spojili s računalom i sinkali kroz itunes. Onda ga prvi put spoje, naprave sinkronizaciju i sve im nestane. iTunes upozori što će se dogoditi, ali očito se samo klikne OK i nitko ne čita.
28.12.2012 | 16:14
Da, naravno - prva sinkronizacija. Sorry, nisam to napisao jer mi se podrazumijevalo. Assumption is mother of all fuck-ups.
06.01.2013 | 11:40
ok, sve to sad stoji sto ste rekli. nisam informaticar pa ne znam pola stvari. radim samo sa spajanjem fotoaparata na kompjuter i prebacujem slike (i za to se mogu pohvalit da sam pro ) tak da sto se iphone-a tice i sinkronizacije te brisanja podataka nemam pojma.
kad sam spojila uredjaj vrtio je jedno 5 do 10 min. gledala sam u backup podacima postoji recimo 1000 i nesto podataka, e sad, da li je to i od mog i od tatinog uredjaja nemam pojma. sta recimo ako je ipak sacuvao njegove podatke i slike?
06.01.2013 | 13:56
Govno od iTunesa postoji već godinama i nisu ništa napravili da olakšaju rad korisnicima.Najveći brpj problema s iOS uređajima i podacima proizlazi iz iTunes.Priključim telefon na zadnji iTunes i ne vidim di se nalazi telefon,onda moram istraživati sve opcije 10 minuta dok ne vidim kako se dolazi do telefona na novim iTunesima.Kaže smayoo da je normalno da briše jel piše da se sinkroniziraju uređaji.Boli me neka stvar jel se sinha ili piše na ekranu kopanje motikom,on ne smije ništa brisati,nego smije samo dodavati.Najveći broj ljudi nisu IT stručnjaci da znaju iTunes poput sanka ili sainta....uostalom i telefon se prodaje kao uređaj za široke mase,pa nek onda i naprave taj iTunes kak spada.Npr. mnogi neznaju da se ne smiju spojiti na tuđi komp koji ima iTunes s drugim acc_om,ili jednostavno zaborave svičati acc i onda skinu kod frenda neku igru ili sl. i idu sihronizirati a onda ostanu bez desetke Gb podataka(slika,filmova,aplikacija,kontakata i dr) a imaju samo tu jebenu novu igru na telefonu i tuđe podatke.TO SE JEDNOSTAVNO NE SMIJE DOGAĐATI a kako će to apple rješiti je njihova stvar a ne moja.
07.01.2013 | 21:29
Imam par prijedloga,kako bi trebao izgledati iTunes.Znam da nije lako napisati takvu aplikaciju,ali kad sam ih popljuvao,red je i da kažem kako bi to trebalo izgledati.Na raznim forumima načitao sam se previše postova o gubljenju podataka,kontakata i sl. vezano uz iTunes.Dobar dio korisnika i ne žele uzeti te njihove apple đinđe(iPhone,iPad) baš zbog problema sinkornizacije s kompjutorom.Imam jedno pitanje? Da li mi možemo na telefonu ili padu pobrisati;aplikacije,dokumente,slike,igre i drugo...možemo.Ako možemo onda treba izbaciti iz ITunesa opciju da on sam nešto briše,neka ima mogućnost samo dodavanja.Neznam kako taj program funkcionira,ali valjda može da pročita i usporedi neke stvari;IMEI,ser. broj,ime uređaja i da ako korisnik želi napraviti neku glupu radnju gdje će ostati bez hrpu svojih podataka,kontakata i sl. da se upali nakakav "master reset" kao kod zrakoplova,gdje će i najgluplji korisnik shvatiti da se dešava nešto važno i neće klikati na yes i no bez ćitanja poruke(ta poruka može blinkati i biti označena crvenim slovima da je nešto jako važno)
Da iTunes nema mogućnosti brisanja nečega ne bi ni bilo problema.Ako netko ima puno slika koje želi pobrisati ili dokumenata,zašto ih ne vidimo u iTunesu kad kliknemo na slike ili doc. pa da ih jednostavno označimo koje želimo pobrisati.
Nemam pojma kako sve to funkcionira,niti sam imformatički pismen da znam nekakve komande u terminalu na macu,ali ljudi kojima je to posao bi trebali napraviti software u duhu mog prijedloga.Jel to izvedivo,zbog milion razloga neznam,ali znam da ako bi takvo nešto napravi,dobili još masu novih korisnika.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.01.2013 | 22:44
@cariblanco

Ajde, ispucao si se malo i s obzirom na nedavne događaje, dobro dođe. E sad, kad god se dogodi nešto nepredviđeno i što nismo htjeli, onda svalimo krivicu na računalo i programe, a sebe pravdamo da nismo programeri i informatičari Izjave tipa:

"ovo računalo je glupo ko k...."
"Govno od iTunesa..."
"Ja kliknuo, a iTunes mi je sve pobrisao..." itd.

su česte i prečeste. Istina jest, da su današnja računala kao i programi pisani za njih još daleko od toga da bi mogli iz našeg klikanja i tipkanja pročitati nam misli pa usprkos našem neznanju ili krivom kliku napraviti baš ono što smo željeli. čak i kad jednog dana budemo u mogućnosti da im naredbe izdajemo govorom, još uvijek ćemo morati paziti što tražimo jer i dalje nam neće moći čitati misli.

E sad, s obzirom da računala i programi ne mogu upoznati nas, jedino što nam preostaje da ne napravimo neku fatalnu grešku jest da mi upoznamo njih, kako rade i kojih se principa drže. Postoje samo dva načina kako možemo nešto naučiti. Jedan jest RTFM, tj. "Read That Fuc..n Manual", a drugi je sistemom pokušaja i pogrešaka.

Kad si već spomenuo mene u svom tekstu ispucavanja ljutnje na iTunse, mogu ti odmah reći da se ni ja nisam rodio s tim programom. I ja sam imao svoj prvi susret s tim komadom softwera i to na Windowsima! Većim dijelom sam ih naučio koristiti čitajući upute i pomoć, a jednim dijelom na žalost i kroz pokušaje i pogreške. I ja sam uspio jednom izbrisati sve kontakte sa mog iPhonea 3G, ali samo zato jer kad su me pitali što želim Merge ili Replace ja nisam čitao pažljivo pa sam odabrao Replace. No, kad sam shvatio što sam napravio, nisam odmah napao iTunes drvljem i kamenjem, već sam zastao da se smirim, jer teško je misliti konstruktivno kad si bijesan, pa se obično destrukcija nastavlja. I onda sam se sjetio da iTunes uvijek rade backup prije sinkronizacije. Napravio sam restore i sve se vratilo, pa sam kod slijedećeg sinkanja ipak odabrao merge i sve je na kraju ispalo kako treba.

Postoje uređaji, pa i softweri toliko jednostavni da ne trebaju uputstva, ali puno je više onih za koje ipak treba odvojiti barem malo vremena i doznati kako rade. Čini se da i danas još uvijek ima onih koji misle da su iTunes samo malo veći svirač multimedijalnih datoteka, no iTunes su MNOGO VIŠE od toga. iTunes su prije svega organizator naše medijateke, na žalost za naše podneblje gdje ne možemo kupovati multimediju, tek trunčicu kompliciraniji, jer treba neke radnje obaviti ručno ili uz pomoć nekih dodatnih programa (Tagalicious za glazbu ili iVI video converter za video), dijelitelj te medijateke u kućnoj mreži, organizator i sinkronizator za naše iUređaje, te na kraju i svirač.

Puno je korisnika imalo pritužbe na način sinkronizacije glazbe, a nitko valjda nije vidio na početnoj stranici opciju za uključiti "Manually manage music and video" pa onda vuci i bacaj i to ne samo pjesme kako ti se prohtije?! Ta opcija čak nije nikada bila skrivena u bespućima izbornika, nego tamo, na sredini prozora!

I zato, ne treba se nikada ljutiti na taj "glupi" komad softwera ili "blesavo" računalo, jer oni to ne mogu biti. Može se eventualno optužiti programera da je napravio nekakav bug, ali prvo to treba dokazati, ali najčešće smo si sami krivi jer ili se nismo dovoljno upoznali s mogućnostima, ili su nam pak prsti brži od misli, pa prvo kliknemo, pa tek onda mislimo.

Jesi li znao da se uključenjem one gore spomenute kvačice ispred MANUALLY MANAGE.... više uopće ne treba klikati na dugme SYNC i da se sve, ama baš sve može prebacivati iz iTunesa u iĐiđu povlačenjem tzv. Drag and Dropom?

I zato jedan savijet, naročito NOVIM korisnicima iĐiđa, prije nego bilo što prvi put odlučite raditi s iTunesima, pročitajte ili barem pitajte prije nego dođete u situaciju da bacate drvlje i kamenje na taj inače prilično dobar komad softwera. Baš onda kad ste potpuno uvjereni da će iTunes napraviti baš ono što želite, baš tada stisnite kočnicu i prvo dobro razmislite i svakako doznajte kako to napraviti bez posljedica po vaše dragocijene kontakte, slike i ostale vrijedne dokumente. I SVAKAKO prije PRVOG prikapčanja iĐiđe na iTunes idite u Preferences od iTunesa i na listu Devices OBAVEZNO stavite kvačicu ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically", a nakon prikapčanja iĐiđe na iTunes još uključite na Summary pod Options kvačicu ispred opcije "Manually manage music and videos" pa vam iTunes sigurno NEĆE izbrisati ili pomiješati vaš dragocijen sadržaj.
07.01.2013 | 23:10
Gle ovak @Sank,tebe sam samo usputno uključio u raspravu,niš posebno,ali kad si se već javio...nisi mi odgovorio niti na jedno pitanje ,zašto mora blesati iTunes nešto brisati da bi nešto novo morao sinkorinizarti.Ti normalno svaljuješ krivicu na korisnike zašto nešto ne čitaju.Sad ću ti reći iskreno,taj iTunes poznam izvaredno,ne možda kao ti ali sasvim dovoljno za advanced korisnika.Možda si čitao moj post gdje mi je iTunes u kombinaciji s iCloud pobrisao kontakte.Ja sam nakon tog događaja,trezveno razmišljao o tome i sjetio sam se da sam samo označio u iCloud_u da mi još samo sinkronizira mail korisnike,a backup na iCloud_u nije niti bio omogućen,neko sam izabrao iTunes za backup.Nakon toga sam skužio u čemu je bio problem,govno od iCloud_a je htjelo povući nekakav backup(koji mu ja nisam bio dodijelio) i vidio sam da imam u iCloud dva backup_a,jedan od iPad i jedan od iPhone gdje piše incomplete? I sad je to sranje od software(iTunesa i iCloda) nekako samo zaključilo da ja želim novu sinkronizaciju i pobrisalo mi sve kontakte.
Gle kolega,ti možeš pisati i nekakve bajke tu,ali ono što sam ja predložio je rješenje za iTunes i za apple.Na tom bi rješenju zaradili još hrpeninu dolara...ali su valjda nesposobni,kaj ti ja znam...znam samo jedno,ako se na jebenom androidu sve vidi na jebenim windowsima a nisu isti software ili iOS a ja ne vidim svoje slike na jebenom ajfonu na jebenom macu,koji su na OS X i iOS_u onda nešto jebeno ne štima u toj apple zajednici.
07.01.2013 | 23:15
Ja bi se pomalo slozio sa nezadovoljnom stranom i to samo zbog novih korisnika. Nisu bas svi informaticki potkovani, niti su svi stvoreni da stvari shvate iz prve. Naime, iphone/ipad/ipod su proizvodi siroke mase uz ne toliko ali opet nuzno koristenje itunes softwera. Iz nekoliko domacih primjera vidimo greske u koracima koji neke mogu kostati zivaca ali i manje/vise vaznih podataka. Sigurno bi trebalo prije koristenja itunesa ponuditi opciju begineer ili expert user. Begineer sa nekim izrazito najosnovnijim opcijama, a expert sa svime sto nudi uz upozorenje i objašnjenje da se mogu događat stvari zbog kojih kunemo i psujemo na sve strane ako si ne damo truda i vremena da se bolje upoznamo sa svime sto nudi itunes.

A sad nesto neobicno sto se meni u par dana dogada. Dali je netko primjetio da neke fotografije iz camera roll pobijele, vidim samo bijelu podlogu bez iceg drugog? Nisam uspio dokucit dali su to stvarno neke fotke ili se nesto nakalemi sto propustam u nekim koracima. To sam primjetio nakon prelaska na ios6. E sada dali je to neka slucajnost, to neznam. Sigurno je to da se ta pojava ne javlja nakon synca tj. povezivanja s itunes.
07.01.2013 | 23:39
Ja dok idem s posla doma (10-15 min.) u busu koristim to vrijeme iPhone,bar mi se 3 puta pojavi poruka(istina na sekuned ili manje) da mi je konekcija izgubljena i imam opciju dismiss ili cancel....iOS6 na 4S mislim žalosno je o čemu treba tu pričati o jebenom bug_ovitom sofware.....svi se pravi sljepi,a kad kaže car je gol,onda ga linčuju....stvarno sramota do neba od apple,prvom prilikom kupujem S3 a ovaj komad ide pod hammer 3 kg
08.01.2013 | 00:18
Iz iskustva sa androidom bjez od toga, bugovito je do boli. Iz iskustva prijatelja koji ga koriste, kloni se S3 uređaja.
Sve ti je to danas cijena profita, a u tome je i Apple nazalost. Apple je trenutno nesto manje zasran i predlazem ti da ne mijenjas okruzenje, kao i to da se probas malo opustit.
08.01.2013 | 05:46
Iz ono malo iskustva sa S3, tvrdim da je vrlo podložan kvarovima, a android je vrhunsko smeće. Nadam se da mi nikad neće trebat. Pored toga što je neintuitivan do bola, nakon kraćeg korištenja uspori se sve i šteka. I svakim danom je sve gore.
Neke stvari na iOSu i meni smetaju ali android mu nije ni do koljena.
08.01.2013 | 12:19
meni se jednom desilo da su se sve sms poruke koje sam slao , sinhronizovale sa zeninim iphoneom. Sad moram dobro paziti kad pisem sms. Glupost.
08.01.2013 | 13:41
Da to sa sms-om je poprilicno nezgodno.
08.01.2013 | 13:52
ja ne kontam koji im je to trebalo. unistit ce bruku brakova tako.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.01.2013 | 14:12
Da scarface32, napravio si neku glupost, samo je to teško priznati ili još bolje uvidjeti, ali kao što sam već napisao, lakše je ovdje ispucavati svoje nezadovoljstvo, nego se potruditi i ponešto naučiti. Pitanje: kad su vam se pomiješale SMS poruke jesi li se možda u to vrijeme igrao iMessageom? Je li ti ženin iPhone također prijavljen na tvoj Apple ID barem za App Store? Sjeti se što si radio kad vam se to dogodilo, pa će ti biti jasnije gdje si tapnuo prije nego si promislio.

Ja i moja žena već više od dvije godine koristimo iPhone i nikad nam se nije ništa pomiješalo, ni SMS, ni kontakti, a ni slike nam nisu bestragom nestajale, a mijenjali smo ih već nekoliko puta i svaki put je prelazak na novi iPhone prošao bez ikakvih problema premda je recimo na njezinom App Store prijavljen na moj Apple ID, ali zato je sve ostalo iCloud, iMessage i FaceTime na njezin i sve šljaka savršeno!

Evo ti samo jedan primjer gluposti: žena dobila novi iPhone i kod prve prijave po onim sivim ekranima muž dolazi do mjesta gdje se upisuje Apple ID. Na dnu stranice jasno piše da ako se na tom mjestu upiše Apple ID da će se odmah koristiti za sve i za App Store i za iCloud, ali on to ne čita i upisuje svoj Apple ID umjesto da tapne SKIP. Kad je konačno došao do kraja shvaća da su svi njegovi kontakti došli na ženin telefon, ali i ne samo to nego i iMessage poruke, notice, kalendari i reminderi. Psuje na Apple kako ne shvaća da je to ženin, a ne njegov iPhone, gubi razum, ne razmišlja više trezveno pa čini najčešću grešku: briše kontakte, a da se nije prvo odjavio sa svog iClouda. Kad na kraju završi i uzima svoj iPhone shvaća da mu više nema ni jednog kontakta na njemu.... Pitam ja sad vas tko je tu shebo cijelu priču, Apple ili muž?

Ovakvih primjera je puno, pa se čovjek zaista mora zapitati jesmo li mi stvarno spremni za te "pametne" tj. "smart" telefone, jer smo postali gotovani i željeli bi da sve koristimo bez da si damo barem malo truda i upoznamo se s tim uređajima. Tražiti da sve bude intuitivno za baš sve glave na ovom svijetu jednako je utopiji kao i ideja o društvu u kojem bi svi bili jednaki i svi trošili samo nužno potrebno pa nikome ne bi egziztencija bila ugrožena.

I samo da se razumijemo, ne branim ja ovdje niti Apple, niti njihove uređaje, jer su ipak samo proizvod kojeg je čovjek stvorio, a sve što ljudski rod napravi daleko je od vječnosti i savršenstva, samo čini se da to mnogi prečesto zaboravljaju, a da toga nisu ni svjesni, jer kako bi si inače dozvolili da tapkaju po tim uređajima bez da su prvo provjerili kako zaista funkcioniraju i davali svoje dragocijene podatke na njihovu milost i nemilost?
08.01.2013 | 14:33
Mozes li ti meni reci kakve bi veze trebao imati app store sa sms-ovima i imenikom? Po meni ne bi trebalo nikakve . Dobro znam kad aktiviram telefon on te pita da li hoces da sinhronizujes ostale podatke tipa agende i imenika. I to u slucaju samo ako u postavkama iclouda upisem svoj mail. Onda mogu sve sinhronizovati. Ali kod zene nema moje mail adrese, znaci ne bi trebao nista sinhronizovati sem app storea ako joj odobrenje dam. Ipak sluzim se malo vise iphoneom tako da znam kako to sljaka. I sto je jos gore moj idd na app store je gmail adresa a mail i sync je me.com. . Koja je sad tu logika? Ne saljem imessage sa gmaila nego sa me.com.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.01.2013 | 14:49
Idi u postavke iMessagea na svom i njenom iPhoneu i dobro provjeri ispred kojih su mail adresa kvačice za primanje iMessagea pa ih sve poskidaj jer na iPhoneu je dovoljno da je prijavljen samo broj!, a valjda imate svaki svoj mobilni broj, pa ti se više neće mješati porukice.

Ja imam iMessage uključen na svim iĐiđama i Macovima, pa su neki prijavljeni i pod mojim jednim te istim Apple ID, ali svejedno svaki prima poruke zasebno, ako su poslane na SAMO tu mail adresu i sve radi ko podmazano. Jedino što su mi sve upotrebljene mail adrese za iMessage izlistane na svim uređajima prijavljenim pod istim Apple ID, pa je na svakom kvačica samo ispred jedne adrese, a jedino na iPhoneima ne koristimo mail adrese nego samo broj.

I nije glupost što je Apple napravio da se na svim uređajima vide iste mail adrese jer je pretpostavio da korisnik želi primati poručice istovremeno na sve svoje uređaje, baš kao što se može primati i mail, a onda je do korisnika da to promjeni ako želi.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 15 minuta
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds