iPhone 5 - kada dolazi?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 - kada dolazi?

04.10.2011 | 23:10
Novi Apple slogan: May the 4S be with you.
04.10.2011 | 23:21
Meni se ova odluka svidja. Vrhunski dizajn (ni nakon godinu i pol niko nije smislio nista bolje) su unaprijedili sirovom snagom i novim iOS-om.

Pa koliko generacija Mac Pro izgleda identicno, pa se opet prodaju ko 'alva?

Nagradili su i postojece korisnike 4, jer novi uredjaj izgleda identicno, tako da stare 4 nisu automatski "zastarjele"

Osim toga, zastite, bumperi i sl, sve se moze koristiti i na novom mob.

Kamera je vrhunska i na starijem modelu, zamislite kakva je tek ova nova

Ja zadovoljan...

Kao vlasnik iPhone 4, mene je vise zanimala softverska strana price, novi OS i iCloud. I dosam sam na svoje.

P.S. Ovaj assistant je do j... feature
04.10.2011 | 23:21
Odličan potez od Applea.
Zadržan stari dizajn, a s tim i kompatibilnost s trenutnim dodacima za iPhone 4 dok je HW značajno unaprijeđen.

Sve u svemu najveća nadogradnja iPhonea do sada, samo usporedite nadogradnje prijašnjih modela.
Zašto mijenjati dizajn po svaku cijenu. Novi iPhone 5 će imati veću izmjenu dizajna, ali puno manju HW izmjenu, pa će opet biti kukanja kako je samo dizajn promjenjen makar će biti barem par mjeseci nedostižan konkurenciji.
Klasika je sve to već pomalo, dobro je Chris Pirillo na twitteru napisao:
"Honestly? Apple has been "behind" with tech specs since the first iPhone. And ya know what? THEY'RE STILL AHEAD."
04.10.2011 | 23:29
ok ima nas nezadovoljnih a ima i zadovoljnih. pregledao sam reakcije i na nizozemskim forumima i vise je negativnih reakcija. Nadao sam se5-ici sa aluminijskim kucistem jer ovo stakleno je obicno sra..... Po meni su trebali u kuciste ipod-a toucha staviti ovaj hardware i ja bih bio zadovoljan. ali svako ima svoj ukus i misljenje.

EDIT:
Evo sad na itunes store malo pregledao sta kaze apple za telefon. kazu da su revolucionarni sa imessage-om(bb davno prije njih), sa notifikacionim centrom ( moj stari tytn prije 6 godina je to imao), twiter intergracijom( bb odavno ima) i ja ne kontam koga oni prave ludim. pokupili su tudje ideje i sad ce biti frke oko patenata.
04.10.2011 | 23:47
Twitter integracija je napravljena na nivou cijelog OS-a i to u dogovoru i ugovoru s Twitterom kao takvim. Notifikacijski centar nema veze tko je imao što prije, nego kako je to implementirano. iOS je imao notifikacijski centar i prije koji realno nije valjao. iMessage je zaštićen od strane BB-a ko što je zaštičeno fućkanje ulicom.
Sjeti se iPoda, hračkanje po njemu u svim smjerovima, kao još jedan mp3 player i to skupi. Na kraju se pokazao pogodak samo takav, kako dizajnom tako i sa samim iTunesima, odnosno glazbenim servisom koji je danas prerastao u stvarno nešto ogromno i profitabilno (glazba, video, aplikacije, knjige).

Ono što želim napisati je da nije stvar jel ovaj ima ovo, a onaj ono ili netko ima određen segment malo bolji ili brži, već kako to sve radi kao cjelina. Hardware + software + cloud (u zadnje vrijeme) = tko to najbolje integrira... pobjednik .

P.S. Koju je samo revoluciju Apple napravio s AppStoreom.
Jel bilo toga prije?
- Je
Jel bilo dobro osmišljeno?
- nije
05.10.2011 | 00:00
izgleda da si dobro upoznat sa tim zastitama, da ne bude kao sa samsungom i 3G-om. nego , ok ti si odusevljen sa svim e sto aplle napravi , ja sam malo kriticniji.
ali sve u svemu , priznao si da je apple ipak krao ideje.
05.10.2011 | 00:17
Krao ideje , ali što znači ideja koja nije primijenjena. I sad netko ima ideju za grijanje pomoću snijega, ali ne zna je primjeniti. Hoće li se onaj koji to uspije primijeniti u praksi nazvati kradljivcem.
Ili čak i uspije taj netko realizirati ideju, ali to je toliko loše i nezgrapno napravljeno da nitko to ne koristi.
Pojavi se netko tko to značajno usavrši i stvar postane hit, jel to kradljivac?
Po meni nije, jer postoje kompanijei pojedinci koje kradu puno ozbiljnije i sramotnije, ne ideju ili loš proizvod, već gotov vrlo dobar proizvod, pa nikom ništa.

