iPhone 4 home tipka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 home tipka

08.10.2011 | 19:19
Pozdrav svima,

Imam problem sa home tipkom koja nije pokvarena, nego kao da nema pravi odaziv na pritisak.Imam osjecaj kao da se iznutra ljepi? Dali je netko ima takav slucaj i koliko bi cekao da ga u servisu poprave( kupljen u Vip-u).
08.10.2011 | 19:27
ne znam ali to im je boljka. ja sam svoj poslao na servis, i evo cekam vec sedmicu.Mislim da ce iduce sedmice biti gotov. Usput ja sam u Holandiji, tako da ne znam za koliko vremena ga u HR popravljaju. Ali dosta se korisnika zali na taj problem.Mom prijatelju je novom iphone-u stekala home tipka a moj je ipak godinu i po star.
09.10.2011 | 01:13
Izuzetno čest problem. Frend sredio s kompresorom zraka i kontakt sprejem.
09.10.2011 | 10:26
Je li to neki veliki problem i je li je to samo na iphoneu 3gs ili i na iphone 4.
09.10.2011 | 10:57
Ja sam prskao kontakt spray i onaj komprimirani zrak, ali bez uspjeha

Mozda sam nesto radio pogresno...

I dalje me zeza ta Home tipka na iPhone 4.
09.10.2011 | 11:07
Evo ja sam nasao ovaj tip na jednom forumu, i dosta korisnika kaze da im je pomoglo. Ja nisam probao jer sam vec tel. poslao na teparaciju.

Otvorite bilo koju aplikaciju.
Držite uključivanje / isključivanje dok se crveni "Izvezi 'bar se pojavi.
pusti dugme za uključivanje / isključivanje.
Pritisnite dugme Home nježno, dok se ne vratite na početni zaslon s različitim app ikonama. mozda ce te to morati učiniti nekoliko puta.
Vaš Home dugme sada radi kao novo.
09.10.2011 | 11:51
scarface, to je hardverski, a ne softverski problem.
09.10.2011 | 12:01
dpasaric kaže:
Izuzetno čest problem. Frend sredio s kompresorom zraka i kontakt sprejem.

Morao je otvarati telefon, right? Ja imam kompresor i kontakt sprej, pa bih si rado to rijesio, pa da znam kaj me ceka Inace, pomaze i ako se lupne par puta po recimo nozi sa straznjom stranom ispod Home tipke, gumb proradi normalno, ali nakon par sati opet ista prica
09.10.2011 | 12:25
Telefon je pod garancijom, tako da kompresor bas ne dolazi u obzir.Meni je najgore sto moram biti bez iPhone-a dok je na servisu, a jos gore je to sto mi na servisu mogu nesto drugo zeznut.Imao sam previse problema sa nasim servisima, a nerijetko su zavrsavali verbalnim obracunom, pa cak i fizickim.
09.10.2011 | 12:40
Nije otvarao telefon!
09.10.2011 | 14:31
@york

potpuno isti problem sam ja imao sa svojim iphoneom4(bio je star oko 3 i pol mjeseca) i odnio sam na servis i nakon tjedan dana su mi dali "novi"iphone(makar sam skuzio da nije novi,vec obnovljeni,jer iako je izvana bio nov,bilo je ostvareno nekoliko poziva)

jedino sto je problem je to sto ne daju novu garanciju,vec ti samo produlje garanciju strganog iphonea na 3 mjeseca,sto na neki nacin i dokazuje da taj uredaj koji ti daju u servisu nije nov,vec rabljen...al sta ces,bolje ista nego nista

odnesi ga na servis,jel ako ga budes nosio u ducan u kojem si ga kupio,oni ce ga tjednima cuvat u ducanu,pa dok ga odnesu u servis,pa vrate u ducan prode min 2-3 tjedna
dobit ces zamjenski iphone 100%
09.10.2011 | 15:14
Ma moze se to i samostalno napraviti, uz malo znanja i jeftinog alata Naravno, odnosi se na uredjaje koji nisu pod jamstvom...

www.ifixit.com/iPhone-Parts/iPhone-4-Hom...n-Assembly/IF182-017

Samo ne pise da je bas jednostavno, tako da nije za svakoga da to radi. Neko iskustvo i znanje je ipak nuzno
12.10.2011 | 10:16
Pitanje - servis za IPhone kupljen u T-mobileu je isto Agramservis ili neki drugi?
24.10.2011 | 21:48
imao isti problem..kopirao tvoj opis neispravnosti ( sorry ) i poslao ga na servis (16.10.2011.)..danas me zvali da dođem po telefon..kad ono iznenađenje..dobio potpuno novi iphone 4...baš sam bio ugodno iznenađen..eto...t-mobile
25.10.2011 | 11:12
@cvrcak, uplati usput i Lotto kad si tako sretan covjek

Neka barem nekoga T-Scam nije prevario
26.10.2011 | 16:47
Pa nije tmobile/Vip odgovoran za eventualne propuste kod servisa...

meni su isto dali "novi" iphone 4 s time da su bili toliko ljeni resetirat postavke poziva tako da nemogu vidit da je bio koristen...

btw. jedno pitanje za one koji su na taj nacin dobili novi iphone:dali vam je garancija na taj iphone sada godinu dana od preuzimanja uredaja,ili su vam samo stavili dodatna 3 mjeseca na garanciju onog prvog iphonea?
zena u agramservisu me uvjeravala da se nikada nedaje garancija od godinu dana u slucaju zamjene mobitela,nego da je trajanje garancije uvecano za 90 dana od prvotne

inace,ti u servisu su jedna velika gamad(dokazano)
ja sam svoj 3gs odnio na servis(upao u vodu),i nakonpar tjedana cekanja oni su ustanovili da se nemre popravit i da mogu dobit novi za 1500 kn,no kad su moj iphone vratili u tcentar vise nije radila home tipka(iako je poslje pada u vodu radila normalno) i ja sam ga jedno 3 puta vracao u servis navodeci da home tipka nije prestala raditi zbog vode,vec zato sto su nesto zmrdali u servisu

lik koji se javio u servisu posljednji put je valjda vidio da neodustajem i rekao je da ce "za svaki slucaj samo otvoriti i pogledat da nisu oni slucajno zaboravili nesto nazad spojiti" i za tjedan dana vratili iphone u tcentar i home tipka ponovno radila...
09.11.2011 | 13:47
Evo samo da se ubacim u raspravu sa svojim iskustvom, isto je srednja tipka počela zezati, zezala par mjeseci dok mi nije došmizdila. Slični simptomi kao i ostalim ljudima - često na stisak uopće ne reagira, nekad reagira "double clickom", nekad normalno reagira, ali često je treba baš gaziti. Došlo je do toga da kad sam uzeo iPhone od kolega sam skužio da krvnički gazim home button a iPhone sasvim okej Malo sam se blesavo osjećao

Sve u svemu, odnio ga u VIP centar, oni ga poslali u AgramServis (ovlašteni serviser, VIP tamo šalje svoje uređaje, ne znam za T-Mobile), odnio ga prošlu srijedu, provjerio u ponedjeljak, kažu još na radu, zvao opet u utorak AgramServis, kažu - gotovo. Ja pitao ok, i što je bilo? A oni eee da, niš, novi uređaj dobivate.

I evo, danas me zvali iz VIPa, i upravo ga pokupio. Izgleda kao potpuno novi uređaj (još nisam stavio SIM niti vratio backup jer sam na poslu), samo ga se dobije u celofanu, bez kutije naravno. Da li je stvarno nov nov ili je refurbished, mislim da je nebitno - ak izgleda kao novi, i radi kao novi, onda je novi.

Al eto, da i drugi Jabučari čuju još jedno iskustvo sa home tipkom.
10.11.2011 | 22:57
Nusuth kaže:
Evo samo da se ubacim u raspravu sa svojim iskustvom, isto je srednja tipka počela zezati, zezala par mjeseci dok mi nije došmizdila. Slični simptomi kao i ostalim ljudima - često na stisak uopće ne reagira, nekad reagira "double clickom", nekad normalno reagira, ali često je treba baš gaziti. Došlo je do toga da kad sam uzeo iPhone od kolega sam skužio da krvnički gazim home button a iPhone sasvim okej Malo sam se blesavo osjećao

Sve u svemu, odnio ga u VIP centar, oni ga poslali u AgramServis (ovlašteni serviser, VIP tamo šalje svoje uređaje, ne znam za T-Mobile), odnio ga prošlu srijedu, provjerio u ponedjeljak, kažu još na radu, zvao opet u utorak AgramServis, kažu - gotovo. Ja pitao ok, i što je bilo? A oni eee da, niš, novi uređaj dobivate.

I evo, danas me zvali iz VIPa, i upravo ga pokupio. Izgleda kao potpuno novi uređaj (još nisam stavio SIM niti vratio backup jer sam na poslu), samo ga se dobije u celofanu, bez kutije naravno. Da li je stvarno nov nov ili je refurbished, mislim da je nebitno - ak izgleda kao novi, i radi kao novi, onda je novi.

Al eto, da i drugi Jabučari čuju još jedno iskustvo sa home tipkom.

da tak je i meni bilo,sto se tice jeli novi ili repairani,to je gotovo nemoguce odgonetnuti,ja sam lika u servisu u par navrata pitao jeli "stvarno nov",on kaze-da

daj mi samo reci jednu stvar-kad si stavio SIM karticu,jesi isao u Postavke-Opcenito-Uporaba-Uporaba mobilnih podataka vidit jeli ima prenesenih kb u podacima mobilne mreze?

aj ako nisi obavljao pozive ili se spajao na internet pogledaj pa mi reci jeli ti 0kb,jel ja sam odma isao gledat to i bila je neka vrijednost u kb,sto znaci da je bio koristen

inace,ja ponovo imam problem sa tom home tipkom(istina,ne kao sa prethodnim IP4),ali ocekujem za jedno mjesec dana da ce mi svaki 2. put gumb stekati i davati krivi odziv(uostalom,tako je bilo i sa proslim IP4,u pocetku je stekao tu i tamo,a mjesec dana kasnije gotovo nije radio)

pa me sada zanima,ako se iphone 4 od 16 gb prestao proizvoditi,a ustanovi se da moj iphone ima isti problem kao prethodni(ako su ga 1. put zamjenili,nevidim razlog da ga ne zamjene ponovo)kako ce oni meni dati "novi" iphone 4 od 16 gb ako ga nece imat u prodaji/servisu?
13.11.2011 | 01:11
Može se skužiti da li je novi prema Serial Number (Settings - General - About), prvih pet brojeva govori kada je uređaj napravljen. Moj je prvi tjedan 10. mjeseca 2011. Teško da ga je netko stigao koristiti u međuvremenu

Što se tiče prenešenih podataka, bilo je par kB, koji su bili zbog prepoznavanja mreže čini mi se, nisam tome posvetio veliku pažnju, ali govorimo o 10-15kB podataka. Ništa drastično.

Reci, da li i ti nosiš iPhone u džepu? Imam teoriju da od nošenja u džepu ulazi prašina i mucice u onaj mikroprorez između home tipke i ostatka kućišta, i možda se to nakuplja s vremenom... S druge strane, možda je jednostavno mehanički kvar zbog nekvalitetne izvedbe. I nemreš niš napravit u vezi toga.

Mislim da će imati dovoljno iPhonea 4 sa 16GB da ti zamijene Obično imaju po još par godina takvih uređaja za zamjene...
13.11.2011 | 02:47
da,ja ga nosim u depu i nekidan sam skuzio kolko zapravo vlage i prasine se nakuplja kada je u depu...

primjetio sam da se na banalnim mjestima nakuplja vlaga,npr. sjedim u tramvaju i posto su poceli sezonu grijanja,cim ga izvadim iz depa bude sav mokar(kazem,primjer je banalan,ali sigurno nije bezazlen) ili po vrucini kad ga nosis u depu,jednostavno se nakupi ili prasina ili bude "okupan znojem"

btw. gledam serijski broj,al nekuzim,pise serijski broj- 5K049K1EA4S,kako od tuda skuzit koji je mjesec u pitanju?
13.11.2011 | 10:20
Tvoj je proizveden u 49 tjednu 2010. godine
13.11.2011 | 15:22
cek,ako mjesec ima 4 tjedna,a godina 12 mjeseci,znaci da godina ima 48 tjedana...?

al dobro,znaci da je pred kraj 2010./pocetak 2011. proizveden mob,sto nije malo cudno da "ceka" 8 mjeseci u skladistu/servisu(28.8.2011. sam dobio taj iphone)?
13.11.2011 | 16:37
Crobex kaže:
cek,ako mjesec ima 4 tjedna,a godina 12 mjeseci,znaci da godina ima 48 tjedana...?

ne, jer godina ima 52 tjedna.
13.11.2011 | 17:36
Gledam si kalendar, ova godina ima 48 tjedana. Lijepo piše kraj svakog tjedna koji je. Međutim druga stvar me buni jer moj serijski na iP4 je 7T1145DZA4S. Po tome je proizveden ovaj tjedan ove godine, a imam ga skoro pola godine. Volio bih znati u čemu je štos.
13.11.2011 | 20:53
Vjerojatno ima još nekakav "ključ" po kojem se gleda vrijeme proizvodnje osim 4, 5 i 6 znamenke serijskog broja! Osim toga ovo što si rekao da ova godina ima 48 tjedana nije naprosto točno. Vjerujem da nisi dobro gledao!
14.11.2011 | 00:26
Pa da, koji sam bambus! Nisam okrenuo list na slijedeći mjesec, gdje piše 52. Bit će da nisam ništa popio pa hlapim. Drmnem jednu domaću šljivu za bolju cirkulaciju.
16.12.2011 | 01:06
Na jednom forumu našao sam rješenje! Umetnite kabel za napajanje u utor na dnu iPhona i prstima primite konektor te ga lagano potegnite prema strani s ekranom.
Učinite to pažljivo! U mom slučaju pproblem je nestao!
23.12.2011 | 13:09
scarface32 kaže:
Evo ja sam nasao ovaj tip na jednom forumu, i dosta korisnika kaze da im je pomoglo. Ja nisam probao jer sam vec tel. poslao na teparaciju.

Otvorite bilo koju aplikaciju.
Držite uključivanje / isključivanje dok se crveni "Izvezi 'bar se pojavi.
pusti dugme za uključivanje / isključivanje.
Pritisnite dugme Home nježno, dok se ne vratite na početni zaslon s različitim app ikonama. mozda ce te to morati učiniti nekoliko puta.
Vaš Home dugme sada radi kao novo.

Izgleda da si u pravu Navodni je to neka vrsta rekalibracije. Jedino što ovdje spominju da to treba uciniti u nekoj od aplikacija koje dolaze originalno s iOS-om :

www.cultofmac.com/136785/how-to-make-you...responsive-ios-tips/

U komentarima još spominju da je poželno prije rekalibracije ugasit opciju "trostruki klik", ako je ukljucena.
Isprobajte, navodno pali, kod mene za sad radi i nisam primjetio da mi ne prihvati pritisak odmah kao nekad.
Vidjet cu još iducih dana.
24.06.2012 | 18:17
Što kažete na ovaj pokušaj rješavanja problema home button?

komentari su uglavnom pozitivni.
27.06.2012 | 12:24
samo da upoznam ekipu da ovaj pokušaj s alkoholom nije uspio, ali zato sa WD40 jeste. evo od jučer do sada radi super i nadam se da će tako i ostati.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?