iPhone 5/ new iPhone ;)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5/ new iPhone ;)

• mileni
  • Posjetitelj
28.07.2012 | 16:00
Lumiu 800 imam, tocnije, zena ju ima. Ocekivao sam puno od tog mobitela, i nije los. No previse bugovit, a da ne spominjem totalni fail sa nemogucnosti nadogradnje na WP8. Samim time taj mobitel ne vrijedi vise ni centa.

SIII sam probao, preplastican mi je osjecaj. I zanimljivo, failao je na istom testu kao i SII. Pokrenem 5-6 tabova u browseru + dosta aplikacija, pa pokusam otvoriti jutarnji.hr. Sve se crasha. Google jos uvijek nije rijesio problem memorije na Androidu, isti jako lose barata njome. Da su to rijesiii, ja ne bih ni prelazio sa Androida na iOS. Dal je uredjaj appleov ili samsungov, iskreno briga me. No od androida volim HTC, cisto jer ne koriste plastiku, barem ne u high end uredjajima

I meni osobno je SIII prevelik. Zelim povecanje ekrana na iOS-u, no SIII je pretjerivanje. Barem za mene, no 100 ljudi 100 cudi. A to pokazuju i prodajni rezultati gdje SIII odlicno prolazi
28.07.2012 | 17:25
Ja za nocne slike koristim Nikon D300s i nitijedan telefon mu nije ni do gleznja. Neka samo razvuku ekran do ruba i to je to.
29.07.2012 | 16:50
LukaSnow kaže:
Ovoga puta čisto sumnjam da će oboriti rekorde. Baš me zanima čime to misle potući samsung s3.

Vjeruj mi da hoće. Čime misle potući Samsung S3? Većim displejem i novim dizajnom. Novi iPhone će planuti. Koliko god se dobro prodavao Samsung S3, uvijek će biti ljudi u svijetu koji će kupiti novi iPhone.

A vidim da ste malo upoređivali iPhone i druge telefone, to nije za ovu temu. Sve ima svoje prednosti i mane, ali je Samsung definitivno isplativiji.
04.09.2012 | 19:10
Ovako to izgleda:
youtu.be/2AFN54z4oGA
05.09.2012 | 01:17
Ako 5-ica stvarno bude takva onda su dizajn fulali 100%. Neznam što ih je natjeralo da faktički samo produlje 4s. Ovo izgleda ko neki daljinski upravljač, uzak i dugačak.
05.09.2012 | 20:32
Mene čudi da više informacija ne procuri iz tvornice u Kini,gdje se prave.Obično naručuju na milione procesora,ekrana,kućišta i druge opreme potrebne za napraviti telefon...i sad svi Kinezi šute ko zaliveni...niđe insajdera
05.09.2012 | 21:05
To je zato sto ih kosoki Sokol Maric drzi na okupu.
05.09.2012 | 21:18
@cariblanco Evo ispunila ti se zelja!
06.09.2012 | 11:13
Očito je definitivno premijera 12-og. Šalju se okolo pozivnice sa velikim 5!

www.iportal.com.hr/inews/apple-salje-poz...ijski-event-12-rujna
06.09.2012 | 11:51
Teddy kaže:
@cariblanco Evo ispunila ti se zelja!

ako ovo bude petica, razocaran sam. malo ga produzili , bolji procesor stavili i to je to? ne znam nadam se da nije.
06.09.2012 | 12:57
Pa zar nije veći ekran?
06.09.2012 | 13:24
zabac kaže:
Pa zar nije veći ekran?

Produzen.
06.09.2012 | 15:01
Meni osobno odgovara veći ekran po dužini. Da je širi kao neki modeli od konkurencije ne bi me zanimao, jer ovako mogu i dalje sve raditi s jednom rukom.
Svaki u startu dobro pogođen proizvod ne iziskuje radikalne promjene u dizajnu, već jednogodišnji facelifting i nadogradnje.
06.09.2012 | 15:08
Ja se ne bih bunio da ode i u širinu 0,5-1cm.. baš naprotiv, mogao bih itekako dohvatiti sve jednom rukom taman tih 0,5-1cm, a što se tiče ekrana za mene osobno sve preko 4,3" je previše za smartphone..
06.09.2012 | 15:30
S obzirom na moju šapu i meni bi još uvijek bilo ok do max 1cm širine, ali ova trenutna širina mi je odlična. Probo sam Samsung SIII, ali to je meni preveliko. Kao konobarski novčanik
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.09.2012 | 15:40
Ja se samo nadam da su popravili trajanje baterije u odnosu na 4S. Na četvorki mi je baterija trajala barem duplo duže nego sada na 4S, a nisam mijenjao naviku korištenja. Što se ostalih poboljšanja tiče jedino me smeta novi konektor i nadam se da će uz njega dolaziti kakav adapter na 30pin jer u protivnom to će značiti da novu peticu neću moći koristiti sa starim dodacima i uređajima, dok naravno ne doplatim za kakav adapter.

Ugovor mi ističe negdje u Studenom taman kad se nadam da će se i nova petica pojaviti.
06.09.2012 | 15:57
Taman će ti dobro sjest.
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
06.09.2012 | 17:27
Da vas pitam za ove nano SIM što će biti na" iPhone5", da li će se moći prepraviti ova micro ili će se morati uzeti baš ta nano?

Da li ima netko upoznat?
06.09.2012 | 18:04
Ja sam prija dva dana citao da je njemacki t-mobile dobio posiljku tih novih nano sim kartica. Imislim da se micro nece moci prepravljati. U stvari te nano ce biti standard u svim mobitelima samo ne znam je li od ove godine ili od iduce.
06.09.2012 | 21:52
Dale budu se "prepravljati", ali ne takvom lakoćom.
07.09.2012 | 02:20
Sank kaže:
Ja se samo nadam da su popravili trajanje baterije u odnosu na 4S. Na četvorki mi je baterija trajala barem duplo duže nego sada na 4S, a nisam mijenjao naviku korištenja. Što se ostalih poboljšanja tiče jedino me smeta novi konektor i nadam se da će uz njega dolaziti kakav adapter na 30pin jer u protivnom to će značiti da novu peticu neću moći koristiti sa starim dodacima i uređajima, dok naravno ne doplatim za kakav adapter.

Ugovor mi ističe negdje u Studenom taman kad se nadam da će se i nova petica pojaviti.

Zoki, pa mogu ti reci da sam presao sa 4-etvorke na 4s i nemogu reci da sam nezadovoljan baterijom. Trajala je i tri dana ali i 16 h . Kako sam koristio. Ja se nemogu pozaliti.
A sto se tice 30 / 9 pin- skog punjaca negdje na netu sam procitao da su vec poceli raditi adaptere za postojece dodatke tako da cemo ako je to istina moci koristiti sve điđe koje inamo, nadam se. Sa ugovorom sa vezan kao i ti otorilike tako da cim dode moja je ). Pozdrav od Clerica
07.09.2012 | 10:54
Što se tiče ovih novih Lumia, čine se kud i kamo bolje od S3, ali da prelazim sa iPhone-a na neku drugu platformu jednostavno ne želim, jer na App Store-u imam hrpu kupljenih App, i sada sve ispočetka. Ne hvala. A što se tiče novog iPhone-a kakav god da bude, neću žuriti sa kupovinom, pričekati ću da mu malo cijena padne i da prvi modeli sa dječjim bolestima prođu, i onda lagano u nabavku novog stroja. jer i 4S zadovoljava sve moje potrebe.

Nokia Lumia 920 will be released in Germany in mid-October and will retail for 600 Euro ($758, £476).

Nokia Lumia 820 will follow 2 weeks later in the same markets and will retail for around 450 Euro ($568, £357).
07.09.2012 | 12:38
Kad kipim novi iPhone 5, oce li se sve aplikacije koje imam moci prebaciti na novi?
07.09.2012 | 12:46
Oce
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
19.09.2012 | 18:56
www.cultofmac.com/191128/yes-you-can-cut...m-for-your-iphone-5/

SIM kartica će se moć prepravit
19.09.2012 | 19:22
Malo rezanja i brušenja i to je to:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a...M_card_evolution.svg
19.09.2012 | 19:26
Ja se time nebi zamarao, platio bi 2-3 pive i neka mi netko s onim klještima napravi. Mislim, meni nebu trebalo jer sam na T-Comu, ali za ostale. Obo je dosta blizu kontaktima i chipu, tak da nr bi trebalo škrtariti baš toliko.
19.09.2012 | 19:43
Tu si u pravu, ali je i tanji od Micro Sima tako da ćemo ga morati i brusiti.
19.09.2012 | 20:21
Pa nejbolje je zatražiti promjenu micro sima u nano kod svog operatera.Dobio sam službeni iphone 4 i htio sam ga koristiti kao privatni a imao sam normalnu privatnu sim karticu.Zamjenili su mi besplatno sim u micro-sim (t-mobile). Vjerovatno to možete dobiti kod svih operatera,mada ne kupite kod njih telefon...ili možda ne,ja sam obadva imao na t-mobile privatni i službeni.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?