Mireo Don't Panic Hrvatska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mireo Don't Panic Hrvatska

24.03.2013 | 16:50
Pozdrav!

Imam jednu molbu;
Da li mi netko može poslati (uploadati) aplikaciju iz naslova, ali trebam verziju 4.5.1

Prije nekog vremena legalno sam kupio aplikaciju, ali je u međuvremenu izašla v 4.7, koju ja nemogu koristiti (iPhone 3G).

A kako ja nisam razmišljao o tome, i Apple (i Mireo) ima bezveznu politiku da više ne možeš dobiti stariju verziju, tražim neki "zaobilazni kanal".

Napominjem da NE tražim piratsku verziju, nego legalnu 4.5.1

EDIT;
Sad vidim da sam fulao podforum. Treba biti u iPhone software-u! Isprika moderatorima! (blush)

EDIT2;
4.5.1 je, mislim, zadnja koju podržava iPhone 3G, dakle TU trebam!
24.03.2013 | 18:34
A zašto se ne obratiš Mireu? Po mom iskustvu, uvijek su bili vrlo promptni i susretljivi na upite korisnika.
24.03.2013 | 19:21
Naravno da jesam. To mi je bila prva opcija, i s obzirom da je hrvatska firma, pun entuzijazma sam ih kontaktirao.
...Rezultat vidiš...

EDIT;
Evo, citiram svoj upit koji sam im poslao. Nije bilo odgovora, a ja - inatljiv kakav jesam, rekao sam sam sebi da neću propasti za tih 10 dolara, i više im nisam dosađivao. Naravno, moja je odluka hoću li (ili neću) i sljedeći puta kupiti nešto od Mirea!

"Pozdrav!
S obzirom da još uvijek koristim iPhone 3G, a novi update Don't Panic navigacije ne podržava iOS 3 niti 4, na koji način mogu doći do zadnje verzije Vaše navigacije koja podržava navedene iOS?
Kupljena verzija je bila Croatia 4.5.nešto...
Unaprijed hvala na odgovoru"
25.03.2013 | 10:33
Zdravac kaže:
Naravno da jesam. To mi je bila prva opcija, i s obzirom da je hrvatska firma, pun entuzijazma sam ih kontaktirao.
...Rezultat vidiš...

EDIT;
Evo, citiram svoj upit koji sam im poslao. Nije bilo odgovora, a ja - inatljiv kakav jesam, rekao sam sam sebi da neću propasti za tih 10 dolara, i više im nisam dosađivao. Naravno, moja je odluka hoću li (ili neću) i sljedeći puta kupiti nešto od Mirea!

"Pozdrav!
S obzirom da još uvijek koristim iPhone 3G, a novi update Don't Panic navigacije ne podržava iOS 3 niti 4, na koji način mogu doći do zadnje verzije Vaše navigacije koja podržava navedene iOS?
Kupljena verzija je bila Croatia 4.5.nešto...
Unaprijed hvala na odgovoru"

Pisi im na fejsbuk il nesto, vrlo su inace susretljivi.
25.03.2013 | 11:59
lukarak kaže:

[/i]

Evo, ponovljeno na fejs! Budemo vidjeli!

Inaće, od svih isprobanih navigacija, ova mi je najbolja jer ima izuzetno točno pozicioniranje (nema lag-a) (kraći intervali obrade GPS podataka) i jako brzo rekalkulira
25.03.2013 | 14:14
meni su dečki izašli u susret i omogućili prijelaz s androida na iOS, bez ikakvih komplikacija i suvišnih pitanja. Tako da samo budi uporan...
25.03.2013 | 17:55
Zdravac kaže:
lukarak kaže:

[/i]

Evo, ponovljeno na fejs! Budemo vidjeli!

Inaće, od svih isprobanih navigacija, ova mi je najbolja jer ima izuzetno točno pozicioniranje (nema lag-a) (kraći intervali obrade GPS podataka) i jako brzo rekalkulira

To je zato kaj koristi puno drugaciji algoritam koji bilo koju rutu u Europi izracuna za sekundu-dvije.

Njihov CTO je drzao predavanje o tome na FERu.
25.03.2013 | 21:56
Ne zamjerite mi što idem malo u off - neki dan sam krenuo kupiti Don't Panic za Hrvatsku i gledam 2 totalne kome od reviewa. Pljuju ih da im karte jako kasne za drugima (??!) te da imaju hrpu neriješenih bugova koje vuku već verzijama. Ljetos sam po Skandinaviji koristio Don't Panic na android tabletu i doživio sam da me 3x zaje*o baš onda kad je najvažnije - kad god bi ušli u neki veći i zahtjevniji grad - na ulasku u Göteborg, pa u Stockholm, pa opet u Göteborg.. Svaki put bi se zablokirao i zablesavio, do stupnja da je trebalo restartati tablet. Pripisao sam to problemima s nebrojenim verzijama i podverzijama Androida, ali ovo me natjeralo da povučem ručnu i raspitam se još jednom. Kakva su vam iskustva?
25.03.2013 | 23:30
Smayoo ja ju koristim vec duze vremena i prezadovoljan sam. Kupio sam ju prvenstveno zbog toga sto mi ju je kolega preporucio a i zbog toga sto je nas proizvod. Ja ti mogu reci iskustvo o putovanju po Hrvatskoj. Vani ju nigdje nisam koristio.
Rijeka, Zadar, Karlovac, Zagreb i moj Bjelovar, prezadovoljan. Uvijek me dovela na pravo mjesto bez pol muke , sucelje je ok, glas ok (ja stavio Pervana pa je zanimljivije), imas nesto 3D-a po vecim gradovima i eto.
Sve u svemu meni je odlicna i vrijedi te novce.
Pozz
26.03.2013 | 09:07
smayoo kaže:
..., ali ovo me natjeralo da povučem ručnu i raspitam se još jednom. Kakva su vam iskustva?

Pa, ukratko;
Sučelje meni ne odgovara (da ne kažem da je idiotsko). Pogotovo način unosa adrese.
Karta mi je OK jer ga uglavnom koristim za po Zagrebu (da, mi "provincijalci" se baš i ne snalazimo po "Smičiklasovoj i Vlaškoj"
Ono što sam gore napisao, ispravno i brzo pozicioniranje na karti, odnosno povlačenje oznake auta bez kašnjenja (to je ono što mi je najveća prednost.

Inaće, koristim ju na iPhone 3G (koji nije baš poznat po brzini), uz vanjski bluetooth GPS receiver (sirfstarIII) (i RoqyBT sa Cydie), i radilo je OK dok nisam upgredao na verziju koja ne podržava moju pilu!

Sve u svemu, bio sam zadovoljan! Za Android neznam...

Ja mislim da su oni u startu krenili sa idejom da budu originalni. U dosta segmenata su uspjeli (pozicioniranje, rekalkulacija...), ali u sučelju su podbacili!

EDIT;
Glas Pervana na nav. sam jednom isprobao, i nikad više. Bio mi je OK u Večernjoj školi, i samo to! Dok vozim, uglavnom sam skoncentriran na druge stvari, i nemam vremena rješavati Pervanove zagonetke / smicalice da bi skužio kuda me upućuje...

EDIT2;
Par puta mi se znalo dogoditi da zašteka, smrzne se, ali to sam pripisao kombinaciji iPhone - bluetooth receiver - RoqyBT!
26.03.2013 | 13:04
smayoo kaže:
Kakva su vam iskustva?[/quote]

Koristim Mireo cca 2 godine, ali imam samo za Hrvatsku, i dosta sam zadovoljan, s obzirom da mi je prijašnja navigacija od Garmina često izgovarala frazu "rekalkulacija rute" svaki put kad bih ostao bez signala
Ova recenzija je dosta detaljno napravljena, i preporučam da ju pročitaju svi sadašnji korisnici, i oni koji će to tek postati www.gadgeterija.net/2011/04/14/recenzija...roatia/#.UVF97b99lE9
26.03.2013 | 13:47
Mireo koristim otkad je izašao, dosad me je par puta iznevjerio, ali ništa posebno, zato uvijek imam google maps

Redovito dečkima javljam promjene na prometnicama pa sam u nekoliko navrata od njih dobio i najnoviju kartu koja kao još nije ni izašla.

Ne sviđa mi se shema sa nemogućnošću vraćanja na staro, npr. kupim kartu dach-a i slovenija i restoram uređaj a nisam backup sejvao,u međuvremenu puste novije verzije i onda moram ponovo kupiti te karte da bih ih imao na mobu, to mi je debilana teža.

Dok za Garmin mogu reći da je daleko najneupotrebljiviji gps uređak na tržištu, em je spor, em se gubi, mah, živaca sam izgubio s njim.
26.03.2013 | 15:21
Ja sam svašta isprobao i odlučio se za Navigon i definitvno po mojim prijeđenim kilometrima nema bolje navigacije na tržištu za čitavu Europu uključujući i ex YU.
Ako nekoga zanima ta navigacija vezano za neke detalje i isprobavanje, slobodno neka mi se javi na pm.

Svaka čast našim dečkima za Mireo, ali to je miljama u zaostatku od Navigona.
26.03.2013 | 16:13
Hvala svima na mišljenju.

JOHN, Navigon - to je ovo "Navigon Europe" od "Garmin Würzburg GmbH", za $80? Sorry, za bilo što od Garmina ne dam ni 80 ovčijih brabonjaka. Možda imaju neke sexy features, ali mene je Garmin *TOLIKO* puta zaje*o, ja ih jednostavno ne želim više vidjeti ni ka D. Da se sjetim samo onih najbolnijih:

Pariz
Milano
Essen
Novi Sad
Sarajevo
Birmingham

Toliko sam puta od Garmina čuo "preračunavam" da se štrecam u dućanu kad mi kažu "račun". Mrzim ga. Mrzim, mrzim, mrzim.
26.03.2013 | 16:18
Zdravac, Pervanove zagonetke su samo šala. To nisu upute koje treba slušati. Služe da razbiju dosadu. Nama su bile dosta zabavne dok smo se vozili po Norveškoj i Švedskoj...

Npr.

"Nakon 300 m uđite u kružni tok pa mi javite koliko izlaza ima." (odmah nakon toga kaže na koji izlaz izaći)
"Nakon 50 m skrenite lij... ne, ne desNOOO!! E jbg sad, izađi i vidi kolika je šteta" (raskrižja nigdje niti nema, sve ravno)
"Nakon 100 m skrenite lijevo, pa desno... pa lijevo, pa desno, pa lijevo, pa desno ... (pucketa prstima i mumlja Boom Boom od JL Hookera)" (zapravo treba skrenuti lijevo)
26.03.2013 | 16:42
smayoo kaže:
Hvala svima na mišljenju.

JOHN, Navigon - to je ovo "Navigon Europe" od "Garmin Würzburg GmbH", za $80? Sorry, za bilo što od Garmina ne dam ni 80 ovčijih brabonjaka. Možda imaju neke sexy features, ali mene je Garmin *TOLIKO* puta zaje*o, ja ih jednostavno ne želim više vidjeti ni ka D. Da se sjetim samo onih najbolnijih:

Pariz
Milano
Essen
Novi Sad
Sarajevo
Birmingham

Toliko sam puta od Garmina čuo "preračunavam" da se štrecam u dućanu kad mi kažu "račun". Mrzim ga. Mrzim, mrzim, mrzim.

Tako je. Navigon Europe.
Ja bih to nazvao new age product. Nema to više veze sa onim Garmin-om. Probaj sada i ne živi u neznanju.
Uostalom zašto bi trošio 80 USD, plati manje, isprobaj ako valja super, ako nevalaj nisi previše popušio.
26.03.2013 | 17:21
Kako da platim manje? Ima trial period? Koje su sve zemlje uključene pod "Europe" i kakve su im karte BIH, Srbije i Crne gore?

Najljući od svih zajeba koje mi je Garmin priredio je bilo to što nisi mogao unijeti nijednu jedinu adresu u Srbiji. Imali su 0 POI-ja, tako da si mogao dati da te navodi jedino na memoriranu lokaciju ili po geokoordinatama. Naime, sve ulice u Srbiji (ne i gradovi!) bile su upisane ćirilicom, ali za unos imena ulice nisi mogao dobiti ćirilična slova, nego samo latinična. Pa ti, posljedično, nije htio prikazati nijednu jedinu ulicu...
26.03.2013 | 19:24
JOHN kaže:
Ja sam svašta isprobao i odlučio se za Navigon i definitvno po mojim prijeđenim kilometrima nema bolje navigacije na tržištu za čitavu Europu uključujući i ex YU.
Ako nekoga zanima ta navigacija vezano za neke detalje i isprobavanje, slobodno neka mi se javi na pm.

Svaka čast našim dečkima za Mireo, ali to je miljama u zaostatku od Navigona.

Meni se bas Navigon nije svidio. Na stranu to sto je Mireova puno brza u izracunavanju, meni imaju i bolje karte, jedino im UI (estetski, ne tehnoloski) zaostaje.
27.03.2013 | 04:46
Ja sam od navigacija na iPhone isprobao doslovce sve sto se nudi, i moje iskustvo je da su Navigon i iGO najbolja rjesenja, zatim TomTom pa tek onda Don't Panic.

Pricam o rutama unutar ex.YU, dok su za EU uglavnom sve dobre ili barem upotrebljive

@Smayoo:

Def trebas probati Navigon. Sad sam ga koristio prije par mjeseci kada sam bio na godisnjem i odlicno me posluzio.

Cak je imao ucrtane kucne brojeve za jako mala mjesta u HR, kao i dovrsenu dionicu autoceste u Bosni i uredno me doveo iz Splita u Sarajevo do Sainta (via Rostovo)

Ucrtane su izuzetno precizno sve kamere za prekoracenje brzine, kao i ogranicenja brzine na cestama. Ako je 60 onda je u 90% slucajeva 60 i na navigaciji.

Velika prednost je i sto su mape podijeljene po drzavama. Recimo ako ides u Crnu Goru ili Albaniju, downloadas iz izbornika aplikacije samo te drzave koje stvarno trebas, a ne da moras drzati par GB za zemlje koje ce ti mozda nekada zatrebati.

Kada izlazis iz HR i dodjes na BiH granicu pise "Opasnost od mina, preporucamo da vozite samo danju"
27.03.2013 | 08:24
Novi iGO je gori nego stari. Okljastrena funkcionalnost. Imam neki Android i s iGO se dosta grije. Nekako sam zakljucio kako su samostalni uredjaji s navigacijom ipak najbolje rjesenje.
27.03.2013 | 14:33
iz moga skromnog iskustva sa cestovnom navigacijom po hrvatskoj, toplo bi preporucio Navigon...
jedini ima azurne karte hrvatske i smislene i tocne izracune ruta...

Garmin obilazim u sirokom luku, nakon sto me doveo u nezgodne situacije s prikolicom.
Rute i vremena koja izbacuje pri izracunu su u najmanju ruku netocni...
Iskoristiv je jedino sa topo kartama hrvatske za planinarenje, pomorske karte su im lose i prastare...
a uredjaji spori i koriste zastarjelu tehnologiju...
27.03.2013 | 15:32
E, sad... Navigon je, koliko vidim, ime softvera kojeg je napravila firma kojoj je ime Garmin. Kako sad to? Navigon toplo preporučaš, a Garmin obilaziš u širokom luku?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.03.2013 | 15:57
zabac kaže:
Novi iGO je gori nego stari. Okljastrena funkcionalnost. Imam neki Android i s iGO se dosta grije. Nekako sam zakljucio kako su samostalni uredjaji s navigacijom ipak najbolje rjesenje.

Možeš li biti precizniji po čemu je gora nova verzija od stare? U novoj verziji sve što treba je posebno skinuti neke opcije koje su u staroj verziji bile inicijalno uključene i onda novija verzija ima sve što i starija. Većina toga je besplatno, a ono što treba doplatiti trebalo je doplatiti i u starijoj inačici. Meni navigacija ne treba često, ali do sada me iGo uvijek bez problema uputio do pred sama vrata gdje god sam išao. Na iPhone 4S mi je radio brzo i dobro i nakon tunela uvijek brzo pronašao satelite, a na iPhone 5 da i ne spominjem.

Ne tvrdim da je najbolji, ali definitivno je ok. Garmina sam imao i ne bih više. Mislim da sam jednom već pisao ovdje da nas je u početku dobro nasmijao svojim čestim "preračunavam" i to je to. Kakva je to navigacija kad te s prave ceste upućuje na makadam ili pokazuje da cesta ide preko mora?
27.03.2013 | 16:19
Garmin je izvršio akvizaciju nad Navigonom tamo negdje 2011. Ja tu navigaciju koristim od vremena kada na naslovnoj stranici nije postojao naziv "a Garmin brand". Onda nije bila bajna recimo HR, a pogotovo BiH, Srbija, ajmoreći čitava ex YU. Onda je HR imala mapu od jedva 5Mb danas ima 19.6Mb. BiH nije imala ni 1Mb, danas ima skoro 10Mb, itd.

Vrlo su ažurni na kartama po kvartalima i karte se znatno unapređuju. Koriste Navteq mape koje su prisutne u večini kvalitetnijih integriranih navigacija u auto industriji. Koriste ih mnoge aftermarket navigacije iz Kenwood, Alpine itd.

Ne bacam ti kifle nego ti samo proslijeđujem svoja iskustva temeljena na isprobanim navigacijama i savjetima ljudi koji su poprilično informirani jer su ima navigacije primarni posao u smislu razvoja.

Evo dok sam na ajfonu provjeravao veličine mapa došla mi je poruka da je spreman update karata za Q1/2013.
Ako želiš isprobat navigaciju prije kupovine, javi mi se na PM pa bumo nekaj sredili za neku siću. Uvijek postoji trial version!
27.03.2013 | 18:11
BTW, prema onom što čitam, Don't Panic Europe u skoro duplo manjoj cijeni ($45) obećaje trajne updateove karata ("Unlimited free Europe map and app updates" i, na drugom mjestu: "TomTom and Mireo maps feature free, unlimited updates" pri čemu je većina karata TomTom ili Mireo).

Koliko sam shvatio, kod Navigona se mora platiti još govoto 50% cijene za kvartalne updateove koji traju 2 godine, možda dulje, a možda i ne. Jesam li dobro shvatio? To bi značilo da je Navigon efektivno (ako uzmemo period amortizacije od 2 godine) 155% skuplji od Mirea, a ne 78% kako se čini na prvi pogled.

Kako je kod iGo?

(u svim varijantama me zanima verzija s kartama kompletne Europe)

Naravno, ne sporim da možda kvaliteta zaista vrijedi tog dodatnog novca, samo želim biti siguran da dobro uspoređujem cijene.
27.03.2013 | 18:20
Meni se Igo najbolje pokazao mada mi se svidja opcija downloada mapa kod navigon-a
27.03.2013 | 18:55
I ja bih takodjer pohvalio iGo.

Kupio sam ju 2009. godine kada je iPhone 3gs bio aktualan.

I dan danas koristim isti 3gs, i spomenuta navigacija me nije nijednom iznevjerila.
Iznenadjen sam da jos relativno fluidno radi na ovom - vec prilicno starom mobitelu.

Imam karte za cijelu Europu, kao i za sjevernu Ameriku -(20$) BEST BUY
Koristio sam ju u BiH, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Austriji te na podrucju East Coast u SAD-u.

- Sucelje dovoljno jednostavno i intuitivno
- brzo se pronadje POI
- update karata je besplatan i relativno cest (2-3 puta godisnje ako se ne varam)
- sto se tice pregrijavanja uredjaja: naravno po zimi i nocnoj voznji mobitel se lagano zagrije ali nista ozbiljno, dok po ljeti, kada sunce "tuce" izravno na uredjaj,mobitel se ipak jace zagrije

- kao nedostatak bih naveo da se trazenje satelita ponekad zna malo otegnuti ali to se moze vjerojatno pripisati starijem 3gs-u

U svakom slucaju, ovo je samo moje iskustvo. Ja sam stvarno zadovoljan sa iGo i smatram ju vrijednom investicijom.
27.03.2013 | 19:18
Sank kaže:

Možeš li biti precizniji po čemu je gora nova verzija od stare? U novoj verziji sve što treba je posebno skinuti neke opcije koje su u staroj verziji bile inicijalno uključene i onda novija verzija ima sve što i starija. Većina toga je besplatno, a ono što treba doplatiti trebalo je doplatiti i u starijoj inačici. Meni navigacija ne treba često, ali do sada me iGo uvijek bez problema uputio do pred sama vrata gdje god sam išao. Na iPhone 4S mi je radio brzo i dobro i nakon tunela uvijek brzo pronašao satelite, a na iPhone 5 da i ne spominjem.

1. Pribadače (bilo kad i u bilo kojem trenutku označiti i sačuvati trenutnu poziciju)
2. Zoom in-out ?!?
3. Kompas (imam jedan Android)
4. Odrediti poziciju bilo gdje na katri i navigati do točke (ne znam adresu, ali hoću recimo do nekog jezera s određene strane prići)
5. snimanje puta ?!?
6. panoramski mot
To je onako nabrzaka.

Govorim o staroj verziji Nav N Go iGO 8.3 (za Win CE), a ne novoj iGO My Way 8.4 (za Android) Uopće mi nije jasno kakva je razlika, pa zar nije sve to iGO?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.03.2013 | 21:20
@zabac

ah, tako, jer ja isključivo pišem o iGo za iPhone. Ne znam kakav je na ostalim platformama.

@smayoo

ja sam davno kupio iGo kad sam još imao iPhone 3GS (prošlo je sigurno barem 3 godine, a i više) i ako se dobro sjećam tada je pisalo da je u cijenu od 100$ koliko sam ga tada platio uključena jedna godina nadogradnji karata i aplikacije. Međutim, valjda se nešto u međuvremenu promjenilo, jer od tada ja redovito bez problema skidam sve nadogradnje i nikad do sada nisu pitali da nešto nadoplatim. U međuvremenu je aplikacija postala univerzalna pa se može instalirati i na iPad sa 3G modulom, a neke su dijelove izbacili, ali se mogu naknadno kroz aplikaciju skinuti.

@jigss

sjećam se da je i meni na 3GS traženje satelita trajalo nešto duže nego sad na novijim iPhoneima. Vjerujem da je to prvenstveno do 3GSa, a manje do samog iGo.
28.03.2013 | 08:15
Mislim da ne bi trebala biti tolika razlika. iGO My Way je cista navigacija, jedino sto mogu POI-e raditi i to je to. Ocito "punu" verziju cuvaju za samostalne navigacijske uredjaje.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?