09.04.2012 | 20:18
saint kaže:
Da,ja sam kriv sto nisam naveo precizne podatke kao ti,hvala. I dalje mu ostaje varijanta externog GPS prijemnika,koliko se sjecam uz SE p1 je dolazio wayfinder sa SAR 3 cipom.Mislim da ga moze nabaviti bas za malo novca a radi sa iPhone
Moram priznati da me ova tema potakla da se i ja malo pozabavim s time, i evo, proradila je kombinacija externi GPS receiver + iPhone 3g sa 6.15 basebandom, i to na sljedeći naćin;
1.) iPhone mora biti jailbreak-an (što pretpostavljam, večini i je) i instalirana Cydia
2.) u Cydiji kupite aplikaciju "BTstack GPS", koja košta ravno 5 USD (cca 30 kn)
3.) Na eBayu kupite GPS receiver. Ja sam kupio "Copilot Bluetooth GPS receiver" sa Sirfstar 3 prijemnikom (možete ga naći ovdje:
www.ebay.com/itm/COPILOT-BLUETOOTH-GPS-R...1065459#ht_500wt_922
4.) sad ide ono odlično; - upalite GPS prijemnik
5.) na iPhoneu pokrenite aplikaciju koju smo prethodno kupili "BTStask GPS"
6.) aplikacija će pronaći vaš upaljeni GPS prijamnik. Kliknite na njega i upišite kod za uparivanje uređaja (piše na stranici eBaya). Sada je vaš "pokvareni iPhone" potpuno funkcionalan, što se tiče GPS-a.
7.) sad samo zatvorite aplikaciju BTStack GPS (na ikonici će pisati ON), što znači da je GPS receiver aktivan.
8.) Sad pokrenite bilo koju aplikaciju za navigaciju. Može i Maps, i vaš će položaj biti točno određen!!!!! btw. Ja sam kupio Mireo Don't Panic Croatia za 9.99 USD i radi odlično.
TROŠKOVI;
BTStack GPS - 5 USD
GPS prijamnik - 16.59 USD (stigao za doslovce tjedan dana)
Don't Panic Croatia - 9.99 USD
Sveukupno =31,58 USD (cca 180 kn)
...Tako da, kolega Filipek, nije sve izgubljeno. Čak moram reći da je ova kombinacija odlična. GPS signal je pun, aplikacija radi fluidno, čak i na mom iPhone 3G, čak i kada je ipod aplikacija u "pozadini" sa aktivnom playlistom. Don't panic uredno stiša glazbu i najavi uputu route.