Iphone 4 ( cijelo vrijeme traži mrežu)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4 ( cijelo vrijeme traži mrežu)

01.05.2013 | 00:16
Pozdrav svim forumašima,

Problem je sljedeći: kupio sam rabljeni iphone 4 16gb tvornički otključan sa jailbreakom na 6.1.2 sa sljedećim problemima koje sam nakon kupovine primjetio:

- wifi prepoznaje samo osobne hotspotove
- kada je u speakerphone modu druga strana me ne čuje
- kamera snima bijeli šum preglasno
- mreža gubi signal te nakon opterećenja 3g-om dođe na status "nema usluge"

Pokušao sam napraviti update,međutim telefon zapne u restore modu.( error -1). ispitao sam sve moguće varijante, te na kraju ipak napravio custom ipsw na 6.1.3

Itunes ga ne može restorati, a telefon sada cijelo vrijeme traži mrežu, tj. ne prepoznaje niti jedan sim. Također informacije o bluetoothu i modem firmwareu ne postoje, a wifi je zasivljen i piše " not availeble".

Predpostavljam da se radi o tome da je vrisnuo baseband chip, te me zanima postoji li bilo kakva softverska solucija za riješenje ovog problema, ili ako ne, onda hardverska i po kojoj cijeni.

hvala unaprijed, Tin.
03.05.2013 | 14:45
kod polovnih aparata si sve to trebao prije provjeriti dali stima (ako nisi ),ima desetak bitnih stvari kod takve kupovine ..
03.05.2013 | 15:18
to mi je sve jasno, no postoji li neko rješenje ovdje? update basebanda? ima li itko kakve ideje?
03.05.2013 | 15:51
Restore radi iz DFU moda,ako je fabricki otkljucan tako da ti to nije problem.Sto se tice BT,WiFi i Modem f. tako izgleda kada je spaljen NOR chip.U svakom slucaju prvo restore pa cemo gledati ostalo.Javi sta si u radio i gdje si zapeo.Ako si radio nekada JB na tom racunaru edituj HOST file
04.05.2013 | 00:25
kod host-a moram obrisati gs.apple? jel tako?
04.05.2013 | 00:54
Da
04.05.2013 | 14:49
prilikom restorea sam dobio error 1601. na hostu nisam radio edit, budući da na njemu nisam pronašao gs.apple... što dalje? pokušati sa 5.0.1 preko redsnowa?
04.05.2013 | 15:30
ovako izgleda host na kompu sa kojeg pokušavam napraviti restore
host_scshot.JPG
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.05.2013 | 16:20
Prije restorea jesi li stavio iPhone u DFU mode kako ti je Saint preporučio?
04.05.2013 | 16:45
jesam, sve je teklo normalno, do trenutka kada je pokušavao uspostaviti vezu sa serverom, tj. kada je već javio gore spomenut error. nekako se bojim da sa samim itunesom to nije moguće riješiti... btw. jel postoje slučajevi da je netko uspio riješiti sličan problem... baseband mi se čini kao dosta zeznuta stvar... znam da za 3gs postoje riješenja sa ipad basebandom, ali 4... hm hm :/
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.05.2013 | 16:53
Pretpostavka je također da imaš najzadnju verziju iTunesa, a ako nemaš onda moraš napraviti nadogradnju, a ako ni to ne pomaže provjeri da te ne zeza kakav antivirusni program pa ga privremeno onemogući. Još može zezati i USB port tj. kabel, pa probaj spojiti na neki drugi USB port direktno na računalo. I tu sam ja ispucao svoje ideje pa možda saint ili neko drugi ima još kakvu ideju kako riješiti ovaj problem.
04.05.2013 | 16:57
mislim da to sve nabrojano štima, probao sam na više računala, i sa dva različita kabla
04.05.2013 | 18:05
oče i skype radit problema probaj ga ugasit pa onda
04.05.2013 | 20:26
IPhone 4,4S.5 nemaju nkakvih problema sa BB,nije imao ni 3G ni 3Gs vec su izazvani potrebom za otkljucavanjem i upgrade-om na iPad BB.Tako da to sto govoris nema nikakve veze sa tvojim problemom.Ubaci telefon u DFU ne Recovery mode vec bas DFU mode.Skopcaj telefon na USB koji je na ploc a ne na neke kopcane.Iskljuci skype(to je nekada bilo problematicno zbog TSS servera)za svaki slucaj.Instalriraj posljednju verziju iTunes-a.Restore mora proci.
04.05.2013 | 20:47
ok, pokušat ću opet pa ću javiti...i telefon je bio u dfu modu 100% jer ga je računalo prepoznalo kao dfu, a i na njemu nije bilo ništa ( crni ekran)... error 1601. je vezan za usb, onda vjerovatno nešto nije štimalo... da radim običan restore ili da napravim custom ipsw? trenutni je 6.1.3
04.05.2013 | 21:27
Obicni
05.05.2013 | 16:55
evo da javim da sam pokušao sa svim portovima i svaki puta dobijam error 1601.
05.05.2013 | 18:08
NIsi dobro ubacio u DFU mode,probaj na drugom racunaru.Da li ti iTunes prepoznaje iPhone?
05.05.2013 | 20:36
100% je bio u dfu modu jer sam ga prije otvaranja itunesa preko redsnowa ubacio u dfu. itunes ga prepoznaje kao iphone u modu obnavljanja.
05.05.2013 | 21:48
A koji FW pokusavas da ubacis?
05.05.2013 | 22:19
evo sad zadnji puta kad sam pokušavao, došao je gotovo do kraja i na dijelu gdje je radio obnavljanje firmwarea je izbacio error -1. sada pokušavam čisti 6.1.3 koji sam kreirao u snowbreezu
05.05.2013 | 22:24
Nemoj nisata kreirati,idi na regularni restore,rekao si da ti je telefon otkljucan tako da nema problema.Ugasi firewall i anti virus ako si na winu
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 5 minuta
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, EJc, Ender, Riba, robee, tino1, VanjusOS, Anonimci (456)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO