01.10.2013 | 20:32
smayoo kaže:
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.
Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno
). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?
Okreneš nekom prolazniku mob i pitaš wtf is this? Ak ne kuži ingliš, onda rukama i nogama. Shvaćam poantu nedostatka, možda bude jednog dana riješenja i za to. Do tada, mislim da je cijena navigacije primjerena za to što nudi, a kome ne odgovara može bez ijedne ako je spreman na manje pustolovine, neizvjesnost ili dobru staru papirnatu kartu