Poduplani kontakti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poduplani kontakti

06.03.2013 | 11:55
Poduplali su mi se gotovo svi kontakti u iPhone 4s. Vjervatno iTunes ima prste umješane u to. Kako da to sad riješim?
06.03.2013 | 11:59
otvori kontakte -grupe i tu izaberi nacin prikaza
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.03.2013 | 13:54
Smiješno, iTunes nema prste, ali ti ih imaš. Jesi li se igrao postavkama iClouda ili mijenjao način sinkronizacije sa iTuensima? Možda da napišeš što si radio prije nego su se pojavili poduplani kontakti, pa ćemo ti lakše dati pravi savjet. BTW, jesi provjerio u postavkama pošte s kojim računom što sinkroniziraš?
06.03.2013 | 22:35
geronimo kaže:
Poduplali su mi se gotovo svi kontakti u iPhone 4s. Vjervatno iTunes ima prste umješane u to. Kako da to sad riješim?

Ocito imas vise grupa kontakata sa istim unosima.
Uz to ti je u izborniku Groups gore lijevo ukljucen prikaz svih kontakata.
Napravi kako ti je Sank rekao, Groups pa odznaci Show all contacts i oznaci samo listu koju zelis npr. All iCloud.

Postoji nacin spajanja istih kontakata iz razllicitih grupa tako da nakon spajanja niti pri Show all mode-u neces imati duple unose.

Za spajanje istih kontakata napravi slijedece:

Udjes u kontakt zatim Edit pa skroz na dnu + Link contact, zatim spajas sa kontaktom koji zelis.
Tada ces dobiti unificiran kontaktni jednostruki prikaz u svim grupama koji ce kao takav biti i oznacen (Unified info).
Jednom kada sredis adresar neces imati duple prikaze za iste kontakte u razlicitim grupama.
07.03.2013 | 04:29
Mujo bi rekao "Fata je Fata, al' dva put je dva put"

Tako i tvoji kontakti. Bolje da imas duplo, nego da si sve pobrisao. Prouci malo kako ta sinkronizacija i grupiranje kontakata radi, da ne bi imao vecih problema u buducnosti...
07.03.2013 | 23:32
Ekipa, hvala na savjetima, međutim nemam nikakve grupe kontakata. Sve je u jednoj grupi ALL CONTACTS (to gledam na iPhoneu). Ne vidim ni opciju gdje bih se mogao inače prebacivati iz grupe u grupu. Tako nešto imam na kalendaru gdje se mogu prebacivati među više kalendara koje imam.

Također kad uđem u kontakt, pa na EDIT, nema nigdje opcije da se spajaju kontakti s drugim kontaktima!?

Uglavnom, vjerovatno je kod mene došlo do poduplavanja jer sam kontakte bekapirao na iCloud, a zatim sam nešto "čačkao" s iTunesom i tu je došlo do konflikta. Zanimljivo je da se nisu svi kontakri poduplali, negdje 80% odokativnom metodom su se poduplali, ostali nisu.

Riješit ću to vjerovatno "pješke" brišući jedan po jedan dupli i onda napraviti backup.
10.03.2013 | 09:39
Jesu li ti možda Facebook kontakti uključeni?
Meni je to pravilo problem otkad je ova integracija FB sa iOS-om, pa su mi bili dupli kontakti.
Al u postavkama, facebook, dozvoli ovim aplikacijama da koriste fb, maknuo sam kontakte, tako da mi je to rješilo problem.
10.03.2013 | 10:46
geronimo kaže:
Ekipa, hvala na savjetima, međutim nemam nikakve grupe kontakata. Sve je u jednoj grupi ALL CONTACTS (to gledam na iPhoneu). Ne vidim ni opciju gdje bih se mogao inače prebacivati iz grupe u grupu. Tako nešto imam na kalendaru gdje se mogu prebacivati među više kalendara koje imam.

Također kad uđem u kontakt, pa na EDIT, nema nigdje opcije da se spajaju kontakti s drugim kontaktima!?

Uglavnom, vjerovatno je kod mene došlo do poduplavanja jer sam kontakte bekapirao na iCloud, a zatim sam nešto "čačkao" s iTunesom i tu je došlo do konflikta. Zanimljivo je da se nisu svi kontakri poduplali, negdje 80% odokativnom metodom su se poduplali, ostali nisu.

Riješit ću to vjerovatno "pješke" brišući jedan po jedan dupli i onda napraviti backup.

Meni se desilo kad sam kemijao mobile.me/iTunes, s time da je prvi išao (stara usluga Applea koja se plačala) bežično, a drugi žičano.
Ja sam uvijek prije nekih zahvata kopirao sve kontakte u .vcf, tako va nicam trebao pješke ispravljati, nego jednostavno obrišem sve i iz početka. Sad kako imam OSX 10.6.8 sinkronizacija s računalom i nije moguća (osim ako nešto ne iskemijam). Kontakti su mi na iPhone-u i iCloudu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.03.2013 | 16:44
Nakon što se kontakti sinkroniziraju sa iCloudom, veliki je problem ako se opet prisilno uključi sinkroniziranje istih preko kabela i iTunesa. Tada se lako dogodi da se sve podlupla ili još gore u rijetkim slučajevima sve izgubi! Zato, kad se igrate sa svojim kontaktima, svakako je dobro prvo napraviti sigurnosnu kopiju.

Dovoljno je napraviti backup uređaja na lokalno računalo (može i iCloud, ali ne preproručam iz više razloga).

Kod prvog prebacivanja kontakata na iCloud preporučljivo je prvo ručno srediti sve kontakte na npr. iPhoneu i tek onda njega prvog prijaviti na iCloud. Prije spajanja ostalih iUređaja na iCloud, na njima treba izbrisati sve kontakte ako se prije nisu sinkronizirali preko iTunesa, ali i inače, a tek ih onda spojiti na iCloud, a računalo nema utjecaja pa se njega može spojiti na kraju. na računalu prvo treba isto tako ručno srediti sve kontakte na iCloudu, a onda ih lokalno pobrisati, pa ponovo povući na računalo da budu spremljeni i lokalno. U tom će se slučaju vezati pa se neće pokazivati duplo. Ako ne vidite iCloud ili Mac local, onda to treba uključiti u Preferences.

U svakom slučaju prvo spajanje je uvijek najteže i najbitnije i ako se ne napravi ispravno nastaju problemi. Morate zato obavezno odabrati jedan od iUređaja na kojem ćete srediti ručno sve kontakte i onda prvo njega spojiti na iCloud, a nakon toga spajati ostale uređaje najbolje bez kontakata da se ne izmješaju već da na njih dođu sređeni kontakti sa onog prvog.

@zabac, tebi nije moguća sinkronizacija s računalom jer si još uvijek na starom Mac OS X koji ne podržava iCloud. S novijim verzijama Mac OS X to ide picikato, a naročito sa ML 10.8.2
13.05.2013 | 19:05
Imam i ja problem sa imenikom. Danas mi se pojavili dupli kontakti na imacu. i izbrisem sve duple, ali su mi se onda kontakti izbrisali i na iphone-u. uspio sam sve vratiti ali me zanima kako su se pojavili ti dupli kontakti. nista nisam radio na imeniku ni u agendi.
13.05.2013 | 19:47
Drugi ID možda?
13.05.2013 | 21:47
ma nisam nista radio. evo sad ga restartujem kad mi se pri logu prikazuje i gost korisnik, kojeg sam ja odavno ukinuo. nesto se cudno desava. a ne znam sta.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 4 minuta
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, EJc, Ender, Riba, robee, tino1, Anonimci (472)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO