Mireo Don't Panic Hrvatska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mireo Don't Panic Hrvatska

30.03.2013 | 16:20
Na iPhonu imam Don't Panic zadnju verziju (hr) za situacije kad negdje na brzinu treba nesto naci.
Garmin jako dugo posjedujem i isprobao sam Adria Route 1.8 pa sve novije verzije do zadnje 4.10 mislim. Takodjer sam koristio nekoliko zadnjih verzija City Navigator NT europe i moram priznati da sa najnovijom verzijom 2013.40 sam jako zadovoljan.
02.04.2013 | 21:07
Evo, rekao sam da ću javiti novosti, ali...

- Jednostavno nema novosti.

Dakle, savjetujem da NE kupujete ništa od Mirea. Nažalost, potpuno neprofesionalno su se ponijeli. Čak i da su negativno odgovorili, iz bilo kojeg razloga, bilo bi korektinije. Ovo nejavljanje je najfrustrirajuća opcija za kupca, i sad sa sigurnošću mogu reći - Nikad više Mireo, niti bilo što drugo što ima veze s njima.

Naravno da mi nije za pišljivih 10 $, ali frustrira ta indiferentnost.
...e pa toplo se nadam da će preko bilo kojega kanala ova kritika doći do njih. Sad i da mi ponude novi iPhone 5 sa predinstaliranom njihovom navigacijom - NE HVALA.

dakle, kronologija:

Conversation started January 20

11:01am
Zdravko VZ
Pozdrav!
S obzirom da još uvijek koristim iPhone 3G, a novi update Don't Panic navigacije ne podržava iOS 3 niti 4, na koji način mogu doći do zadnje verzije Vaše navigacije koja podržava navedene iOS?
Kupljena verzija je bila Croatia 4.5.nešto...
Unaprijed hvala na odgovoru
Zdravko..............
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

March 25
10:57am
Zdravko VZ
Poštovani, prosljeđujem upit / molbu iz siječnja...
"Pozdrav!
S obzirom da još uvijek koristim iPhone 3G, a novi update Don't Panic navigacije ne podržava iOS 3 niti 4, na koji način mogu doći do zadnje verzije Vaše navigacije koja podržava navedene iOS?
Kupljena verzija je bila Croatia 4.5.nešto... (4.5.1)
Unaprijed hvala na odgovoru
Z......................
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript "
+385.....................

11:36am
Mireo DON'T PANIC
Poštovani Zdravko. Hvala na upit.
Raspitati cu se u firmi pa vam javim čim imam odgovor.

11:42am
Zdravko VZ
OK, hvala zasada...
Srdačan pozdrav
Zdravko

March 26
3:15pm
Zdravko VZ
Poštovani,
Da li ste se možda raspitali? (Vezano uz moj prethodni upit za stariju verziju aplikacije)

4:13pm
Mireo DON'T PANIC
I dalje se raspitujem pa se javim kada imam siguran odgovor ili rijesenje. Hvala

THUMB DOWN !!!
02.04.2013 | 21:36
1. SLAŽEM SE u potpunosti s tobom da se ponašaju neprofesionalno

ali

2. Odustao si prelako. Netko s druge strane ima dobru volju. Ako si na svoj upit dobio odgovor i na požurnicu si opet dobio odgovor, zašto si onda odustao? Iskreno, mene bi iznenadilo da ti je u tjednu prije Uskrsa netko nešto odgovorio, a radi se nečem što ih je očito zateklo nespremne (čim nisi dobio standardni copy-paste odgovor). Piši im opet. Svaki dan. Zovi telefonom. Gnjavi ih.
02.04.2013 | 21:55
Svaki moj daljnji upit prema njima bi bio samo inat, a takav nisam. Možda da mi nešto ovisi o njihovom odgovoru, i bi, ali ovako - Ja sam se snašao na drugi način.

Inaće, kao što si vidio iz mojih prethodnih postova, stvarno nisam zlopamtilo (čak sam im i nahvalio aplikaciju), ali ipak nije dovoljno imati samo (relativno) dobar proizvod da bi uspio !!!
Ovdje sam otvorio temu, razmišljajući na način da im možda Apple-ova politika ne dozvoljava distribuciju starih verzija službeno, i da im se ne žele zamjeriti, pa su ovdje mogli poslati app anonimno na PM, ali očito nije to u pitanju. Nekako mi je teško vjerovati da nemaju stariju verziju negdje sejvanu ??!
Više mi nije bitno, samo sam znatiželjan što je posrijedi...
02.04.2013 | 22:02
No, pa onda im pošalji link na ovaj thread. Ako su zaista toliko indolentni kao što smatraš, neće se udostojati ni pročitati, a kamoli odgovoriti. Ako, pak, nisu, možda pročitamo i njihov odgovor.
03.04.2013 | 21:36
smayoo kaže:
Ne zamjerite mi što idem malo u off - neki dan sam krenuo kupiti Don't Panic za Hrvatsku i gledam 2 totalne kome od reviewa. Pljuju ih da im karte jako kasne za drugima (??!) te da imaju hrpu neriješenih bugova koje vuku već verzijama. Ljetos sam po Skandinaviji koristio Don't Panic na android tabletu i doživio sam da me 3x zaje*o baš onda kad je najvažnije - kad god bi ušli u neki veći i zahtjevniji grad - na ulasku u Göteborg, pa u Stockholm, pa opet u Göteborg.. Svaki put bi se zablokirao i zablesavio, do stupnja da je trebalo restartati tablet. Pripisao sam to problemima s nebrojenim verzijama i podverzijama Androida, ali ovo me natjeralo da povučem ručnu i raspitam se još jednom. Kakva su vam iskustva?

