Novi iPhone sa velikim ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iPhone sa velikim ekranom

29.01.2014 | 16:46
Ispričavam se, Vanjuška, postao sam s mobitela pa nisam vidio da si u međuvremnu napisao još jedan post. Ispričavam se što malo provociram. Evo da probam ozbiljno. Mene uopće ne zanima je li Samsung Electronics bolji (po nekom kriteriju) od Apple, ili je Apple bolji od njih. Ne zanima me tko ima koliko čijih dijelova, niti čija radna snaga sklapa što. Ne zanima me tko je od koga ukrao koju ideju. Ne zanima me što bi bilo da je Steve Jobs živ. Ne zanima me braniti Apple, niti me zanima braniti Samsung.

Znaš zašto? Jer se njima živo je*e za nas. Za tebe i mene, i ostale članove jabučnjaka. Fućka im se potpuno i cjelovito. I Appleu, i Samsungu. I Microsoftu.

Za mene je Mac samo proizvod koji mi trenutno najbolje odgovara od svega što se nudi na tržištu. iPhone je nije čak ni to. iPhone je samo proizvod koji je trenutno najmanje loš za moje potrebe od svega što se nudi. Oba sam platio, skupo. I smatram da imam pravo prigovarati i tražiti da budu bolji za moj novac, kako reče iAnte. I ne pada mi na pamet da za njih navijam, da se na bilo koji način emotivno angažiram u njihovu korist ili za njihovu reputaciju.

Npr. u prosjeku sam puno zadovoljniji našom obiteljskom Toyotom (koju smo isto puno novca platili), nego iPhoneom. A ne bi se ni za Toyotu na takav način zalagao.

Smatram da je djetinjasto na taj se način vezivati za bilo koji brand. Sve su to produkti kapitalističke ekonomije, načinjeni s ciljem ostvarivanja profita.
29.01.2014 | 16:52
Borostef kaže:
Bez namjere da se miješam u vašu diskusiju imam samo jedno pitanje...
Smayoo, na koji to marketing misliš kad govoriš da smo od istog zavarani i zavedeni?

Pretpostavljam da ti je vjerojatno jasno i iz mog prethodnog posta. Perfidni marketing koji gradi taj nekakav, ne znam kako bi to drugačije nazvao nego - religijski kult od običnog consumer elektroničkog proizvoda. Moj bi pokojni stari rekao da su napravili od pi*ke - kapelicu. Nije proizvod loš. Dobar je. Ali to je samo proizvod. Nije portal u drugu dimenziju.

Ne kažem da su svi Apple korisnici takvi, zato i nisam to uputio generalno, nego sam se našalio s Vanjuškom, jer me zaista nasmijalo s kakvom djetinjom zluradošću konstatira kako Samsungu "loše ide".

Eto.
29.01.2014 | 17:09
Ali znaš šta je najzanimljivije? Ako govorimo o "kultu" Apple? Taj kult je zapravo nastao gotovo bez ikakve pomoći samog Apple-a... U onim danima prije interneta, danima originalnih Macintosha, kad su se zaljubljenici u iste okupljali u raznoraznim kompjuterskim klubovima po Americi i drugdje kako bi razmjenjivali iskustva i diskete sa programima i tako stvarali taj kult... Nikad nitko iz Apple-a službeno nije došao na ta okupljanja, a nije da ih nisu zvali... Nikad nisu odgovorili ni na telefonski poziv vezan uz takva događanja... Ti dani su prošli, danas je internet tu za "razmjenjivanje" stvari pa za takve klubove i nema više potrebe, ali im ti originalni "kultostvaraoci" to nikad nisu oprostili... Baš sam prije koji mjesec čitao neki članak kojeg je pisao jedan od tih ljudi, čovjek još uvijek, što bi ameri rekli "Holds a grudge".
  • Navigator
  • Posjetitelj
29.01.2014 | 17:32
pošto se forum zove kako se zove i posvećen je čemu već je, onda je u najmanju ruku bezobrazno ovdje ismijavati i omalovažavati proizvode zbog kojih forum i postoji ..... kome se ne sviđa nek ide pljuckat na samsungov forum ili što već, ili od htc-a ..... a najbolje su mi izjave tipa: koristim apple jer je najmanje loš .... ma dajte, molim vas .... ko djeca ste .... moja lizaljka je bolja od tvoje .... svašta
a ovo mi je vrhunac:
iPhone je samo proizvod koji je trenutno najmanje loš za moje potrebe od svega što se nudi. Oba sam platio, skupo. I smatram da imam pravo prigovarati i tražiti da budu bolji za moj novac, kako reče iAnte. I ne pada mi na pamet da za njih navijam, da se na bilo koji način emotivno angažiram u njihovu korist ili za njihovu reputaciju.
.
a ti si lijepo kupi onda nešto jeftinije, gdje će omjer uloženo/dobiveno biti više u tvoju korist .... pa ćeš ljepše spavati i manje se sekirati što si (naivac, s oproštenjem) debelo preplatio iPhone jer, vidi vraga, on je najmanje loš
29.01.2014 | 17:40
E evo je konstruktivan komentar. Kome se ne sviđa, neka ode. Na razini djeteta od 12 godina koje se više ne želi igrati jer nije po njegovom.

Ovaj forum služi razmjeni mišljenja. Nitko ga nikad nije ograničio samo na pozitivna mišljenja.
29.01.2014 | 17:44
Ne sekiraj se. Navigator se ionako uvijek ponaša u duhu svog avatara.
29.01.2014 | 17:55
@Vanjuška, pa kako se usuđuješ pljuvati sveti gral, svetu krv zvanu Samsung ili još gore Android!!, a u isto vrijeme uzdižeš jedan bastion bezidejnosti i kapitalističke megalomanije kao što je Apple tzv, "prodavače magle" koji puše i kupuju samo "zaluđenici".

Viva Ludež!

#sarkazam
  • Navigator
  • Posjetitelj
29.01.2014 | 18:12
iAnte kaže:
E evo je konstruktivan komentar. Kome se ne sviđa, neka ode. Na razini djeteta od 12 godina koje se više ne želi igrati jer nije po njegovom.

Ovaj forum služi razmjeni mišljenja. Nitko ga nikad nije ograničio samo na pozitivna mišljenja.

to i sam i ja napisao: k'o djeca
29.01.2014 | 18:16
Am i the only one here that thinks we mean something to apple?

Ali stvarno, poceo sam korisiti kao i borostef, iz iskustva, kasnije sam postao 'fanboy'. Ali postao ne zbog proizvoda(ne prvenstveno), nego zbog odnosa koji (barem prividno) stvaraju keynoteima i dr(naravno u doba SJ) :/
29.01.2014 | 21:48
Bulšit! Ja koristim Apple jer mije mozak na paši.
1. Više ne gasim komp (fantazije o brzom dizanju su prošlost)
2. Uštekam noćmu lampu u komp i ona pjeva !!!
3. Ne ljušti se farba
4. E da, radi bez da što namještam
To mi je dovoljno!
30.01.2014 | 16:19
Borostef kaže:
Bez namjere da se miješam u vašu diskusiju imam samo jedno pitanje...

Evo, čovjek je jako lijepo napisao i sa svime se slažem. Samo, ja sam počeo s Macom u prvom srednje, i to je bilo prvo računalo, od svih tadašnjih (Commodore 64, Speki, Amiga, Amstrad, PC vulgaris, Apple II) koji mi je napravio ono Wow. I utjecalo na mene i moj životni put. Da, vezan sam za tu filozofiju i taj stroj, ne smatram se slijepim zealotom koji na sve klima glavom, imam glavu i znam promisliti i reći kad nešto nije u redu. Razlika između mene i Smayooa je to što on ide đonom na svaku pizdariju, dok ja iz ljubavi pokušam i razumjeti kako je došlo do pizdarije... Ne može to bilo tko shvatiti, jebiga.
30.01.2014 | 16:32
smayoo kaže:
Ispričavam se što malo provociram.

Nemaš se zašto ispričavati, imaš svoj stav, ja svoj, pa malo razvijamo diskusiju. Nisam jednom rekao da volim raspravljati, sve dok ne ode u neargumentirane izljeve

Mene uopće ne zanima je li Samsung Electronics bolji (po nekom kriteriju) od Apple, ili je Apple bolji od njih. Ne zanima me tko ima koliko čijih dijelova, niti čija radna snaga sklapa što. Ne zanima me tko je od koga ukrao koju ideju. Ne zanima me što bi bilo da je Steve Jobs živ. Ne zanima me braniti Apple, niti me zanima braniti Samsung.
Znaš zašto? Jer se njima živo je*e za nas. Za tebe i mene, i ostale članove jabučnjaka. Fućka im se potpuno i cjelovito. I Appleu, i Samsungu. I Microsoftu.

Da se osvrnem na ovo... U prošlom postu sam djelomično napisao svoje mišljenje, no složimo se da se ne slažemo. Ti si čvrsto uvjeren da je Apple samo jedan od svih njih ostalih, ja si ipak dozvoljavam vjerovati, a sitnice koje možeš u Appleovoj filozofiji i radu i proizvodima pratiti unazad do prvog dana mi daju za pravo. Ti to ne smatraš ozbiljnim i misliš da se zavaravam, a ja iskreno vjerujem da u Appleu rade ljudi kojima je stalo. Ne samo do svog profita i svog džepa, već da korisnike učine boljim i produktivnijim indviduama, sretnijima čak. I uspijeva im.
Ne znam, pročitaj ovo ako ti se da, nema mnogo, ali te može odbiti što je to pisao zealot
http://daringfireball.net/2014/01/special

Za mene je Mac samo proizvod koji mi trenutno najbolje odgovara od svega što se nudi na tržištu. iPhone je nije čak ni to. iPhone je samo proizvod koji je trenutno najmanje loš za moje potrebe od svega što se nudi. Oba sam platio, skupo. I smatram da imam pravo prigovarati i tražiti da budu bolji za moj novac, kako reče iAnte. I ne pada mi na pamet da za njih navijam, da se na bilo koji način emotivno angažiram u njihovu korist ili za njihovu reputaciju.

Što se Maca tiče, on meni nije samo proizvod, i objasnio sam zašto je tako. iPhone pak jest, volim svoj uređaj i nemam prevelikih zamjerki za njega, no neka se pojavi bolji hw, s boljim OSom i baterijom i eto me tamo. Što se tiče prigovaranja, to ti ne branim, dapače, podržim te ako si u pravu, ali mi smetaju dvostruki kriteriji, ovima ćemo jebati svaku sitnicu, onim svima drugima koji su dvostruko veći šrot ćemo tolerirati sve moguće... Super.

Npr. u prosjeku sam puno zadovoljniji našom obiteljskom Toyotom (koju smo isto puno novca platili), nego iPhoneom. A ne bi se ni za Toyotu na takav način zalagao.

Pretpostavljam da si i Toyotu istim žarom kritizaro za sve gluposti, kvarove, povlačenja i zamjene, s obzirom koliko si je platio u odnosu na iPhone?

Smatram da je djetinjasto na taj se način vezivati za bilo koji brand. Sve su to produkti kapitalističke ekonomije, načinjeni s ciljem ostvarivanja profita.

Možda si u pravu, možda je djetinjasto. No to je dijete u meni i ja ga podržavam. Ako izgubiš dijete u sebi, gotov si, to je moja mantra. Tebi djetinju radost izaziva sjedanje sa slušalicama na kauč, meni prtljanje po mojim Apple hardveru. Netko je djetinjasto vezan za klasičnu glazbu, netko na nogometni klub, netko za Alfa Romeo

Sad da te pitam, zašto je u redu biti navijač Repke, ili kluba, biti zagrižen za određenu marku automobila, ili obožavati stripove, ali ne i Apple? Sve je to roba, važno je jedino da li te veseli i čini sretnim. Kupio sam novi sauger neki dan, žena je uživala u otvaranju kutije, čitanju manuala i spajanju raznih điđa. Ja sam bio hladan, koji će nam taj k kad imamo Roombu? Ali nju veseli saugati i to je opušta, pa neka joj je. Mene tako veseli svako otvaranje kutije s Jabukom, jer znam da me čeka jedno krasno vizualno i dizajn iskustvo, od same kutije, do konačnog proizvoda.
Ti se tako veseliš možda kad vadiš neki stari LP i stavljaš ga na gramafon. Riba se veseli kad sjedne uz čašu vina i omiljenog Zagora, Davor kad sjedne u Alfu i ode se voziti po serpentinama...

Možda trebam u novinare?
30.01.2014 | 16:53
A ja uz apple, uz kupnju novih preparata za pranje auta
30.01.2014 | 17:00
Slažem se Vanjuškom po pitanju toga da treba biti sretan s nekim stvarima u životu, iako su one produkt kapitalističko-potrošačkog društva. Znam ljude koji kupuju skupe stvari i kada ih pitam: "Pa kakav je npr. novi iPhone/Mac/sat ili treće?" dobijam odgovor: "Ma sve je to isto, sam ovo je skuplje/jeftinije itd."
Nikako da vidim sreću zbog kupljenog ili zadovoljstvo. Već samo obrnuto.
Ja uživam u svakom novom otvorenom proizvodu, butelji vina, sviježoj ribi, maloj sitnici s ebaya itd. i nije bitno jel Apple ili Samsung, kovač ili zubatac, pošip ili babić... Bitno je uživati
30.01.2014 | 21:20
Ja uživam u svakom novom otvorenom proizvodu, butelji vina, sviježoj ribi, maloj sitnici s ebaya itd. i nije bitno jel Apple ili Samsung, kovač ili zubatac, pošip ili babić... Bitno je uživati

S ovim se slažem. S tim što su meni laptop i mobitel sredstva za rad. ZA njih mi nije bitno da u njima uživam, nego da mi služe svrsi optimalno, da mi štede vrijeme, živce, energiju i novac. Uživam u druženju s obitelji i prijateljima (uz spomenute babić, pošip, rukatac, plavac, malvaziju, graševinu, rizling, souvignon, chardonnay, shiraz... zubac, šanpjer, grdobina, srdelica... kotlovina, čobanac... ) i u putovanjima.
30.01.2014 | 21:37
smayoo kaže:
živce
Cesto sam ignorisao ovaj faktor prilikom kupovine, a to je mozda i glavni adut ako se daje vise novca za proizvod - da te postedi kidanja zivaca.
30.01.2014 | 21:48
i tako odosmo u OT

ali da je meni sada ip4S na kojemu bi bio neki stari OS iz doba 3/3G.... i da taj OS podrzava nove aplikacije....

odgovorno tvrdim da je 3G u doba kada je bio aktualan bio savrsen telefon i to samo zbog savrsenoga OS-a
30.01.2014 | 21:59
meni se nekako cini da je 3gs bio najblize savrsenom!
taj je bio stvarno "robustan" u svakom pogledu. evo ga i danas ih ima i jako lijepo rade na starijim verzijama iOS-a.
30.01.2014 | 22:05
Slazem se za 3gs. Imam ga jos uvijek i stari ios gore. Jedina mi je mana sto se neke nove aplikacije ne mogu staviti gore.
30.01.2014 | 22:29
Vanjuška kaže:

Da se osvrnem na ovo... U prošlom postu sam djelomično napisao svoje mišljenje, no složimo se da se ne slažemo. Ti si čvrsto uvjeren da je Apple samo jedan od svih njih ostalih, ja si ipak dozvoljavam vjerovati, a sitnice koje možeš u Appleovoj filozofiji i radu i proizvodima pratiti unazad do prvog dana mi daju za pravo. Ti to ne smatraš ozbiljnim i misliš da se zavaravam, a ja iskreno vjerujem da u Appleu rade ljudi kojima je stalo. Ne samo do svog profita i svog džepa, već da korisnike učine boljim i produktivnijim indviduama, sretnijima čak. I uspijeva im.

Čuj, ja ovaj tvoj stav mogu prihvatiti jedino kao što prihvaćam i poštujem druga religiozna uvjerenja. Neki ljudi vjeruju da je djevica rodila Božijeg sina u štali. Neki ljudi vjeruju da je grijeh jesti svinjetinu. Neki ljudi vjeruju da neprijatelja pobijeđenog u borbi treba pojesti da bi preuzeo njegovu snagu. A ti vjeruješ da u Appleu rade ljudi kojima je stalo da korisnike učine sretnijima. Evo, prihvaćam tvoje uvjerenje i poštujem ga.

Ne znam, pročitaj ovo ako ti se da, nema mnogo, ali te može odbiti što je to pisao zealot
http://daringfireball.net/2014/01/special

File Edit View Special

When I see those four words, they evoke not a thought but a feeling. Poetry, in the form of a menu bar.

Nije čovjek zealot. On je... hm... ima neke... emotivne... ovaj... situacije...

Što se tiče prigovaranja, to ti ne branim, dapače, podržim te ako si u pravu, ali mi smetaju dvostruki kriteriji, ovima ćemo jebati svaku sitnicu, onim svima drugima koji su dvostruko veći šrot ćemo tolerirati sve moguće... Super.

Smatram da nemam te dvostruke kriterije. Molim te uputi me gdje sam pokazao takav stav? Smatram da sam na isti način kritičan prema svemu. S tim što, naravno, faktor cijene je bitan u toj jednadžbi. Naravno da nisam jednako kritičan prema nečem jeftinom kao i prema nečem skupom. Skupo ima veću cijenu pa i ja za svoj novac imam veća očekivanja. To je sasvim normalno. Vjerujem da se slažeš.

Pretpostavljam da si i Toyotu istim žarom kritizaro za sve gluposti, kvarove, povlačenja i zamjene, s obzirom koliko si je platio u odnosu na iPhone?

Prvu Toyotu sam vozio od 2001 do 2011. Kupio sam je polovnu, napola popravljenu nakon karambola, sa 80tkm. Nakon tih popravaka, 10 godina i 200tkm kasnije, zamijenio sam 5 garnitura brisača, prednju desnu jabučicu i lampicu od noćnog osvjetljenja instrument-table. Drugu još uvijek imamo, kupili smo je isto polovnu, 2008. s 35tkm. 6 godina kasnije, 3 garniture brisača.

Nikakva povlačenja i zamjene se nama nisu dogodila. Kvarovi ni gluposti. Ti su auti upravo ono što ja od auta očekujem. Nemam prigovora. Ako misliš na ono što im se događalo jedne godine s papučicom gasa na nekim modelima - usrali su s tim i zaslužuju ribanje koje su dobili, ali o tome nemam osobno iskustvo, kao što nemam ni s crkavanjem GPU na MBP 2008 ili crkavanjem wifija na iPhoneu 3, ili prašinom u iMac ekranu.

Možda si u pravu, možda je djetinjasto. No to je dijete u meni i ja ga podržavam. Ako izgubiš dijete u sebi, gotov si, to je moja mantra. Tebi djetinju radost izaziva sjedanje sa slušalicama na kauč, meni prtljanje po mojim Apple hardveru. Netko je djetinjasto vezan za klasičnu glazbu, netko na nogometni klub, netko za Alfa Romeo

S tim se potpuno slažem. Nažalost, to što si odabrao da potiče tvoje djetinje oduševljenje je, po mom sudu, lako može (kad se njihova poslovna politika dovoljno promijeni) postati ogromno razočaranje. I gdje ćeš onda biti? Jazz ti je puno pouzdaniji.

Sad da te pitam, zašto je u redu biti navijač Repke, ili kluba, biti zagrižen za određenu marku automobila, ili obožavati stripove, ali ne i Apple?

Ja se osobno ne nalazim niti u jednom od nabrojanog.

Ti se tako veseliš možda kad vadiš neki stari LP i stavljaš ga na gramafon. Riba se veseli kad sjedne uz čašu vina i omiljenog Zagora, Davor kad sjedne u Alfu i ode se voziti po serpentinama...

Da, ali, kako rekoh, jazz je puno pouzdaniji.

Možda trebam u novinare?

Ili u pjesnike. Slaži i ti neki haiku od apple menu opcija.
30.01.2014 | 22:37
mislim da nije mislio na duhovno zadovoljstvo nego onu strane ljudske naravi da cijenimo i materijalno
31.01.2014 | 05:06
Kad smo vec kod velikih ekrana, kolega kupio neku Samsungovu lopatu. Mislim da se zove Galaxy Mega. Vece je od 6" 100% i izgleda OGROMNO u Otterbox.

Pitao sam ga kakav je osjecaj nositi to u dzepu kao telefon, rekao je samo "It's definitely different".

Pametnome dosta

Definitivno respektiram svacije misljenje i odabir, ali ja ono cudo ne bi nikada nosio svaki dan kao primarni telefon.
31.01.2014 | 10:10
Ne znam, meni je sasvim dosta ovih 4" ekrana i dimenzije su mi taman za ruku. Neki dan bio kolega s S4 i mogu reći da mi je ogroman mobitel, još on ima nekak manje ruke i prste jel, to izgleda glomazno. S druge strane on kaže da njemu sasvim ok radi i da mu odgovara veličina.

To je mislim kao i većina stvari u svijetu - individualno.

Ja samo znam da ga (veći aparat) ne bih nosio, osim u slučaju da baš moram iz nekog razloga.
31.01.2014 | 11:19
iPhone je prvi mobitel kojeg ja nosim u džepu. Sve one prije njega sam nosio u futroli za pojasom (ili ljeti u cargo bočnom džepu na koljenu). Nijedan prije nije imao više incha na ekranu, ali su bili veći i po ŠxV, ali i po debljini. Bilo mi je to OK. Ovo je definitivno praktičnije (lagan, tanak, u džepu) i preferiram da tako ostane, ali nisam tako kategoričan da kažem da "ne bi nikad uzeo veći telefon". Možda i bi, ovisno o svim faktorima, ali vjerojatno bi onda opet nabavio futrolu za pojas.
31.01.2014 | 12:20
Je li Honda Jazz ili više kao Miles Davis Jazz?
Spominjala se glazba i auti, pa sam zbunjen!?!
31.01.2014 | 12:40
I Miles, i Davis, obojica su mi mraq. Chet Baker. Satchmo. Coltrane. Bird. Ella. Dinah Washington. Diana Krall. Silje Neergard. ...
31.01.2014 | 15:22
Ufff D. Krall nikak da probavim, ostatak ekipe s popisa fino paše Iako nekak više naginjem prema bluesu (waters, wolf, son house, s.r. vaughan, hooker, lightnin hopkins i ta ekipa)... Al zašo/li sam/mo u offtopic duboko hehe
  • Navigator
  • Posjetitelj
31.01.2014 | 15:48
Iako je tema iPhone s velikim ekranom, slažem se da Diana Krall nikako ne ide s drugim navedenih jazz velikanima.
31.01.2014 | 18:42
Mene zanimala misljenja o velikim ekranima a na kraju svasta naucis, pa i o jazz-u.
Zato volim ovaj forum! Sasta naucis! Pozdrav svima
01.02.2014 | 10:40
smayoo kaže:
Čuj, ja ovaj tvoj stav mogu prihvatiti jedino kao što prihvaćam i poštujem druga religiozna uvjerenja. Neki ljudi vjeruju da je djevica rodila Božijeg sina u štali. Neki ljudi vjeruju da je grijeh jesti svinjetinu. Neki ljudi vjeruju da neprijatelja pobijeđenog u borbi treba pojesti da bi preuzeo njegovu snagu. A ti vjeruješ da u Appleu rade ljudi kojima je stalo da korisnike učine sretnijima. Evo, prihvaćam tvoje uvjerenje i poštujem ga.

Rekao bih ti OK, da sve ono što si nabrojao nije doslovno glupost. I djevica i svinjetina i ljudožderstvo. To su sve priče bez temelja. Dok za moju tvrdnju možeš dokaze naći posvuda, u svakoj sitnici koju su inžinjeri osmislili, do svakog detalja koji im je bio bitan a nikome drugome nije. No ti to ne primjećuješ, pa me zato i možeš trpati u isti koš s gorenavedenima.

File Edit View Special

When I see those four words, they evoke not a thought but a feeling. Poetry, in the form of a menu bar.

Nije čovjek zealot. On je... hm... ima neke... emotivne... ovaj... situacije... [quote]

Eto ne kužiš. Jel zato što ti je struka da si cijepljen za takve stvari, pa sve gledaš kroz previše ne znam kako bih se izrazio, realan, hladan pogled? Nije ni bitno - tvoj stav je da je alat samo alat i glupo se vezati uz njega, moj je da je sasvim OK voljeti određeni alat, dok ti čuva živce i usrećuje te raditi za njim, sa njim. Pa ti sad vadi Freuda ili nešto

Skupo ima veću cijenu pa i ja za svoj novac imam veća očekivanja. To je sasvim normalno. Vjerujem da se slažeš.

Slažem se. No, nekome je 200kn veća cijena skupo, a nekome 2000 kuna razlike, tek.

Nikakva povlačenja i zamjene se nama nisu dogodila. Kvarovi ni gluposti. Ti su auti upravo ono što ja od auta očekujem. Nemam prigovora. Ako misliš na ono što im se događalo jedne godine s papučicom gasa na nekim modelima - usrali su s tim i zaslužuju ribanje koje su dobili, ali o tome nemam osobno iskustvo, kao što nemam ni s crkavanjem GPU na MBP 2008 ili crkavanjem wifija na iPhoneu 3, ili prašinom u iMac ekranu.

Tom logikom, nećeš u threadu gdje pljuju po iMacu zbog prašine u ekranu uletjeti i komentirati kako su se uspavali i kako su smeće? OK onda..

Nažalost, to što si odabrao da potiče tvoje djetinje oduševljenje je, po mom sudu, lako može (kad se njihova poslovna politika dovoljno promijeni) postati ogromno razočaranje. I gdje ćeš onda biti? Jazz ti je puno pouzdaniji.

Jazz je backup opcija, ali uvijek mogu spati samo na Ry Coodera i bit će mi ok.
Trenutno me Appleov hardver veseli, što se tiče IT i gadgeta općenito, no nisam ograničen samo na njega, ima toga još, tako da, sve je OK.

Ili u pjesnike. Slaži i ti neki haiku od apple menu opcija.

Više volim rime slagati
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?