iPhone 4 ili HTC DesireHD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 ili HTC DesireHD

03.11.2010 | 11:26
Evo, jučer sam bunilu i vrućici (neka me viroza stepla), švrljao netom i zalijepio se na HTC. Obzirom da sam korisnik 3GSa i da sam imao u vidu promjenu telefona, isprva sam mislio na iPhone 4. No što sam više bauljao okolo, naišao sam na dosta usera koji koriste i na sva usta hvale HTC (i to ekipa MAC-ovaca). Jedan od hvaljenijih modela je HTC evo4 (nažalost radi samo na Springu u USA) a drugi je njegov pandan za GSM mrežu HTC DesireHD.
Mene sada interesira, ali stvarno realno, kakve su razlike između ova dva navedena modela (iskustva nekoga tko je korisitio oba uređaja...), koji je bolji (no ovo je subjektivno) i da li netko posjeduje HTC DesireHD da opiše svoja iskustva.
Uglavnom, zašto iPhone4 a ne HTC ili obrnuto.

Volio bih čuti mišljenja krajnjih i običnih korisnika u hrvata.

Tnx
03.11.2010 | 11:32
Pogledaj na MacKorisnik, jer je baš bila neka polemika oko toga za i protiv, pa ti možda pomogne.
03.11.2010 | 11:44
U Hrvatskoj nije moguće kupovati aplikacije sa Android storea. Čak i da je moguće, ono što se tamo nudi je radikalno inferiornije iPhone Appstoreu.
Ta činjenica mi je bila dovoljna da ignoriram Android i čekam iPhone4.
  • campo
  • Posjetitelj
03.11.2010 | 12:56
to je neusporedivo nažalost jer ne bi bilo loše da iPhone ima konkurenciju ali nažalost nema i s vremenom postaje jasnije da je neće ni imati a jedan od najvaznijih razloga je iOS ali ne i jedini.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
03.11.2010 | 13:47
Ne mogu ti reći koji je bolji, pošto sam koristio samo iPhone. Jako sam zadovoljan.
Ali ako se odlučiš kupiti, važno je znati da će uskoro doći u ponudu u Vip, što će sigurno utjecati na cijenu u t-mobileu, dakle bilo bi dobro strpiti se.

Sretno:)
03.11.2010 | 13:56
Nije da Bug shvaćam suviše objektivno kad su Appleovi proizvodi posrijedi no međutim tu je jedna kratka usporedba. Pa baci oko:
www.bug.hr/bugtv/iphone-4-vs-htc-desire/672.aspx
03.11.2010 | 18:25
Po meni (imam iPhone 4), ako slusas muziku, nemas sto razmisljati, Apple je tu No.1.
Pitanje programa i muzike (da se rijesiti da i kod nas radi) je kod Apple-a OK. Za Android cujem da bas i ne radi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.11.2010 | 18:38
Ja nisam probao HTC pa ne mogu napravit neku usporedbu, ali imam iPhone još od 3G i od onda me više ni jedan drugi mobitel nije uspio privući. Imao sam neke Samsunge, HTC-e i kojekakve mobitele na kratko u rukama, ali ni jedan mi nije dao tako dobar osjećaj kao iPhone.

Mislim da tvoju dilemu mogu shvatiti samo sa cjenovne strane jer službeno otključani iPhone daleko je skuplji od bilo kojeg drugog pametnog telefona, ali to mu je valjda i jedina mana

Npr, to što se pola Evrope nije na vrijeme probudilo za posao nakon promjene na zimsko vrijeme po meni je samo dokaz da je najbolji, jer siguran sam da ni drugi nisu bez grešaka i mana, ali nisu toliko dobri niti česti da izazivaju globalnu histeriju