Smayoo jesi li stogod novog otkrio o Mireu? I ja se spremam u nabavku sw-a za navigaciju. Nisam neki znalac u tom podrucju, ali ne zelim sw sa nekakvim godisnjim pretplatama i sl. Imao sa priliku koristiti Garmin prije nekog vremena i dojam je los. Ponuda od Mirea mi se cini dosta povoljna. Problematika starih verzija iPhone SW-a je otprije dobro poznata i tu Mireo nije iznimka. Nazalost, Apple ne gleda blagonaklono na developere koji daju podrsku starim modelima iPhone-a. Riba smrdi od glave.
03.04.2013 | 21:53
Meni je OK iGO My Waw. Osim što su je okljštrili. Gore sam napisao zamjerke (starog i novog programa ili kako več).
Ipak sam našao zoom in-out i to je posrano rješeno. Sama navigacija je nešto lošija (nova verzija) u odnosu na staru jer je izgubila nešto na "pameti" oko traženja rute (može se girati najkrača, optomalna, najbrža, jednostavna). Govorim verziju za Android, ali ne vjerujem da je za iPhone drugačija.
Da obrazložim. Išao sam na skijanje kod Zell am See-a (Uttendorf) i treba se proći kroz tunel na vlaku (njoj je vlak trajekt, ali nije bitno), samo najkrača ruta je davala prolaz kroz tunel, ali nije navigala po autoputu, već po lokalnoj cesti. Inač, u tinel se uđe kod Mallnitz-a a izađe kod Böckstein-a. Kako mi je nova navigacija, tu sam je istetstirao, a telefon (neki HTC Desire originalni model star neke 2. godine s novom baterijm) grijao se nenormalno. Navigacija je radija neprestano nekih 5 sati, a programčić koji prati temp. baterije pokazivao je 45 stupnjeva celziusovih!
Da li je tako s iPhone-om, ne znam. Rado bi čuo nekoga tko je ovako dugo imao upaljenu navigaciju i da li se telefon grijao? Još jedna stvar, HTC se nije mogao napuniti kad je navigacija radila, nego je baterija curila vrlo polako (postoci su padali cca. 50% za tih 5 sati, a bila je puna). Zanima me da li se tako i iPhone ponaša (navigacija radi punom parom, iPhone uštekan na punjač u autu, a baterija se dopunjava)?
lp
03.04.2013 | 22:47
Vjerojatno se ponaša slično tako. Nije smartphone zamišljen da ti bude ozbiljna zamjena za navigaciju na cjelodnevnom ili višednevnom putovanju.
04.04.2013 | 00:38
Znam, ali Natasha ima tako dobar glas. LOL
Kad kaze: "Vozite dvadesetjedan kilometra."
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.04.2013 | 08:53
Ja sam nedavno koristio iGo na iPhone 5. Radio je neprestano 2 i pol sata s uključenom navigacijom, nije se uopće nešto strašno zagrijao, a baterija se napunila na 100% i tako ostala do kraja puta. Što se rute tiče, napravio mu ju je ok, onako kako sam želio, premda i da automatika ne odradi rutu po želji, uvijek se mogu dodati među točke ili birati alternativne rute. Prijevod na hrvatski je ok, uvijek može bolje, ali je zadovoljavajuć, s tim da se mora naknadno skinuti s njihovog srevera nakon što se napravi korisnički račun.

Dakle, nije savršen, ali svaki put me dovede pred vrata mog cilja, a to mu je i glavna svrha.
04.04.2013 | 09:23
I moja iskustva su slicna, ali koristim iGo na iphone 3gs.
Po ljeti se jace zagrije i pametnije ga je staviti u sleep ako se npr. vozi dulja dionica na autocesti.
Ali zimi, i po noci, drzim ga upaljenim cijelo vrijeme po 5+ sati i jako slabo se zagrije, a punjenje preko autopunjaca se odvija bez problema - nema praznjenja.

Ako se zagrijava, mislim da bi bilo pametno staviti nesto ispred mobitela sto ce stvarati sjenu te mu tako pomoci u teskim ljetnim uvjetima - ili nekako stavit puhalicu od klime da ga rashladuje.

⁄@Sank - samo me zanima kakva su tvoja iskustva sa iPhone 5 po ljeti? Primjecujes li jace zagrijavanje ili je to samo do mog iPhone-a?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.04.2013 | 10:16
Nisam ga još imao prilike isprobati u ljetnim mjesecima. Nabavio sam 5ticu krajem prošle godine bijelog. Sjećam se da mi se 3GS zagrijavao nešto više s navigacijom, a isto tako i 4tvorka bijela, no to me nije previše zabrinjavalo, a oba još i dan danas dobro rade.
04.04.2013 | 12:03
Znam da tema, nije odgovarajuca, ali spominju se stvari koje me zanima pa nemojte zamjeriti .

Hitno tj. sutra trebam pjesacku navigaciju na i5 i to za Njemacku, tj. Berlin.
Citajući teme vezane uz navigaciju najrade bih kupio Mireo Europe, jer koristim njihovu HR, ali nemaju mode za pjesake .

Sljedeca ideja je iGO DACH (de,at,ch) za 25USD, cekam samo odgovor sluzbe za korisnike dal radi za pjesake. Zna li netko radi li sigurno u modu za pjesake?

Treca i najdraza ideja je Navigon, ali 80USD mi je previse love za samo jedan vikend koristenja. Za nasu regiju koristim Mireo, a za EU Garmin tako da mi je ovo "nepotrebna" investijca.

Ukoliko sam dobro shvatio Navigon nudi skidanje samo potrebnih dijelova karte, pa ukoliko netko ima EU kartu, zelju i mogucnost da mi samo za vikend proda Njemacku to bi bilo super. Platio bih, a poslije vikenda promijenite account password ili kako hocete, a ja obecajem maknuti navigaciju. Ako ima zainteresiranih molim vas javite mi se na PM.
04.04.2013 | 13:32
Imaš pm
04.04.2013 | 14:21
Probaj City Maps 2Go.
Imas free/lite verziju pa vidi ako ti odgovara i punu verziju za 1.79 EUR.
Kad imas pristup internetu samo skines grad koji te zanima i to je to. Karta je na telefonu.
Sve karte su besplatne i meni je osobno aplikacija pomogla puno puta.
Naravno da ima svoje limitacije, a kao najveca je da nema turn by turn ali sve ovisi za koje potrebe ces ju koristiti. Mozes upisat ulice, imas opsirnu bazu POI-a, kompas, favorite itd...
Kazem, prvo skini besplatnu verziju i vidi ako ti odgovara.
04.04.2013 | 19:39
Moj iGO radi za pješake. Možeš birati auto, pješak, bicikl, hitna služba!?! Bus i Taxi.
12.04.2013 | 01:06
Po dogovoru kratki review iGo DACH navigacije... Za 25USD mislim da nemože bolje ukoliko vam trebaju navedene zemlje.

Koristio sam ju intenzivno 3 dana u Berlinu kao pješak bez jedne pogreške, osim moje vlastite da nisam ponio slušalice pa glasovna turn-by turn nije bio od velike pomoći.
Izgled, dizajn, funkcionalnost i stabilnost je super, baš mi se dopala. Isprobana čak i avionu, tak da znam da smo se vozili oko 815kmh .
Nedostatak je da govor može biti samo Njemački, jer se radi o toj regiji, nažalost čak nema ni engleskom što je donekle razumljivo za sve te platze i štrase .

Toliko od mene,

LP
23.09.2013 | 00:13
Evo dižem ovu staru temu jer mi treba pomoć oko navigacije, budući da se 99% selim u Francusku na godinu dana. Kako je mjestašce van ruke za avione a imam puno previše prtljage koju ne mogu ne ponijeti (stručne knjige, eksterni monitor, praktički novi laserski printer s 80% cartridgea i sl.) to idem autom. Do tog mog mjestašca od nepune 4 tisuće stanovnika me dijeli oko 2 tisuće kilometara, a sva je vjerojatnost da ću stanovati izvan mjesta rada pa mi je navigacija nasušno potrebna!

Rodica mi je preporučila Mireo al po forumima neki hvale i iGO. Kako bih ja tu navigacijsku aplikaciju koristio na 3GSu, šta biste mi vi jabučari preporučili? Meni realno treba navigacija kroz Italiju (do Trsta znam doć) i onda kroz Francusku. To bi spadalo u nekakav paket Zapadna Europa.

Koliko trajanje baterije mogu očekivati tj. ima li šanse da odvozim 10 sati bez punjenja? Naravno, ako mi kaže idi 300km ravno onda bih navigaciju stavio na pauzu. Al svakako, koji autopunjač predlažete tj. jel to sve isto?
23.09.2013 | 00:20
Nema šanse da dobiješ 10 sati bez punjenja. iPhone nikad neće dati 10 sati upotrebe da radi bilo što. A navigacija troši dosta baterije. Plus što se grije pa troši još više.

Što se tiče samog mirea, imaš recenziju na početnoj stranici:
www.jabucnjak.hr/clanci/softver/don-t-pa...80%93-just-skip.html
23.09.2013 | 10:47
Preporucujem iGo sto se tice navigacije,punjac neki Belkin ili Griffin
23.09.2013 | 11:08
Vidim da se referira moj članak o DP. Istini za volju, što se zapadne Europe tiče, ni kartama, ni softveru nema zamjerke za tu cijenu. Baterija ne može izdržati, moraš imati autopunjač. Bilo koji USB univerzalni iz Chipoteke će valjati, samo da je jači (5V 1000 mA). Plus originalni kabel, naravno.

Ne znam gdje je točno gradić kamo ideš, ali ako te navigacija vodi na Torino pa dalje u Francusku, onda NE IDI preko Milana kako vode sve navigacije, nego južnom rutom. Od Brescie na Piacenzu pa Alessandriu, Asti i dalje Torino. 20-30 km dulje, ali barem sat brže
23.09.2013 | 11:22
Ja bi ti preporucio da kupis neki jeftini GPS uredjaj za 100 eura.
23.09.2013 | 11:58
@Smayoo - gradic je Domfront. Gledao sam malo po google mapama i ruta preko SLO/AT/DE je neznatno duza a cijena vinjeta kroz SLO/AT je manja od cestarine kroz Italiju tako da cu sjevernom rutom.

@Riba - naginjem vise aplikaciji no specijaliziranom GPS uredaju.
23.09.2013 | 15:50
Ideš. Pa to je sjeverno od Pariza. Nema šanse da je dulji put kroz Njemačku, nego kroz Italiju. Nema veze, ionako ideš kroz Njemačku.

Ja za takvu rutu iz Rijeke izbjegavam vinjetu tako što prođem kroz Sloveniju na Pasjak pa za Trst. Tu nema ni centimetra autoceste pa ni vinjete, a cestarina od Trsta do Tarvisia (kod Villacha) je duplo jeftinija od slo vinjete. Austrijska, naravno, ostaje.
23.09.2013 | 18:11
smayoo kaže:
Vidim da se referira moj članak o DP. Istini za volju, što se zapadne Europe tiče, ni kartama, ni softveru nema zamjerke za tu cijenu.

Ni jedna navigacija nije loša kad je zapadna europa u pitanju. Ali kad se već kupuje treba znati da je ova neupotrebljiva na istoku. Pa ako je nekome i taj dio važan, zna što zaobići.
23.09.2013 | 20:00
Naravno. Da mu nisi ti dao link, dao bi ga ja.
23.09.2013 | 20:26
@smayoo - nije sjeverno već zapadno goo.gl/maps/iqWaU

E vidiš, taj savjet za Trst-Tarvisio mi zlata vrijedi! Mrzi me ta slovenska vinjeta nenormalno!!
23.09.2013 | 21:02
Očito ih ima više s istim imenom.

Trst-Tarvisio ti se ne isplati osim ako ideš iz Istre ili Rijeke jer ispada jako obilazno. Ti ideš iz Splita, zar ne? Najlogičniji put ti je od Bosiljeva direkt na Novo Mesto i dalje preko Ljubljane na Karavanke. Ali ako te toliko mrzi slovenska vinjeta... javi se na kavu u Rijeci
24.09.2013 | 13:21
Moguće, da.

Je, ja idem iz Splita. Blago vama u Rijeci, sve vam je bliže

Heh, ja sam mislio ili preko Trsta i Tarvisia goo.gl/maps/Ui0d7 ili kroz Sloveniju uz vinjetu al ne kroz Karavanke jer mi se čini bezze dat 6ipo€ više za 20ak min i km manje goo.gl/maps/PFrZo.
24.09.2013 | 17:11
Google te šalje na Karlovac-Metlika, ali to je nepotrebno. Bosiljevo-Vinica-Črnomelj je sasvim ok cesta, a krajolik je puno ljepši.

To za Ljubelj umjesto tunela Karavanke ti je loša ideja. Google ne zna koja je stvarna efektivna brzina preko Ljubelja. To je zajebana planinska cesta. Na stranu to što u ovo doba godine već može na njoj biti snijega, ali i da ga nema, to su serpentine i vrlo gadan nagib - i gore, i dolje. Slabiji auti to izvlače u prvoj.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?