Nisam ja oduševljen sa svime što Apple napravi, ali u ovom slučaju potez im je, naravno po mom mišljenju, bio odličan.

Recimo jako sam bio razočaran kad su izbacili ExpressCard iz macbook pro ( osim 17" ), ali gle čuda svi su nakon toga napravili isto. Ne znam jel se meni samo čini, ako kao da ovdje netko nekoga prati u izbacivanju/ubacivanju novih featurea u uređaje
05.10.2011 | 00:38
pa evo ja sam nabrojao tri koje je apple ubacio , a koristi ih vec neko drugi.da dodam jos update preko wi-fi. to je vec 4. jedino ova siri je inovacija vrijedna paznje.ali samo za englesku ,francusku i njemacku. ostali ce morati cekati(ako ikada docekaju).
05.10.2011 | 01:15
scarface32 kaže:
Nadao sam se5-ici sa aluminijskim kucistem jer ovo stakleno je obicno sra..... Po meni su trebali u kuciste ipod-a toucha staviti ovaj hardware i ja bih bio zadovoljan. ali svako ima svoj ukus i misljenje.

Sjeti se, alu kućište ometa signal.

A da si dobio iP5 u iPod Touch kućištu cendrao bi kako je kamera sranje jer bi bila 3mpx, kako je trajanje baterije sranje - jer bi trajala pola dana samo itd...

Razmislite malo ljudi - tehnologija ne prati uvijek želje
05.10.2011 | 01:22
@scarface:

Prijatelju previse forsiras hardware i novi iPhone. Zar je moguce da ti od stabla ne vidis sumu?

Ti bi bio sretan da su napravili 3mm uzi, 12mm siri mob, i nazvali ga iPhone 5? Samo za to da novi model bude sam sebi svrha?

Nema vise revolucionarnih hardverskih stvari koje mogu zadiviti kupce. Iphone vec ima sve sto mu treba

Ovdje ce biti rat uslugama. O cloudu je rijec! Hardware pada u drugi plan.

Apple je opet 2god ispred konkurencije vjeruj mi. Vrijeme ce pokazati...

Glede kradje, od iPhona je najvise pokradeno. Pogledaj telefone prije i poslije iphone i bice ti sve jasno
05.10.2011 | 02:48
Sve je to bajno i krasno i to je vjerojatno za apple najbolji moguci potez ali vise se slazem sa scarface-om nego s ostalima iako vi ostali imate vise pravo tj govorite objektivno a ne kao mi subjektivno sto se nama svidja i sto bi bolje bilo. Po meni je svakako trebao izaci novi dizajn tj dizajn bi bilo odlicno da je ostao isti ali MALO VECI DISPLAY - ne mislite tako? Makar da bude u trendu s ostalim proizvođacima sto se tice velicine. Također mislim da su ostali proizvođači smartphone-ova daleko ispred apple-a ali to im nista ne vrijedi kad nemogu upakirat pravi software u pravi aparat. Svakako je prednost sto apple proizvodi software i uređaj te mogu iz uređaja samim software-om izvuci 101% za razliku od HTC-a ili ostalih (cak i dvojezgreni procesor na nekom od samsunga ili htc-a opet ne rade toliko dobro kao procesor s jednom jezgrom na iP4 - nije ni cudo kad uređaj proizvede taiwan a OS proizvede neka druga zemlja).

Sto se tice funkcionalnosti samog iOS-a svakako je to sve vec vidjeno i wifi sync i bolja kamera i tako rec taj iCloud ali opet to apple zna upakirat. Imao sam i htc (bio sam jako zadovoljan) i sad imam iP4 i takodjer sam isto zadovoljan no svakako sam ocekivao pa makar bolji tj noviji dizajn i bolju kameru ostalo nista netreba dirat jer je sve super.

Sve u svemu mislim da ce vise bit nezadovoljnih ljudi nego zadovoljnih jer ljudi zele neku novinu i nije ih briga za bolje kompanije nego za svoje bolje, no svakako ce to apple upakirat jer imaju najbolji marketinški sustav (prodali bi i zrak da imaju pravu ideju) tako da ce ljudi i dalje kupovat i zaluđivat se...ali mozemo tako u krug onda jel xD
05.10.2011 | 02:50
i da zaboravio sam dodat jos - ona novina na drugoj generaciji iPhone-a a to je, MOZES SLAT MMS xD...
pa moj stari SE ili NOKIA ili bilo koji drugi mob je tu mogucnost imao prije nebitno puno vremena ali opet to je apple to je marketing i jednostavno to je to
05.10.2011 | 04:22
Cijela ova trakavica se svake godine ponavlja nekoliko puta pa sam malo bacio pogled unatrag i evo što sam našao:

1) Zatvorena platforma. Ili iTunes ili ništa.

2) Nepostojeća vanjska memorija. 64GB je premalo prostora za današnje multimedia uređaje. 16GB je smiješno. Par eBookova, filmova i mp3 albuma i pa-pa. Valjda je Steve zaboravio spomenuti da prosječni netbook dolazi sa 160GB diska i utorom za SD kartice.

I jedan čisti copy/paste kao tekući komentar ovdje prije par sati:

Citam komentare na Nizozemskom sajtu.Vecina ih je razocarana,mada ima freakova koji ce ga odmah kupiti.Velike mane su sto nema kamere,nema usb prikljucka,mala memorija...
Kontam, ovo je samo ipod touch sa velikim ekranom.

Zar su ovo u tolikoj tajnosti drzali i toliko najavljivali.Zalim sto nema nista o novom iphone-u ili barem o update-u na 4.0.

I sve u tom stilu...
05.10.2011 | 08:58
koji je ovo smijeh. Svaki j**** put isti komentari. Plakanje i velika uvreda jer Apple nije napravio ono sto je trebao napraviti. Ma dajte molim vas. Apple radi ono sto treba i to rade odlično. Već je navedeno ovdje kako i original iphone4 radi bolje od nekih uređaja koji su došli nakon njega. Da vidim sada usporedbe testove 2011 godine smartphona, Apple će ih pokosit samo tako.

Performanse u ovoj kombinaciji sa ios5 su ubojite a sve to podržava novi A5.

Koji konkurent je uopce došao blizu napraviti experiance rada na mobilnom uređaji kao Apple? O tabletima da ne govorim to su svi od reda katastrofa.

Činjenica je da svi koji kukaju će kupiti vjerojatno novi iPhone i to samo jer im se ukazala prilika ili nesto tako. Ma daj molim te koje su to spike.

Vise se nasmijem čitajući ove komentare nego bilo sto drugo
05.10.2011 | 09:03
Jel taj novi program siri ce raditi u hrvatskoj. I hoce li sa ovaj a5 procesor odraziti na jace trosenje baterije.
05.10.2011 | 09:10
mislim da je jako bitno da apple radi vrlo jasnu granicu onoga sto moze tj. sto radi iphone, sto ipad, sto macair.......

svi njihovi uredjaji su recimo nastavljivi jedan na drugoga, ocito platforma svakoga bi mogla izdrzati malo vise tipa malo veci ekran, jos jedan konektor, jos jedan utor itd....

iphone je telefon, prvenstveno telefon i gotovo. sve ostalo sto on jos moze je vrlo koristan dodatak ali on to radi sa ocito postavljenim ogranicenjima
ruku na srce, zar hardware cetvorke ili petice nebi mogao raditi na nekom 7" ekranu i onda bi to bilo nevjerojatno cudo kako iphone ima uber naj cool ekran na svijetu
05.10.2011 | 09:13
Moze mi neko odgovoriti na moje pitanje.
05.10.2011 | 09:45
SIRI će raditi neovisno o zemlji u kojoj se nalaziš, ali kako kaže Apple web stranica komande ćeš moći zadavati na jednom od ovih jezika: English (U.S., UK, and Australian), French, German.
Baterija po specifikacijama ima i do sat vremena duže trajanje, ali nek bude ko i do sad i bit će ok.
05.10.2011 | 10:03
Igore ,sve to stoji ali mi objasni sta je tolika novina , za koju su trebali godinu i po? isto kuciste, samo dodali novi procesor i kameru.i da OS. naravno da su mnogi ocekivali vise, jer ipak za godinu i po su mogli i novi dizajn smisliti.I reci cu da se meni vise svidja 3-ca sa dizajnom nego 4-ka.ali da nisam samo ja razocaran, nego je i na burzama vrijednost apple-a pala.
a da cu ga kupiti , to ne negiram.prvenstveno zato sto mi pretplata istice, i drugo zar bi bacio 400€ u aplikacijama koliko sam do sada dao? i Kod mnogij je isti razlog. Aplikacije koje su vec kupljene. Da se predje na drugiu platformu, morao bih sve ispocetka. A pare mi se bas ne bacaju.
05.10.2011 | 11:41
igor2307 kaže:
Po meni je svakako trebao izaci novi dizajn tj dizajn bi bilo odlicno da je ostao isti ali MALO VECI DISPLAY - ne mislite tako? Makar da bude u trendu s ostalim proizvođacima sto se tice velicine.

Znaš kako kažu, koliko ljudi toliko ćudi No gledaj, tek smo nedavno sa ogromnih cigla mobitela došli na lijepe minijaturne mobitele, iPhone je našao taman veličinu koja nikome nije ni prevelika ni premala (uglavnom) i to je sweet spot. Ovo što konkurencija radi sa većim ekranima je IMHO najviše zato jer je Apple pokupovao sve 3.5 ekrane, a k tome, kad već nemaju što pokazati, idu na mišiće. To je mobitel, malo prijenosno čudo koje ubacim u džep, a što je veće to mi je nepraktičnije, a nije mi bitno da mi bude što veća izbočina u tom predjelu... No opet, kako kome, jelda

Također mislim da su ostali proizvođači smartphone-ova daleko ispred apple-a ali to im nista ne vrijedi kad nemogu upakirat pravi software u pravi aparat.

No dosita, ali bi me zanimalo po čemu to? Veći ekran sa lošijom slikom mi ne imponira... Procesori i grafika? Koliko vidim, A5 s iPada je moćniji, trebat će vidjeti kakav je ovaj na iP4S. Što drugo? 4G tehnologija koju nitko ne koristi jer je ima u 15 gradova i to samo na nekim mjestima? A usput troši bateriju 20x brže?
05.10.2011 | 11:47
scarface32 kaže:
Igore ,sve to stoji ali mi objasni sta je tolika novina , za koju su trebali godinu i po? isto kuciste, samo dodali novi procesor i kameru.i da OS. naravno da su mnogi ocekivali vise, jer ipak za godinu i po su mogli i novi dizajn smisliti.

Reci ti meni zašto nigdje na Mac dijelu foruma ne vidim tvoje plakanje o tome što iMac dizajn vuče iste korijene već 6 godina? A o Mac Prou da ne pričam? Ili o laptopima? iPod Classicu?

Pa jebo vas blesave, jel bitno kako radi i koliko je dobra sprava ili je bitnije da se imate s čime kurčiti? Ovako vam je bed jer vas neće ljudi tapšati što imate novi iP4S jerbo bu mislili da je to stara 4vorka?

Siguran sam, kad ga kupiš i isprobaš, da budeš promijenio pjesmu, uvijek tako bude...
05.10.2011 | 12:05
vanjuska, ne mozes iMac porediti sa mobilnim uredjajima. ja mislim da se mobilni uredjaji vise prodaju od pc-a ili iMac-ova i mislim da se dizajnu poklanja vise paznje. To ti je isto kao kad poredis kamione slepere i luksuzna auta.Mercedesov sleper je isti zadnjih 20 godina, s malim prepravkama a pogledaj luksuzna auta od prije 20 godina i sada. Ali eto vama je dovoljno sto je stavio brzi procesor i bolju kameru.meni nije jer mi se ovaj dizajn ne svidja tj, zadnje staklo mi se uopste ne svidja. I da, za povecanje ekrana nisu trebali uredjaj povecavati.
I ne kontam kako je to iPhone za kurcenje. Pa ovdje ga moze svaka suga imati.Uzmes pretplatu, dodas 200€ i imas iphone.
05.10.2011 | 12:39
scarface32 kaže:
vanjuska, ne mozes iMac porediti sa mobilnim uredjajima. ja mislim da se mobilni uredjaji vise prodaju od pc-a ili iMac-ova i mislim da se dizajnu poklanja vise paznje

Zašto ne bih mogao? iPhone košta više od 85% pcja na svijetu I kupujemo ih uglavnom najranije svake dvije godine, kada nam ugovor istekne ili kasnije kad se raspadne / postane spor i neupotrebljiv (subjektivni dojam, ionako

To ti je isto kao kad poredis kamione slepere i luksuzna auta.Mercedesov sleper je isti zadnjih 20 godina, s malim prepravkama a pogledaj luksuzna auta od prije 20 godina i sada.

I opet, nove generacije dolaze svake dvije do 5 godina. Sve je to isti kalup.

Jasno mi je da bi ti i gomila drugih novi izgled, jasno je da bi i mene veselilo, no to su troškovi koji nisu zanemarivi, a čemu, kad postojeće kučište još uvijek nema alternativu...
A da se išlo u stanjivanje uz povećavanje, da li bi kamera bila ovako dobra? Baterija? Sve je to pitanje...

Ali eto vama je dovoljno sto je stavio brzi procesor i bolju kameru.meni nije jer mi se ovaj dizajn ne svidja tj, zadnje staklo mi se uopste ne svidja. I da, za povecanje ekrana nisu trebali uredjaj povecavati.

Zašto ti se ne sviđa zadnje staklo? Zašto ga uopće gledaš? Znaš da se sve dešava sprijeda?

I da, za veći ekran su trebali povećati uređaj jer bi inače dolazilo do "slučajnih" dodira na rubovima ekrana, a to nitko ne želi.

I ne kontam kako je to iPhone za kurcenje. Pa ovdje ga moze svaka suga imati.Uzmes pretplatu, dodas 200€ i imas iphone.

Pa i ovdje ga svaka budala ima. I kurči se njime. Jebga, to mu je sudbina.
05.10.2011 | 13:00
www.cultofmac.com/120777/go-get-ios-5-no...loper-to-install-it/

jel tko isprobao ovo? jel postoje kakvi rizici?
05.10.2011 | 13:57
vanjuska smeta mi zato sto je previse osjetljiv.Eto moja zelja je da iphone izgleda kao iPod. ne kazem ja da ja sve ovo sranje ali ipak smo ocekivali puno vise za ovu godinu i po cekanja.
05.10.2011 | 14:15
@marko: Cemu zurba?? Strpi se par dana i dobit ces ga redovitim putem, bez ikakvih rizika
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.10.2011 | 15:05
Evo jedne brzinske usporedbe iPhone 4, 4S i Samsung Galaxy S II

www.redmondpie.com/iphone-4s-vs.-iphone-...ultimate-comparison/

Svaki komentar je suvišan
05.10.2011 | 15:24
ali samsung uskoro izdaje novi nexus.
05.10.2011 | 15:49
SCARFACE po meni nema nikakvih novina od onih sto si ti rekao tj sve je to vec vidjeno samo eto malo nabildanije i upakirano u isto kuciste ali neznam cemu dodavanja svega toga procesora i kamere sada kad ionako iP4 radi bolje od vecine dvojezgrenih procesora i ima po meni bolju kameru od istih. Opet ot je nekakva njihova filozofija i to je to. Misljenja su različita,ukusi su različiti, 100 ljudi sto čudi (100 žena 200 sisa).

VANJUŠKA sto se tice dizajna tj veceg display-a po meni je svakako trebao bit uveden (meni je 3.7 ekran savrsene dimenzije) ali opet ja to kazem jer je to moje misljenje tj imam malo glomaznije prste i smartphone koji sam imao s 3.7 ekranom je bio savrsen. Vama je 3.5 idealna velicina i ja to postujem. To su sve pojedinačni zahtjevi nista drugo.
Sto se tice da su drugi proizvodjaci ispred apple i iPhone sam mislio na to da je to sve vec vidjeno, bolja kamera svakako je ugrađena jos davno prije izlaska iP4s, svakako A5 cip je odlican al opet za par mjeseci ce izaci vjerojatno nesto bolje, istina je da iP4 ima daleko najbolji display i tu nisam isao na kvalitetu displaya nego na velicinu (mozda sam se krivo izjasnio). Opet sam iOS bez jailbreak-a nekako mi ne odgovara tj previse je tako rec zasticen i ne toliko slobodan (iako nije los i dosta je jednostavan) a kao novina na novom iOS-u 5 taj notification slide down menu i sync bez kabla i iCloud i tako dosta novih sitnica koje ni sam neznam koje su, sam vec vidio a i svi smo vidjeli na ostalim smartphone-ovima. Opet samim jailbreakom iOS postaje nezamislivo dobar i funkcionalan tj praktican al nebi trebali ipak pricat o tome i zagovarat tako rec piratstvo jel ...
05.10.2011 | 16:37
> Igore ,sve to stoji ali mi objasni sta je tolika novina , za koju su trebali godinu i po?

Prije će bit godinu i 3 mjeseca ali svejedno. Dobili smo novu antenu ak se ne varam koja je potpuno drukčija od svega što se do sada koristilo na telefonima. Plus, dulje trajanje baterije sa drastično bržim procesorom. Dakle, dobili smo ono što je zaista važno. Nažalost, nismo dobili ništa što je cool, pogotovo kad imaš skoro pa savršen telefon kakav je bio iPhone 4. To izgleda ne ide svake godine i razumijem da su ljudi malo razočarani. Ali reakcije kao da je smak svijeta, kao da je Apple sve iznevjerio, to je ipak pretjerano.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 10 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO