Gevey unlock adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gevey unlock adapter

12.05.2011 | 19:53
nekako nemam dobro iskustvo s tim adapterom... sad sam jedva nakon 12-og pokusaja uspio otkljucat a svaki puta je postupak isti i poziv koji traje duze od pola minute nekad jednostavno ili normalno radi ili nakon pola min druga strana tj sugovornik vise uopce necuje sta pricam.... uz to sto nisam uspio skontat mobilni internet i mms .....
12.05.2011 | 21:14
kao prvo...

jesi li dobro umetnuo foliju i dal si uzeo microSIM ili si ga sam rezao?

otključao sma već 2 TELE2 i4 i stvarno SVE radi...i Personal Hotspot i facetime.......

daj malo detalja? dal odradiš onu inicijaliziaciju kak treba, do kraja?
13.05.2011 | 00:27
Pozdrav!
Folija je dobro stavljena jer da nije logicno da nebi nikako ni mogao aktivirat niti bi mi se mogao na pocetku pojavit onaj signal s jednom crticom...znaci karticu sam rezao jer nemaju jos opciju da se prenese broj na novu micro sim karticu.... znaci upalim iP4 i prvo se javi poruka da ga otkljucam tj ukucam pin (ali moram par puta tj. 3 puta stisnit ok kad unesem pin da se nastavi dalje)...to napravim, pricekam par sec i pojavi se ona poruka da kad se pojavi jedna crtica signala da nazovem 112 prekinem nakon 2 sec , ukljucim airplane on/off i mora se pojavit greska SIM FAILURE i nakon toga NO SIM CARD INSTALLED (meni se pojavi samo SIM FAILURE i nekad napravim ponvno poziv pa airplane on,off) i tek mi se onda pojavi NO SIM INSTALLED i to nekad cak i ne nekad da....nakon te poruke moram jos jednom off on (i kad napravim off opet javi da je sim zakljucan, kad stisnem "on" pojavi se da otkljucam i kontam da u tom dijelu moram otkljucat jako brzo tj unnjeti PIN) i sad nekad dodje nekad ne....

i sad eto kazem 3g i mms mi nerade..... (aj mi napisi tocno postavke kakve i ti imas ako mozes! ) a nekad se dogodi da jednostavno nakon pola min ili min sugovornik mene vise necuje....(cesce se događa kad ja nekog nazovem nego obrnuto)...nije da se bojim gasit ga ali kad ti otkljucavanje prodje iz 7. puta nije bas svejedno stalno gasit i palit iP4 .... eto ukratko to je to nadam se da si se snasao...
13.05.2011 | 18:54
Pozdrav svima opet!
Eo uspio sam na kraju...pokusao otkljucat na malo drugaciji nacin i za sada radi...(i moguce da je to pomoglo)....provjerio jos jednom postavke i eto i 3g super radi i mms isto...sta je bilo ko zna al bitno da sad radi
13.05.2011 | 23:30
Ovak.....imam iPhone 4 i još prije par mjeseci sam imao želju ga unlock-at. Kupljen je u Vip-u i radi samo na njihovoj mreži. Naime želim se vratiti na Tele2 jer je ovaj Vip žderačina bonova do boli(nije ni čudo što otpuštaju ljude). Kako sam još prvi dan ga htio unlock-at, naravno šnjofkao sam po ovom forumu. Ono što sam ja tada shvatio, a u međuvremenu nisam baš previše informiran, da je najpametnije držat što stariju verziju sustava i Firmware. Trenutno mi je na 4.2.1, firmware 03.10.01 i zaključujem da još nije izašao jailbreak i unlock s kojim bi ja bio zadovoljan. Možda mi je u međuvremenu nešto promaklo(cca 4 mjeseca od kada sam zadnji put čitao o toj temi), pa eto molim za savjete di i šta. Ovaj tekst pišem na ovoj temi jer vidim da je izašao i taj neki tako reč hardwerski tip otključavanja. Ako sam dobro shvatio.....nije poželjno da se resetira iPhone.

U biti, ono što bi ja htio......da mogu unlockat uređaj i normalno ga koristiti(resetiranje, App store, internet itd.-kao original) i naravno da si mogu instalirat jednu navigaciju(tu je sad očito poželjan jailbreak), ali nije nužna.
11.01.2012 | 10:29
Može li se3GS otključati s tom gevey karticom?
Neznam da li BB ima veze koje može otkljuačati, a koje ne, ali zanima me BB 05.16.05.
Ako ima kakva druga opcija molio bi za savjet.
Pošto oci u T-scumu mi ne žele otključati iPhone. Kao prvo neemam računa, a kao drugo kažu da Appleove uređaje nemogu otključavati.
11.01.2012 | 11:06
Na zalost Ne,jedino iPad BB sto nebih nikako preporucio.
11.01.2012 | 11:44
iPhone ti se svakako mora otključat u t centru jer to je novo prema najnovijem zakonu (tko ti je rekao u t centru očito da još nije upućen u situaciju tj. nadležni ga nisu informirali pa onda kaže neku stupidnu informaciju), i evo ostali ljudi pišu na forumu da su im potvrdili u t mobile-u da se može. To što nemaš račun je vjerojatno najveći problem jer je navodno jedan od uvjeta za otključavanje. Ako je sigurno kupljen u t mobile-u i ako možda imaš nekakve podatke o kupcu tj. samoj pretplati koja je uzeta uz iPhone onda se možda i može nešto sredit.

Ako ne možeš nikako otključat onda jedino probat na oglasima napravit zamjenu tvoj iPhone za drugi koji je na drugoj mreži
11.01.2012 | 11:51
Hvala na brzom odgovoru. POslao sam mail na T-mobile i nadam se da će i oni biti tako brzi u odgovoru te da će odgovor biti da mi ga mogu otključati.
Naime i ovaj u poslovnici T-mobila mi je reako da se kod otključavanja šalje mail, kojeg naravno oni šalju ( u Zagreb).
Radi se konkretno o T-mobilu u Koprivnici.
12.01.2012 | 01:22
eno tamo u onoj temi legal unlock request piše više manje sve,uzmu samo imei kontakt podatke i samo čekaš da te nekako obavijeste...čak izlaze i u susret korisnicima koji nemaju račune i garantne listove (nadamo se da će i to proći). Što se tiče odgovora mailom nekad se čeka i 15 dana na odgovor, valjda nemaju previše upita pa će ti odmah odgovoriti
20.09.2012 | 15:38
kaj ste vi svi glupi ili kaj???!!!ne samo tu nego na svim forumima,
kaj svi ulazite u neke dubioze i pravite se pametni,
kaj s niko ne moze javit ko je stvarno kupio tu j.... karticu i koristi je da podijeli svoja iskustva s drugima.I n znam odkud vam ovo za 112 kad na sluzbenoj stranici geweya pise da se ne mora zvati 112,da jedino nakon reboota treba jaillbreak da se postave sms i mms postavke
20.09.2012 | 16:42
@leo:

Ja sam koristio tu karticu mjesecima na 4G i radila je super, na nekoliko svjetskih mreza.

Znalo se desiti da sama od sebe izgubi signal, pa moram izvaditi SIM vani i ponovno odraditi inic. proceduru. (to je bilo uobicajeno svaki 2-3 dana). Nekada mi se to desi u dzepu pa ni ne znam da sam nedostupan.

112 sam morao zvati svaki put, ne uspostavljas poziv, prekines nakon 1-2 sec dok veza jos nije ni uspostavljena.

Pokusavali smo 3-4 varijante na 3GS ali nije islo. Radilo je samo sa iPhone 4.

Ti si na nesto gnjevan u zivotu? Imas problema? Cemu takav drzak stav i ophodjenje prema ljudima na forumu?
20.09.2012 | 17:12
No krasno! Fono nas je počastio.
Valjda nisi pratio pažljivo. Stare kartice su trebale taj poziv, dok nove to očito ne trebaju.
A kaj se tiče svega, kupi otključanitelefon i izbjegni sve komplikacije.
20.09.2012 | 18:04
leo77 kaže:
kaj ste vi svi glupi ili kaj???!!!ne samo tu nego na svim forumima,
kaj svi ulazite u neke dubioze i pravite se pametni,
kaj s niko ne moze javit ko je stvarno kupio tu j.... karticu i koristi je da podijeli svoja iskustva s drugima.I n znam odkud vam ovo za 112 kad na sluzbenoj stranici geweya pise da se ne mora zvati 112,da jedino nakon reboota treba jaillbreak da se postave sms i mms postavke

Nisam siguran kakvu vrstu foruma si do sada posjecivao,ali ovdje niko ne boravi da bi ljecio svoje frustracije vec da pomazemo jedni drugima.Tako da bih te molio da malo spustis loptu i obratis paznju na svoje ponasanje i rijecnik.Ako ne mozes pomoci onda je bolje i ne pisati jer na ovaj nacin nista se ne postize osim trolovanja topica.Ako ti je toliko stalo da neko testira gevey karticu,zasto to nebi ti uradio pa sa nama svima podjelio svoje iskustvo i bio malo od koristi Jabucnjaku.

PS.Dobro nam dosao
04.10.2012 | 23:45
HALO ljudi,nmojte biti naivci,ORIGINAL Gevey sim radi ok,problemi su u kopijama tih kartica koj vam ljudi valjaju,odite na geveyevu stranicu sve vam ljepo pise,nema nikakvog zvanja 112,cak su rijesili kad se phone restarta da vam se sa cydie automatski skinu postavk za sms i mms koje ste prethodno spremili,to je problem samo sa kopijama,a to su jos manji problemi,da ne spominjem da vam se baterija brze trosi,i da vam kopija moze sprziti mob i byebye,i sad vi citate frajer pise kako to nevalja nista,normalno da ne valja kad je kupio kopiju,ima boljih i losijih kopija,ali se razlike vide,malo progooglajte,ja sam ist mislio kak je to sranje jer sam slusao price,onda sam otisao na wwwgevey.com sve procitao,narucio webom karticu koja mi j stigla za 5 dana i sve super
05.10.2012 | 08:22
Samo lagano,postoji jos nacina otkljucavanja iPhone osim Gevey kartice.Hvala ti na linku stranice i tvom velikodusnom i opsirnom testu same gevey kartice.Sve si nam lijepo i detaljno objasnio iz prve ruke. Sada malo popusti i opet ponavljam spusti loptu jer ovdje se niko ne svadja osim ti sam sa sobom.Malo obrati i na datume nekog posta,komentar o zvanju 112 je napisan prije vise od godinu tako da to sto govoris kasni preko 12 mjeseci.U ovom trenutku ni sa jednom Gevey karticom(kopija ili original)nije potrebno pozivati 112.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?