Gevey unlock adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gevey unlock adapter

26.04.2011 | 12:47
Pozdrav svima!
Neznam da li je ovakva tema vec otvorena, koliko sam trazio nije, jedino placeni unlock i ostali unlock ali nema sto se tice ovog adapter....nego da prijeđemo na stvar -->

Zanima me samo da li je itko probao Gevey unlock adapter za iPhone4 i da li 99% radi?
Imam iPhone4 4.3.1 iOs baseband 04.10.01 i vidim da radi na svakom basebandu...
26.04.2011 | 15:51
radi, provjereno je.
caka je što moraš stalno zvati 112 kako bi aktivirao karticu.
26.04.2011 | 17:02
nebi to trebao bit toliki problem al moze bit malo iritirajuce
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.04.2011 | 17:13
igor2307 kaže:
...al moze bit malo iritirajuce

Da, naročito za one koji se javljaju na 112 pozive. Inače, slabo si pretraživao forum inače biš pronašao da se o toj ilegalnom adapteru već pisalo ovdje na jabučnjaku provjeri ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/65867-unlo...0.04-i-03.10.04.html

Pretražuješ tako da u polju u kojem piše "Pretraži forum" upišeš ključnu riječ, u ovom slučaju "Gevey" i onda klikneš na tamno zeleno dugme "Pretraži"
26.04.2011 | 17:15
prvo sto sam napravio je bilo to...
26.04.2011 | 17:17
i na dugmetu pise "Traži"
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.04.2011 | 17:21
Hackerivs kaže:
radi, provjereno je.

Odlično. Jel možeš onda podijeliti iskustvo sa svekolikim pučanstvom jabučnjaka? Onako kao nekakvu recenziju, makar ukratko, ali sa najbitnijim detaljima. Hvala.
26.04.2011 | 17:26
slazem se sa Sankom
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.04.2011 | 17:27
igor2307 kaže:
i na dugmetu pise "Traži"

Da, da baš na to dugme sam mislio Ma sve ok, istini za volju nije bilo još teme baš za ovaj Gevey adapter. Sad ostaje da nam se jave oni sa iskustvom.
26.04.2011 | 17:33
je je najbolje saznat od nekog ko je to dozivio iz prve ruke....
nego nisam citao, da li se mora aktivirat pozivom na 112 svako malo il samo kad ti se ugasi ili kad se sync-a ili nesto trece....jel ak je kad se samo ugasi onda nije ni malo problem...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.04.2011 | 17:41
igor2307 kaže:
...nego nisam citao, da li se mora aktivirat pozivom na 112 svako malo il samo kad ti se ugasi ili kad se sync-a ili nesto trece....jel ak je kad se samo ugasi onda nije ni malo problem...

Eto vidiš, savladao si dugme "Traži", a zaboravio si da nakon njega treba i čitati. Hajde sad lijepo klikni na link koji san ti gore pustio, a da ne moraš klikat na "Traži" pa onda čitaj!
26.04.2011 | 23:22
Sank kaže:
igor2307 kaže:
...nego nisam citao, da li se mora aktivirat pozivom na 112 svako malo il samo kad ti se ugasi ili kad se sync-a ili nesto trece....jel ak je kad se samo ugasi onda nije ni malo problem...

Eto vidiš, savladao si dugme "Traži", a zaboravio si da nakon njega treba i čitati. Hajde sad lijepo klikni na link koji san ti gore pustio, a da ne moraš klikat na "Traži" pa onda čitaj!

Pa nenosim ja naocale uzalud xD
27.04.2011 | 00:00
ne želim ispast policajac ili nešto ali tvoja minimalno 4 posta u ovoj temi su čisti spam.
btw... kartica se samo upotrebljava kad se mobitel ugasi... no isto tako ako izgubiš mrežu, ili ode TMSI paket koji karticu održava aktivnom..
27.04.2011 | 02:04
Hackerivs kaže:
ne želim ispast policajac ili nešto ali tvoja minimalno 4 posta u ovoj temi su čisti spam.
btw... kartica se samo upotrebljava kad se mobitel ugasi... no isto tako ako izgubiš mrežu, ili ode TMSI paket koji karticu održava aktivnom..

Sva sreca pa te nitko nista ne pita.... nisi se ni trebao onda javit u ovoj temi i kraj price...tako da....
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.04.2011 | 03:06
igor2307 kaže:
Sva sreca pa te nitko nista ne pita.... nisi se ni trebao onda javit u ovoj temi i kraj price...tako da....

Hackerivs te ispravno upozorio da spamaš, pa bih te ljubazno zamolio da to prestaneš. Ja sam ti pak pokušao ukazati da odgovor na neka tvoja pitanja u vezi Gevey adaptera postoje ovdje na forumu, kroz šalu dakako. Žao mi je ako si ti to pogrešno protumačio kao omalovažavanje. Ako jesi onda se ispričavam, ali kao moderator neću dozvoliti da uništavaš jabučnjakovo zelenilo.

Pitanje si postavio na forumu što znači da je pitanje upućeno svima, a sad lijepo strpljivo čekaj odgovor ili se obrati Mr. Googleu ili Mr. Bingu. Iznenadio biš se kako taj dvojac ima odgovor na svako pitanje.
27.04.2011 | 03:32
Sank kaže:
Hackerivs kaže:
radi, provjereno je.

Odlično. Jel možeš onda podijeliti iskustvo sa svekolikim pučanstvom jabučnjaka? Onako kao nekakvu recenziju, makar ukratko, ali sa najbitnijim detaljima. Hvala.

Ovo tek sada vidim! :O
Inače, smatram da se ovom produktu u polulegali ne isplati posvećivati pozornost, i umjesto toga ostaviti ulogu broja 112 u služnosti spašavanja života a ne u služnosti dekodiranja mobitela
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.04.2011 | 04:59
Hackerivs kaže:
Inače, smatram da se ovom produktu u polulegali ne isplati posvećivati pozornost, i umjesto toga ostaviti ulogu broja 112 u služnosti spašavanja života a ne u služnosti dekodiranja mobitela

Upravo taj detalj sam i očekivao da ćeš još jednom navesti s obzirom da je već o takvim detaljima bilo riječ u forumu na kojeg sam link ostavio u jednom od prethodnih postova!

Hvala Hackerivs na najvažnijem detalju u vezi korištenja Gevey adaptera.
27.04.2011 | 17:03
E ovako. Da ja napisem svoje vlastito iskustvo u svezi ovog unlock adaptera, posto vidim da neki prenapuhavaju taj famozni "112 dial" proces...

Dobio sam prosle godine u 10mj iPhone 4 16GB za jeftine pare (Stari radi u austriji, pa produzivao ugovor na njihovom TMobile-u). Na moju nesrecu iPhone sam dobio sa 4.1 verzijom iOS-a i 2.10.04 basebandom (i normalno zakljucan na njihov TMobile). Pratio sam kao i uvijek razno ranze blogove, twitter accounte, dev team za unlock tog basebanda i svako malo sad ce , samo sto nije bla bla... I eto mene donedavno na 4.2.1 sa sacuvanim 2.10.04 basebandom jos uvijek cekajuci na unlock... Onda se pojavio taj gevey, reko ajde narucit cu jer mi je vec pun kufer koristit iPhone kao (malo skuplji) iPod...

I sto da kazem? Sad sam na 4.3.2 / 4.10.01 baseband - i sve radi ko podmazano sa geveyem.

A sto se tice toga zvanja 112 broja, proces je ovakav.

Dok se dodje do tog koraka za zvanje 112, cim utipkas 112 i stisnes Call brojis 2 sekunde i prekines. Ne treba se cekati da se poziv spoji pa onda brojati dvije sekunde. Iz osobnog iskustva te 2 sekunde nisu uopce potrebne. Dovoljna je i 1 sekunda - tj. samo da iPhone uspostavi vezu sa baznom stanicom i dodijeli vam se tzv. TMSI. Znaci NEMA NIKAKVOG SPAJANJA na 112 (da vam se uspostavi poziv/javi eventualno agent)!

A sad jos neki rumori sto se geveya tice:

- Proces unlocka se mora raditi ikljucivo dok se iphone restarta/ugasi (ili vam se baterija isprazni).
- Ako napravite respring (npr. zahtijeva instalacija neke aplikacije u Cydi-i) i dalje ste spojeni na mrezu/unlockani.
- Ako idete u roaming u drugu drzavu, automatski sve radi (dobivate signal druge mreze).
- Ako nakon procesa unlocka ukljucite-iskljucite airplane mod - opet vam se spoji automatski natrag na mrezu.
- 3G/EDGE/GPRS/Personal HotSpot - sve normalno radi (morate unijeti rucno postavke).
- Pozivi/SMS/MMS - se podrazumijeva da sve radi.

To bi bilo vise manje to. Za sada sam zadovoljan i napokon mogu koristit iPhone kao iPhone a ne iPod.

Btw, za one kojima isto treba unlock za cetvorku a ne zele gevey, postoji takodjer i rebelsim koji je jos bolja solucija (ne treba nikakav proces unlocka izvodit - vec je cisti plug n play).
27.04.2011 | 17:42
Hvala ti na lijepom objašnjenju. No to po meni ipak ne mijenja pravnu situaciju stvari. Iz amerike ljudi javljaju da je dovoljno da se veza uspostavi (dakle agent se ne javi) i oni će tebe nazvat natrag da provjere je li sve u redu.
28.04.2011 | 00:28
Evo..kupio istog danas i potpisujem sve što kolega gore kaže. Ne stigne niti zazvoniti telefon, dovljno je i sec. da počne Dial-ati. Ja sam malo imao problema s facetime-om, ali sam to rješio s SAM-om i da...zasada SVE Radi!
05.05.2011 | 10:11
Evo da se i ja javim sa Gevey karticom . Sve radi besprijekorno. Malo sam bio zbunjen kada sam prvi puta zvao 112, jer me izbacilo, uopce nije uspostvailo poziv, a mob se otkljucao. Tako da mi se cini da cak ne treba ni zazvoniti.
05.05.2011 | 10:45
Chris1602 kaže:

Btw, za one kojima isto treba unlock za cetvorku a ne zele gevey, postoji takodjer i rebelsim koji je jos bolja solucija (ne treba nikakav proces unlocka izvodit - vec je cisti plug n play).

može malo više informacija o ovome.
a šta se tiče gevey-a čitao sam da podatkovna tarifa ne radi ?
05.05.2011 | 12:20
@ kreza

Sto se rebel sima tice, pisi propalo. Izgleda da su to malo veci scammeri u pitanju.
Pogledaj ovdje zadnja 3 posta:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/68264-ipho...3g-a-te-4.10.01.html

tako da ti jedino ostaje gevey kao opcija unlocka (ako ne zelis cekati na softverski unlock za koji nitko nije siguran kada ce uopce).

A sto se tice podatkovne tarife na geveyu da ne radi, valjda si mislio na 3G/GPRS/EDGE?

To bez problema radi, provjereno.
Imam na TMobileu pretplatu sa njihovim "flat" mobilnim internetom i na 3G-u mi dostize brzine od 2.35 Mbps DOWN / 1.53 Mbps UP.
05.05.2011 | 13:36
onda očito je problem kad se ne koristi internet od operater di je kupljen mobitel. jer kolega je napravia to sve i sad je trenutno u londonu i nemože koristit njihov internet tj njihovu tarifu.
budući da i moj iphone ide van hrvatske i koristit će se druga kartica i drugi tarifa moram bit siguran da će to sve funkcionirat.
al sad govore da je došla geveyova kartica s kojom ne moraš birat 112 da bi ga otključa

Dali je netko kupio iphone u t mobile i otključaga i koristi ga van hrvatske ( tj koristi karticu operatera u čijoj je zemlji) i dali mu podatkovna tarifa za internet normalno radi?
05.05.2011 | 14:24
Podatkovna tarifa tvom kolegi ne radi najvjerojatnije zato šta nije namjestio pristupne točke kako treba.
Vezano za navodnu gevey karticu bez 112 biranja, ona ne postoji niti je u dolasku.
05.05.2011 | 14:59
a pristupne točke se namještaju???
05.05.2011 | 15:14
u postavkama.
05.05.2011 | 15:18
ako nije problem malo detaljnije objasnit kad uvatiš vrimena jer baš i nisam neki znalac za iphone
thx
05.05.2011 | 16:58
odeš u postavke- općenito- mreže i tamo bi u jednom od izbornika trebao imati mogućnost ručnog namještanja APN pristupnih točaka.
polazim od pretpostavke da ne znaš točne postavke, pa na iphoneu napiši u safari www.unlockit.co.nz, u padajućem izborniku odabereš pripadajućeg operatera na kojem se želi koristiti internet i samo dalje slijediš upute tamo.
12.05.2011 | 18:43
miomika kaže:
Evo..kupio istog danas i potpisujem sve što kolega gore kaže. Ne stigne niti zazvoniti telefon, dovljno je i sec. da počne Dial-ati. Ja sam malo imao problema s facetime-om, ali sam to rješio s SAM-om i da...zasada SVE Radi!

miomika pitanje jedno ili pitanje za sve.... ugl uzeo sam adapter i pozivi i smsovi rade ali 3g i mms ne....unio sam rucne postavke kako treba.... posto koristim na bonove TELE2, apn mi je internet.tele2.hr kao i kod mms isto, mmsc: mmsc.tele2.hr , mms proxy: 193.12.40.66:8080 , mms max message size: 614400 ... reci mi jesi ti probao isto s tele2 karticom i netko od vas da li je probao bas s tele2!? Kad sam unio postavke pokusao sam on/off ali opet nista....a proces unlockanja je mal drugaciji skoro pa isti...valjda zato sto tele2 zahtjeva pin za unos pa tu dolazi malo do drugacije postupka ali u pravilu sam probao sve i nepomaze.... pokusao sam i na unlockit.co.nz unjet postavke ali ni to ne pomaze.... jel ima tko kakvu ideju? pozzz svima
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (579)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO