Navigon problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigon problem

31.03.2012 | 23:23
Pozdrav!
Imam iphone 3Gs na iOS-u 5.0.1 i instaliranu Navigon navigaciju istočne Europe, kartu Hrvatske. Postavim neku rutu, idem na start navigation i mogu samo na simulation mode, svaki put mi piše da trenutno nema GPS signala... Živim u okolici Varaždina, i danas sam probao u centru Vž-a i opet isto... nigdje nema signala... Možda nešto u postavkama ne štima? Uključen mi je location service...
Da li netko ima isti problem? Kako to riješti?
31.03.2012 | 23:28
Koji je BB na telefonu i da li je placena ili krekovana aplikacija
01.04.2012 | 14:25
6.15.00, crackana je aplikacija...
01.04.2012 | 14:40
Tebi ne radi GPS uopste niti ce ikada proraditi Na iPhone-u ti je iPad BB koji bukvalno unisti GPS modul tako da opciju Navigacije zaboravi osim kopcanjem externog GPS resivera
01.04.2012 | 20:25
Aha... Hvala na odgovoru, znači uzalud mi trud...
Možeš mi još samo objasniti što je uopće BB, i dal to mogu promijeniti na neki di bude radil GPS?
01.04.2012 | 20:39
saint kaže:
Tebi ne radi GPS uopste niti ce ikada proraditi Na iPhone-u ti je iPad BB koji bukvalno unisti GPS modul tako da opciju Navigacije zaboravi osim kopcanjem externog GPS resivera

hehe...
01.04.2012 | 20:46
Filipek339 kaže:
Aha... Hvala na odgovoru, znači uzalud mi trud...
Možeš mi još samo objasniti što je uopće BB, i dal to mogu promijeniti na neki di bude radil GPS?

Base band ili BB je modem frimware i on moze ici samo na vise tj downgrade nije moguc osim kod nekih modela 3G sa starim BL
02.04.2012 | 12:02
Zašto jednostavno ne kupiš aplikaciju?

ili

Ako netko želi, ustupim mu aplikaciju(Navigon) za neku siću, naravno nećete je moći sinkati na itunes, ali će te bar imati cijelu Europu(44 zemlje) i koja će raditi stabilno!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.04.2012 | 12:12
Filipeku ni kupljena aplikacija neće pomoći jer mu je GPS zeznut sa 6.15 base bandom. Dotični iPhone jednostavno više neće ispravno pokazivati poziciju ili čak uopće i nema lijeka.
02.04.2012 | 12:38
Nisam baš neki stručnjak za Apple, ali zar se nemre nasnimit novi firmware kao i na svaki drugi hardver, pogotovo još ako mu je crackan Iphone!
02.04.2012 | 13:05
Frimware nema nikakve veze sa BB
02.04.2012 | 13:08
OK
02.04.2012 | 13:34
BB se može jedino popraviti zamjenom BB čipa ali mislim da je to preskupo odnosno neisplativo.

Nije mi jasno samo zašto si dizao BB 6.15.00 trebao si pricekati unlock
02.04.2012 | 15:02
Nažalost, nema pomoći za 6.15, niti će je ikada biti. To je BB od iPada prilagođen iPhone 3G i 3Gs. "Slučajno" sam i ja jedan od tih, jer nisam čekao unlock. Postoji rješenje za neke starije modele od 3G, ali očito se više nikome nije zabavno zezati s time, pa se jednostavno prešlo prek toga...

I nemoj slučajno nekome (ni Apple-u) plaćati aplikaciju jer svejedno neće raditi...
02.04.2012 | 16:01
CooL kaže:
BB se može jedino popraviti zamjenom BB čipa ali mislim da je to preskupo odnosno neisplativo.

Nije mi jasno samo zašto si dizao BB 6.15.00 trebao si pricekati unlock

Na balkanu niko nije u stanju zamjeniti samo BB chip tako da jedina varijanta popravke telefona je zamjena cijele ploce
02.04.2012 | 16:03
Zdravac kaže:
Nažalost, nema pomoći za 6.15, niti će je ikada biti. To je BB od iPada prilagođen iPhone 3G i 3Gs. "Slučajno" sam i ja jedan od tih, jer nisam čekao unlock. Postoji rješenje za neke starije modele od 3G, ali očito se više nikome nije zabavno zezati s time, pa se jednostavno prešlo prek toga...

I nemoj slučajno nekome (ni Apple-u) plaćati aplikaciju jer svejedno neće raditi...

Nije zgoreg citati i predhodne komentare,ovako se samo gomilaju postovi
03.04.2012 | 22:34
Aplikaciju ni ne mogu kupiti, nemam svoj račun ni karticu da kod registracije dam broj kartice il što već, pa s appstore-a mogu skidati samo besplatne stvari.

A BB nisam ja dizao, kupio sam korišten iPhone koji je imao na sebi iOS 5.0.1 i BB 6.15.00.
Nisam ni znao što je BB... Ali znam da ću sljedeći put kod kupnje polovnog mobitela biti pažljiviji ili štedjeti za novo.
04.04.2012 | 09:13
Steta.

Znam jako puno ljudi koji su iPadovim bb sprzili GPS chip. Iako su upozoreni, vise puta, prilikom samog procesa da GPS nece vise raditi. Ljudi jednostavne zaborave (ili svjesno previde) posljedice.

Ja imam stari iPhone 3 generacije kojem je crknuo Wireless chip i ostavio sam ga samo kao navigaciju u autu. Navigon, TomTom and iGO su na njemu. Plus 3G internet. Povezan je blootooth vezom sa auto radiom. Ne postoji komercijalni GPS uredjaj (osim da uzmem iPhone 4 ) na trzistu koji moze parirati tom setupu.

Sve radi savrseno...

Ja ne bi zrtvovao GPS, kada ne bi nikada niti otkljucao iPhone. Meni je puno vrijedniji kao navigacija u autu, nego par stotina kuna koje mozes dobiti da ga prodas.
04.04.2012 | 13:54
Filipek339 kaže:
Aplikaciju ni ne mogu kupiti, nemam svoj račun ni karticu da kod registracije dam broj kartice il što već, pa s appstore-a mogu skidati samo besplatne stvari.

A BB nisam ja dizao, kupio sam korišten iPhone koji je imao na sebi iOS 5.0.1 i BB 6.15.00.
Nisam ni znao što je BB... Ali znam da ću sljedeći put kod kupnje polovnog mobitela biti pažljiviji ili štedjeti za novo.

I ja sam mislio prodati svojega, ali si onda mislim zašto bi uvalio nekome svoj mob sa greškom, nekome ko je jedva skupio novac za polovni iPhone i tko ga želi više nego išta drugo. To bi bila čista prijevara!
Mogu si zamisliti tvoje razočaranje, a onome ko ti je prodao taj iPhone, a znao je da ne radi GPS i nije te upozorio, mogu samo poručiti da je govno od čovjeka...
04.04.2012 | 22:40
Da, takav je otprilike moj slučaj... Učenik sam i štedio sam za njega jer sam ga jako htio, dao svoj htc tatoo i 800 kn, činila mi se ok prilika, a na mobitelu dakle ne radi gps, ne radi utor za slušalice kako treba(samo na jednu slušalicu se čuje), šteka tipka za isključiti/uključiti zvukove, a kad ga stavljam puniti, par minuta namještam punjač da se puni... mobitel je očito puno i dugo korišten...mislio sam da sam ja dobro prošao, a ispalo je suprotno... na tatoo sam bar mogao pričati na slušalice...
Ali nije mi žao... iPhone mi je puno bolji i ne vračam se više na htc il bilo šta drugo, samo ću biti oprezniji kod kupnje ili štedjeti za novo... jbg, na greškama se najbolje uči
07.04.2012 | 17:48
E da, još jedno pitanje!
Pročitao sam negdje da postoje navigacije za koje treba samo gps signal, i one koje koriste internet... Pa me sad zanima da li te navigacije koje koriste internet trebaju gps signal ili ne? Tj, dal će raditi na mojem mobitelu ili ne?
Dobivam svaki mjesec 1 gb interneta tako da imam puno viška(potrošim najviše 100 mb...).
07.04.2012 | 17:55
Ako ti na iPhone-u radi EDGE i 3G onda ce i navigacija raditi,imas app maps koja radi na tebi potreban nacin.
07.04.2012 | 17:56
I te navigacije trebaju GPS prijamnik.
Internet im služi samo da bi brže odredili tvoj geo položaj (preko baznih stanica). To ti je A(ssisted) GPS.

Nažalost...

@saint

Da saint, ali ne radi precizno, provjereno na mojem iPhoneu. Zna biti razlika i do 200-tinjak metara... Navigacija (turn-by-turn), bilokoja će stalno "tražiti GPS signal", i tu jednostavno nema pomoći.
07.04.2012 | 18:02
Da,ja sam kriv sto nisam naveo precizne podatke kao ti,hvala. I dalje mu ostaje varijanta externog GPS prijemnika,koliko se sjecam uz SE p1 je dolazio wayfinder sa SAR 3 cipom.Mislim da ga moze nabaviti bas za malo novca a radi sa iPhone
07.04.2012 | 18:57
Hvala na odgovorima!
Imao sam SE P1i pa znam o čemu se radi...
09.04.2012 | 20:18
saint kaže:
Da,ja sam kriv sto nisam naveo precizne podatke kao ti,hvala. I dalje mu ostaje varijanta externog GPS prijemnika,koliko se sjecam uz SE p1 je dolazio wayfinder sa SAR 3 cipom.Mislim da ga moze nabaviti bas za malo novca a radi sa iPhone

Moram priznati da me ova tema potakla da se i ja malo pozabavim s time, i evo, proradila je kombinacija externi GPS receiver + iPhone 3g sa 6.15 basebandom, i to na sljedeći naćin;

1.) iPhone mora biti jailbreak-an (što pretpostavljam, večini i je) i instalirana Cydia
2.) u Cydiji kupite aplikaciju "BTstack GPS", koja košta ravno 5 USD (cca 30 kn)
3.) Na eBayu kupite GPS receiver. Ja sam kupio "Copilot Bluetooth GPS receiver" sa Sirfstar 3 prijemnikom (možete ga naći ovdje: www.ebay.com/itm/COPILOT-BLUETOOTH-GPS-R...1065459#ht_500wt_922
4.) sad ide ono odlično; - upalite GPS prijemnik
5.) na iPhoneu pokrenite aplikaciju koju smo prethodno kupili "BTStask GPS"
6.) aplikacija će pronaći vaš upaljeni GPS prijamnik. Kliknite na njega i upišite kod za uparivanje uređaja (piše na stranici eBaya). Sada je vaš "pokvareni iPhone" potpuno funkcionalan, što se tiče GPS-a.
7.) sad samo zatvorite aplikaciju BTStack GPS (na ikonici će pisati ON), što znači da je GPS receiver aktivan.
8.) Sad pokrenite bilo koju aplikaciju za navigaciju. Može i Maps, i vaš će položaj biti točno određen!!!!! btw. Ja sam kupio Mireo Don't Panic Croatia za 9.99 USD i radi odlično.

TROŠKOVI;
BTStack GPS - 5 USD
GPS prijamnik - 16.59 USD (stigao za doslovce tjedan dana)
Don't Panic Croatia - 9.99 USD
Sveukupno =31,58 USD (cca 180 kn)

...Tako da, kolega Filipek, nije sve izgubljeno. Čak moram reći da je ova kombinacija odlična. GPS signal je pun, aplikacija radi fluidno, čak i na mom iPhone 3G, čak i kada je ipod aplikacija u "pozadini" sa aktivnom playlistom. Don't panic uredno stiša glazbu i najavi uputu route.
01.07.2012 | 16:01
Pozdrav svima, novi sam u Apple svijetu i na Jabucnjaku. Presao sam na iphone 3gs nakon godina windows telefona pa androida.
Dakle kupio sam novi Iphone 3gs u Vipa na pretplatu prije 2 mjeseca i imam problem sa GPS-om, Telefon ima najnoviji software 5.1.1 BB je 05.16.05 naravno nije jailbraikan niti sam ista petljao oko BB, sve je orginalno.

Problem je sto je prvih mjesec dana navigacija radila ali je signal bio jako los, nakon toga signal je crven i samo izbaciva da nema gps signala, kupio sam Mireo Don't Panic i na njoj su sva ova moja iskustva.

Kontaktirao sam mailom vipnetovu tehnicku sluzbu za korisnike pa su me prvo pokusali uvjeriti da on nema gps antenu nego samo A-gps , nakon toga sam dobio mail u kojem se ispravljaju da ima GPS antenu i da bi trebao raditi ali da nekad treba cekati i do pola sata za hvatanje signala.

Sve su to glupe price koje prodaju ljudima koji se ne razumiju, mene zanima ima li tko kakva iskustva slicna mome i dali se isplati peglati sa Vipom i traziti zamjenu telefona, kakve su sanse da taj novi opet ima problem sa GPS-om

Mozda da se jednostavno pomirim da nemam GPS i gazim dalje, iako me ljuti jer sam kupio novi telefon i posteno platio cijenu koju su trazili, nisam ga kupio na pjaci niti se cjenkao ko na pjaci.
01.07.2012 | 16:41
Svakoj navigaciji treba par minuta da nadje satelit,u svakom slucaju kod tebe bi trebao raditi(naravno negdje vani u stanu nece sigurno) prvo uradi reset network settings pa probaj da li je ok.Ako nekim slucajem ne bude radio pravac u VIP i trazi novi telefon,jer tvoj nije ispravan.Na kraju krajeva sam si rekao "nisi ga kupio na pijaci" tako da imas puno pravo.
01.07.2012 | 17:07
Nee, tvoj iPhone IMA GPS antenu i navigacija jednostavno mora raditi. Ukoliko ne radi, reklamiraj im uređaj i traži drugi novi u zamjenu. Ako i na tome drugome ne bude radilo, obrati se Mireu za savjet.
Ako ti niti TO nebude pomoglo, jailbreak-aj uređaj i instaliraj iGO, ili TomTom, ili Navigon, pa probaj s tim aplikacijama.
Naravno, ovo nije savjet za ilegalno korištenje aplikacija, samo mislim da ISPROBAŠ da li te rade.
S obzirom da ne moraš otključavati baseband, uvijek ćeš ga moći vratiti na tvorničke postavke sa Restore!
01.07.2012 | 18:29
Ja sam bio u velikoj dilemo kupiti navigaciju ili ne. Kad ovakve stvri čitam jednostavno odustajem. Iako se radi o 4G mislim kako navigacija nema što tražiti na mojem telefonu. Uvjek me zanimalo kako po ovoj pasjoj vručini iPhone navigava 10 sati i usput se puni. Obično korištenje naplaži mu digne temperaturu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (380)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO