16.02.2015 | 20:52
zabac kaže:
Oooo, i te kako.
Zrak u gradovima je čišći od većine onih vani.
Sorry, to je sasvim paušalna i zapravo netočna tvrdnja. Kojih to *TOČNO* vani? I otkud ti statistički temelj da je zaista u pitanju *VEĆINA*?
EU gradovi u kojima sam ja bio, a gdje je zrak *BITNO* zagađeniji nego u Zagrebu: Milano, Pariz, London, Köln, Essen (da skratim, recimo cijeli Ruhrgebiet). A da se prisjetim onih (većih ili podjednako velikih kao što je Zagreb) gdje nije ništa više zagađen (Beč, München, Stockholm, Kopenhagen, Amsterdam, Bruxelles, Marseille, npr.), ili čak bitno manje (Oslo, Zürich, Dublin, Goteborg...), evo već sam ih ovako iz rukava više nabrojao.
Imamo pitku vodu
www.therichest.com/expensive-lifestyle/l...-the-best-tap-water/
To ti je po objektivnim kriterijima mikrobiološkog i kemijskog onečišćenja.
hranu koja je puno boja nego vani za pristojne novce (ne želim reći jeftina).
O čemu pričamo? O pripremljenoj hrani ili o namirnicama. Ako pričamo o namirnicama, moji prijatelji kad kupe povrće i voće, ili jaja, ili maslac i mlijeko, ili što god iz organskog uzgoja, mogu biti 100% sigurni da im certifikat udruge proizvođača organski uzgojene hrane jamči da je to zaista organski uzgojena hrana. A košta ih cca 2x više od "običnih" namirnica.
Ja kad kupujem takve namirnice na tržnici, u principu mogu se samo nadati da me trgovac ne mulja, a to me košta 3-4x skuplje od "običnih" namirnica.
Možda nemamo luksuzne stanove, aute, skupe satove, skupa putovanja i ostalo što ide uz zvanje koje imamo,
Sigurno nemamo.
ali sam uvjeren da kvalitetnije živim nego digić u Milanu (doduše skromije, ali kvalitetnije).
A zašto si uzeo baš primjer Milana? Zašto nisi uzeo Stockholm ili Kobenhavn? Barcelonu? Dublin?
Kad možeš 24 sata na dan hodati po gradu, a ne se okretati iza sebe, to se mislim teško kupuje.
S tim se slažem. Iako, taj je pokazatelj DIREKTNO povezan sa životnim standardom. Što se toga tiče, u onoj smo zlatnoj sredini - ne živimo u takvoj bijedi gdje ljudi krepavaju od gladi pa su spremni ubiti nekog za $10, a niti u takvom bogatstvu da se počne eksponencijalno množiti ološ i kriminal koji se uvijek skuplja tamo gdje je puno novca.
Ako vam je jedino mjerilo u životu količina novaca na kraju mjesec, moslim da ste otišli k Vragu.
Meni to uopće nije mjerilo. Meni je mjerilo stupanj razvijenosti civilnog društva i pravne države.