SAVJETI ZA MANJE TROSENJE BATERIJE - iOS7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SAVJETI ZA MANJE TROSENJE BATERIJE - iOS7

21.09.2013 | 15:11
Mozda vas vecina vec zna al evo da ima i ovdje na forumu ova tema za one koji neznaju.Pratite sljedece korake kako bi vas iPhone trosio manje baterije:

1.Ako koristite 3G iskljucite wifi jer vam puno baterije trosi kad je oboje ukljuceno, npr. kad ste na Wifi-u iskljucite 3g i obrnuto
2.Bluetooth = velika vecina to ne koristi te je trosi bateriju, iskljucite ga
3.Centar za obavijesti - iskljucite one aplikacije za koje vam obavijesti netrebaju
4.Opcenito-azuriranje ap. u pozadini = to vam puno baterije trosi, iskljucite to, mislim da netrebam pisat zasto jer sve pise na mobu kad se ude u to
5.Opcenito-Auto zakljucavanje = ovo vecina ima al evo da napisem da se i to ukljuci i stavi na 1 min
6.Opcenito-datum i vrijeme = iskljucite "podesi automatski"
7.Opcenito-opis i scrolajte dolje na dno pise "Dijagnostika i uporaba" i tu stavite na "Nemoj poslati"
8.Zvukovi - vibracije iskljucite, to ne trosi puno baterije al ako hocete iskljucite ih
9.Pozadine i svjetlina = iskljucite auto-svjetlinu jer vam to mijenja osvjetljenje ovisno gdje se nalazite...stavite sebi svjetlinu kako vam najbolje odgovara a da nije velika
10.Privatnost = iskljucite lokacijske usluge jer to je 1 od najvecih potrosaca baterije na iPhonu, ja sam tu iskljucio sve osim "Nadi moj iPhone" jer ako mi se izgubi negdje iPhone da ga mogu locirati i naravno ako zelite i vi tako da vam to bude ukljuceno, iskljucite sve aplikacije i ne zaboravite uci i u "usluge sustava" koje se takoder nalaze u lokacijskim uslugama i tu sve iskljucite
11.Mail,kontakti,kalendari = udite u "Dohvati nove podatke" i iskljucite "Proslijedi" te dolje scrolajte na dno i stavite na rucno
12.Facetime = ja to ne koristim tako da mi je iskljuceno

Toliko od mene, znam da vas vecina ovo zna al eto stavio sam da bude na forumu i naravno, ako imate vi jos neke savjete stavite ih
21.09.2013 | 15:26
Hvala ti na ulozenom trudu ali ovo vec sve ima na forumu.Ako bi korisnik iskljucio sve navedeno i jos par stvari onda bi dobio nokiu 6210.Smartfon kojem sve iskljucis zbog ustede baterije nije nista do cigla koju koristis za telefoniranje i poneki SMS.Dodao bih jos da iskljucujete telefon ako ne telefonirate ili saljete SMS,baterija duze traje
21.09.2013 | 16:37
saint kaže:
.... Smartfon kojem sve iskljucis zbog ustede baterije nije nista do cigla koju koristis za telefoniranje i poneki SMS.Dodao bih jos da iskljucujete telefon ako ne telefonirate ili saljete SMS,baterija duze traje

21.09.2013 | 17:57
Ja bi ga ugasio skroz. Sigurno ce baterija izdrzati dulje.

Pa koji ce ti prijatelju k (da prostis) iPhone ako ces sve pogasti na njemu?
21.09.2013 | 20:20
Čuj, pa to je dpasaricev princip. Znaš da se on stalno hvali kako njemu na iPhoneu baterija traje tjedan dana. Zato što ga ne koristi uopće.
21.09.2013 | 20:51
Malo ste pregrubi, gotovo sve svari koje je sosic nabrojao gotovo uopce ne utjecu na funkcionalnost uređaja.
21.09.2013 | 21:50
Imaš pravo, napali smo čovjeka, a namjera mu je dobra. Sosic, ispričavam se.

No, da li ima ili nema utjecaja na rad, to ovisi o navikama korištenja. Idemo malo proanalizirati kako bi meni to funkcioniralo.

sosic kaže:
1.Ako koristite 3G iskljucite wifi jer vam puno baterije trosi kad je oboje ukljuceno, npr. kad ste na Wifi-u iskljucite 3g i obrnuto

Ma nema šanse. Kroz dan se i po 10 puta prebacim sa 3G/EDGE na WiFi. Imam pametnija posla, nego da stalno drketam po mobitelu. I sva je prilika da bi se zaboravio prebaciti upravo onda kad bi mi bilo najvažnije da mob bude online.

2.Bluetooth = velika vecina to ne koristi te je trosi bateriju, iskljucite ga

Očito nisam među tom velikom većinom. BT mi je važniji od WiFi.

3.Centar za obavijesti - iskljucite one aplikacije za koje vam obavijesti netrebaju

To sam, naravno, učinio. Ne zbog baterije, nego zbog toga što mi ide na jetra da mi svako govance nešto tilta i odvlači pažnju svaki čas.

4.Opcenito-azuriranje ap. u pozadini = to vam puno baterije trosi, iskljucite to, mislim da netrebam pisat zasto jer sve pise na mobu kad se ude u to

Ovo uopće ne znam što je? Di se to namješta? Čemu to služi? Ja kad imam app za update, pojavi mi se badge na App Storeu i onda odem tamo na update i piknem "INSTALL".

5.Opcenito-Auto zakljucavanje = ovo vecina ima al evo da napisem da se i to ukljuci i stavi na 1 min

Da, naravno, to imam.

6.Opcenito-datum i vrijeme = iskljucite "podesi automatski"

Naravno da neću. Napokon da to jednom već konačno radi kako treba (kod nas, u HR, barem). Jedini sat koji imam uvijek uz sebe je onaj na mobitelu i savršeno mi odgovara da ne moram misliti da li žuri ili kasni i koliko.

7.Opcenito-opis i scrolajte dolje na dno pise "Dijagnostika i uporaba" i tu stavite na "Nemoj poslati"

To sam prvo isključio.

8.Zvukovi - vibracije iskljucite, to ne trosi puno baterije al ako hocete iskljucite ih

Neću. Često sam u bučnoj okolini pa ni ne čujem da zvoni, ali osjetim da vibrira u džepu.

9.Pozadine i svjetlina = iskljucite auto-svjetlinu jer vam to mijenja osvjetljenje ovisno gdje se nalazite...stavite sebi svjetlinu kako vam najbolje odgovara a da nije velika

Pa naravno da mijenja osvijetljenost ovisno o tome gdje se nalazim. I tako štedi bateriju, jer smanji osvijetljenost kad sam u mračnijem prostoru. Mislim da je ovo upravo naopako. Kad bi stavio neku fiksnu osvijetljenost koja nije velika, ne bi ništa vidio na mobu kad sam vani na suncu.

10.Privatnost = iskljucite lokacijske usluge jer to je 1 od najvecih potrosaca baterije na iPhonu, ja sam tu iskljucio sve osim "Nadi moj iPhone" jer ako mi se izgubi negdje iPhone da ga mogu locirati i naravno ako zelite i vi tako da vam to bude ukljuceno, iskljucite sve aplikacije i ne zaboravite uci i u "usluge sustava" koje se takoder nalaze u lokacijskim uslugama i tu sve iskljucite

A što će mi onda mobitel s GPS-om? Lokacijske usluge mi trebaju za diktafon, fotoaparat, navigaciju, HAK aplikaciju, booking.com aplikaciju...

11.Mail,kontakti,kalendari = udite u "Dohvati nove podatke" i iskljucite "Proslijedi" te dolje scrolajte na dno i stavite na rucno

Naravno da neću. Pa poanta je smartphonea da imam push mail!

Meni nije isključeno, ali ionako me još nitko nikad nije nazvao na taj facetime, a nisam ni ja nikog. [/quote]
21.09.2013 | 22:21
Pa zar samaja jedni koji ima na engleskome iPhone?
21.09.2013 | 23:27
smayoo kaže:

Meni nije isključeno, ali ionako me još nitko nikad nije nazvao na taj facetime, a nisam ni ja nikog.
[/quote]

Ja cu te nazvati da ti bude lakse :lol:
21.09.2013 | 23:33
zabac kaže:

me2, od prvog
22.09.2013 | 01:17
zabac kaže:

Pa kako, jbt, baš ti da imaš iPhone na engleskom? A stalno ponavljaš kako ne cijenimo hrvatski jezik i tome slično.

Ja izvrsno vladam engleskim, ali svejedno sav softver koji mogu koristiti lokaliziran - koristim lokaliziran. OpenOffice, FireFox, iPhone, Ubuntu, Windows 7...
22.09.2013 | 01:18
saint kaže:
smayoo kaže:

Meni nije isključeno, ali ionako me još nitko nikad nije nazvao na taj facetime, a nisam ni ja nikog.

Ja cu te nazvati da ti bude lakse

Eto, što ti je prijatelj...
22.09.2013 | 04:58
Zabac nisi sam. Ja koristim sav software na engleskom. Homogenije je i meni razumljivije.

Ovako imas iPhone na HR, ali 5 aplikacija koje najvise koristis nisu lokalizirane, pa ispadne opet kupus.

IT terminologija na ENG jeziku se uzima nekako podrazumijevano jer jer je vise svakome to "uslo u uho", dok za puno HR rijeci se moram truditi sta znaci ili prevoditi natrag na ENG

Drago mi je da lokalizacija postoji, ali meni je prakticnije koristiti na engleskom. I mislim da slicno razmislja puo ljudi sa duljim IT stazom
22.09.2013 | 07:50
drlovric kaže:
Zabac nisi sam. Ja koristim sav software na engleskom. Homogenije je i meni razumljivije.
......
Drago mi je da lokalizacija postoji, ali meni je praktičnije koristiti na engleskom...

Slažem se da je dobro da lokalizacija postoji kako bi se "olakšao život svekolikom pučanstvu" .
Ja sam međutim stari konj koji je većinu znanja o računalima stekao o u prošlom tisućljeću pa mi je prirodnije sve koristiti na engleskom. A i ne živciram se zbog loših prijevoda.
22.09.2013 | 08:17
smayoo kaže:
zabac kaže:

Pa kako, jbt, baš ti da imaš iPhone na engleskom? A stalno ponavljaš kako ne cijenimo hrvatski jezik i tome slično.

Ja izvrsno vladam engleskim, ali svejedno sav softver koji mogu koristiti lokaliziran - koristim lokaliziran. OpenOffice, FireFox, iPhone, Ubuntu, Windows 7...

Imas pravo. Ali kad je prijevod tako nespretno odradjen. Ja se jednostavno ne mogu priviknuti.
I dalje mislim kako bas i ne cijenimo nas jezik.
22.09.2013 | 09:16
Desetljecima se ne moze ustaliti IT terminologija lokalizirana na HR jezik.

Pa kako onda ocekivati da Apple napravi Siri na hrvatskom?

Ja imam problema razumjeti ljude sa nekih otoka, kako bi tek jadna Siri nosila se s tim
22.09.2013 | 11:37
Ako mene pitaš, iOS lokalizacija je solidno odrađena. Ne znam što je to po tvom mišljenju nespretno, Žabac? Priča o tome kako se ta terminologija ne može ustaliti desetljećima je neutemeljena. Ne može se ustaliti kod onih koji je ne žele, tj. koji su se navikli na englesku i ne žele mijenjati svoju naviku. Korisnici koji se ne druže s računalima zadnjih 20-30 godina (bilo zato što su puno mlađi, bilo zato što se jednostavno nisu time bavili) nemaju nikakvih problema s prihvaćanjem hrvatske terminologije.
22.09.2013 | 12:09
Ja sam prije X godina htio/zelio koristiti lokalizirani software pa mi bilo sve to nakaradno i nedoslijedno. Moguce da je tada sve to amaterski bilo radjeno, ali ne vidim nikakvu prednost da citam na nasem jeziku.

Mozak mi puno brze procesira englesku terminologiju i to je moj izbor.

Driver je driver, hardware je hardware, debug je debug, compile je compile...

U lokaliziranim programima SAVE negdje pise SPREMI, SNIMI, SACUVAJ, POHRANI

Mada je i druga krajnost neka stara garda, koja koristi engleski software a ne znaju govoriti engleski jezik, pa citaju te rijeci onako kako oni misle da bi trebalo To je tek cirkus....

Generacije su odgojene na pogresno izgovaranim nazivima programa/igara/komandi/funkcija.

Zasto mi Tomb Raider odmah pade na pamet?
22.09.2013 | 12:26
drlovric kaže:

Zasto mi Tomb Raider odmah pade na pamet?

Možda zato što na RTL-u Lara još uvijek JAŠE/VOZI grobove
22.09.2013 | 12:36
smayoo kaže:
Ako mene pitaš, iOS lokalizacija je solidno odrađena. Ne znam što je to po tvom mišljenju nespretno, Žabac? Priča o tome kako se ta terminologija ne može ustaliti desetljećima je neutemeljena. Ne može se ustaliti kod onih koji je ne žele, tj. koji su se navikli na englesku i ne žele mijenjati svoju naviku. Korisnici koji se ne druže s računalima zadnjih 20-30 godina (bilo zato što su puno mlađi, bilo zato što se jednostavno nisu time bavili) nemaju nikakvih problema s prihvaćanjem hrvatske terminologije.

Nespretan je prijevod, meni osobno, ne generalno. Nisam naucen. Moram vise misliti nego prije. Naime, danas sam prebacio i iPhone i iPad na hrvatski. Budem vidio. Mozda legne.
22.09.2013 | 13:43
Ok,dosta off-a.Tema je potrosnja baterije ili sta uraditi da se manje trosi a ne prevod sa eng na HR.Postove cu brisati
22.09.2013 | 15:37
Rekao bih da je najbolji savjet za sve kojima se povecala potrosnja baterije nakon updatea na iOS7 napraviti restore.. Vukao sam iOS7 od 2. bete i sam sam primjetio da malo jace vuce struju no nakon restorea sve se unormalilo. Podatke vratio preko icouda (ostavio pred spavanje, ujutro gotovo).
22.09.2013 | 15:43
rak21 kaže:
Rekao bih da je najbolji savjet za sve kojima se povecala potrosnja baterije nakon updatea na iOS7 napraviti restore.. Vukao sam iOS7 od 2. bete i sam sam primjetio da malo jace vuce struju no nakon restorea sve se unormalilo. Podatke vratio preko icouda (ostavio pred spavanje, ujutro gotovo).

Ne shvacas, ne radi se o mali vise, vec jednostavno prozdire bateriju. Za 7-8 satije gotova.
Meni bilo na 4G, rjesenje je restore i kao novi telefon.
Inace mi 5G drzi uz upotrebu 36 sati. Sve je ukljuceno: BT, WiFi, LTE, GPS, a kad iskljucim, ne primjecujem drasticno produljenje trajanja baterije.
22.09.2013 | 17:44
Meni na iP5 i iOS7 od kad sam iskljucio azuriranje u pozadini baterija traje osjetno dulje nego ma iOS6. Naravno u standbyu. Sve je ukljuceno i 3g i wifi, push... Dok mi je azuriranje u pozadini bilo ukljuceno, baterija se jako brzo trosila.
22.09.2013 | 18:59
Ja sam ugodno iznenadjen s trajanjem baterije na iOS7 (iP5). Cini mi se da je sve puno bolje optimizirano nego ranije. Prije mi se telefon cesto znao grijati i mao je situacija kada bi uz ne pretjerano koristenje baterija trajala doslovno od 8 ujutro do 2 popodne. Sada je situacija bolja. Primjecujem da vise cak ni ne gasim aplikacije koje koriste lokacijske usluge. Prije bih obavezno gasio sve iz pozadine.

Uglavnom, nemam empirijske dokaze, ali subjektivno mi se cini razlika od prvog dana kad sam instalirao.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.09.2013 | 21:01
Ja mislim da i lokalizacija ima veze s potrošnjom baterije. Kad mi je na engleskom troši ju sporije nego kad je na hrvatskom pa mora stalno prevoditi
22.09.2013 | 21:48
Pa i kad je na engleskom mora stalno prevoditi. S kineskog.
22.09.2013 | 22:30
Vise zezajte ali meni bateriju stvarno brzo trosi. Ppola dana i vec je na 15%. Uzas ,sad ga moram dnevno i dopunjavati,sto prije nije bio slucaj.
23.09.2013 | 11:55
rak21 kaže:

svakako, to napraviti, ja sam bas napisao pod temom ios 7 da sam to napravio na svim svojim iUredjajima i rade odlicno.
23.09.2013 | 11:59
scarface32 kaže:
Vise zezajte ali meni bateriju stvarno brzo trosi. Ppola dana i vec je na 15%. Uzas ,sad ga moram dnevno i dopunjavati,sto prije nije bio slucaj.

Spisak iPhone punjaca u svakodnevnoj uporabi:

1. Punjac preko noci
2. Punjac u autu
3. Solarni punjac (ako izlazis na teren dulje od 3h)
4. Punjac u uredu
5. Case sa dodatnom baterijom (Opcionalno)

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 16 minuta
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, tino1, Tito, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (560)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO