iPhone 5/ new iPhone ;)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5/ new iPhone ;)

23.03.2012 | 11:53
Kakve su ovo gluparije o novome iPhone-u i veličini ekrana?! Mislim da to nema smisla, toliki ekran, niti da je to istina..

www.best-mobile-contracts.co.uk/news/201...-retina-display.html
23.03.2012 | 12:28
iako su to glasine, a nadam se da nisu istinite, nekako mi je to malo preeeviše za ekran. Najbolje mi odgovara 4" . Po meni savršena veličina ekrana
23.03.2012 | 13:17
Po meni sve više od 4" ne dolazi u obzir, a ne vjerujem ni da će si oni to dopustiti, ako bude više od 4" ja ga prvi neću uzeti.
23.03.2012 | 13:36
Bulšit. Povećali su u Fotošopu 4s. Mislim kako će petica biti redizajnirana i neće sličiti četvorki.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.03.2012 | 13:47
Da, moguće je da dizajn više liči Novom iPadu, a što se tiče većeg ekrana, jedino ako idu na smanjenje DPI da bude isti kao na iPadu pa se time nešto poveća ekran za istu rezoluciju. Time bi dobili i prostor za veću bateriju koja bi mogla duže trajati čak i ako ugrade nešto jači CPU i dodatne memorije.

Ja osobno ne bih volio da ga povećaju jer sada je taman veličine da stane i u manji džep
23.03.2012 | 14:25
Teško se budu odrekli onakve visoke gustoče točaka na ekranu. Samo može još gušće.
  • campo
  • Posjetitelj
23.03.2012 | 14:37
možda ovakav
Phone5.jpg
  • mileni
  • Posjetitelj
23.03.2012 | 14:54
Imao sam iPhone 3gs, nakon njega sam bio na Androidu (Desire i DesireHD). Trenutacno ponovno na iPhoneu, 4s verzija.
Ne znam zasto ekipu smeta veci ekran?

Meni osobno je iphone trenutacno premalen. Barem za moj ukus.
Idealno mi je izmedju 4-4,3, sve ispod i iznad toga mi nikako ne lezi.

Kolika dijagonala je uopce u pitanju?
Jer citajuci o nadolazecem SGIII vidim neke ok pomake. Veci je ekran, malo prevelik. Ali nece mob povecavati, vec ce samo ekran biti veci. No opet, preveliko ako su najave istinite, jer tesko da ja osobno taj mob mogu koristiti jednom rukom.

iPhone sigurno treba redizajn, malo je dosadan sa sadasnjim, predugo traje. Povecanje ekrana je isto potrebno, sta god tko pricao, vecina ipak voli malo veci ekran. A sumnjam da ce Apple po tom pitanju pretjerivati.
Nedavno sam imao priliku isprobati Galaxy Note. Prijatelj ga ima, njemu fantastican. Meni jako spor, glomazan i nepraktican. Presmijesno mi djeluje dok pricas na isti. Imam osjecaj kao da je na uho prislonjena cigla, a ne mobitel.
23.03.2012 | 15:23
Po meni je 3,5"-4" ekran naj taman, jer gledajuću razumno, to je mobitel, ne laptop ili tablet ili ne znam što. Galaxy note je stvarno pretjerao sa 5,7" il kolko već točno nez. Prije su mobitele smanjivali da budu što manji i praktičniji, no kako napredak ide, očito i mobiteli rastu.
A ovo za "new iPhone" su sada gluposti na temelju novog iPad-a. Nek se on zove kako oće i bude kaki oće, al ko i što je dosad svaki novi ajfon prognoziran, bit će onakav kakav ga apple tim napravi, jednom riječju rečeno - savršen
23.03.2012 | 16:36
4,6" je veličina ekrana koja stane u dimenzije trenutnog iPhonea ako ga stave od ruba do ruba kako već mnogi spekuliraju.
29.03.2012 | 21:19
A evo i nešto o novome iPhone-u..

www.omizio.com/apple/iphone/iphone-bi-mo...-u-novoj-generaciji/
29.03.2012 | 22:55
novi dizajn i mrvicu veci ekran i to je definitivno to
30.03.2012 | 08:57
Pa iskreno nemam nista protiv veceg ekrana, malo sam se igrao sa Samsungovim Note-om koji je kao tablet za iPhone i snalazio sam se, doduse jednom rukom je malo teze sve obuhvatit ali osobno, ja sam za veci ekran. Pregledavanje slika, videa, net-a, citanje novina, sve je puno ljepse na vecem ekranu, ne kazem da iPhone 4s ima mali ekran ali kad probas na vecem ekranu, meni pase. Znam da se to nesvida mnogima ali ja sam za.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.03.2012 | 10:16
Slijedeći iPhone:

1) Ime "The New iPhone"
2) Retina zaslon iste veličine, ali poboljšan, bolji filteri etc.
3) 4G LTE kao New iPad
4) 1Gb RAM
5) A5X CPU
6) 16Gb, 32Gb i 64Gb (možda 128Gb bez 16Gb verzije, ali malo vjerojatno)
7) Isti dock priključak (možda novi manji USB, ali bila bi ludost da korisnici više ne mogu koristiti dodatke na novom iPhoneu osim s kakvim adapterom)
8) 8Mpx iSight kamera s boljom aplikacijom (možda bolja bljeskalica)
9) 2Mpx prednja kamera
10) Novi dizajn sličan iPadu (možda jer ovaj sadašnji je jednostavno savršen)
11) Nova baterija većeg kapaciteta
12) Novi iOS 6.0 (sa Siri na Hrvatskom)

To su neka moja predviđanja. Veći zaslon na iPhoneu nema smisla, možda će prije napraviti neki novi uređaj sa zaslonom koji će biti po veličini na pola puta između iPada i iPhoena, ali to bi bilo protivno Steveovoj filozofiji.
30.03.2012 | 10:28
@Sank - slažem se u svemu s tobom, ali VELIKO ALI da mrvicu ekran povećaju samo na 3,7"-NIŠTA VIŠE, meni bi se i to sviđalo, ali i ovako mi je dobro. I ne znam zašto jednostavno tu prednju kameru ne stave kvalitetniju, to mi je veliki minus za njih, samo želim prednju bolju kameru.
25.07.2012 | 10:13
Ne znam zašto, ali imam neki predosjećaj da će izgled biti potpuno drugačiji nego kakvog sada viđamo na ovim ajmo reći nagađanjima, iskreno se nadam da će se to i dogoditi i da će nas ovaj puta("skoro" kao i svaki puta) iznenaditi s nečim čemu se uopće nismo nadali.
25.07.2012 | 16:43
Nekom odgovara povećanje displeja, nekom ne, a ja mislim da će ga povećati na 4''. Ona slika iz prvog lnka je obično sranje, samo uvećan iPhone 4/4S i izgleda glupo.

Danas je trend povećavanja displeja i to će i Apple raditi, ali na kašičicu... svaki sljedeći će vjerovatno biti malo-pomalo veći jer većina ipak voli veći displej (kažem većina, ne svi).

I još nešto, telefon može ostati istih dimenzija, a da mu povećaju displej, tako što će displej biti bliže ivicama. I još nešto, vjerovatno neće imati isti omjer nego će biti više ''wide'', izduženiji prema gore i dole jer bi jedino tako maoglo stati 4 inča na iPhone, a da ne povećaju dimenzije telefona. Inače bi moglo najviše 3,7'' ili 3,8'' jer nema puno mjesta lijevo i desno od displeja.

I vjerovatno će imati novi dizajn i novi dock.

@Sank
Misliš da će biti isti dock da bi se mogla koristiti dosadašnja oprema? Ali to je novi trik Apple-a, hoće da proda dodatnu opremu. A prodaće je sigurno jer će se iPhone sa većim displejom i novim dizajnom prodavati još bolje nego prosli. Tako ja mislim.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.07.2012 | 19:50
Sve je moguće kad je Apple u pitanju, no ipak mislim da ga neće povećati toliko da se više ne može koristiti samo jednom rukom. Ipak se radi o telefonu, a ne o tabletu ili još gore nekakvom ni sim ni tam uređaju ko što je Samsung Galaxy III.
Novi USB priključak je svakako moguć, a i stalno se šire glasine da će biti manji od ovog sadašnjeg.
25.07.2012 | 21:12
Pročitaj opet šta sam napisao. Moguće je da povećaju displej BEZ povećanja samog telefona, ali samo do nekih 3,8 inča, a ako displej izduže prema gore i dole onda mogu dobiti i tih najavljenih 4 inča. To bi bilo pametno za uraditi jer ima dovoljno mjesta ispod i iznad displeja. Malo spuste naniže i smanje home button, pomjere prema gore slušalicu za uho i eto mjesta za displej.

Mislim da bito bilo baš odgovarajuće, ostaje ista veličina i lako se nosi u džepu, a displej bude malo veći. Good deal.
26.07.2012 | 10:26
To bi bilo lijepo kada bih telefon ostao istih dimenzija, ali većeg displeya, tipa 3,8" , ili neka povećaju malo telefon tako da displey bude do maximalno 4"-4,3", ako bude išlo preko toga ja vjerovatno(sigurno) ostajem na 4S, jer sve više je previše.
26.07.2012 | 13:22
Zašto bi smetao veći display, ako i povećaju dimenzije uređaja? Koliko vidim, samsung s3 je odlično prihvaćen.
26.07.2012 | 14:12
Nekome bi, nekome ne bi, svi volimo različite stvari. Ali danas je takav trend povećavanja displeja, a i ''moćan'' telefon bi trebao imati velik displej, zar ne?

Tako da mislim da će ga povećavati, ali ne brinite, neće ga odjednom puno povećati, nego malo po malo... tako će ukrug prepakivati jedan proizvod sa novim dizajnom i malo većim displejem... zarad ja najbitnija.
26.07.2012 | 14:23
Ja bi da novi iPhone izgledom bude kao iPad (ali manji naravno). Ekran ne bi trebalo bitno povecavati. USB umjesto sadasnjeg konektora je neprihvatljivo. Cijela gama proizvoda ide odma u smece.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.07.2012 | 23:50
Dok god zadrže veličinu da se na njemu može raditi jednom rukom sve pet. Taj trend "čiji je veći" totalno je otrcan osim onima s malim...
27.07.2012 | 23:58
Definitivno sam za veci display.
Savim slucajno sam nabavio galaxy s 2 (da i ja vidim taj android ) mogu reci samo da je ogromna razlika (necu ulaziti u neka poredjenja retina ili ne/prikaz boja,koji je bolji....) stvarno puno znaci tih par incha.Nakon igranja sa SGS2 mogu reci da bi tako nesto definitivno trebalo doci na novom iPhone-u.
28.07.2012 | 00:22
U pravu si.

Apple želi da zaradi što više novca, a do sada nije povećavao displej. Zašto nije? Pa zato što je drugim stvarima privlačio kupce. Od potpuno sakatog i nedovršenog originalnog iPhone-a (koji ja imam ) su do sada malo pomalo dodavali nove stvari i ispravljali nedostatke.

Sada su došli do tačke da ne mogu puno napredovati i privući puno kupaca.

I šta će uraditi? Povećaće dijagonalu displeja za pola inča i opet oboriti rekorde prodaje. Šta li će sa tolikim milijardama telenih novčanica...?
28.07.2012 | 10:14
Ovoga puta čisto sumnjam da će oboriti rekorde. Baš me zanima čime to misle potući samsung s3. Mislim da hardwerski to neće ići. Jedina prednost to je OS, ali po mom mišljenju android nezaostaje puno. Morati će se dobro potruditi, jer sada oni love Samsung, po pitanju telefona. Ja još uvijek preferiram iPhone (3gs, zbog zaobljene zadnje strane), jer mi je bitna jednostavnost uporabe više od megamega svega.
28.07.2012 | 11:48
Moj sef na poslu je kupio S3 vec prvih dana cim je izasao. Platio ga je oko 750$ (sada se vec moze kupiti za 600$ na newegg) i bas samo imao priliku probati puno stvari na njemu.

Display je perverzija. Kamera sisa iPhone za 3 koplja, pogotovo nocu. Mob sam po sebi jeste prevelik (pogotovo za ljude sa malim rukama) i imam osjecaj da bi me bilo strah drzati ga u dzepu tok sjednem. Tako je tanak...

Ali ako zanemarimo taj detalj, korisnicko iskustvo je neusporedivo bolje nego na mom iPhone.

Identicna igra na Galaxy i na iPhone4 je potpuno drugacija, radi te razlike u velicini ekrana.

Kada spustim Galaxy na stol, nekako mi moj iPhone izgleda inferioran. Ali kada oba aparata drzis u ruci, iPhone pruza osjecaj cvrstoce, robusnosti, dok se za Samsung to ne moze reci... nekako mi je prenjezan, krhak...

Veeeeeliki plus S3 je i microSD memorijski slot. Meni je to jako korisno i dobro...

I ne bi ja bas velicao toliko iOS u usporedbi sa Android 4....nije to vise prednosta kao ranije....postoje prednosti i mane, ali ponuda aplikacija je odlicna na obje strane (a radi toga i kupujem smartphone zar ne).

Ja se nadam da ce novi iPhone biti veci, jer cak ni Apple nema obraza prodavati jedan te isti telefon (sa varijacijama na temu) 5 godina
28.07.2012 | 12:14
drlovric u pravu si . ali jedina stvar koja me tjera da kupujem iphone su aplikacije koje sam platio. ne daju mi se opet pare za iste stvari. a tu je steve opet skontao kako ce i narednih godina uzimati pare na iphoneu.pa makar nista novo ne nudili.kao sto i ne nude. sve sto ima iphone imaju i ostali.da sad imam mogucnosti biranja isao bih na galaxy ili lumia900.
28.07.2012 | 12:14
Slazem se sa tobom u potpunosti,cak sam poredio SGS2 sa iPhone 4 i neke su me stvari fascinirale kod SGS2 2x vise nego kod iPhone-a.Nisam root-ao mobitel vec stock FW ICS v4.0.3,radi sa APTV2 bez problema,prepoznao mi je Last backup od iPhone-a tako da sam sincao bez problema i dobio skoro pa iste stvari na samsungu kao na iPhone.Brz je,stabilan,moze se modifikovati bez potrebe za JB(root),voice comand radi skoro pa kao siri(koje nema na 4 ),ekran je ludilo sto se tice velicine.Sve u svemu telefon je odlican i vrijedi svakakog feninga ali sve pada u vodu kada uzmem iPhone u ruke . Da nisam toliki fan Apple-a definitivno bih ganjao SGS3 ili ostao na ovom S2
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?