04.11.2010 | 14:20
Ajd' da se malo raspišem
Imao sam iPhone 2G pa nakon toga 3G, sada HTC Desire.
Desire mi sad vrti Froyo 2.2, a 3G je vrtio iOS4, tako da govorim o posljednjim verzijama softvera za oba uređaja, iako sam koristio iPhone na 3.x verziji softvera, a Desire sam kupio s Eclairom 2.1.
E sad, budući da iPhone 4 koristi iOS4 (barem zasad), a Desire HD Froyo 2.2 (barem zasad) ovo što sam ja koristio/koristim su praktički isti uređaji samo lošijeg hardvera i iako je Desire hardverski mnogo superioran iPhoneu 3Gs, Desire HD i iPhone 4 su podjednaki po tom pitanju. Ako se nekom da cjepati dlake oko megapixela kamere i par px ili inča manje ili više na ekranu, go ahead, meni iskreno to nije toliko važno u životu, na Desireu mi je ekran predobar, a 5Mpx mi je sasvim dovoljno za fotke...
Dakle IMHO hardverski prilično ujednačeni uređaji i softver je bitan za odluku koji uzeti... što se tiče hardverskih opaski samo ovo:
iPhone
-nema SD karticu nego integriranu memoriju. OVO JE PLUS!
-bolje drži cijenu, lakše se proda kasnije
Android tj Desire
-imam fizičke tipke za home, menu, back, ovo je prilično dobro
-imam SD karticu i ograničenu količinu unutarnje memorije. Svakih par dana moram raditi magiju da oslobodim mjesta na mobitelu, iako je mem kartica prazna... )/#=)%&()%=?"?! (ovo me jebe jako :/ )
Zašto je iOS bolji:
-više aplikacija
-mogućnost kupovine aplikacija
-AppStore je savršen spram Android Marketa
-ima makar nekakav interfejs za syncanje, iako je katastrofa (iTunes)
-mnogo intuitivniji UI, lakše ga je koristiti prosto rečeno
-JB i unlock se u pravilu lakše izvodi nego za Android uređaje
Zašto je Android bolji:
-Mogu dignuti WiFi hotspot na koji tetheram 3G
-Bolji browser
-Beskonačna mogućnost customizacije, onome kome se da i tko ima vremena i znanja. (opaska: dosta puta se treba izjebati da se nešto customizira da bi bilo dobro, a na iPhonu odmah bude dobro, ne treba se mučiti)
-Mogu ukopčati mob u bilo koji komp i prebaciti na njega muziku, slike, štogod, bez smaranja s iTunesom. Ovo je dvosjekli mač, al eto.
-Mogu poslati i primiti fajl preko bluetootha (najbolje je kad idem poslati nešto preko BT i onda dobijem poruku koja kaže da moram uključiti BT da bih poslao nešto preko njega… no shit sherlock…)
Na Androidu sam hrpu puta doživio da mi se crashaju aplikacije, na iPhoneu se ne sjećam. Igre za Android su božesačuvaj, a ono malo dobrih što ima ne mogu kupiti...
Na kraju krajeva mislim da je stvar ukusa, a meni je iOS više po mom ukusu.
One fore da je Android otvoren i slobodan i štoveć su užasno besmislene, jer meni kao krajnjem korisniku samo uzrokuju probleme, pogotovo u vidu Marketa koji je pun usranih aplikacija koje ničemu ne služe i užasno rade... al' glavno da imamo slobodu izbora jel.
Sry što je tekst napisan dosta kaotično, žurim kod žene pa pišem nabrzinu da me ne prebije
komentari??
bok!