Novi iPhone sa velikim ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iPhone sa velikim ekranom

27.01.2014 | 18:10
Vanjuška kaže:
ionako su to procjene jer Samsung ne želi otvoreno reći koliko im loše ide

Kad pomislim da je Davor najveći Apple zealot na Jabučnjaku, javi se Vanjuška...

Vanjuška, ti si meni super, majke mi. Uvijek me vratiš u djetinjstvo...
27.01.2014 | 19:39
Veći ili manji ekran mi je skoro pa nebitno. Veće je bolje, ali izduženije mi nema smisla. Neka naprave 4:3 ekran i ja ću razmislit da ga kupim. Ako će ga samo izdužit kao i5, nema šanse. S tim se nije dobilo ništa.
28.01.2014 | 04:53
iAnte kaže:
Veći ili manji ekran mi je skoro pa nebitno. Veće je bolje, ali izduženije mi nema smisla. Neka naprave 4:3 ekran i ja ću razmislit da ga kupim. Ako će ga samo izdužit kao i5, nema šanse. S tim se nije dobilo ništa.

A dodatni red ikona kao awesome feature?
28.01.2014 | 07:42
Da, meni je inaće hobi gledanje u ikone na ekranu i taj dodatni red bi me neizmjerno oduševio. LOL
28.01.2014 | 09:39
zabac kaže:
Ja ne vjerujem da ce drasticno povecati ekran. Ne vidim neki razlog ako postoji iPad mini. Tko ce njih kupovati? Imati televizor na uhu i razgovarati je smijesno za vidjeti.
Sjecamo se krajnosti smanjivanja telefona do neupotrebljivosti. Tako ce biti i s povecavanjem. Granica upotrebljivosti tesko da je preko 5" (12,7cm). iPad mini ima 7,9" (17,7cm) ekran.

Samo ono su bili telefoni. Danas je telefoniranje samo jedna od desetina i stotina aplikacija, cesto i ne bas previse koristena, kod mene mozda razgovor do dva dnevno, a zna proci i cijeli dan bez. Mejl, razni IMovi, to je danasnja komunikacija, a opet je i to samo manji dio upotrebe. A za to drugo je dobro imati nesto veci ekran.
28.01.2014 | 09:45
Što fali onda imati iPad mini WiFi+GSM i Nokia-u 3310?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2014 | 10:06
Veći, manji, srednji, ma nema uopće veze veličina ekrana, to ionako nije budućnost. Budućnost je leća na oku, slušalica u uhu i čip pod kožom, a sve ovo samo je varijacija na istu temu za one koji odlično vide ili za one sa slabijim vidom i to je to
28.01.2014 | 13:46
smayoo kaže:
Vanjuška kaže:

Kad pomislim da je Davor najveći Apple zealot na Jabučnjaku, javi se Vanjuška...

Hoćeš reći da Samsungu ide dobro? U high endu ga Apple pere, u low endu gdje je dosad prodavao najviše smeća, šunjaju mu se Xiaomi i slični... Gubi na skoro svim sudovima za patente i neka gube, zaslužili su stoka lopovska Ako im Sony nije došao na rep, nadam se da će Apple.

I da ne bi bilo, govorim o Samsung Electronicsu, ne o buzdovanima koji rade brodove.

No opet, baš gledam neki popis najuspješnijih kompanija od jučer do unazad, u prvih 25 su sve naftne kompanije i... Apple. Gdje je tu taj Samsung sa svojim brodićimai tenkićima? (htio si djetinjstvo, eto ti ga)
28.01.2014 | 13:58
zabac kaže:
Što fali onda imati iPad mini WiFi+GSM i Nokia-u 3310?

E, baš tako. Kad se sjetim da mi je hrpa ljudi plakalo kako im je iPhoneov ekran PREVELIK, kad je 2007 izašao...
28.01.2014 | 15:34
kinsif kaže:
veci eran je sigurna karta koju ce morat odigrati. jasno je ko dan da trziste to trazi, i cak ni apple ne moze to promijeniti.

koliko Apple radi šta mu tržište nametne fin članak ovdje

techland.time.com/2014/01/20/apple-must/...p;utm_medium=twitter
28.01.2014 | 18:38
Sank kaže:
Veći, manji, srednji, ma nema uopće veze veličina ekrana, to ionako nije budućnost. Budućnost je leća na oku, slušalica u uhu i čip pod kožom, a sve ovo samo je varijacija na istu temu za one koji odlično vide ili za one sa slabijim vidom i to je to

I umjesto hrane tablete koje budemo direktno bacati u šekret jer čemu se mučiti! LOL
28.01.2014 | 20:39
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Vanjuška kaže:

Hoćeš reći da Samsungu ide dobro? U high endu ga Apple pere, u low endu gdje je dosad prodavao najviše smeća, šunjaju mu se Xiaomi i slični... Gubi na skoro svim sudovima za patente i neka gube, zaslužili su stoka lopovska Ako im Sony nije došao na rep, nadam se da će Apple.

I da ne bi bilo, govorim o Samsung Electronicsu, ne o buzdovanima koji rade brodove.

No opet, baš gledam neki popis najuspješnijih kompanija od jučer do unazad, u prvih 25 su sve naftne kompanije i... Apple. Gdje je tu taj Samsung sa svojim brodićimai tenkićima? (htio si djetinjstvo, eto ti ga)

Zar samsung nepravi 30% dijelova za iPhone. Pravi Funboy-izam.Nista nije dobro jedino Apple,jedino u cemu su No1 je prodavanje M..da za Bubrege i izvlacenju para od zaludjenika.Ne znam da li si cuo ali iP5c se povlaci iz proizvodnje,iP5 i 5S se prodaju upola manje nego 4 i 4S. A vecina se cak vracaju na 4 i 4S nakon nosanja par mjeseci iP5.Tako da i nije bas sve bajno kako bi ti zelio.

I da ne zaboravim,vecina koja prica kako je 4" ili 4.7" dovoljna velicina kada izadje iPhone sa preko 5 incha pricace kako je to pravo i kako to treba te se kleti da nisu nikada govorili kako izgleda kao cigla ili vrata.Tako je isto bilo sa iPad,Jobs je rekao da je to prava i jedina velicina i kako su ostali za 7 incha smijesni i nepregledni.Pola tih trolova su na kraju kupili iPad mini i sada je to No1 gadget na trzistu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2014 | 21:25
zabac kaže:
Sank kaže:

I umjesto hrane tablete koje budemo direktno bacati u šekret jer čemu se mučiti! LOL

Zabac, ne diraj mi hranu, sve mi oduzmi i sve Apple proizvode, al' hranu mi ne diraj. Nema te tablete koja može zamjeniti janjetinu, svinjske kotlete i slične specijalitete
28.01.2014 | 21:37
Vanjuška, ti si meni stvarno super...
28.01.2014 | 22:49
kinsif kaže:

dok sa druge strane svicarcima treba 20 godina da u jednom modelu naprave minimalnu vizualno preinaku, i oko toga se raspravlja po raznoraznim odborima i radnim grupama 15 godina 8 sati dnevno.

Zato i znaju sve o satovima:laugh:
29.01.2014 | 00:36
Saint, istina, samsung proizvodi za apple, ali nisu njihove komponenete(prije su bile), sada koliko znam nisu vIse, nego apple koristi samsungovu radnu snagu. Taj argument ti ne stoji. To je kao da kazes da je neku elektranu sagradilo masu baušt
Elaca i sada je to njihova ideja, e pa nije nego inženjera iza svih radova i sve to.

Iphone 5c se povlaci, da citao sam. A zasro, stvarno neznam. Da imam novaca bi si ga kupio. Zasada ostajem na 4s. Ali nikada nisam cuo nekoga da se vrati na 4s s 5' akamoli na 4. Zasto bi pobogu itko to napravio? Please objasni
29.01.2014 | 01:17
saint kaže:
Zar samsung nepravi 30% dijelova za iPhone. Pravi Funboy-izam.Nista nije dobro jedino Apple,jedino u cemu su No1 je prodavanje M..da za Bubrege i izvlacenju para od zaludjenika.Ne znam da li si cuo ali iP5c se povlaci iz proizvodnje,iP5 i 5S se prodaju upola manje nego 4 i 4S. A vecina se cak vracaju na 4 i 4S nakon nosanja par mjeseci iP5.Tako da i nije bas sve bajno kako bi ti zelio.

Ne znam baš za funboyizam, kad brkaš ono što sam rekao s nečim petim. iP5c se povlači iz proizvodnje? To ti je rekao Tim Cook jelda? Svašta ti vjeruješ. A i ta smijurija sa upola manjom prodajom, halo, jesi li čuo za rezultate od sinoć? Prodali su više iPhoneova nego ikada, sigurno su svi 4S modeli, tko bi lud kupovao 5S

Gle, jedno je optuživati me za funboyizam jer sam skrenuo pažnju da Samsung skriva prodajne rezultate kao zmija noge, jer im baš i ne ide bajno, a od tih procijenjenih milijuna, većina su low end smeće od uređaja.
Drugo je pričati bajke o prodaji, kad je dan prije Apple javno objavio količinu prodanih. Dakle, malo si mi smiješan

I da ne zaboravim,vecina koja prica kako je 4" ili 4.7" dovoljna velicina kada izadje iPhone sa preko 5 incha pricace kako je to pravo i kako to treba te se kleti da nisu nikada govorili kako izgleda kao cigla ili vrata.

Ja i dalje mislim da je 4 / 4S idealna veličina, ali priznajem da me tankoća 5ice jako razmazila, pa kad uzmem 4S u ruke, osjetim itekako težinu i debljinu...
Ali da podržavam to što nisu proširli mobitel već samo otišli u visinu, podržavam. Ovo je idealna veličina za većinu ljudi koji mobitel koriste jednom rukom.

Tako je isto bilo sa iPad,Jobs je rekao da je to prava i jedina velicina i kako su ostali za 7 incha smijesni i nepregledni.Pola tih trolova su na kraju kupili iPad mini i sada je to No1 gadget na trzistu.

Čekaj malo, toliko si nadrkan na Apple kao da ti je osobno opalio šamarčinu Većina, ma kaj većina 90% tih 7" tableta su 16:9 ili 16:10 dimenzija i to JEST smiješno i nepregledno za sve osim gledanje filmova.
Mini je u tom smislu pogođen, ma koliko tebi to smetalo ili ne znam kaj...

Uglavnom, gledam kaj sam pisao i ne znam zašto si se osjetio povrijeđenim i imao potrebu sasuti tu hrpu gluposti, neutemeljenih pritom... Eno ti sve ponovo argumentirano, pa razmisli malo.

Pusa od funboya.
29.01.2014 | 01:18
kvaju kaže:
koliko Apple radi šta mu tržište nametne fin članak ovdje

Baš lijepo objašnjeno i prikazano koliko su većina bili u krivu svojim forsiranjem "Apple mora...".
Znaju dečki više manje što rade, s pokojom greškom u koracima...
29.01.2014 | 01:19
smayoo kaže:
Vanjuška, ti si meni stvarno super...

Drago mi je da te uveseljavam, smijeh je zdrav i koristan. No, i dalje nisi opovrgnuo argumentima ništa što sam rekao, tako da, woohooči ti i dalje
29.01.2014 | 01:30
Vanjuška, evo ti argumenti:

Commodore je bolji od Spectruma jer ima 64 kB RAM, ima dedicated zvučni čip i ima hardversku kontrolu sprajtova. I ima pravu tastaturu. I može se direktno priključiti joystick, i to dva!
A Spectrum je bolji od Commodorea jer ima bolji basic i badava commodoreu njegov zvučni čip kad ga moraš svirati na pokeove. I Spectrum je bolji jer je Sir Clive prava faca, a Jack Tramiel je ukravatirani šupak.
E, a Amstrad je još bolji od...

Ej, Vanjuška, ti si meni fakat super!
29.01.2014 | 02:00
smayoo kaže:
Vanjuška, evo ti argumenti:

Slabi ti argumenti. I Amiga jhe bolja od Maca po specifikacijama. I što ćemo sad?

Jasno je meni da tebi smeta moj "fanbojizam", no daj shvati da Apple radi većinu alata koje koristim u poslu, te da sam njima prezadovoljan, pa samim time hvalim tog konja i reagiram kad ljudi pišu gluposti i izmišljotine, da ne kažem zlonamjerno sračkaju. Tebi je to možda glupost i traćenje vremena, no isto tako ja mogu reći za Davorove besciljne vožnje po okolici Rijeke, vožnje radi, ili tvoje slušanje vinila u mraku sa slušalicama na ušima. Koja glupost i traćenje vremena Neka vam je, dok vam je zabavno.

Nego, za onih par naivaca koji puše WS i BI i slične bedastoće o Appleu...

www.macworld.com/article/2091805/the-mac...not-in-evidence.html
29.01.2014 | 10:44
A da malo procitas

science.opposingviews.com/samsung-make-iphone-parts-18028.html

articles.timesofindia.indiatimes.com/201...c-pegatron-iphone-5s

9to5mac.com/2013/11/18/foxconn-stops-iph...ches-capacity-to-5s/

appleinsider.com/articles/13/09/20/samsu...a7-chip-in-iphone-5s

Za razliku od tebe ja jednim dijelom zivim od Apple,ali da nisu opet usrali od smrti Jobsa jesu.Da 5 i 5S nisu upola losije uradjeni(kvalitet) od 4 i 4S odgovorno tvrdim(rastavio sam ih i popravio vise nego sto si ih ti vidio). Da nemaju najbolji marketing na svijetu nebi ni bili tu gdje jesu. Ni u jednom trenutku nisam rekao da je Samsung-Htc-sony bolji od Apple ali da nisu i ostali dobri telefoni jesu i to Bare Bare uz iPhone. Meni nije niko samar palio da nekoga mrzim,i sam korisitim Apple gadgete ali ne podcjenjujem ostale. Sto se tice velicina vremena se mjenjaju i nepobitna cinjenica je da ljudi traze veci display.Mene samo nervira varijanta "nista drugo nije dobro samo Apple i treba slijepo gledati i vjerovati u to" i opet ponavljam kada apple izbaci iPhone sa vecim ekranom to ce biti prava stvar jer je to Apple rekao. Neko je spomenu i kopiranje,probat cu naci sta je sve Apple iskopirao i pokupio od drugih proizvodjaca(mislim da cak ima i slika na forumu) ali to nije problem ipak je to Apple. Glupost svi se oni samo bore za sebe i jedini cilj je zarada i to je svrha kompanija.
29.01.2014 | 12:24
Nikad mi neće biti jasno kako ljudi reagiraju kad netko kaže da apple ne valja. Ili da neki njihov proizvod nije najbolji. Ljudi reagiraju kao da vrijeđaš njih osobno.

Ljudi, ako imate njihove dionice, onda razumijem da želite da se o appleu pozitivno priča. Ali ako stvarno imate dionice, najlakše ćete to postići ako upravu natjerate da radi bolje.

Ali ako vam je jedina veza s kompanijom to što trošite velike novce na njihove proizvode, nikako ne razumijem da ih branite. Ja ću uvijek za svoj novac tražiti bolje. Čak i kad dobijem najbolje, tražit ću da bude još bolje.
29.01.2014 | 13:06
Meni Apple proizvodi odgovaraju, Mac najbolje radi one stvari koje su meni bitne, odrađujem ih sa puno manje muke i pouzdanije nego na Windowsima... Iphone isto tako, ne tvrdim da nema boljih smartphone-a, možda i ima ali ih ja dosad nisam koristio i dok sam zadovoljan iPhone-om neću niti morati... Sa iPadom sam prezadovoljan (Uz neke manje probleme sa iOS 7)...
Ali isto tako se slažem sa onim što je Saint napisao, količina Appleovih grešaka i krivih koraka raste od Jobsove smrti.
To nije ni čudno... Kako je rekao bivši Jobsov šef, mislim u Atariju, kad su ga pitali što misli kako će Apple funkcionirati bez Jobsa: "Apple bez Jobsa? Pa to ne moramo pogađati... To je eksperiment koji je već jednom izveden i svi znamo kako je završio..."
Ne mislim da će to i ovaj put završiti tako, ali da manijaka za detalje više nema... To se vidi...
29.01.2014 | 13:22
Vanjuška je naš Thompson za Apple. Nek mu niko ne dira njegov mali dio svemira!
29.01.2014 | 13:55
saint kaže:
Za razliku od tebe ja jednim dijelom zivim od Apple,ali da nisu opet usrali od smrti Jobsa jesu.Da 5 i 5S nisu upola losije uradjeni(kvalitet) od 4 i 4S odgovorno tvrdim(rastavio sam ih i popravio vise nego sto si ih ti vidio).

Idemo redom. Sav si se zapjenio, i očito te nešto jebe u životu, ali nećemo sad o tome. Ako ti ne odgovara loša kvaliteta Appleovih proizvoda, ajde ti leijpo prestani se opterećivati njima i kreni dalje, počni popravljati Dell ili HP. To je samo ideja, mislim, ono...

Dalje, kad već pišeš, diskusije radi, molio bih te da pišeš čitkije, ovu rečenicu iznad sam morao tri puta pročitati pa i dalje nisam siguran što si htio reći? Da li su 5 i 5S lošiji ili bolji od 4 / 4S? Opet su usrali od smrti Jobsa? Opet? Oprosti, ali nisi razumljiv, no pretpostavljam s obzirom na tvoj vađalački ton, da je sve otkad je SJ umro lošije, dakle 5 i 5S su sranje, spram 4 i 4S. Dobro, to je tvoj stav. Osobno, kod 4vorke nakon godinu dana i ranije sam čuo za hrpu problema sa Home tipkom, imao sam i sam taj problem. S 4S i 5 takvih problema nema, a ni nekih drugih... Kod 5ice jedino što sam čuo od par ljudi je da je mikrofon otišao, i to ono par ljudi, 2-3.

Nebitno, ja ih ne popravljam, živim od Apple uređaja, oni su moj alat, ti živiš od popravljanja istih, pa si vjerojatno upućeniji od mene u temu.

Da se vratim na one silne linkove kaj si postao - možeš mi ukratko reći što si njima htio reći?

Da nemaju najbolji marketing na svijetu nebi ni bili tu gdje jesu. Ni u jednom trenutku nisam rekao da je Samsung-Htc-sony bolji od Apple ali da nisu i ostali dobri telefoni jesu i to Bare Bare uz iPhone. Meni nije niko samar palio da nekoga mrzim,i sam korisitim Apple gadgete ali ne podcjenjujem ostale.

Slažem se s tobom da im je marketing dobar, no ako misliš da prodaju sve te silne uređaje samo zbog marketinga, u krivu si. Velika je tu stvar i način korištenja i softver, a Apple je tu najbolji.
Dakle, po tvojoj logici, Microsoft ima najbolji marketing na svijetu jer prodaje Windowse i dalje na 90% PCjeva?

Kad idemo u priču o bare bare usporedbi, meni to zvuči kao da ti ideš uspoređivati hardver i tehnikalije, a to je malo bespredmetno, gleda se zaokruženi uređaj, a meni nažalost ni Android ni WinOS nisu sjeli - Androida se pomalo i užasavam, jer koliko god sam otvoren i nemam što skrivati, ipak ne želim olakšati Googleu da jednog dana ima ama baš sve o meni, kao većina dronova koji kupuju Androide ili ostavljaju sve podatke na Facebooku.

Sto se tice velicina vremena se mjenjaju i nepobitna cinjenica je da ljudi traze veci display.Mene samo nervira varijanta "nista drugo nije dobro samo Apple i treba slijepo gledati i vjerovati u to" i opet ponavljam kada apple izbaci iPhone sa vecim ekranom to ce biti prava stvar jer je to Apple rekao. Neko je spomenu i kopiranje,probat cu naci sta je sve Apple iskopirao i pokupio od drugih proizvodjaca(mislim da cak ima i slika na forumu) ali to nije problem ipak je to Apple. Glupost svi se oni samo bore za sebe i jedini cilj je zarada i to je svrha kompanija.

Dakle, kada Apple skopira neku dobru ideju od konkurencije to je lopovluk i sramota, a kada konkurencija drsko pokrade Appleove ideje, onda sam fanboy jer sam ukazao na to?

Nikad neću shvatiti ljude poput tebe i Smayooa koji doslovno žmire na stvari kojih ne bi bilo da nije bilo Applea, i pritom ih negiraju. Malo je to, onak, jadno.
29.01.2014 | 13:59
iAnte kaže:
Nikad mi neće biti jasno kako ljudi reagiraju kad netko kaže da apple ne valja. Ili da neki njihov proizvod nije najbolji. Ljudi reagiraju kao da vrijeđaš njih osobno.

Ako misliš na mene, reagirao sam s argumentima na gluposti koje ljudi pričaju. Nema to veze sa time što volim Apple i "slijepo ih branim". Dapače, kritiziram ih više od drugih, no samo tamo gdje treba i gdje postoji podloga. Braniti ću ih pak kad ljudi počnu srati o izmišljenim aferama, a one se pojave sa svakim novim proizvodom. Dakle, postoje stvarni problemi koje treba riješiti, a postoje i napuhani izmišljeni kvaziproblemi, samo da se ima o čemu pljuvati...
29.01.2014 | 14:01
smayoo kaže:
Vanjuška je naš Thompson za Apple. Nek mu niko ne dira njegov mali dio svemira!

Ma radije sam Thompson u našem malom Apple svemiru, nego da budem poput tebe, toliko se trudiš biti kontra Appleu i kao objektivan, da si zapravo postao anti-zealot. Nema nimalo objektivnosti u tvojem pristupu, sve je to maska, dragi moj Smayoo
29.01.2014 | 14:04
E, Vanjuška, ti si meni fakat super! Tako je to lijepo kad možeš tako naivno vjerovati u šareni marketinški papir, kao dijete. Zavidim ti, i ja bi volio da mogu tako. Kao 1980. kad sam plakao za Titom.
29.01.2014 | 16:36
Bez namjere da se miješam u vašu diskusiju imam samo jedno pitanje...
Smayoo, na koji to marketing misliš kad govoriš da smo od istog zavarani i zavedeni? Ja sam dosta godina koristio Mac na poslu (grafički dizajn, izrada video materijala). Bilo je tu nešto iMaca, MacBook proa i jedan Mac Pro i stvarno sam oduvijek bio impresioniran koliko su ti neki poslovi jednostavnije obavljani na Macu... Od proizvodnje materijala do prezentacije istog... I uvijek me malo "bediralo" kad sam se morao vratiti kući na moje Windoze... Znači, uvijek sam htio Mac i za po doma, ali su mi se uvijek činili, (ma vraga samo činili, i bili su) van mojeg platežnog razreda... Zbog moje neinformiranosti sam uvijek Mac Minija smatrao nedovoljno jakom mašinom, sve dok nisam 2011. negdje pročitao detaljnu recenziju istog i shvatio da on po komponentama ne zaostaje za MacBook pro istog tog godišta... Pomislio sam, eto konačno Mac mašine koja me neće baciti u ubožnicu... Monitor sam već imao, IPS, komada dva, i od tad se Mini i ja lijepo družimo...

Prije iPhonea sam imao HTC Desire... Služio je svrsi, ali kada sam došao u priliku nabaviti iPhone odmah sam to i učinio, bez nagovora ikakvog marketinga, dovoljno je bilo uzeti ga u ruku, vidjeti da nema svih onih widgeta, gadgeta, vremenskih prognoza koje su na Androidu u to vrijeme iskakali posvuda, htio ti to ili ne... I da sve stvarno fluidno radi. (U zadnje vrijeme je i Apple malo krenuo u smjeru šarenila i nepotrebnih animacija sa iOS 7, kud će to otići to ćemo vidjeti...)

Ono što hoću reći, na moje iskustvo sa Apple proizvodima nije utjecao nikakvi šareni papir, nego moj direktni dodir sa tim proizvodima, to što sam mogao reći: "OK, ovo mi se sviđa, dobro radi ono što meni treba i to sam spreman platiti..."
A da je u današnje vrijeme moderno pljucnuti na Apple, samo zato što je to Apple, to stoji... Najbolje je to opisao Stephen Fry u članku koji je netko linkao u temi o 30 godina Macintosha, neću ga sad citirati, kome se da, tamo je... Neka pročita...
Apple nije savršen, meni više nije niti tako zabavan kao u Jobsovo vrijeme (Keynote-i su im za zaspati u zadnje vrijeme ), ali priznajmo im zasluge tamo gdje ih i zaslužuju...
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?