27.04.2011 | 17:03
E ovako. Da ja napisem svoje vlastito iskustvo u svezi ovog unlock adaptera, posto vidim da neki prenapuhavaju taj famozni "112 dial" proces...
Dobio sam prosle godine u 10mj iPhone 4 16GB za jeftine pare (Stari radi u austriji, pa produzivao ugovor na njihovom TMobile-u). Na moju nesrecu iPhone sam dobio sa 4.1 verzijom iOS-a i 2.10.04 basebandom (i normalno zakljucan na njihov TMobile). Pratio sam kao i uvijek razno ranze blogove, twitter accounte, dev team za unlock tog basebanda i svako malo sad ce , samo sto nije bla bla... I eto mene donedavno na 4.2.1 sa sacuvanim 2.10.04 basebandom jos uvijek cekajuci na unlock... Onda se pojavio taj gevey, reko ajde narucit cu jer mi je vec pun kufer koristit iPhone kao (malo skuplji) iPod...
I sto da kazem? Sad sam na 4.3.2 / 4.10.01 baseband - i sve radi ko podmazano sa geveyem.
A sto se tice toga zvanja 112 broja, proces je ovakav.
Dok se dodje do tog koraka za zvanje 112, cim utipkas 112 i stisnes Call brojis 2 sekunde i prekines.
Ne treba se cekati da se poziv spoji pa onda brojati dvije sekunde. Iz osobnog iskustva te 2 sekunde nisu uopce potrebne. Dovoljna je i 1 sekunda - tj. samo da iPhone uspostavi vezu sa baznom stanicom i dodijeli vam se tzv. TMSI. Znaci
NEMA NIKAKVOG SPAJANJA na 112 (da vam se uspostavi poziv/javi eventualno agent)!
A sad jos neki rumori sto se geveya tice:
- Proces unlocka se mora raditi ikljucivo dok se iphone restarta/ugasi (ili vam se baterija isprazni).
- Ako napravite respring (npr. zahtijeva instalacija neke aplikacije u Cydi-i) i dalje ste spojeni na mrezu/unlockani.
- Ako idete u roaming u drugu drzavu, automatski sve radi (dobivate signal druge mreze).
- Ako nakon procesa unlocka ukljucite-iskljucite airplane mod - opet vam se spoji automatski natrag na mrezu.
- 3G/EDGE/GPRS/Personal HotSpot - sve normalno radi (morate unijeti rucno postavke).
- Pozivi/SMS/MMS - se podrazumijeva da sve radi.
To bi bilo vise manje to. Za sada sam zadovoljan i napokon mogu koristit iPhone kao iPhone a ne iPod.
Btw, za one kojima isto treba unlock za cetvorku a ne zele gevey, postoji takodjer i rebelsim koji je jos bolja solucija (ne treba nikakav proces unlocka izvodit - vec je cisti plug n play).