Ja moj iPhone
03.11.2010 | 19:59
Evo da i ja dam svoj doprinos ovoj zajednici

Duze vremena sam korisnik HTCa (10god za sada) i probao sam koje kakve njihove mobitele, od S200 do HD2 i G2. Prije toga sam koristio pocketpc-e. Isto tako imao sam i 3g 16gb. Odrekao sam se iphone-a jer nije mi bio koristan kao HTCovi mobiteli. DesireHD je android telefon koji radi sasvim solidno. Trenutno imam G2 android kao poslovni mob (samo G2 jer je manji i prekticnije mi je dnevne zadatke obavljati sa njim) i HD2 koji mi je privatni. Najbolje je probati neki android telefon pa vidjeti kako ti lezi OS. To je jedina realna procjena koja ce ti koristiti. Ja osobno preferiram windows telefone (unatoc tome sto ekipa prica da se srzavaju i bugoviti...) jer nikad nisam imao problema i ako ne stavljas neke experimentalne modane romove problema nema. Pogledaj malo windows phone 7 pa vidi kako ti to lezi.

Naravno, ovisi za sto sve mob koristis. Ja muziku ne slusam na mobu tako da to ne mogu komentirati. Moji mobiteli sluze za telefoniranje, poruke, ali primarno internet (mail, browse..) To mi radi savrseno i nemam nikakvih prigovora.
03.11.2010 | 20:17
Ja nakon iPhonea uopće nemam niti želju gledati što neki drugi telefon nudi. Ja sam svoj problem rješio i na to više ne trošim vrijeme.
03.11.2010 | 20:58
dpasaric je napisao:
Ja nakon iPhonea uopće nemam niti želju gledati što neki drugi telefon nudi. Ja sam svoj problem rješio i na to više ne trošim vrijeme.

Takodjer
03.11.2010 | 21:58
serafin je napisao:
Nije da Bug shvaćam suviše objektivno kad su Appleovi proizvodi posrijedi no međutim tu je jedna kratka usporedba. Pa baci oko:
www.bug.hr/bugtv/iphone-4-vs-htc-desire/672.aspx

serafine, ovi u bug-u uspoređuju iphone 4 s htc desire-om, a ne s desire hd-om. mislim da je to velika razlika.

koliko čitam po netu, htc desire hd i iphone4 su tu negdije: baterija im je sličnog trajanja, ip4 ima bolji "retina" ekran, no htc ima veći, koplja se lome oko procesora i brzine...
inače, ja sam poznat po tome da experimentiram, i kako sam do sada koristio dva modela (3g i 3gs) jednostavno malo za promjenu.
s druge strane, otvorenost platforme... jeli to pozitivno ili negativno??? najbolje bi bilo ništa ne dirati, a opet s druge strane treba probati i nešto novoga.
ono što se meni ne da, to je da ip4 je ipak malo preskup... nije li? doduše, ni htc nije jeftin, ali je 1/2 manja cijena...

jednostavno, napravio bih promjenu... možda i zato što sad svaka šuša-buša ima ip4... nije više fora u birtiji izvaditi na stol ip4, kad ga ima svaki drugi papak (najte zamjeriti...)

naravno, prije nego li se odlučim na promjenu, svakako ču ga prvo barem malo isprobati...
03.11.2010 | 22:30
Kupi ga recimo u Italiji. Oko 700eura je navodno. Ne znam koliko HTC DHD kosta kod nas/vani. Ja slusam muziku i niti jedan nije ni do koljena Apple-u. Koristim mobile.me uslugu i iPhone je kao stvoren za takvu kombinaciju. Ja sam korisnik i ne eksperimentiram, tako ta je cetvorka bas pogodjena za mene (3GS nisam imao jer sam na pretplati). Ovoga sam platio 98kn. LOL
04.11.2010 | 01:06
ne znam, ljudi, što više čitam, više mi se čini da HTC desire HD dobiva bitku:

1. usporedba
2. usporedba
3. usporedba
04.11.2010 | 01:37
Ja koristim ip4 trenutno a prije sam imao 3g, frend mi ima hd2, tako da sam i njega imao dovoljno vremena u rukama. Što se tiče ip4,prvo retina display je savršen, bolji nego hd2, također je bolji u fluidnosti scrollanja po netu, applikacijama i sl, hd2 ima veći displej ali kada vidiš retina to ti nije važno, ip4 ima puno, ali puno više aplikacija za skinuti u svakom trenutku sa uređaja nego hd2, mail je puno bolji, sam uređaj fizički je meni puno bolji nego hd2, ali ruku na srce ako ti je cijena važna onda je hd2 sasvim odličan izbor!!! ja sam uzeo ip4 na tarifu i300 za 1300 kn i nebih ga mijenjao za hd2 jer sve što mi treba mogu staviti na njega preko app stora ili pc-ja u trenutku tako bi moj odabir bio iPhone 4!!!!

javi odabir!!! pozz
04.11.2010 | 05:26
iPhone 4 > HTC DesireHD

Koristio sam iPhone nekoliko mjeseci, trenutno imam HTC Desire već 2 mjeseca. iOS je jednostavno bolji, odnosno aplikacije su bolje, a sam ćeš se uvjeriti da je to ono što je bitno. Da ne duljim (a mogao bih o ovoj temi satima pričati)... uzmi iPhone 4.

komentari??
bok!
04.11.2010 | 10:35
quadmachine je napisao:
iPhone 4 > HTC DesireHD

Koristio sam iPhone nekoliko mjeseci, trenutno imam HTC Desire već 2 mjeseca. iOS je jednostavno bolji, odnosno aplikacije su bolje, a sam ćeš se uvjeriti da je to ono što je bitno. Da ne duljim (a mogao bih o ovoj temi satima pričati)... uzmi iPhone 4.

komentari??
bok!

quadmachine, ajde opiši svoja iskustva, obzirom da si imao i jednog i drugog. Bilo bi dobro čuti to iz pera korisnika koji je oba rabio...

No, ako sam dobro primijetio, ti imaš HTC Desire, a mene interesira HTC Desire HD... Nije li tu mala razlika??
04.11.2010 | 14:20
Ajd' da se malo raspišem

Imao sam iPhone 2G pa nakon toga 3G, sada HTC Desire.

Desire mi sad vrti Froyo 2.2, a 3G je vrtio iOS4, tako da govorim o posljednjim verzijama softvera za oba uređaja, iako sam koristio iPhone na 3.x verziji softvera, a Desire sam kupio s Eclairom 2.1.

E sad, budući da iPhone 4 koristi iOS4 (barem zasad), a Desire HD Froyo 2.2 (barem zasad) ovo što sam ja koristio/koristim su praktički isti uređaji samo lošijeg hardvera i iako je Desire hardverski mnogo superioran iPhoneu 3Gs, Desire HD i iPhone 4 su podjednaki po tom pitanju. Ako se nekom da cjepati dlake oko megapixela kamere i par px ili inča manje ili više na ekranu, go ahead, meni iskreno to nije toliko važno u životu, na Desireu mi je ekran predobar, a 5Mpx mi je sasvim dovoljno za fotke...

Dakle IMHO hardverski prilično ujednačeni uređaji i softver je bitan za odluku koji uzeti... što se tiče hardverskih opaski samo ovo:

iPhone

-nema SD karticu nego integriranu memoriju. OVO JE PLUS!
-bolje drži cijenu, lakše se proda kasnije

Android tj Desire

-imam fizičke tipke za home, menu, back, ovo je prilično dobro
-imam SD karticu i ograničenu količinu unutarnje memorije. Svakih par dana moram raditi magiju da oslobodim mjesta na mobitelu, iako je mem kartica prazna... )/#=)%&()%=?"?! (ovo me jebe jako :/ )

Zašto je iOS bolji:

-više aplikacija
-mogućnost kupovine aplikacija
-AppStore je savršen spram Android Marketa
-ima makar nekakav interfejs za syncanje, iako je katastrofa (iTunes)
-mnogo intuitivniji UI, lakše ga je koristiti prosto rečeno
-JB i unlock se u pravilu lakše izvodi nego za Android uređaje

Zašto je Android bolji:

-Mogu dignuti WiFi hotspot na koji tetheram 3G
-Bolji browser
-Beskonačna mogućnost customizacije, onome kome se da i tko ima vremena i znanja. (opaska: dosta puta se treba izjebati da se nešto customizira da bi bilo dobro, a na iPhonu odmah bude dobro, ne treba se mučiti)
-Mogu ukopčati mob u bilo koji komp i prebaciti na njega muziku, slike, štogod, bez smaranja s iTunesom. Ovo je dvosjekli mač, al eto.
-Mogu poslati i primiti fajl preko bluetootha (najbolje je kad idem poslati nešto preko BT i onda dobijem poruku koja kaže da moram uključiti BT da bih poslao nešto preko njega… no shit sherlock…)

Na Androidu sam hrpu puta doživio da mi se crashaju aplikacije, na iPhoneu se ne sjećam. Igre za Android su božesačuvaj, a ono malo dobrih što ima ne mogu kupiti...

Na kraju krajeva mislim da je stvar ukusa, a meni je iOS više po mom ukusu.

One fore da je Android otvoren i slobodan i štoveć su užasno besmislene, jer meni kao krajnjem korisniku samo uzrokuju probleme, pogotovo u vidu Marketa koji je pun usranih aplikacija koje ničemu ne služe i užasno rade... al' glavno da imamo slobodu izbora jel.

Sry što je tekst napisan dosta kaotično, žurim kod žene pa pišem nabrzinu da me ne prebije

komentari??
bok!
04.11.2010 | 23:24
Hmmm, sve to stoji i sve je lijepo opisano. No, da li netko čita kakve tekstove ili PDFove na iPhoneu4? Ja si osobno volim, kad zalegnem u krevet, baciti oko na kakav forum, pročitati kakav manual ili nešto slično, pa ono... je da iPhone ima bolji ekran ali je manji. HTC je ipak nešto veći... Nije li?
Doduše, sve sam bliže odluci i naginjem na iPhone4 i to iz razloga što sam čuo danas da se ruše aplikacije na Android 2.1. Jel to stvarno tako?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.11.2010 | 00:19
Tomek je napisao:
Hmmm, sve to stoji i sve je lijepo opisano. No, da li netko čita kakve tekstove ili PDFove na iPhoneu4? Ja si osobno volim, kad zalegnem u krevet, baciti oko na kakav forum, pročitati kakav manual ili nešto slično, pa ono... je da iPhone ima bolji ekran ali je manji. HTC je ipak nešto veći... Nije li?
Doduše, sve sam bliže odluci i naginjem na iPhone4 i to iz razloga što sam čuo danas da se ruše aplikacije na Android 2.1. Jel to stvarno tako?

Ti si sigurno još mlad i imaš dobre oči. Ja sam si za tu namjenu odmah nabavio iPad čim je bilo moguće i sad stvarno uživam u surfanju i čitanju. Ponekad si i pogledam koju epizodu novih serija ili film, a tu i tamo odigram Plants Vs Zombies Jest da je na iPhone4 tekst čišći zbog veće rezolucije, ali je još uvijek malen, a ne vjerujem da je po tom pitanju ni HTC Desire pa bio on i HD puno bolji

Ja na iPhone4 surfam i čitam samo kad mi nema iPada u blizini (a to je skoro nikad), a inače mi služi za mejlanje, ToDo, pravljenje bilješki, fotografija i kratkih filmića praćenje burze i još ponekih sitnica

Možda bi ti najbolje bilo kupit iPad i neki jeftini mobilni telefon tek da se more SMSat i Telefonirat?
05.11.2010 | 11:51
Sank je napisao:
Tomek je napisao:

Ti si sigurno još mlad i imaš dobre oči. Ja sam si za tu namjenu odmah nabavio iPad čim je bilo moguće i sad stvarno uživam u surfanju i čitanju. Ponekad si i pogledam koju epizodu novih serija ili film, a tu i tamo odigram Plants Vs Zombies Jest da je na iPhone4 tekst čišći zbog veće rezolucije, ali je još uvijek malen, a ne vjerujem da je po tom pitanju ni HTC Desire pa bio on i HD puno bolji

Ja na iPhone4 surfam i čitam samo kad mi nema iPada u blizini (a to je skoro nikad), a inače mi služi za mejlanje, ToDo, pravljenje bilješki, fotografija i kratkih filmića praćenje burze i još ponekih sitnica

Možda bi ti najbolje bilo kupit iPad i neki jeftini mobilni telefon tek da se more SMSat i Telefonirat?

Eh Sank, fala ti na ovom mlad i da imam dobre oči... Ni jedno ni drugo nije blizu, no dobro.
iPad za sada ne bih. Nije mi potreban. Za rad koristim 17'' MBP i razmišljam o novome... Tako da kombinacija iPhone, iPad pa 17'' mi ne dolazi u obzir, odnosno iPad mi je tu viška.
Moram priznati da je iPhone 4 lijep i da je dizajnom plafon, imam neke aplikacije koje koristim na njemu a za sad ih nema na Androidu... Tu sam na vagi. S druge strane, HTC mi je veći ekran i taman bi mi bio za čitanje emailova i pregled weba dok ne koristim MBP... Ono što me muči, to je što ekipa priča da im se ruše aplikacije i čuo sam da se čak i cijeli telefon smrzne. Istini za volju, niti jedan nije bio HTC Desire HD i 2.1 ili 2.2, no opet ima tu neki crv sumlje...
Zapravo trebam dobar poslovni telefona (email, kalendar, ToDo, web, pokoja slikica i kakav filmić, notes i sve to nekako syncati sa strojem) i to je to.
iPhone 3GS mi je sada sasvim OK što se svega tiče, no kad dođe vrijeme promjene, volio bih unaprijed pripremiti teren, da se ne zaletim...
Moram priznati da sam sada još uvijek na vagi... Zato svaka informacija dobro dođe...
05.11.2010 | 12:18
Evo malo humora na temu smartphone-ova

Nije mi uspjelo dodavanje slike. Evo linka
Prilozi:
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.11.2010 | 13:16
Tomek je napisao:

...Za rad koristim 17'' MBP i razmišljam o novome... Tako da kombinacija iPhone, iPad pa 17'' mi ne dolazi u obzir, odnosno iPad mi je tu viška.

Zaista ti iPad nije potreban pored 17" MBP-a.

Zapravo trebam dobar poslovni telefona (email, kalendar, ToDo, web, pokoja slikica i kakav filmić, notes i sve to nekako syncati sa strojem) i to je to.

Upravo za te navedene radnje pokazao mi se iPhone kao najbolji izbor. 3GS super, a iPhone 4 još i bolje.

iPhone 3GS mi je sada sasvim OK što se svega tiče, no kad dođe vrijeme promjene, volio bih unaprijed pripremiti teren, da se ne zaletim...
Moram priznati da sam sada još uvijek na vagi... Zato svaka informacija dobro dođe...

PA sad sve ovisi kad će se dogoditi vrijeme promjene? Ako je to druge godine, do onda će se vjerojatno pojaviti još bolje verzije pametnih telefona. Pretpostavljam da već imaš aplikacije koje ti trebaju na 3GS-u pa ako predješ na iPhone 4 imat ćeš ih i dalje, a predješ li na novu platformu to znači krenuti opet iz početka; od skidanja aplikacija do prilagodjavanja na njih? Ja tu uopće ne vidim dileme
05.11.2010 | 14:49
Sank je napisao:
Tomek je napisao:

...Za rad koristim 17'' MBP i razmišljam o novome... Tako da kombinacija iPhone, iPad pa 17'' mi ne dolazi u obzir, odnosno iPad mi je tu viška.

Zaista ti iPad nije potreban pored 17" MBP-a.

Upravo za te navedene radnje pokazao mi se iPhone kao najbolji izbor. 3GS super, a iPhone 4 još i bolje.

PA sad sve ovisi kad će se dogoditi vrijeme promjene? Ako je to druge godine, do onda će se vjerojatno pojaviti još bolje verzije pametnih telefona. Pretpostavljam da već imaš aplikacije koje ti trebaju na 3GS-u pa ako predješ na iPhone 4 imat ćeš ih i dalje, a predješ li na novu platformu to znači krenuti opet iz početka; od skidanja aplikacija do prilagodjavanja na njih? Ja tu uopće ne vidim dileme

Sank, hvala na odgovorima i savjetima..
Vremena još ima, dilema postoji, vaga je tu...
Kad dođe presudni trenutak, javim što sam odlučio.
Pozz
05.11.2010 | 15:44
Tomek, Tomek ....... kaj kompliciraš, kad znaš i sam da ak nema jabuke ne buš zadovoljan, .... a ionako bi na HTC-a stavio onu naljepnicu koju si dobio sa raznoraznim macovima ...

Na jabuku ćeš imati prigovore, a na HTC barem duplo, .... na zato kaj je jedan ili drugi bolji ili lošiji, nego čisto iz navike
05.11.2010 | 16:00
Piko je napisao:
Tomek, Tomek ....... kaj kompliciraš, kad znaš i sam da ak nema jabuke ne buš zadovoljan, .... a ionako bi na HTC-a stavio onu naljepnicu koju si dobio sa raznoraznim macovima ...

Na jabuku ćeš imati prigovore, a na HTC barem duplo, .... na zato kaj je jedan ili drugi bolji ili lošiji, nego čisto iz navike

Eto ga sad na... Morao si ti sad prevagnuti...
A taman sam te htio na pivu pozvati pa da u 4 oka prodiskutiramo o toj temi... Sad si pivu zgubil.
16.01.2011 | 17:11
Danas, nakon što sam skoro zakasnio na trening sa sinom, definitivno sam odlučio preći na Android i to na HTC Desire HD.
Samo da srede još dvije stvar: bateriju i Things i moj je.

Poludio sam ujutro kad mi u 6.30 nije zazvonio iPhone.
Imam alarm podešen ponedjeljak-petak i dodao sam na to samo subotu (nisam otvorio novi alarm) i eto sranja. Mislio sam da je to Apple ispravio sa 4.2.1...
16.01.2011 | 17:25
Za mene je ova dilema kao iz onog davnog vica - "oćeš da te guzim sa ili bez vazuljina?".

iPhone ima jednu nevjerojatnu tečnost i lakoću korišenja. Intuitivnost. Jednostavno - radi. I to je prekrasno. Nažalost, cijela koncepcija je otišla u Q, jer je postao, zapravo, prilično skupa igračka umjesto nevjerojatno koristan smartphone, što je mogao postati. Da se ispravim - još uvijek može, ali trendovi trenutno ne idu u tom smjeru.

S druge strane, HTC sam isto imao prilike probati. Na svakom koraku je to očita kopija iPhone koncepcije (to se uopće ne trude sakriti), ali to je, brate, ko da hodaš kroz vodu. Loše, neusporedivo lošije radi. Potrebe poslovnog čovjeka su donekle, relativno, bolje pokrivene nego na iPhoneu, ali užasavam se pomisli da Androidu povjerim svoje privatne i poslovne podatke, 1000+ kontakata u adresaru i ne znam što sve ne, da Google s tim radi što mu padne na pamet. Stvarno su Borg. Tu daleko prednjače pred Appleom koji se tek uči kako postati Borg.

Eto, s mojeg stajališta, iPhone je kao da me guze s vazuljinom, a HTC - bez. Ili obratno, ako ćemu u duhu spomenutog vica.

Tako da ja do daljnjeg ipak ostajem na Symbianu, koliko god očito lošiji bio. Ali teško mi je zamisliti da bi se netko mogao naviknuti na lakoću korištenja iPhonea i poslije toga se vratiti na HTC (čiji su problemi s kapacitivnim ekranom očiti, da se samo toga dotaknem). Tako da mislim da je za tebe iPhone ipak pravi odgovor.
16.01.2011 | 17:29
Ako naprave iPhone s 4,3" ekranom, ostajem na njemu ali da troši bateriju kao i ovaj moj sada
16.01.2011 | 18:33
Prije mjesec dana kupila sam svoj prvi iPhone i to cetvorku.
Ja sam inace tip osobe kojoj nakon dva dana apsolutno svaki mobitel dosadi, ali duboko sumnjam da cu iPhone ikad zamijeniti osim s nekom novijom generecijom iPhonea.
To je toliko jednostavan mobitel da ga moja necakinja od pet godina obozava i konstantno nesto radi na njemu. I pomocu jedne aplilacije je naucila eng abecedu u izuzetno kratkom roku. Ne shvacam ljude koji pljuju po itunsima...ja ih obozavam! I nilad mi nije zao dati dolar za neku aplikaciju zato sto se konstantno updataju i to me mobitel sam podsjeti kad je vrijeme za to. Prije iPhonea sam imala Satio i to je takvo smece, nikad necu prezalit novce koje sam dala za njega! Ja nisam mogla nac apsolutno niti jednu korisnu aplilaciju ili dobru igricu za njega! A kompliciran je do krajnjih granica.
Za android sam cula dosta dobrih stvari i malo sam se dvoumila izmecu x10 i iPhona, ali mi je preeedrago sto sam izabrala iPhone!
Sto se tice htc-a...moje frendice imaju neki noviji htc, ali ne znam tocno koji. Ja ga primim u ruke otkljucam ga i ne znam sta bi dalje. Uopce se ne mogu snac na njemu sve je na nekoj svojoj strani dok kod iPhona je sve na jednom mjestu.
Sto se cetvorke tice: retina ja stvarno cudo...od kad sam ga kupila lijepse mi je surfat na njemu nego na latopu ili na compu, kamera je bas ok i jos imas milijun aplilacija koje ju poboljsaju ( satio ima 12mp, ali ja ne uocav neku veliku razliku), memorije ima vise nego dovoljno ( ja imam 16gb i ne znam sta ce mi vise, napunila sam 6 gb sa 300 pjesama, preko tisucu slika, sto aplikacija i jos poneki video), tipkovnicu obozavam ( inace nisam neki fan dopisivanja, ali otkad sam ga dobila stalno se dopisujem), app store (nema rijeci kojim ni ga se dalo opisat), danas sam tek otkrila voice control i zaljubila se ( savrseno dok vozim auto), surfanje je odlicno (da mi netko sutra uzme laptop i comp ne bi mi falili ni malo), svaki word doc mi otvara bez problema, a nemam nikakvu aplikaciju za to, pdf isto, ipod je odlican za slusanje muzike. Vjerojatno sam nesto zaboravila, ali to je uglavnom to!
Stvarno ne vidim razlog zasto bi netlo odabrao htc umjesto iPhonea, osim mozda cijene, ali ako ces produzivat nekakav ugovor onda nije ni to problem.
I jos samo nesto...ekran nije bas toliko veci na htc-u da bi tu bila neka veca promjena priliko citanja, malo zumiras i problem rijesen!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 1 minute
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, big_mac, EJc, m@xym, robee, rusty, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO