03.08.2012 | 08:27
Ja imam ponekad problema sa mojom HOME tipkom. Cak sam htio mijenjati taj gumb, resetirao sam softverski (kalibracija) ali nije pomoglo.
Onda sam na youtube nasao jedan klip gdje covjek objasnjava problem. U stvari vremenom moras jace i jace pritiskati problematicni gumb (da bi detektirao pritisak) i onda je steta sve veca i veca...
Koristi se kabel za punjenje iPhone. (Moj prijatelj nosi taj konektor odsjecen od starog kabela u novcaniku, da ima ako mu negdje na putu zasteka Home
)
Ukljucite ga normalno kao da cete puniti/syncati mobitel, ekran neka bude okrenut prema gore, i onda zadnju stranu konektora (gdje pocinje bijela zica) pritisnite prema DOLE, da bi dio konektora koji se nalazi u aparatu potiskivao home tipku ODOZDO prema GORE.
Osjeticete pod rukom kako se milimetar dva pomijera unutra, kao da sve sjeda na svoje mjesto.
Probajte tipku, i u 90% slucajeva radi bez greske.
Nakon nekog vremena (vjerojatno konektor neki ispod tipke ne drzi vise dovoljno cvrsto) samo ponovite proceduru.
Mislim, meni ne bi bio problem i svaki dan to uraditi, prilikom punjenja, jer je to sekunda posla, a tipka vise ne zeza
Eto, nadam se da ce ovo bar nekome pomoci