30.01.2014 | 16:32
smayoo kaže:
Ispričavam se što malo provociram.
Nemaš se zašto ispričavati, imaš svoj stav, ja svoj, pa malo razvijamo diskusiju. Nisam jednom rekao da volim raspravljati, sve dok ne ode u neargumentirane izljeve
Mene uopće ne zanima je li Samsung Electronics bolji (po nekom kriteriju) od Apple, ili je Apple bolji od njih. Ne zanima me tko ima koliko čijih dijelova, niti čija radna snaga sklapa što. Ne zanima me tko je od koga ukrao koju ideju. Ne zanima me što bi bilo da je Steve Jobs živ. Ne zanima me braniti Apple, niti me zanima braniti Samsung.
Znaš zašto? Jer se njima živo je*e za nas. Za tebe i mene, i ostale članove jabučnjaka. Fućka im se potpuno i cjelovito. I Appleu, i Samsungu. I Microsoftu.
Da se osvrnem na ovo... U prošlom postu sam djelomično napisao svoje mišljenje, no složimo se da se ne slažemo. Ti si čvrsto uvjeren da je Apple samo jedan od svih njih ostalih, ja si ipak dozvoljavam vjerovati, a sitnice koje možeš u Appleovoj filozofiji i radu i proizvodima pratiti unazad do prvog dana mi daju za pravo. Ti to ne smatraš ozbiljnim i misliš da se zavaravam, a ja iskreno vjerujem da u Appleu rade ljudi kojima je stalo. Ne samo do svog profita i svog džepa, već da korisnike učine boljim i produktivnijim indviduama, sretnijima čak. I uspijeva im.
Ne znam, pročitaj ovo ako ti se da, nema mnogo, ali te može odbiti što je to pisao zealot
http://daringfireball.net/2014/01/special
Za mene je Mac samo proizvod koji mi trenutno najbolje odgovara od svega što se nudi na tržištu. iPhone je nije čak ni to. iPhone je samo proizvod koji je trenutno najmanje loš za moje potrebe od svega što se nudi. Oba sam platio, skupo. I smatram da imam pravo prigovarati i tražiti da budu bolji za moj novac, kako reče iAnte. I ne pada mi na pamet da za njih navijam, da se na bilo koji način emotivno angažiram u njihovu korist ili za njihovu reputaciju.
Što se Maca tiče, on meni nije samo proizvod, i objasnio sam zašto je tako. iPhone pak jest, volim svoj uređaj i nemam prevelikih zamjerki za njega, no neka se pojavi bolji hw, s boljim OSom i baterijom i eto me tamo. Što se tiče prigovaranja, to ti ne branim, dapače, podržim te ako si u pravu, ali mi smetaju dvostruki kriteriji, ovima ćemo jebati svaku sitnicu, onim svima drugima koji su dvostruko veći šrot ćemo tolerirati sve moguće... Super.
Npr. u prosjeku sam puno zadovoljniji našom obiteljskom Toyotom (koju smo isto puno novca platili), nego iPhoneom. A ne bi se ni za Toyotu na takav način zalagao.
Pretpostavljam da si i Toyotu istim žarom kritizaro za sve gluposti, kvarove, povlačenja i zamjene, s obzirom koliko si je platio u odnosu na iPhone?
Smatram da je djetinjasto na taj se način vezivati za bilo koji brand. Sve su to produkti kapitalističke ekonomije, načinjeni s ciljem ostvarivanja profita.
Možda si u pravu, možda je djetinjasto. No to je dijete u meni i ja ga podržavam. Ako izgubiš dijete u sebi, gotov si, to je moja mantra. Tebi djetinju radost izaziva sjedanje sa slušalicama na kauč, meni prtljanje po mojim Apple hardveru. Netko je djetinjasto vezan za klasičnu glazbu, netko na nogometni klub, netko za Alfa Romeo
Sad da te pitam, zašto je u redu biti navijač Repke, ili kluba, biti zagrižen za određenu marku automobila, ili obožavati stripove, ali ne i Apple? Sve je to roba, važno je jedino da li te veseli i čini sretnim. Kupio sam novi sauger neki dan, žena je uživala u otvaranju kutije, čitanju manuala i spajanju raznih điđa. Ja sam bio hladan, koji će nam taj k kad imamo Roombu? Ali nju veseli saugati i to je opušta, pa neka joj je. Mene tako veseli svako otvaranje kutije s Jabukom, jer znam da me čeka jedno krasno vizualno i dizajn iskustvo, od same kutije, do konačnog proizvoda.
Ti se tako veseliš možda kad vadiš neki stari LP i stavljaš ga na gramafon. Riba se veseli kad sjedne uz čašu vina i omiljenog Zagora, Davor kad sjedne u Alfu i ode se voziti po serpentinama...
Možda trebam u novinare?