Hotspot app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hotspot app

21.01.2013 | 15:14
Mene zanima je li postoji kakva app za iphone s kojom mogu napraviti hotspot lokaciju da se preko laptopa ili kompjutera ljudi povežu na moj iphone. Pošto imam flat internet u tarifi, a često znamo otići gejmati pa nam treba internet konekcija za lan, dobro bi mi došla tako neka app da ne moram uvijek mob spajati na laptop pa na laptopu praviti mrežu (nije ni to teško ali što je brže brže je i lakše je).

Na androidu imaju tako neku app mislim da se baš i zove hotspot, nešto kao ovo:
play.google.com/store/apps/details?id=kr...LndpZmkuaG90c3BvdCJd
21.01.2013 | 15:20
Mislim da to ima svaki iPhone od 3GS na dalje. To Apple naziva Internet Tethering. Na mom prastarom 3G imam mogućnost preko USB-a i BT-a a, od mislim iOS4.3 i preko Wi-Fi-a.
21.01.2013 | 15:23
Da to znam, to koristim kad baš moram. Ali pitanje je ima li kakva app za tako što pa da ne moram mob spajati na laptop ili komp? I koliko sam primijetio obavezan mi je itunes jer sam probao kod frendice i ništa se nije dogodilo.
21.01.2013 | 15:35
Mogu ti reci da to na 4S ide bez problema,ukljucis hotspot na telefonu,na laptopu nadjes mrezu i surfas.Stvarno ne znam sta je tu komplikovano?Cijela operacija traje 10 sec.

Npr.
21.01.2013 | 15:39
Pa i na 3gs je isto jednostavno, ali problem mi je što ne nosim stalno kabal sa sobom, čekam da mi dođe s ebaya još jedan da imam rezervni. Ali svj opet na laptopu moram zasebno napraviti WIFI SPOT da se ostali mogu pridružiti na tu mrežu. To je puno jednostavnije kroz tako neku app ako postoji za iOS naravno.
21.01.2013 | 15:42
Zasto kabal??? Evo ja sam sada skopcao na svoj 4s iPad,mac mini,iPod i iPhone 4.Sporo jeste ali svi rade.
21.01.2013 | 15:44
Laptop je na WIN 7, i kad uključim hotspot na iphoneu mogu na net jedino ako iphone spojim sa laptopom ili preko kabla ili bluetooth (što nemam na lap), znači, samo kabal.
21.01.2013 | 15:49
Stani, ne kontam.Na laptopu nemas WiFi ?
21.01.2013 | 15:56
Ne, imam

Nego ovako: na laptopu imam win 7 ultimate i imam normalno wifi i kućnu mrežu (doma imam net), ali kad odem nekuda spojim si iphone da si napravim mrežu da mogu na net preko njega. No što ja želim, ja želim da mogu tako napraviti hotspot da se nekoliko računala može povezati na istu pristupnu točku (moj iphone), a kad ga ukopčam u laptop onda samo moj laptop ima tu mrežu, i onda ima neka procedura da se napravi na laptopu sa windowsima hotspot da se ostala računala povežu na tu mrežu koju tad nazovemo laptop.
Na androidu imaju aplikaciju kao što sam gore naveo preko koje oni odmah naprave pristupnu točku za internet, ograniče koliko se uređaja može povezati na tu mrežu, stave šifru i svi je vide kao normalnu kućnu modemsku mrežu. Ja nisam naišao zasad na ništa tako na iOS-u osim za JB app MyWy koja košta 19,99$, a trenutno nemam ni JB na iOS 6.0.1 tako da sam ograničen mogućnostima.
21.01.2013 | 15:59
Zajebava spajanje preko WiFi (ako je iPhone 5 u pitanju). Zaje... čak i s Macom (radi, ali nakon par pokušaja), a s Windowsa nikako. To je barem moje iskustvo.
21.01.2013 | 16:02
Vidi mislim da komplikujes nepotrebno.Ukljuci Hotspot na iPhone i povesi uredjaja koliko ti treba,imas pass i to je to evo kako to ide kod mene.
IMG_0223.PNG
21.01.2013 | 16:03
I feel a little bit stupid :/ Nisam uspio povezati par uređaja dosad, očito nisam dobro pokušavao
21.01.2013 | 16:04
jedan od ova 3 aparata je laptop na win 7
21.01.2013 | 16:06
smayoo kaže:
Zajebava spajanje preko WiFi (ako je iPhone 5 u pitanju). Zaje... čak i s Macom (radi, ali nakon par pokušaja), a s Windowsa nikako. To je barem moje iskustvo.

Mene nikad nije zajebavalo, jedino što mi nije tilo bez itunes-a.

I see, hvala saint
21.01.2013 | 16:08
Čemu kabel?

Dakle:

1. Odeš na iphoneu u postavke i napraviš personal hotspot preko wifi.

2. Uzmeš bilo koji uređaj odeš pronađi wifi mreže i odabereš ovu od iphonea upišeše pass i spojiš se. Ti uređaji mogu biti, mac, win, linux, ipod, iphone, android phone ili tablet, bilo kaj 15-o, apsolutno svejedno, mora samo imati funkcionalni wifi.

Ako ti ovo ne radi problem je s uređajem iz tč. 2. Itunes na uređajima iz tč. 2 nije potreban!
21.01.2013 | 16:08
Uff što sam spor...
21.01.2013 | 17:45
Pa nešto slično sam ti i napisao. S tome da možeš (mislim) 5 uređaja spojiti istovremeno. Od tlefona napraviš HotSpot i to radi provjereno i dosta bezbolno. Jedino ako imaš 3G ne radi preko Wi-Fi-a a, s ostalima da.
21.01.2013 | 18:07
mruzic kaže:
Čemu kabel?

Dakle:

1. Odeš na iphoneu u postavke i napraviš personal hotspot preko wifi.

2. Uzmeš bilo koji uređaj odeš pronađi wifi mreže i odabereš ovu od iphonea upišeše pass i spojiš se. Ti uređaji mogu biti, mac, win, linux, ipod, iphone, android phone ili tablet, bilo kaj 15-o, apsolutno svejedno, mora samo imati funkcionalni wifi.

Ako ti ovo ne radi problem je s uređajem iz tč. 2. Itunes na uređajima iz tč. 2 nije potreban!

Evo njega opet. Nije istina. Ako se radi o iP 5, problem je u iP 5, a ne u uređaju iz tč. 2. Dokaz je taj da se nijedan uređaj ne spaja na iP5 wifi hotspot od prve i bez problema, a windows PC se praktički ne može spojiti uopće (prolazi jedan od 10 pokušaja). Istovremeno se svi ti uređaji bez problema spajaju na neki drugi wifi access point (čak i na drugi mobitel, npr. neku Nokiu koja ima Symbian i JoikuSpot), sa WPA enkripcijom i istim, identičnim ključem.
21.01.2013 | 18:07
Inače, kabelom ili preko bluetooth PAN - radi bez problema.
21.01.2013 | 18:17
Smayoo uradi prvo reset network pa ponovo ubaci postavke(obavezno i pod tethered,logicno nece raditi HS bez toga) i probaj onda.
21.01.2013 | 19:23
Hm,mozes li meni rec kako da to napravim? Jer evo probao sam s frendom maloprije i nije me uspio nac sa svojim htc desireom
Jel trebam kake postavke di nariktati i kakve?
21.01.2013 | 20:10
theblack4 kaže:
Pa i na 3gs je isto jednostavno, ali problem mi je što ne nosim stalno kabal sa sobom, čekam da mi dođe s ebaya još jedan da imam rezervni. Ali svj opet na laptopu moram zasebno napraviti WIFI SPOT da se ostali mogu pridružiti na tu mrežu. To je puno jednostavnije kroz tako neku app ako postoji za iOS naravno.

Cini mi se da theblack4 ima 3GS za kojeg Apple nema podrsku za wifi hotspot, tako da bez JB i MyWii nista. Imam jedan 3GS i iOS 6.01 i ne nudi mi wifi hotspot vec samo Usb i bluetooth tethering. Ako sam u krivu onda sam i ja zainteresiran saznati kako ukljuciti wifi hotspot na 3GS
21.01.2013 | 20:25
Tocno je tako kako si napisa, nudi mi samo bluetooth i usb kabal, zato me i zanima to sto sam pita.
21.01.2013 | 20:30
3GS nema opciju wifi hotspot, samo usb. Ili jailbreak pa MyWi. Moguće ta mi je t o promaklo, stoga, ako je riječ o iphoneu 3GS ni ne možeš po defaultu preko wifi-a. Samo preko kabela. A ako je jailbreakan s MyWi programom iz cydie mozes napraviti WiFi hotspot ali to ti radi onak, ko smayi na iphone 5, promjenjivo

Smayoo meni radi i na iphoneu 5, tako da nije da ne radi svima nego nekima. I to kod tih slučajeva je općenito problem s wifi-em a ne samo s hotspotom. Budući da čovjek nije naveo da ga wifi i inače zeza niti da je riječ o iphoneu 5 tu mogućnost sam izbacio iz razmatranja.
21.01.2013 | 22:06
Da, očito ni 3GS ne može, ali moj stari 4G to sigurno može i koristio sam bez problema.
21.01.2013 | 23:03
Onda sam što se toga tiće jednu godinu unazađen
A bez jailbreaka znači nema nikakve takve app?
21.01.2013 | 23:10
saint kaže:
Smayoo uradi prvo reset network pa ponovo ubaci postavke(obavezno i pod tethered,logicno nece raditi HS bez toga) i probaj onda.

Ček, ček, polako...

Gdje reset network? Na iPhoneu? Gdje se to radi?
Koje onda ponovno ubacujem postavke? I kamo?
Na iPhone - ne znam gdje je / što je "tethered". Sve mi je na hrvatskom. Je li to ono pod "Postavke" gdje piše "Osobni hotspot"?
Photo_21.png
21.01.2013 | 23:19
Odeš Postavke-Općenito-Reset-Reset Network Settings (resetiraj mrežne postavke valjda na hrv, meni je na eng.)
21.01.2013 | 23:35
reset
IMG_0228.PNG
21.01.2013 | 23:36
pa ovdje
IMG_0224.PNG
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (264)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO