iPhone 4 4.2.1 Aktivacija, Unlock, Jailbreak ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 4.2.1 Aktivacija, Unlock, Jailbreak ...

06.02.2011 | 21:32
jailbreakaj ga sa redsn0w-om 0.9.6rc8 on će ti ga aktivirat, pa onda možeš ponovit sa greenpoisonom da ti bude untethered, unlock ćeš morat još čekat
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.02.2011 | 21:43
Kenns je napisao:
...da li sa greenpoisonom mogu jailbreakati iphone i kad se taj proces okonca da ga mogu koristiti tj. da li ce mi ga aktivirati ?

Postavio sam tvoje pitanje googleu: "greenpois0n and hacktivation" i dobio slijedeći odgovor: Hacktivation Method For GreenPois0n RC5 prvi forum
i još jedan: Hacktivation Method For GreenPois0n RC5 drugi forum

Sudeći prema komentarima u većini slučajeva to funkcionira. Ja samo znam da sam sa redsn0w uspio bez problema jailbreakat i aktivirat 3G iz Singapura nekoliko puta. Ipak, naravno da je to uvijek upitno i to svakako radiš na svoju odgovornost.
07.02.2011 | 11:32
Hvala Sank! Uspio sam pohvatati sad i taj dio
Ugl.imao sam problema s Tiny Umbrela. Koristio sam je na OS X-u i nakon instalacije spojio iPhone i pokrenuo program, ali nije prepoznala
ništa. Kao da nije spojen mob. Probao sam i s ugašenim i s upaljenim iTunes-om. U isto vrijeme iTunes ga uredno prepoznaje i kabel je originalni
dobiven uz iPhone znaci do tog nebi trebao bit problem
Na kraju sam ga samo jailbreak-ao i potvrdio u Cydia-i da mi spremi ona SHSH blobs na server.
Sad me zanima kako ja mogu doc do tog SHSH blobsa? Mislim kako ga mogu spremit u kompjuter jer nemam toliko povjerenja u servere..
Kažem Tiny Umbrela mi ne šljaka..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.02.2011 | 12:17
cvitko je napisao:
Ugl.imao sam problema s Tiny Umbrela. Koristio sam je na OS X-u i nakon instalacije spojio iPhone i pokrenuo program, ali nije prepoznala ništa...

Hmm, to se je i meni dogodilo sa iPhone 4 nakon neuspjelih pokušaja jailbreaka sa prvim greenpois0n. Onda sam pokušao napraviti restore iPhonea pa sam imao problema i sa iTunes greškom 1016 i ostade mi iPhone 4 u recovery modeu. Onda sam konačno pronašao di je problem, pa je prošao restore i jailbreak i odna mi ga je i Tiny Umbrella prepoznala. Zašto nije od prve prepoznala 4, a prepoznala je 3G i 3GS ne znam

Sad me zanima kako ja mogu doc do tog SHSH blobsa? Mislim kako ga mogu spremit u kompjuter jer nemam toliko povjerenja u servere..Kažem Tiny Umbrela mi ne šljaka..

Znači ni nakon jailbreaka ti ga ne prepoznaje?! Probaj onda nanovo instalirati Tiny Umbrellu sa ovog mjesta: Tiny Umbrella 4.21.07 ili možda restartati računalo. U svakom slučaju treba ti proradit da biš spremio SHSH blobs lokalno na svom kompjuteru.
07.02.2011 | 23:35
Ma probao sam vecinu stvari i ništa. Cak sam i starije verzije išao isprobavati i ništa.
Možda kasnije proradi. Ili cu probat na Windowsima na desktop kompu.
Samo neznam jel ima ikakav utjecaj radim li to na Win ili Mac-u?
Mislim, ako SHSH napravim na Win, hocu li ga normalno koristit kasnije na Macu?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.02.2011 | 00:09
cvitko kaže:
Ma probao sam vecinu stvari i ništa. Cak sam i starije verzije išao isprobavati i ništa.
Možda kasnije proradi.

Znači, ako nije pomogla reinstalacija Tiny Umbrelle, restartanje računala i promjena USB porta, onda ti ne preostaje ništa drugo nego napraviti restore iPhonea. Naravno ukoliko ti je modem firmware na 3.10.01 onda možeš napraviti restore i preko iTunesa pa sa greenpois0n jailbreakat, a ako imaš modem firmware niži od navedenog i namjeravaš ga jednog dana otključati, onda bi bilo prvo dobro napraviti "custom firmware" prema ovim uputama: Untethered jailbreak iPhone4 with PwnageTool, pa onda dobiveni custom IPSW updateaš na iPhone preko iTunesa. Pazi samo da držiš alt tipku dok klikaš na dugme Restore na iTunesima i odabereš dobiveni firmware. Nakon toga biš trebao imati jailbreakan iPhone na 4.2.1 i netaknut modem firmware.

Ili cu probat na Windowsima na desktop kompu. Samo neznam jel ima ikakav utjecaj radim li to na Win ili Mac-u? Mislim, ako SHSH napravim na Win, hocu li ga normalno koristit kasnije na Macu?

Probaj na PC da vidiš da li će ti ga Tiny Umbrella tamo prepoznati. iTunes ne moraju za to biti pokrenuti. Ako na PC skineš SHSH blobs, možda ih se može kopiranjem prebaciti na Mac, ali mape su skrivene pa ne znam što i kako. Mislim da ćeš za korištenje SHSH na Macu ipak morati postići da Tiny Umbrella vidi iPhone.
08.02.2011 | 02:03
Samo za informaciju. Mucio sam se dva dana za JB iPada. Sve zivo pokusao. Negdje sam nasao da na nekim masinama stvar ne sljaka. Uzeo GP, pokrenuo gana drugoj masini i gle cuda ide JB iz prve.....
08.02.2011 | 04:03
izišao je RC5 BETA4 greenpoison za windows.
08.02.2011 | 15:01
Pozz svima, novi sam ovdje pa vas molim da mi netko kaze kada se moze ocekivati unlock za iPhone 4 4.2.1. iPhone je kupljen u t-mobile-u?
Nadam se da ce se moci otkljucati i ova verzija kao i prethodne sve ,

hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.02.2011 | 23:37
Čini se da će vlasnici iPhonea 4 sa BB 2.10.04 i 3.10.01 konačno dočekati toliko željeni UNLOCK!

Naime, Musclenerd, član iPhone Dev-Teama već je prije najavio da unlock za novije BB neće izaći prije objave novog iOS 4.3. S obzirom da je izdavanje iOS 4.3 pred vratima, iPhone baseband hacker Sherif Hashim potvrdio je da će exploit koji je on pronašao raditi na oba basebanda!

Naravno, ne očekujte da će unlock izađi odmah po izdavanju iOS 4.3 jer će Dev Team vjerojatno trebati tjedan do dva tjedna da testiraju novi ultrasn0w prije objave.

Također se najavljuje da će vlasnici iPhone 3G i 3GS koji su podigli baseband na 6.15. imati mogućnost downgradea na originalni 5.15.04

Detaljne vijesti na: www.redmondpie.com/iphone-4-ios-4.3-unlo...nd-2.10.04-baseband/
28.02.2011 | 00:14
ali 05.15.04 se nemoze zasada unlockati. Ja se sve nadam se ipak unlock izaci puno prije. Potvrđeno je da ce baseband za iPhone 4 biti 04.XX.XX na verziji 4.3, a njega nisu probili, tako da...imam osjecaj da je ultrasn0w JAKO brzo van. samo..nikako docekat taj utorak.
10.03.2011 | 17:29
Pozdrav ljudi, samo da Vas obavijestim da greenpois0n stranica ponovo radi, sa nje sam skinuo rc6 verziju programa i prije par minuta uspjesno sam uspio jailbrejkati svoj iphone koji je na 4.2.1. verziji i BB 03.10.01.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.03.2011 | 10:01
Kao što znate, najavljivani unlock za iPhone 4 i baseband 2.10.04, 3.10.01 i 4.10.01 jest promašaj i kako za sada stoje stvari ne možemo očekivati unlock tako skoro

Evo linka na zadnje objašnjenje kako i zašto:

www.redmondpie.com/iphone-4-4.2.1-4.3-un...1-baseband-in-works/
  • campo
  • Posjetitelj
11.03.2011 | 11:26
ja sam novi pa mi oprostite ako krivo govorim ali meni ovo izgleda teska mutljavina oko unlocka
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.03.2011 | 12:03
Pa ne vidim zašto bi dečki muljali, osim ako im Apple nije platio masne pare za to Činjenica jest da je Apple uspješno začepio rupu koja se prije koristila za unlock i čini se da za sada nema sličnog rješenja osim dekodiranja samog ključa, a kao što u objašnjenju stoji za sad je takvo rješenje za obične korisnike neprihvatljivo.

Ipak, činjenica jest da su dečki zapeli i da se trenutno vrte oko tog unlocka ko mački oko vruće kaše
17.03.2011 | 16:59
Nadam se da će uspjeti uskoro, bar za mjesec dva
17.03.2011 | 19:18
Meni to izgleda kao otključavanje sefa bez ključa. Koji put strada sadržaj, koji put sami sef, ali bitno je da se otpre. LOL
02.04.2011 | 16:02
Pozdrav svima! Prvi put se susrecem s iPhoneom i ne znam uopce kako funkcionira. Citam vase postove, pokusavam shvatiti, ali kao da citam na kineskom Moja pitanja ce vam vjerojatno zvucati smijesno, ali znate kako se kaze - Tko pita ne skita!

Imam iPhone4 4.2.1 03.10.01. registrirala sam se na iTunes, a prijatelj mi instalirao Cydia-u. Spojila sam iPhone i sad mi je izasao mali prozorcic da postoji software version 4.3.1 i pita me zelim li download and upgrade ili download only? Citam ovdje vi nesto pisete da se mogu izgubiti podaci, pa ne znam smijem ili ja to kliknuti ili ako kliknem ode Cydia?

Treba li meni uopce Cydia ako sam se registrirala?

I jos jedno pitanje - kako cu slati slike preko bluetootha? Meni ne nudi tu opciju
02.04.2011 | 16:22
nemoj upgrejdati verziju na 4.3.1!
gubiš jailbreak i cydiju
ja osobno neću prelaziti sa 4.2.1., jer sam jako zadovoljan trajanjem baterije (3-4 dana), a čuo sam da na novim verzijama jede bateriju.
Cydia ti uvijek može zatrebati.
što se tiče bluetootha, iphone nema tu opciju. jedino u cydii možeš skinuti aplikaciju celeste bluetooth i ona košta 10$.
02.04.2011 | 20:58
A download only? Da li to trebam napraviti ili i s tim gubim Cydia-u?
p.s. Hvala na brzom odgovoru
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.04.2011 | 17:55
Najbolje ti je svaki put kad te to pita kliknuti na Cancel, nemoj čak ni download only jer si onda za korak bliže do gubitka jailbreaka. Ja bih na tvome mjestu poslušao Hackerivsa i ostao na 4.2.1.

Naime ja sam imao jailbreakan 4.2.1 i onda sam instalirao 4.3 i nisam se usrećio. Baterija zaista traje kraće, a sam 4.3 ne donosi ništa revolucionarno.
23.04.2011 | 21:31
imam iphone4 4.2.1-03.10.01.
dobio sam ga prije 3 mjeseca iz Usa...
je zna ko kad ce vise izac unlock, znam da se na njega ceka vec dobrih 5 mjeseci, ako ne i duze...Hvala!
23.04.2011 | 22:32
nažalost to ne zna nitko, pa čak niti oni koji rade unlock.
ako je suditi prema mom mišljenju, uvjeren sam da unlock nećemo vidjeti u skorijoj budućnosti.
  • naj1988
  • Posjetitelj
24.04.2011 | 18:24
moze li netko meni pomoći molim vas,našo sam iphone 4,i ne mogu ga nikako spojiti na itunes,pise da mi je sim blokiran,to mi isto pise na itunes da ne mogu se spojiti jer ima sifru,ako mi tko može pomoći hvala vam
24.04.2011 | 21:13
da staviš neki drugi sim?
24.04.2011 | 21:45
Prvo učetvorku ide mikro sim, drugo, kad se prijavljuje na forum treba pročitati pravila i registrirat se pravim imenom i prezimenom. Ako ga je našao, znači da ga vlasnik traži a za ostalo niti ne treba govoriti.Neka se javi administratorima, ako hoće ostat na forumu. Držimo se reda, zato i funkcioniramo !
24.04.2011 | 23:01
ups, nisam ni vidio da ga je 'našo'
Inače znam da ide micro sim u njega ali sam napisao sim jer mislim da se ovdje to podrazumijeva.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.04.2011 | 10:13
Mislim da nas naj1988 alias Nick Praskatron već ne bu dalje ništ pital za taj pronađeni iPhone. Tko zna da li je vlasnik uključio onu opciju "Find my iPhone"
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 47 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, tino1, ZeljkoB, zoranowsky, Anonimci (276)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO