iPhone 4 ili HTC DesireHD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 ili HTC DesireHD

16.01.2011 | 19:11
a propos vazeljin

uhvati aljbanac ljopova kako mu krade ljubenice, i kaže mu: "sad ću da te guzim, ali kako sam dobre volje, biraj: s vazeljin ili bez!"
lopov rezignirano kaže "s vazeljin", a aljbanac vikne rođaku: "Vazeljin, dođi da guzimo ljopova!"
16.01.2011 | 21:09
adrica66 je napisao:
Prije iPhonea sam imala Satio i to je takvo smece, nikad necu prezalit novce koje sam dala za njega!

Tužno je to što zapravo uopće nije takvo smeće kad se napravi update na zadnju verziju. Samo što je SE taj update napravio toliko kompliciranim da ga gotovo nitko i ne radi, nego se ljudi muče s onakvim kakav su kupili, a to je u slučaju SonyEricssona - do bola bugovito.

Ja nisam mogla nac apsolutno niti jednu korisnu aplilaciju ili dobru igricu za njega!

I beg to differ. Iako je po mnogočemu osjetno lošiji, za mene je ipak bolji izbor od iPhonea upravo zato što ima korisnih aplikacija (za poslovne svrhe). Igrica nema. Meni je i normalno da ih nema. Nije to igračka, nego smartphone.

A kompliciran je do krajnjih granica.

S ovim se mogu složiti. Nažalost, umjesto da nastave s UIQ flavourom Symbiana, prešli su na Nokijin S60 i preuzeli Nokijin moto - "napravimo neupotrebljiv korisnički interface, uvjerimo korisnika da je glup i držimo ga inferiornim kako se ne bi bunio".

kamera je bas ok i jos imas milijun aplilacija koje ju poboljsaju ( satio ima 12mp, ali ja ne uocav neku veliku razliku)

I opet, malo objektivnosti, molim. 12 Mpx uopće nije bitno, ali Satio ima de facto pravi fotoaparat u sebi, s odličnim objektivom i ksenonskom bljeskalicom. Razlika je ogromna.
16.01.2011 | 21:59
Da i ja kazem kojiu.
Gledao usporedbe koje je Tomek stavio (pogotovo 2.)
1. domenzije i tezina - da li je 13 ili 16 deka dragom Bogu svejedno (tezi su) - + za iP4
2. ekran - po meni treba imati vecu tezinu nego dimenzije, hocu reci da 1 bod za dimanzije i recimo 3 boda za ekran - + za iP4
3. procesor i memorija - ovisi o programima koji se koriste, cetvorka fluidno radi s manje memorije - + za HD
4. fotoaparat i video, 5 vs. 8Mpix, po meni bolje dobrih 5, nego losih 8 - + za HD
5. storage, pobjedio je HD s 1.5GB i mSD utorom, pitam vas koliko vas nosi po djepovima kartice za mobitel? - + za HD
6. softwarw, to daje prednost HD-u, barem bi trebalo biti izjednaceno, ovo je zalosno - + za HD
7. cijena, e ovo mi je zgodno, da se memorije poklope trebate jedna mSD kartica po 1018kn sdodatnog troska, a razlika od 155 funit pada na 40 funte ili 353kn - + za HD

Ako se analizira, autor je odlucio pobjednika i prije nego je napravio usporedni test i navukao bodove za HD na manje bitnim stvarima. Fotoaparat, utor za memoriju i cijena, dok odlican ekran iP4 dok HD ima osrednji. Eto.
16.01.2011 | 22:57
koliko sam shvatio kolege koji koriste htc...ova dva uređaja nisu namjenjena istoj vrsti potrošača. Većina njih su poslovnjaci kojima ne treba telefon za glazbu i igranje već punokrvni poslovni telefon. IPhone ih nije zadovoljavao po tom pitanju. Blackberry im je svima bio prvi izbor, a nakon prelaska na htc su svi poludjeli za tim telefonom. Osobno sam korisnik iPhonea zbog prirode mog posla dok mi njihov htc nije opcija. Ono na što se žale maximalno je baterija koja traje jedan dan ali naprave ono što mi nemožemo, jednostavno ju zamjene kad se potroši
Aplikacije koje su mi pokazali su jako dobre i KORISNE neznam čemu priče o tome.
Zaključak: uzeti telefon s obzirom na namjenu
16.01.2011 | 23:02
I iPhone je smartphone pa ima genijalne igrice, a ja sam na symbianovoj stranici provela jako puno vremena i nisam nasla apsolutno nista korisno kao ni upisivajuci razno razne stvari u google.
A sto se tice kamere pa bolja je sigurno, ali nekom tko ne misli slikat tko zna sta bome nije neka razlika.
Ja sam jedan update napravila i bilo mi je beskorisno, a prekomplicirano pa sam odustala.
Ali to da je satio bolji izbor od iPhonea je najveca glupost koju sam ikad cula!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.01.2011 | 23:20
iPhone4 definitivno nije najbolji po zbroju tehničkih karakteristika u odnosu na neke druge pametne mobitele, iOS mu je ograničen po pitanju konfiguriranja i prilagođavanja osobnim prohtjevima i željama, a nije ni bez bugova, da ne spominjem ograničenja bluetootha itd. Ipak i usprkos svemu tome za mene je iPhone najbolji pametni telefon na tržištu!

To dokazuje i to što je on uzor mnogim drugim kompanijama, te one svoje mobitele rade da jako sliče iPhoneu. Mislim da ne uspijevaju upravo zbog toga što žele korisnicima omogućiti veću fleksibilnost konfiguriranja, a to za sobom vuče nestabilnost i lošu pouzdanost.

Fluidnost u odazivu na dodir prsta, te bezbrojne aplikacije i igre jednostavno ga čine neodoljivim i zato mu opraštam sve one mušice i bugove i nikad ga više ne bih zamijenio ni za jedan drugi mobitel osim njegovog mlađeg brata.

Isto vrijedi i za iPad!
17.01.2011 | 11:51
Koliko poznajem Tomeka, ako uzme HTC, poslije će se lupati u glavu.

A općenito što se tiče Androida, halo, pa korisnici smo Maca baš zbog jednostavnosti i logike korištenja - zašto bi se onda netko dao u ruke Googleu i njegovim šapama? A tek ovim bijednim klon kompanijama koje boli ona stvar za kupce njihovih mobitela, toliko da jedan X10 neće dobiti nikakv update. Ako želiš novu verziju Androida, izvoli uzeti novi mobitel ili se snađi...
17.01.2011 | 15:05
Ljudi moji to je potrošna roba, uglavnom uzimaš telefon koji ti odgovara po tvojim mogučnostima i tvojim potrebama, ''it isn't rocket science''.... po mome je super BB ali pošto kod nas vipnet te odere za njihovu myBB opciju uzeo sam iphone na kojem mogu kontrolirati potrosnju neta i placam je znatno manje nego myBB. Uglavnom to gledam da mene sluzi dok god traje, jer za pola godine ili godinu doči će novije i novije i bolje i bolje tako da se ne živciram oko stvari koje su malo važne. to je to u IMHO
17.01.2011 | 15:05
Vanjuška je napisao:
Koliko poznajem Tomeka, ako uzme HTC, poslije će se lupati u glavu.

A općenito što se tiče Androida, halo, pa korisnici smo Maca baš zbog jednostavnosti i logike korištenja - zašto bi se onda netko dao u ruke Googleu i njegovim šapama? A tek ovim bijednim klon kompanijama koje boli ona stvar za kupce njihovih mobitela, toliko da jedan X10 neće dobiti nikakv update. Ako želiš novu verziju Androida, izvoli uzeti novi mobitel ili se snađi...

Misliš???
Tko zna. Možda bu me HTC bolje služio nego iPhone... Možda me i probudi na vrijeme a ne da zakasnim na trening
17.01.2011 | 15:09
Tomek je napisao:
Možda me i probudi na vrijeme a ne da zakasnim na trening [/quote]

A si čuo za budilicu vrlo jednostavnu, ono da te protrese iz sna ili one fine PC budilice koje se pale na kompu pa ti lagano sviraju. Jeftinije nego ovo
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 22 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, temeljnik, tino1, Zdravac, ZeljkoB, Anonimci (420)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO