iPhone 4 4.2.1 Aktivacija, Unlock, Jailbreak ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 4.2.1 Aktivacija, Unlock, Jailbreak ...

27.01.2011 | 12:40
Ja sam dobio prije tjedan dana Iphone iz t-coma i dodje ti sa IOS 4.2.1 i 03.10.01.

U itunesu ugasiš automatski updajte.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.01.2011 | 13:51
cvitko je napisao:
...Ako dođe npr.s iOS-om 4.1 kako da pripazim, tj.sprijecim da mi ga iTunes automatski updatea na 4.2.1 koji se nemože zasad trajno jailbreakat?
Tj.kako ga iTunes updatea, automatski, pritiskom na neku tipku (da znam na koju da ne pritisnem )?

iTnes mogu automatski updateat samo kupljene aplikacije sa App Storea, tj. može se birati da ili ne, a kad je u pitanju firmware update onda te svaki put kad spojiš iPhone pitaju da li želiš napraviti update pa moraš samo paziti na koje ćeš dugme kliknut.

I kolko sam uspio shvatiti jailbreak je potpuno legalan odlukom SAD-ova suda ali se može s njime izgubit garancija. Tj.skoro nemože jer se može uvijek vratiti na originalan soft prek iTunesa, ili?

Jailbreak se uvijek može poništiti tako da se napravi restore iOS preko iTunesa. Naravno, treba znati da se to može napraviti samo na aktualni iOS.

I još me zanima što se događa s podatcima na uređaju prilikom jailbreaka ili updatea(mislim najviše na kontakte, slike i glazbu)?

Svaka akcija koja podrazumjeva diranje u samo srce sistema može prouzročiti gubitak podataka, zato je jako važno napraviti backup prije jailbreaka. Sve ovisi i o alatu i načinu koji se koristi za jailbreak.

I može li se nakon jailbreakanja iOS updateati na 4.2.1 kad za njega izađe stalni jailbreak?

iOS se može updateati na iOS 4.2.1, samo je važno znati da li se želi zadržati stari Modem firmware ili BB zbog unlocka ili ne. Ukoliko se želi zadržati mogućnost otključavanja za druge operatere, onda se nikako ne smije raditi update iOS-a preko iTunesa, već treba sačekati da izađe nova verzija alata koja modificira firmare datoteku koju se onda može preko iTunesa ugraditi na iPhone. Taj se alat za Mac zove PwnageTool, a za Windows Sn0wbreeze. Takav frimware koji ovi alati naprave bude jailbreakan, a iz njega isčupan modem frimware, tako da vam zapravo sami iTunesi jailbreakaju iPhone

Eto puno pitanja i možda su neka glupa, a možda neka i postoje u prethodnim temama ali ih nisam našao ili shvatio. ...

Ja se nadam da sam barem malo pojasnio stvari.

Važno je još naglasiti da se downgrade iOS-a može napraviti na iPhone 3G bez ograničenja, a na 3GS i 4 jedino ako ste na vrijeme dok je to još bilo moguće spremili SHSH blobs. Naime SHSH blobs se može spremiti samo za zadnju verziju IOS-a i to samo ako imate jailbreakan iPhone sa instaliranom Cydiom ili pak korištenjem Tiny Umbrelle.

Downgrade Modem firmwarea se pak može napraviti samo na jailbreakanom iPhone 3G i to samo ako mu je BB bootloader 05.08 verzije. Vlasnici iPhonea 3G sa BB BL 05.09 te iPhonea 3GS i 4 nisu te sreće pa im ne bih preporučio unlockanje sa Modem firmwareom ili BB-om od iPada 06.15. jer će izgubiti jamstvo i mogućnost daljnjih updateta preko iTunesa. Pored toga ta kombinacija BB 06.15 i ultrasn0wa 1.2 može onemogućiti korištenje GPS-a, prouzročiti brže trošenje baterije itd.
27.01.2011 | 15:49
Puno hvala na brzim odgovorima!
Sad sam više manje shvatio problematiku samo mi je ostao malo nejasan ovaj dio s modemom.
Ugl.po odgovorima ocito dobivam iOS 4.2.1 tako da ništa od jailbreaka i unlocka.
Onda mu mogu dopustit da se updatea? Valjda mu nece mjenjati tu verziju
modema
Možda probam onaj privremeni jb al je bed što imam naviku kad idem spavati gasiti mobitel.
Tako sam navikao i tako mi je prakticnije. Što su uopce desi ako se ugasi mobitel s tim jb?
Kako god znaci nema sad ni jb, ni ulocka, samo updateam mob i koristim dok ne izađe neka stabilna jb verzija a možda i unlock.
Za unlock mi je bar za sad svejedno ionak uzimam pretplatu na 2 god sa dosta ukljucenih mb, smsa i poziva pa ga skoro 100% necu koristit na drugoj mreži.
I da baš zatreba trebao bi bilo koju drugu karticu rezat ili placat što mi se neda...
Samo mi je do jb stalo jer ima nekih zgodnih aplikacija(npr.Auto 3G www.omizio.com/iphone-apps/auto-3g-cydia...za-stednju-baterije/ ili ona koja dopušta korištenje bluetooth slušalice za sviranje iPoda) a i zgodno mi je što se ne treba za svaku sitnicu ici u postavke.

Sad me još zanima ona aktivacija uređaja. Dal je bolje da mi to obave odmah u t-mobileu ili sam doma.
Kakav je to postupak? I naravno ako znate za neku temu koja bi mi mogla pomoci za pocetak u korištenju iPhonea, dobro bi došlo.

Dao bi vam obojici karmu ali mogu po jednom svakih nekoliko sati pa cu drugom kasnije
Hvala još jednom!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.01.2011 | 20:36
cvitko je napisao:
...Ugl.po odgovorima ocito dobivam iOS 4.2.1 tako da ništa od jailbreaka i unlocka. Onda mu mogu dopustit da se updatea? Valjda mu nece mjenjati tu verziju modema

Uskoro bi trebao izaći untethered jailbreak za iPhone 3GS i 4 što znači da ga neće trebati spajati na računalo da bi se mogao podignuti nakon gašenja ili resetiranja. Također se najavljuje i unlock za trenutno aktualni BB 3.10.01. Ukoliko ti je to važno onda NIKADA NE SMIJEŠ raditi update firmwarea preko iTunesa i kad te pitaju da ima novi firmware UVIJEK odbiješ. Apple je sada uveo da se posebno može napraviti update Modem Firmwarea (BB) i najpametnije je to UVIJEK odbijati.

Možda probam onaj privremeni jb al je bed što imam naviku kad idem spavati gasiti mobitel.
Tako sam navikao i tako mi je prakticnije. Što su uopce desi ako se ugasi mobitel s tim jb?

Tethered jailbreak možeš napraviti samo da ti Cydia zapamti SHS blob za iOS 4.2.1, a nakon toga možeš i restorat preko iTunesa nazad iOS 4.2.1 Svakako treba napraviti backup prije takve akcije. S ovim treba požuriti jer kad izađe nova verzija iOS 4.2.5 ili 4.3 onda ćeš morati njega restorati, a to bi moglo značiti ponovno čekanje na novi jailbreak za taj iOS. Inače taj SHSH blob ti omogućuje da napraviš downgrade nazad na iOS 4.2.1 ukoliko se iOS 4.2.5 ili 4.3 pokažu neprihvatljivim ili da se ne mogu jailbreakat.

Kako god znaci nema sad ni jb, ni ulocka, samo updateam mob i koristim dok ne izađe neka stabilna jb verzija a možda i unlock.

Kao što sam već naglasio, dok čekaš jailbreak za iOS 4.2.1 i BB 6.10. naravno da nećeš raditi update jer ćeš time produžiti čekanje. Jednostavno je: ako želite jailbrekat i unlockat svoj iPhone onda NIKADA NE RADITE UPDATE SA ITUNESIMA!!! (sorry za velika slova i uskličnike, ali htio sam naglasiti važnost te izjave)

Za unlock mi je bar za sad svejedno ionak uzimam pretplatu na 2 god sa dosta ukljucenih mb, smsa i poziva pa ga skoro 100% necu koristit na drugoj mreži. I da baš zatreba trebao bi bilo koju drugu karticu rezat ili placat što mi se neda...Samo mi je do jb stalo jer ima nekih zgodnih aplikacija...

Ipak, nakon isteka 2 godine ugovora, lako je moguće da ipak poželiš napraviti unlock, pa je dobro sačekati da izađe nova verzija Sn0wfreeza za Win ili PwnageToola za Maca pa sa njima napraviti upgrade firmwarea tako da BB ostane netaknut i time zadržati mogućnost da se jednog dana otključa. Ako niš drugo to ti je veliki plus ako ga poželiš prodati jer će otključan, a ne samo jailbreakan više vrijediti.

Sad me još zanima ona aktivacija uređaja. Dal je bolje da mi to obave odmah u t-mobileu ili sam doma.
Kakav je to postupak?

Svejedno je. Ja sam mog prvog 3G otključao kod njih, a sve ostale kod kuće. Postupak je jednostavan. Ukopčaš računalo, spojiš ga na internet, pokreneš iTunes i onda spojiš iPhone sa uloženom SIM karticom. Sačekaš koji trenutak i eto, iPhone je aktiviran.

I naravno ako znate za neku temu koja bi mi mogla pomoci za pocetak u korištenju iPhonea, dobro bi došlo.

Mislim da ti to nije potrebno. Vrlo je jednostavan sam po sebi, a za neke malo manje očite opcije možeš pogledati
http://www.iphonesecrets.net/2
27.01.2011 | 21:38
@Sank - Hvala na trudu i iscrpnim odgovorima. Sad mi je kudikamo lakše i manje mistican sam iPhone.
Naime do sad nisam imao ni jedan iPhone, a dobar dio ih je ovdje vec izmjenio 4 generacije, pa se
ne snalazim na tom podrucju. Ali eto srecom da postoje ljudi poput tebe pa pomognu.
Sad sam ti uspio dat karmu, stvarno si zaslužio

Ovo za otkljucavanje nakon ugovora sam vidio u prethodnim temama pa cu to i uciniti istekom ugovora,
a do tad bi trebao izac iPhone 6 pa cu valjda i to valjda uzet a ovaj prodat.
Ništa onda cu ga aktivirat kod njih odmah vjerojatno, update necu radit za sad i cekat cu jb koji
ce raditi i kad ga ugasim. Jedva cekam da stigne i to cudo više. Imao sam prije toga LG Arenu,
al ovo ce nadam se biti par koplja bolje

Moguce da cu sad sve više pitanja postavljat

Hvala i pozzz!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.01.2011 | 23:04
cvitko je napisao:
...Imao sam prije toga LG Arenu, al ovo ce nadam se biti par koplja bolje

Ja sam probao nekolicinu u njihovo vrijeme naprednih mobitela (Samsung Omnia za primjer), ali kad sam uzeo prvi iPhone 3G ni jedan drugi mi više nije bio dobar. Imao sam u zadnje vrijeme i nekoliko Android mobitela u ruci, ali nisu me se dojmili, premda ne mogu reći da nisu dobri. Jednostavno mi previše liče na iPhone, a zašto imati kopiju kad možeš imati original

Moguce da cu sad sve više pitanja postavljat Hvala i pozzz!

Samo naprijed, pitanja su uvijek dobro došla i bit će mi drago ako budem u mogućnosti odgovoriti na njih i time pomoći. Hvala za karmu
27.01.2011 | 23:51
pozdrav,imam iphone 4 4.2.1 i napravio sam jailbreak sve radi ko grom jedino me muci to sto se nesmije gasit,sad me zanima vidio sam da postoji neki redsn0w 1.1.0b2 pita me neku sifru.izgleda mi da me vuku za nos.ima kakvih novosti?hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 00:24
dodek je napisao:
pozdrav,imam iphone 4 4.2.1 i napravio sam jailbreak sve radi ko grom jedino me muci to sto se nesmije gasit,sad me zanima vidio sam da postoji neki redsn0w 1.1.0b2 pita me neku sifru.izgleda mi da me vuku za nos.ima kakvih novosti?hvala

To je čista podvala. Ne znam kako si ga uspio uopće skinuti sa neta, ali na većini stranica di sam ja probao ili su tražili da ga platim ili da upišem svoje podatke ili da tobože ispunim anketu, a to se nikako ne slaže sa službenim izdanjima alata za jailbreakanje.

Vjerojatno si to preskočio pa sada nemaš šifru za otvoriti zip ili rar zar ne? Ako si na windowsima onda se nadam da imaš dobar antivirusni i antispyware alat i odmah napravi scan jer ove stranice gdje se to nudi vjerojatno su pune razne binarne gamadi.

Bit će najbolje da to pošalješ u kantu za smeće i strpiš se dok se izlazak novog službenog alata ne pojavi na pravim web stranicama od povjerenja kao što su: Redmondipe, Engadget, Dev-Team blog, Omizio, iClarified itd.

Instaliraj si na svoj browser WOT dodatak, pa ćeš u većini slučajeva već unaprijed biti upozoren ako ideš na neke stranice sumnjive reputacije.
28.01.2011 | 09:59
tako je skinuo sam i kad otvorim me pita sifru.hvala puno sad cu pobrisat,imao sam jedan problem,kad bi isao instalirat foldersinfolders na iphon resetira mi iphone i moram ga nanovo jailbreak-at.nasao sam slicnu aplikaciju zove se foldersicon ako nekog zanima.hvala jos jednom;)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.01.2011 | 22:20
Čini se da se konačno bliži dan kada će se iPhone 4 na iOS 4.2.1 moći jailbreakat normalno (untethered), pa će time doći kraj spajanju iPhonea 4 na računalo svaki puta kad se isprazni baterija ili restarta.

Prvo je pod2g pronašao novu rupu (exploit) koja će se moći iskoristiti za novi jailbreak, ali naravno ne odmah, evo i kompletne vijesti: Redmondpie/New Untethered Jailbreak Vulnerability Discovered for iOS 4.2.1 / 4.3

Najavljuje se redsn0w 0.9.7 za Windowse koji će untether iOS 4.2.1 jailbreak evo i vijesti: Redmondipe/redsn0w 0.9.7 for windows

Šire se i glasnije, a na osnovu jednog tweeta koji je u međuvremenu obrisan da će GeoHot uskoro (10.2.2011) izbaciti RubyRa1n jailbreak. Vijest nije potvrđena, a cijelu vijest pročitajte na Omizio.com/GeoHot izbacuje RubyRa1n jailbreak za desetak dana (glasine)

Na žalost nisam našao nikakvih novih vijesti u vezi unlocka za BB 05.14.02, 05.15.04, 02.10.04 i 03.10.01 osim instalacijom iPad BB 06.15

Zaključak: čekati, čekati, čekati...
31.01.2011 | 12:35
Napokon!!!
Ugl.u međuvremenu mi je stigao iPhone i snašao sam se odmah. Stvarno nema beda s tom aktivacijom, prebacivanjem, sinkroniziranjem, Apple ID-om, instaliranjem aplikacija i sl.
Sve radi jednostavno, brzo i lako. Sad imam osjecaj kao da iPhone koristim godinama. Jednostavno predobro.
Nadam se da ce tako biti lako i s jb kad izađe uskoro
02.02.2011 | 00:09
pozdrav drustvo, naletih na jedan zgodan programcic za iphone naravno, zove se Recovery Guard i vrlo je zanimljiv, naime kada ga instalirate na svom, naravno brejkanom ajficu on pamti vas sadasnji iOS i prilikom sync-a sa iTunesima ne dolazi do slucajnog update-a iOS-a posto ga RG prevari i itunesima govori da je vas sadasnji iOS bez obzira koji je "up to date" . Zgodno. Pozz
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.02.2011 | 00:31
The_Cleric je napisao:
...prilikom sync-a sa iTunesima ne dolazi do slucajnog update-a iOS-a posto ga RG prevari i itunesima govori da je vas sadasnji iOS bez obzira koji je "up to date" . Zgodno. Pozz

Da vrlo zgodno za one koji ne čitaju tekst na popup prozorčićima od iTunesa i ne paze ili ne kuže na koje dugme treba kliknuti da se update ne pokrene
02.02.2011 | 00:36
Hehehehe..
04.02.2011 | 11:14
pozdrav svima od Omizio.com teama...
obzirom da vidim da nas pratite evo najsvježije novosti za untethered jailbreak na iOS 4.2.1...

www.omizio.com/jailbreak/greenpois0n-rc5...apokon-izasao-upute/

pozzz...
omizio.com team
))

B
04.02.2011 | 12:35
sve mi nekako smrdi,imam redsnow i sve mi radi odlicno dok se ne isprazni,bojim se uopce radit opet jer sam siguran da ce me opet nesta drkat oko instalacije,nikako na zelenu granu,taman sam skinuo sve programe i to.lud lud;)
04.02.2011 | 12:46
Ja imam iPhone 4 4.2.1 i bio je JB sa redsnow-om, uradio sam jutros JB sa GP RC5 i za sada sve funkcionira savršeno...
jedino što sam sve Cydia app morao instalirati ponovno jer sam zaboravio kako se zove app na Cydia koja čuva aplikacije nakon JB-a...
ako bude bilo kakvih problema javim da se zna ili nas pratitie na omizio.com gdje ćemo sve novosti odmah objaviti...

pozzz...
Omizio team
))

B
04.02.2011 | 12:51
svaka cast omizio teamu al ja vjerujem samo jabučnjaku,kad oni kazu radi,ja radim
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2011 | 12:53
dodek je napisao:
svaka cast omizio teamu al ja vjerujem samo jabučnjaku,kad oni kazu radi,ja radim

probam uskoro na svom iPhone 4 koji do sada nije bio jailbreakan pa javim.
04.02.2011 | 12:55
Kao sto su objavili momci iz Omizio team-a toliko ocekivani Unthetherd JB je hvala bogu vani, e da sam si kupio mac-a sad nebih morao zivkati okolo i moliti se da mi netko ustupi mac na par minuta. Na greskama se uci ali dobro, da vas ne davim svojim greskama uskoro ce i Windows verzija . Jupiiiiiiiiii!! Sad vise nemoram paziti koliko cu igrati, gledati filmove i surfati. Pozdrav svima od Clerica
04.02.2011 | 12:57
GreenPois0n RC5 Untethered Jailbreak for iOS 4.2.1 Released ! [How-to Video Guide]
By Taimur Asad | February 4th, 2011

Www.redmondpie.com

Sad su objavili i Unlock via Ultrasn0w ali samo za stari BB

How to Jailbreak iPhone 4 (1.59.00 Baseband) Untethered on 4.2.1 with GreenPois0n RC5 and Unlock with Ultrasn0w
By Taimur Asad on February 4th, 2011
The following instructions will help iPhone 4 unlockers to update to iOS 4.2.1 while keeping the old 1.59.00 baseband, jailbreak it untethered with GreenPois0n RC5, and then unlock it with Ultrasn0w.

Share
116
Continue reading... »
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2011 | 13:32
Upravo pokušao napraviti jailbreak mog iPhone 4 sa iOS 4.2.1 i modem firmware 3.10.01 i nakon što se pojavio crni ekran napisalo je par "Could not find...." i "Initalizing Greenpois0n" i tako stalo.

Morao sam napraviti hard reset (10 sec držat skupa Power i Home, a onda pustit Home i držat Power dok se ne pojavi jabučica).

Dakle, prvi pokušaj NIJE uspuo (FAILED). Probam još jednom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2011 | 13:54
Nakon što GP ili ZO (ZeleniOtr0v) napravi svoje, na iPhoneu se pojavi ovaj tekst i tu stane:

===================================
greenpois0n
http://www.greenpois0n.com
===================================
Unable to find gBdevList
unable to find fs_mount
unable to find fs_unmount
unable to find fs_load_file
Greenpois0n initalized

Nakon što je tu stajao jedno desetak minuta, sam se je restartao ovog puta, ali bez animacije pojzonove glave i naravno na kraju jailbreak NIJE uspio po drugi put!!!

Ako ništa drugo barem ne moram raditi restore i još mi je uvijek sve gore što je bilo i prije neuspjelog pokušaja. Samo da napomenem da moj iPhone 4 do sada nije bio jailbreakan!

Ima li netko kome je to pošlo za rukom?
  • Don
  • Korisnik
  • 2
04.02.2011 | 13:59
Greenpoison je trenuto offline. Sigurno se nešto muti.
04.02.2011 | 15:44
dodek je napisao:
sve mi nekako smrdi,imam redsnow i sve mi radi odlicno dok se ne isprazni,bojim se uopce radit opet jer sam siguran da ce me opet nesta drkat oko instalacije,nikako na zelenu granu,taman sam skinuo sve programe i to.lud lud;)

i treba biti vjeran ljudima koji su ti pomogli i dali korisne savjete...ja se slažem...
ja sam tutorijal izneo da bi ljudima, a naročito početnicima olakšao proces JB-a...nije mi bio cilj nnikoga nagovarati na ništa...
))
kod mene za sada radi uredno JB, ako to nekome može pomoći, ali moja preporuka je da se svi suzdržite od JB-a bar danas i sutra dok se ne vide svi feedback-ovi i nedostaci jer ovo je ipak beta verzija...i dok je nas koji ćemo to testirati umjesto vas, rađe se učite na našim greškama...

pozzz...
omizio team
))

B
04.02.2011 | 16:33
i treba biti vjeran ljudima koji su ti pomogli i dali korisne savjete...ja se slažem...
ja sam tutorijal izneo da bi ljudima, a naročito početnicima olakšao proces JB-a...nije mi bio cilj nnikoga nagovarati na ništa...
))
kod mene za sada radi uredno JB, ako to nekome može pomoći, ali moja preporuka je da se svi suzdržite od JB-a bar danas i sutra dok se ne vide svi feedback-ovi i nedostaci jer ovo je ipak beta verzija...i dok je nas koji ćemo to testirati umjesto vas, rađe se učite na našim greškama...

pozzz...
omizio team
))

B[/quote]

Slazem se s vama ali imam jedno pitanje, dali je pametno da svoj Iphone 4 kojeg sam brejko via redsnow sada probam brejknut na frendovom mac-u a ja koristim windowse , dali bi moglo biti problema zbog toga , mac -- win ??
05.02.2011 | 13:48
GreenPois0n RC5 for Windows Will Be Available In a Day or Two
By Taimur Asad | February 5th, 2011
06.02.2011 | 15:09
Sank je napisao:

Važno je još naglasiti da se downgrade iOS-a može napraviti na iPhone 3G bez ograničenja, a na 3GS i 4 jedino ako ste na vrijeme dok je to još bilo moguće spremili SHSH blobs. Naime SHSH blobs se može spremiti samo za zadnju verziju IOS-a i to samo ako imate jailbreakan iPhone sa instaliranom Cydiom ili pak korištenjem Tiny Umbrelle.

Downgrade Modem firmwarea se pak može napraviti samo na jailbreakanom iPhone 3G i to samo ako mu je BB bootloader 05.08 verzije. Vlasnici iPhonea 3G sa BB BL 05.09 te iPhonea 3GS i 4 nisu te sreće pa im ne bih preporučio unlockanje sa Modem firmwareom ili BB-om od iPada 06.15. jer će izgubiti jamstvo i mogućnost daljnjih updateta preko iTunesa. Pored toga ta kombinacija BB 06.15 i ultrasn0wa 1.2 može onemogućiti korištenje GPS-a, prouzročiti brže trošenje baterije itd.

Ovaj dio me zanima. To nisam najbolje shvatio. Kako spremiti SHSH blobs?
Jesam li dobro shvatio da to moguz tek nakon što jailbreakam iPhone ili to mogu i prije pomocu ovog Tiny Umbrelle?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.02.2011 | 18:48
cvitko je napisao:
Ovaj dio me zanima. To nisam najbolje shvatio. Kako spremiti SHSH blobs?
Jesam li dobro shvatio da to moguz tek nakon što jailbreakam iPhone ili to mogu i prije pomocu ovog Tiny Umbrelle?

S Tiny Umbrela možeš spremiti SHS blobs za tekući iOS i bez da je iPhone jailbreakan, dok bez nje, iPhone mora biti jailbreakan i instalirana Cydia da biš zapamtio SHSH blobs. Unazad se to ne može napraviti, već samo od aktualne verzije iOS pa dalje kako koja nova verzija iOS izađe.

Na primjer, ja svoj iPhone 3GS nisam nikada jailbrekao, a spojio sam ga na Tiny Umbrellu neki dan pa mi je spremio SHSH blobs samo za iOS 4.2.1, te 4.3b2 i 4.3b3.

Za razliku od njega, iPhone 3G imam jailbreakan već duže vrijeme pa za njega imam spremljene SHSH blobs za iOS 4.o pa sve do 4.2b3. Od 4.0 mi je Cydia sve zapisala, a Tiny Umbrella samo preuzela lokalno na moj kopjuter kada sam ga spojio. 4.3 neće ići na 3G pa ni ne pamti dalje za njega.

EDIT: Samo da dodam, nema veze ako imaš na iPhone iOS 4.1, ali ako si ga jailbreakal ili spojio na Tiny Umbrellu nakon što je izašla službena verzija iOS 4.2.1 onda ti se neće spremiti SHSH za 4.1 već samo za 4.2.1.

Windows verzija Tiny Umbrelle uzbudi PC Tools antivirusni program i on ju može pokušati blokirati pa ako koristite taj antivirusni program, moda ga privremeno onemogućite ili mu naložite da vas pita prije nego bilo što poduzme, u protivnom vam Mali Kišobran neće ispravno raditi. Sa Avast! antivirusnim programom za sada nije bilo problema.
06.02.2011 | 21:26
ja vec neko vrijeme cekam na jailbreak i unlock, i sada kad je konacno greenpoison izasao nisam siguran da ce to raditi u mom slucaju

ja imam iphone 4 4.2.1 zakljucan na neku svicarsku mrezu, dakle trazi i aktivaciju kad se upali.

da li sa greenpoisonom mogu jailbreakati iphone i kad se taj proces okonca da ga mogu koristiti tj. da li ce mi ga aktivirati ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 32 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, rusty, tino1, ZeljkoB, Anonimci (272)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO