Novi iPhone sa velikim ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iPhone sa velikim ekranom

01.02.2014 | 10:41
zabac kaže:
Je li Honda Jazz ili više kao Miles Davis Jazz?
Spominjala se glazba i auti, pa sam zbunjen!?!

Zanimljivo, već kojih dva tjedna mi u autu svira jazz playlista kamo god da se vozim...
01.02.2014 | 13:29
Vanjuška kaže:
Eto ne kužiš. Jel zato što ti je struka da si cijepljen za takve stvari, pa sve gledaš kroz previše ne znam kako bih se izrazio, realan, hladan pogled? Nije ni bitno - tvoj stav je da je alat samo alat i glupo se vezati uz njega, moj je da je sasvim OK voljeti određeni alat, dok ti čuva živce i usrećuje te raditi za njim, sa njim. Pa ti sad vadi Freuda ili nešto

Gle, stvarno ne kužim. Nikad nisam sreo čovjeka koji se emotivno veže za svoj alat. Poznajem puno ljudi koji su jako zadovoljni jednom markom alata koji koriste svaki dan i svakom bi ga preporučili (Catterpillar, Makita, Fluke, Apple,...) , ali da bi mu takve hvalospjeve slagali - to je ipak s one strane pameti.

Skupo ima veću cijenu pa i ja za svoj novac imam veća očekivanja. To je sasvim normalno. Vjerujem da se slažeš.

Slažem se. No, nekome je 200kn veća cijena skupo, a nekome 2000 kuna razlike, tek.

Bez obzira. Količina novca jest objektivno mjerilo. To što je meni neka cijena lakše, a nekom drugom teže dostižna, ne mijenja činjenicu da ta stvar košta toliko novca.

Tom logikom, nećeš u threadu gdje pljuju po iMacu zbog prašine u ekranu uletjeti i komentirati kako su se uspavali i kako su smeće? OK onda..

Moj se komentar može svesti na istu razinu kao ovo što sam komentirao za Toyotu. Usrali su i zaslužili su ribanje.
01.02.2014 | 14:18
Zapravo je interesantno da puno ljudi smatra da je sa Apple sve krenulo nizbrdo. Neko ce tvrditi cak i da nakon SL vise nema pravog OS X.

Imam rMBP, iPhone5S i iPad Mini Retina, glupo mi je i govoriti da na tim uredjajima sve radi bas onako kako treba. Doduse iPhone je proradio kako zelim tek nakon JB.

Sa Mavericks nemam niti najmanjih problema. Sve radi kao podmazano. Koji su vasi problemi? Sta to ne valja?

iOS7 me je posteno nanervirao na iPhone 4G, ali vise krivim star ili nedovoljno snazan hardware nego sam iOS.

Mozda ja nisam neki ultra/mega/turbo zahtjevni korisnik, pa ne uspijem pohvatati sve to sto ne valja, ali nakon pola sata provedenih u Windows 8, volim moj Mavericks jos i vise
01.02.2014 | 15:54
Gle, stvarno ne kužim. Nikad nisam sreo čovjeka koji se emotivno veže za svoj alat. Poznajem puno ljudi koji su jako zadovoljni jednom markom alata koji koriste svaki dan i svakom bi ga preporučili (Catterpillar, Makita, Fluke, Apple,...) , ali da bi mu takve hvalospjeve slagali - to je ipak s one strane pameti.

Neznam sto tu ne kuzis? Pa i ja sam se vec emotivno vezao za svoj Bosch alat koji nakon starog alata koji sam imao 200% bolje , brze i pozdanije radi nego ona sranja koja sam imao. Nekom Apple nekom Bosch! I sada ako ja dam hvalospjeve maltene sam lud! A samo sam vise nego zadovoljan! Ne kuzim ni ja tebe ponekad!
01.02.2014 | 17:47
Pišeš li pjesme svom Bosch alatu? Ili možda, čitajući tehničku uputu prepoznaješ u njoj neku poetsku ljepotu?
03.02.2014 | 16:10
smayoo kaže:

Kada sam ja slagao hvalospjeve? Branim Apple od neutemeljenih bedastoća, no pjesmu nikad nisam napisao

Moj se komentar može svesti na istu razinu kao ovo što sam komentirao za Toyotu. Usrali su i zaslužili su ribanje.

Mutno mi je u glavi da je ovdje bio topic o tome, nisam vidio da si komentirao da tim riječima... Ali sam dojma da jesi tako reagirao u iMac prašina threadu...
Sad, morao bih pretraživati da nađem i jedno i drugo, za što nemam ni vremena ni volje, a ti kao admin lako možeš i dokaze uništiti na vrijeme
Stvar je dojma, meni je dojam da si ti lik kojemu je fora gaziti po Appleu i kad treba i kad ne treba jer je to sad moderno i jer si utvaraš da je to objektivnost. Tvoj je dojam da sam ja funboy koji piše pjesme o kompaniji. Neka na tome ostane
03.02.2014 | 16:12
smayoo kaže:
Pišeš li pjesme svom Bosch alatu? Ili možda, čitajući tehničku uputu prepoznaješ u njoj neku poetsku ljepotu?

Realno, koliko sam vidio Boschove tehničke upute su normalne, suhoparne, kakve se očekuju od alata te namjene. Apple je u malo drugačijoj branši. Znaš li za Mr. Macintosha? Meni je to glipost samo takve, i kak im je to uopće palo na pamet, no inžinjerima je bila cool stvar...
03.02.2014 | 16:43
Fino se natežete.
Istina je u sredini (kao i obično).
Ja (pošto nisam bogat) isto tražim da za svoj novac dobijem korektan proizvod. Kod Apple-a je malo drugačije jer za više novaca dobivam proizvod i zbog toga (jer nisam bogat) očekujem više. Ima Apple uređaje koji su odlično pogođeni i koji bezprijekorno rade godinama (desetlječima valjda), a ima ih koji kihnu brzo (gdje Apple ipak prizna neko produženo jamstvo). Mada je to "produženo" jamstvo slaba utjeha.
Meni je izgled manje važan koliko funkcija. Imam dva MBP-a i jedan Mini i svi tri rade (čak i optika)! Oduševljen sam jedino s time da rade (dignem poklopca i radi, pritisnem gumb i radi).
Nekako mi se čini kako je to više do OSX-a nego do harware-a (to je moj dojam).
Inaće RTFM!
03.02.2014 | 21:03
Vanjuška kaže:
Stvar je dojma, meni je dojam da si ti lik kojemu je fora gaziti po Appleu i kad treba i kad ne treba jer je to sad moderno i jer si utvaraš da je to objektivnost. Tvoj je dojam da sam ja funboy koji piše pjesme o kompaniji. Neka na tome ostane

Moj se dojam, evo da spomenem samo ovo zadnje, temelji na tome kako zlurado ističeš da Samsungu loše ide. Nije uopće bitno da li je to zaista tako, niti otkud tebi ta informacija, nego činjenica da je tebi to toliko drago. To mi je baš ono - dječije...

To što se buniš da netko pljuje po Appleu, a da iste greške oprašta nekom drugom, tu se s tobom slažem, pod pretpostavkom da govorimo o proizvodima sumjerljive cijene.

Meni nije fora gaziti po Appleu (štoviše, vrlo bi rado da nemam za to razloga). Puno bi radije da za taj nemali novac dobijem proizvod koji zaista vrijedi tog novca. Zašto si ne kupim nešto drugo? Jer je to drugo još lošije. Dakle, ne gazim samo po Appleu. I onda - da - to je objektivnost. Možda imam visoka očekivanja, ali i oni imaju visoku cijenu.

A to da je moderno gaziti po Appleu - ne znam. Zar jest? Prije nije bilo? Zaista nisam pratio. Kad je postalo moderno?
03.02.2014 | 22:18
Ja sam emotivno vezan za moj čekič, s kojim putujem svugdje po svjetu. S njim sam zaradio brdo love i sad mogu kupovati super apple uređaje. Nikad nisam imao problema na granicama kad sam prenosio apple uređaje, ali kad sam furao čekić na Filipine( u tom dijelu svijeta nemaju bravarske čekiće nego samo one s okruglim krajem ), onda sam morao ići na pistu na dodatnu provjeru prtljage, jel su mislili da nosim nekakav metak, a ne mali čekić
Inače i meni je vanjuška zanimljiv, moglo bi se reći da je nekako drugačiji od ostalih članova jabučnjaka, ali ja se čak slažem s nekim njegovim razmišljanjima.
03.02.2014 | 23:17
A jesi napisao pjesmu svom čekiću? Ili makar lirski sastavak?
04.02.2014 | 00:27
smayoo kaže:

@smayoo

Kad se već povela ovakva diskusija o umjetničkoj vrijednosti "alata"... Tvoje znanje o Mac kompjuterima je veliko, puno veće od mojeg... Puno puta sam vidio kako si, tu na forumu, pomogao ljudima sa stvarima s kojima im ja nikad ne bi mogao pomoći... K vragu sve, pomogao si i meni i na tome ti hvala...
Ali, za mene, uspoređivati kompjuter, bilo koji kompjuter sa Bosch alatom je, u najmanju ruku, blesavo... Da, on svakom od nas služi da bi s njim obavili neku zadaću, ali ako je to sve čemu služi, onda i ne služi baš previše...
Da li me Bosch alat povezuje sa manje - više svim knjigama ovog svijeta, muzikom, filmovima? Da li Bosch alatom mogu zaviriti u sve dijelove svijeta i prošetati se ulicama? Odgovor je ne.
A sve te stvari koje s kompom mogu i želim raditi nisu nužno vezane za moj posao za koji mi treba alat...
A kada kompjuter sve to radi ovako kako to radi Mac, onda nije ni čudo da ponekad ljudi prema njemu razvijaju i neke osjećaje "dragosti"...
Ja, kad sam se prvi put susreo sa Mac-om, bio sam, i dalje jesam oduševljen silnim, možda malim detaljima, ali koji te razveseljavaju svaki dan... O tim detaljima je netko mislio, posvetio im vremena... U Mac OS-u ima duha, što se za sistem iz Microsofta nikako ne može reći, a to znam jer sam ga koristio puno godina...
Ono što želim reći je da onog trenutka kad ću izjednačavati kompjuter, imao on na sebi MacOS, Windowse ili Linux, sa čekićem, šrafncigerom, bušilicom ili mojim dobrim, starim i pouzdanim Hyundaiem, tog trenutka ću isti taj kompjuter baciti u smeće...
04.02.2014 | 00:34
smayoo kaže:
Moj se dojam, evo da spomenem samo ovo zadnje, temelji na tome kako zlurado ističeš da Samsungu loše ide. Nije uopće bitno da li je to zaista tako, niti otkud tebi ta informacija, nego činjenica da je tebi to toliko drago. To mi je baš ono - dječije...

Rekao sam ti već, aktivno uzgajama dijete u sebi. Veselim se snijegu, hodam po kiši bez kišobrana, i slično. To što si ti klinca pogubio putem i sad si samo stari matori što već, jebiga
Što se tiče zluradosti, tu si u pravu, sretan sam kad bad guy dobije što ga ide. No sad skrećemo u druge vode, jesu li oni bad guysi, da li su zbilja skopirali i pokrali sve što su stigli? IMHO jesu, prije Applea, SOnyu, prije SOnya drugima. Fuj kompanija i fuj mentalitet. Isto i sa Googleom, njihove spike Don't do Evil, a rade pizdarije gdje stignu. Kradu, upotrebljavaju tuđe bez naknade i eto...

Vjerujem da je krađa loša, bilo kakva, i veselim se kad karma dođe po svoje onima koji su se mislili izvući. Kad bi samo to palilo i u ovoj jadnoj državi...

To što se buniš da netko pljuje po Appleu, a da iste greške oprašta nekom drugom, tu se s tobom slažem, pod pretpostavkom da govorimo o proizvodima sumjerljive cijene.

Ne znam pratiš li tisak, no novinarčići se takmiče u tome da u svaku vijest, bila vezana za Apple ili ne ubace kako im ide loše? Jednostavno to prodaje novine. i onda ljudi to čitaju i pomisle da je to istina, a to mi smeta. Laži mi smetaju, politikanstvo, mito, varanje... Smeta me općenito, smetaju me političari kod nas koji opraštaju lopovima milijunske kredite, a onda sjednu nekoliko malih obrtnika na račun zbog 3000 kn duga... Smetaju me ljudi koji ne cijene radi trud, već im je OK ukrasti i zajebati... Ali sad sam odlutao.

Meni nije fora gaziti po Appleu (štoviše, vrlo bi rado da nemam za to razloga). Puno bi radije da za taj nemali novac dobijem proizvod koji zaista vrijedi tog novca. Zašto si ne kupim nešto drugo? Jer je to drugo još lošije. Dakle, ne gazim samo po Appleu. I onda - da - to je objektivnost. Možda imam visoka očekivanja, ali i oni imaju visoku cijenu.

Smatram da u ovom slučaju imamo ista očekivanja, jedina je razlika što ja Appleu dajem kredite, a ti ne. To je vjerojatno ipak posljedica mojeg življenja uz Apple u najgorim godinama, dok si ti ipak došao kad su se već etabilirali... Uzmi još u obzir da sam se povezao u "nježnim" tinejdžerskim godinama, i eto ti objašnjenja tolike ljubavi prema malom Appleu kojeg su svi gazili onda, a gaze i sada

A to da je moderno gaziti po Appleu - ne znam. Zar jest? Prije nije bilo? Zaista nisam pratio. Kad je postalo moderno?

Nikad nije ni izašlo iz mode. Prije su mu lijepili Beleaguered, a sada mu lijepe na putu prema dole etikete Kako je moguće da u vijesti da Google prodaje Motorolu Lenovu, naslov bude - "Problem za Apple, Google će se fokusirati, a Lenovo će im j...t mater" (karikiram)... Naslov bi trebao biti: "Kako je Google spušio hrpu para i izgubio dvije godine na ništa..."

Edit Saint

Ispravio sam psovku,nema potrebe za tim.Ako nisi primjetio to se izbjegava na forumu
04.02.2014 | 01:02
Ja sam emotivno vezan za akku bušilicu/odvijač. Metabo SB 18 LT Impuls. Napravila je zajedno s mojiom rukama toliko namještaja u našem stanu, da će sigurno u mirovini zaslužit neko počasno mjesto na polici moje male radionice.
A sad da sam emotivno vezan za ajfon, neznam. Nije da je baš nešto korisno proizveo ali je ziher pomogao da me žena lakše gnjavi kad netreba.

Emotivno sam vezan za auto, odradim detailing svaka dva-tri tjedna. I šta sad zaključit.
Dal sam za psihića?
Hm....neznam baš. Mene to veseli.
Više imaju potrebe za psihićem oni koje ništa ne veseli, ni djeca, zena i općenito život, a kamoli ove drangulije o kojima pričamo. Smatram da se čovjek treba emotivno vezat pa i za te sitnice, bušilicu, ajfon, aute, bicikle, traktore, freze itd. Bitno je da je čovjek veseo i da ima duha.
04.02.2014 | 07:09
Borostef, nisam ja usporedio Apple s Boschom, niti s čekićem, niti... Drugi korisnici to čine.
Samo da ne ispadne da sam ja sad tu neki mračni psihopat - to što se ja ne oduševljavam proizvodima koje koristim, ne znači da se ne oduševljavam ničim u životu. Moja obitelj, moji prijatelji, druženje s njima, putovanja... rekao sam već.
Vanjuška - to što se piše po novinama ne pratim uopće. Novine prolistam tu i tamo, kad u kafiću čekam nekog. Obično tada pažnju obratim na kulturne stranice i ponekad na kolumne. Zašto uopće čitaš to s*anje? Vidiš da te bez veze uzrujava?
04.02.2014 | 09:24
A crna kronika i mrtvi? To ti je isto istina u novinama!
04.02.2014 | 10:17
Ok,ovo je sve otislo u daleki off.Tema je "Novi iphone sa velikim ekranom" a ne cije veci i koja je kompanija bolja.Da se ovo ubjedzivanje ne bi nastavilo u nedogled sve postove koji se ne odnose striktno za ovu temu brisem.
04.02.2014 | 10:51
Malo smo u off-u no nema veze. Evo sto sam nasao, navodno bi to moglo izgledati ovako.

5.5-Inch iPhone 6 Specifications:
● Apple A8 (64-bit) processor
● 5.5-inch Retina display
● 2272x1280 IGZO display
● 510 pixels per inch
● 2GB of RAM
● 16GB/32GB/64GB/128GB storage options
● 8MP Camera
● 3.2MP FaceTime Camera
● 1,800mAh battery minimum
● Facial Recognition, Fingerprint Scanner
● Wireless charging (induction)
● iBeacon Mobile Payments

4.7 or 4.8-Inch iPhone 6 Specifications:
● 4.7 or 4.8-inch Retina display
● 1920x1080 IGZO display
● 440 pixels per inch
● 2GB of RAM
● 8MP Camera
● 3.2MP FaceTime Camera
04.02.2014 | 10:52
Evo slike!
image-20544280c90f7617a4e97d77d75f711f.jpg
04.02.2014 | 11:08
Ili mozda ovako? Zivi bili pa vidjeli
image-a93750196f437694c565830e08a8709b.jpg
04.02.2014 | 11:19
A gdje je nestao fingerprint scanner? Možda povlačenjem prsta preko ruba telefona? Ili dodir na jabučicu na poleđini? Bluetooth koji će raditi sa svim ostalim uređajima (Android, Windows itd..)?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2014 | 14:04
Ovo gore previše liči na Samsung, ali me i ne čudi kad su slike očito skinute s korejskog sajta

Čisto sumnjam da će Apple napraviti išta slično od navedenog osim naravno ako je upravni odbor opet počeo "čuvati" prava dioničara i JAKO se brinuti za njihov profit, dejavu?
04.02.2014 | 14:21
Uvijek me je fascinirala kolicina znanja i energije koju ljudi ulazu da prave razne prototipe, predvidjanja, prognoze i sl.

Skupljas informacije mjesecima, pogodis sve i jedan feature + izgled + cijenu i dobijes jedno VELIKO NISTA.

A onaj koji je s druge strane lupetao gluposti (kao iphone sa ugradjenim 3D projektorom) opet dobije jedno VELIKO NISTA.

I prvi i druge ce popeglati kartice da kupe ono sto je Apple predstavio, a ne sta su oni pogodili, ili nisu.

Smijesno
04.02.2014 | 18:19
Edit Saint

Ispravio sam psovku,nema potrebe za tim.Ako nisi primjetio to se izbjegava na forumu

Ne, u redu je. Ima ljudi kojima smeta, pa bolje da ih se ne provocira slučajnom psovkom. Mene recimo mnogo više smeta nepismenost, nego pokoja usputna psovka, za koju je jasno da je dio rečenice. Drugo je psovka upućena nekome direktno, drugom članu foruma, i slično, naravno...

Ali kud bi došli kada bi počeli moderirati nepismene ljude

Uglavnom, hvala na ispravci, meni to već nesvjesno ide preko usana, prstiju.
04.02.2014 | 18:21
smayoo kaže:
BVanjuška - to što se piše po novinama ne pratim uopće. Novine prolistam tu i tamo, kad u kafiću čekam nekog. Obično tada pažnju obratim na kulturne stranice i ponekad na kolumne. Zašto uopće čitaš to s*anje? Vidiš da te bez veze uzrujava?

Ili to ili politika... Ne čitam novine više kao prije, preko iPhonea tu i tamo, dovoljno da budem u toku s najnovijim biserima naših "elitnih" političara.
A tehničke vijesti u ITu uvijek pratim, volim biti u toku... No ljudska glupost je neizmjerna, pa me povuče...
04.02.2014 | 18:23
Yonkis kaže:
A gdje je nestao fingerprint scanner? Možda povlačenjem prsta preko ruba telefona? Ili dodir na jabučicu na poleđini? Bluetooth koji će raditi sa svim ostalim uređajima (Android, Windows itd..)?

Vidiš, nešto sam čitao da su jedno vrijeme imali ideju skener staviti ispod ekrana, dakle, pritiskom prsta po ekranu aktiviraš skener... Sad, koliko je to izvedivo, u odnosu na sad već dokazani i isprobani u 5S ne znam... Vidjet ćemo... Ma neka dodaju 3 velika nova modela, sam nek ostave stare dimenzije.
04.02.2014 | 19:22
Vanjuška kaže:
Edit Saint

Ne, u redu je. Ima ljudi kojima smeta, pa bolje da ih se ne provocira slučajnom psovkom. Mene recimo mnogo više smeta nepismenost, nego pokoja usputna psovka, za koju je jasno da je dio rečenice. Drugo je psovka upućena nekome direktno, drugom članu foruma, i slično, naravno...

Ali kud bi došli kada bi počeli moderirati nepismene ljude

Uglavnom, hvala na ispravci, meni to već nesvjesno ide preko usana, prstiju.

Nije problem,samo se trudimo da forum bude pristojan koliko je to moguce.
04.02.2014 | 19:31
The_Cleric kaže:
Malo smo u off-u no nema veze. Evo sto sam nasao, navodno bi to moglo izgledati ovako.

4.7 or 4.8-Inch iPhone 6 Specifications:
● 4.7 or 4.8-inch Retina display
● 1920x1080 IGZO display
● 440 pixels per inch
● 2GB of RAM
● 8MP Camera
● 3.2MP FaceTime Camera

Obzirom da sam preskočio seriju 5, ovo bi mi fino leglo. Mislim da bi bio taman. Samo da je baterija bar 2800 a ne 1800.
04.02.2014 | 20:34
ma kakvo indukcijsko punjenje, 3D projektori i slicno. nisu to problemi (nedostatci) u mobilnoj telefoniji.
kad mi neko sredi bateriju da mi traje 48h bez problema, da imam dobar signal di god da jesam i brz net, tad cu rec "bravo, napravili ste korak naprijed"

imam tablu za indukcijsko punjenje i sta, vucem je sa sobom kad trebam puniti fon? kad sam u autu stavim je na suvozacev sic? kad se telefon puni ne mogu ga drzat u rukama jer mora biti na tabli za punjenje? to bolje zvuci nego sto je! i ti veci ekrani... ipad, mac, tv, okruzen sam velikim ekranima, ako mi je fon veci za inch dali sam tako puno toga dobio? eventualno mi to drzi vodu radi tipkanja u horozontali.

bateriju sredi, telekom kompanije hebeni signal i barem 3G kad je vec previse ocekivati LTE. daj mi flat tarifu sa punom brzinom po razumnoj cijeni. stavi thunderbolt sucelje na iphone pa da sa maca na fona prebacujem podatke u roku odmah. siri na hrvatskom, ili barem diktiranje na hrvatskom. wifi kojeg lovim i kad sam 10 metara udaljen od routera... to mi daj!

prepoznavanje lica, procesori od 8 jezgri, skrolanje pogledom, NFC koji sluzi za kuckanje sa telefonom kolege kako bi mu poslao melodiju zvonjave, 3d kamera, 82 filtera na foticu i isto toliko okvira, sve su to gluposti koje zabavljaju nekoga tjedan dana i onda se zaboravi na njih.
05.02.2014 | 03:54
JOHN kaže:

Obzirom da sam preskočio seriju 5, ovo bi mi fino leglo. Mislim da bi bio taman. Samo da je baterija bar 2800 a ne 1800.

Prije ce staviti 800 da bi bio awesome i 67.89% tanji od prethodnog modela
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds