iPhone 15 Max Pro / slow motion izgleda čudno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 15 Max Pro / slow motion izgleda čudno

04.05.2024 | 15:13
Pozdrav, neznan ima li ko slicnih problema... kad gledan slow motion video koji sam snimio, izgleda "iztrzano" i ne reproducira ga glatko kao na prijasnjim iPhoneovima koje sam imao. Nije bitno koju rezoluciji ili fps namjestim, uvijek izgleda isto tj lose ????‍♂️

Hvala unaprijed!
06.05.2024 | 07:47
Koliko slobodnog prostora imaš na iPhoneu? Možda je prostor vrlo fragmentiran, pa ima problem s brzinom pristupa kada je video u pitanju?
06.05.2024 | 08:47
Imam ja taj telefon i sad sam prvi put snimio slo-mo i meni se to čini ok, tj. pošto nikad ranije nisam tak snimao nisam siguran treba li biti bolje i pošto sam ga zatim gledao na telefonu trebam li ga prebaciti na komp pa tamo gledati?
06.05.2024 | 20:44
Imam 170GB, nebi trebalo biti do toga ????‍♂️
06.05.2024 | 20:45
A meni izgleda cudno na mome. Ako mozes uploadati pa da pogledam? Thanx
06.05.2024 | 22:42
A kako izgleda tvoj slo-mo na drugom iPhoneu, kad ga Airdropaš tamo?
06.05.2024 | 22:43
konx kaže:

a možemo mi li mi vidjeti tvoj?
08.05.2024 | 09:25
konx kaže:

www.delovski.hr/Movies/IMG_3302.MOV

Jučer snimljeno, mislio sam kasnije snimit i nešto pametnije ali sam zaboravio. Danas je opet bezvezno vrijeme i tko zna hoće li se sunce pojaviti.

Zanimljivo kako po noći svijetla bljeskaju. Možda je to normalno zato što snima 240 fps, barem tako stoji u Settings -> Camera.

www.delovski.hr/Movies/IMG_3295.MOV

Ovo je isto slow motion iako se ništa ne miče pa je to teško vidjeti. Stavljam video samo zbog bljeskajućeg svijetla.

Ovo je od prekjučer, zanimljiva je ta kamera. Ima opaki zoom ali kad snimam slo-mo ne dozvoljava puni zoom i nekako je sve zrnato. Otraga ima tri otvora - tri kamere pa tko zna koju za što koristi.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
08.05.2024 | 09:42
Svjetla bljeskaju zbog frekvencije struje gradske mreže (50 hz). Oko ljudsko je "tromo" pa ne vidi tu frekvenciju ali kada se snimi u slow-u tada je to vidljivo.
08.05.2024 | 10:27
Air kaže:
Svjetla bljeskaju zbog frekvencije struje gradske mreže (50 hz). Oko ljudsko je "tromo" pa ne vidi tu frekvenciju ali kada se snimi u slow-u tada je to vidljivo.

To ja kužim u teoriji mada je zanimljivo kako se stvar manifestira - na slow videu svijetla bliješću otprilike dva ili tri puta u sekundi a očekivao bih onda oko pet - krivo brojim? A bome blješću i na samom početku videa dok još nije slow-mo.

Isto tako nije mi baš jasan žmigavac auta na prvom videu. To bi trebala biti istosmijerna struja ili kroz auto isto ide izmjenična? Mislim, u igri su generator/alternator i akumulator pa ne znam kako se to dalje hendla po autu. Bilo bi logično da svi uređaji trebaju istosmjernu ali evo, nisam o tome nikad razmišljao niti nekog pitao.
08.05.2024 | 13:17
Ako je svjetlo na autu LED, možda je napajano "choppanim" istosmjernim naponom, radi regulacije intenziteta.
09.05.2024 | 14:15
Isto izgleda i preko air dropa. Evo link na moj vdeo: we.tl/t-0D1PC45jhQ
09.05.2024 | 15:53
Jesi li ti to jako brzo mahao rukom pa je onda na slow motionu to ispalo kao da mašeš rukom normalnom brzinom?
Ako jesi, rekao bih da je to "trzavo" micanje jednostavno posljedica što mičeš rukom jako brzo pa je ekspozicija svakog pojedinog framea preduga za brzinu micanja ruke i onda imaš takve "trzaje" (stroboskopski efekt, recimo)
09.05.2024 | 20:15
Tome i sluzi slow-motion. Bavim se video produkciijom 20 godina i valjda znam kako treba izgledat snimka od 240fps. Sta san treba drzat ruku mirno? ????
14.05.2024 | 12:38
Imaš kakav slo-mo od prije?
Pa da usporediš exif? Možda tamo vidiš neku razliku? Stvarno ne znam, ne izgleda mi trzavo baš ali vjerujem ti na riječ da ti se ne sviđa.
14.05.2024 | 12:52
konx kaže:
Tome i sluzi slow-motion. Bavim se video produkciijom 20 godina i valjda znam kako treba izgledat snimka od 240fps. Sta san treba drzat ruku mirno? ????

Aha, ti zapravo sve znaš, samo si ovamo došao na ćakulu. Ja sam stekao krivi dojam da ti treba pomoć pa sam, eto, pokušao pomoći. Oprosti, neće se ponoviti.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
14.05.2024 | 15:13
konx kaže:
Isto izgleda i preko air dropa. Evo link na moj vdeo: we.tl/t-0D1PC45jhQ

Ovo nije slowmotion.

Samo da kažem, iako ovo vjerojatno i znaš, kada uključiš snimanje slowmotiona na iPhonu prvih par sekundi nije slow motion. Nakon tih par sekundi počinje snimati slowmotion.

Ovo je možda tih prvih par sekundi?
14.05.2024 | 18:42
Evo upravo sam isprobao i točno kako smayo kaže.
Možeš to i experimentalno / matematički dokazati; ako rukom mašeš npr. 4 puta u sekundi, i uključiš snimanje 240 fps, kako će ti pokret na videu izgledati?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 17 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO