Navigon problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigon problem

• Sank
  • Moderator
  • 221
01.07.2012 | 21:31
Iako od Rijeke do Kranjske Gore nema više od 2 sata vožnje, moj iPhone 4S sa iGo Primo uredno je pratio navigaciju i doveo me pred sam hotel. Naravno da se je nešto više zagrijao s obzirom da je bio u nosaču na vjetrobranskom staklu na milost i nemilost suncu, a u isto vrijeme se i punio preko adaptera, no nije se ni u jednom trenutku bunio.

Još sam ga jednom izmučio na putu koji je trajao nešto manje od 5 sati, ali opet bez problema je odradio svoju navigaciju. Što se tiče trajanja baterije, mislim da nema tog uređaja koji ne cucla bateriju kad mu je navigacija aktivna, ali zato i postoje adapteri za punjenje u automobilu.

Onaj kome navigacija treba tek povremeno trebala bi mu dovoljna biti kakva bolja aplikacija na pametnom telefonu, a samo oni koji su stalno na cesti trebaju gledati nabaviti pravi navigacijski uređaj.

@Plazzi po tome što si napisao čini se da nešto nije uredu s tvojim 3GS pa bi bilo najbolje da potražiš rješenje kod VIPa gdje si ga i kupio.
01.07.2012 | 22:09
Koristim iPhone 4s , 5.1.1 , imam Don' t panic koji sam kupio i za uspostavu polozaja treba max 10 sec, imam i Navigon , isto tako. Poslusaj iskusnije momke i u Vip ako se nista ne promjeni.
Sretno. Pozdrav od Clerica
02.07.2012 | 13:19
Resetirao sam network settings i ništa se nije dogodilo. Točnije kad aplikaciji dozvolim lokacijske usluge onda ce me naci na karti pomocu triangulacije gsm signala naravno ali to je strasno neprecizno a ako ne dozvolim lokacijske usluge gdje onda ovisi samo o GPS signalu nema nista, mrtav. Cekao sam pola sata vani na otvorenom al nista.

Ako odnesem mobitel u VIP i uzmu mi ga kao na pregled cuo sam da to moze potrajat i do 45 dana, zna li tko ima li mogucnost u vipu dobiti zamjenski iphone da mogu backupirat sa iTunsa kontakte mailove itd.
02.07.2012 | 15:56
Zar lokacijske usluge ne uključuju GPS?
02.07.2012 | 16:18
da, "location services" uključuje GPS koliko ja znam

Kod VIPa se to dosta brzo rješava, koliko znam u roku tjedan dana do 10 dana. Utvrde kvar i mijenjaju uređaj, nema popravljanja, osim ako nisu nešto promijenili u zadnje vrijeme...

Ovisno o poslovnici i raspoloživosti zamjenskih uređaja, može se dobiti neki, uglavnom ne-iphone
02.07.2012 | 18:56
Onda nije ni čudno da ne radi kad to isključi.
02.07.2012 | 19:28
Kakva crna triangulacija na 3GS-u?
02.07.2012 | 21:18
Kada je ukljucen location onda radi GPS

@zabac
Triangulacija radi na google maps preko edga ili 3g tj hvata 3 najblize stanice i odredjuje polozaj. Zato google maps mora imati pristup netu tj ne samo zbog karte
02.07.2012 | 21:42
Nije mi nešto jasno. Kod prvre generacije je razumljivo jer nema GPS. Kod ostalih se u Location Services ispod ON/OF nudi koji appovi mogu odrediti približnu lokaciju.
Kad ugasim Location Services, Maps NE radi. Zašto ne triangulira? KAd piknem onu strelicu dolje ljevo, skoči prozor s upozorenjem kako treba uključiti Location Services kak bi Maps odredio lokaciju.
Znači nema govora o triangulaciji.
Još jedno pitanje me zanima. Imam New iPad Wi-Fi (zadnji s retinom) koji nema GPS, a za Location je navedeno Wi-Fi i digitalni kompas. Kako on određuje pozicij?
03.07.2012 | 00:37
zabac kaže:
Nije mi nešto jasno. Kod prvre generacije je razumljivo jer nema GPS. Kod ostalih se u Location Services ispod ON/OF nudi koji appovi mogu odrediti približnu lokaciju.
Kad ugasim Location Services, Maps NE radi. Zašto ne triangulira? KAd piknem onu strelicu dolje ljevo, skoči prozor s upozorenjem kako treba uključiti Location Services kak bi Maps odredio lokaciju.

Za Location Services potreban je data promet, kad ih iskljucis zapravo si im uskratio pristup internetu, ako ja to dobro tumačim.

Medjutim to povlaci drugo pitanje ako si u inozemstvu i nemas roaming ili bar nemas data roaming, Location Services zapravo ne rade. Dali se one onda ponasaju samo kao switch za GPS ili nemaju nikakvu ulogu?
03.07.2012 | 01:07
Zasto ne bi radio. iGO radi bz data prijenosa na 3GS. Kao i Navigon. Ne vuce se nikakav promet. GPS signal je jednosmjerni.
03.07.2012 | 12:53
Stvar je vrlo jednostavna, instaliraj Navigon(legalni), izvadi sim card, uključi location services za navigon, startaj aplikaciju i sve će raditi kako treba. Poslije možeš i ubaciti sim card i ponovno startat aplikaciju i opet će sve raditi. Znači kako god te volja.

Ovim gore tekstom sam samo htio demonstrirat da nema prolaznog podatkovnog prometa kroz sim card.
03.07.2012 | 13:21
Upravo probao nesto slicno i radi navigacija, zahvaljujem svima na pomoci ovom neukom i novom apple-ašu
04.07.2012 | 23:17
Za bilo koju navigaciju koja ima karte/mape skinute na samom telefonu (kao iGo, Navigon i sl.) nikakav data promet nije potreban i kao što Žabac reče, navigacija će raditi.

A što se tiče triangulacije, svi današnji telefoni imaju AGPS ili ti Assisted GPS, odnosno zbog bržeg prvog hvatanja i kačenja na satelit telefon uz obaveznu upotrebu GPS čipa koristi i GSM bazne stanice kako bi brže locirao položaj uređaja. Bez uključenih Location services nema niti navigacije.

Meni jedino nije jasno zašto mi nakon uspješnog downgrade-a sa 06.15.00 BB-a GPS pokazuje lokaciju cca 50-100 metara dalje nego gdje se ja nalazim ali čim uključim Wi-Fi, iste sekunde me locira u metar.
Nakon downgrade-a mi je kod prvog paljenja navigacije iPhone izbacio poruku da savjetuje paljenje Wi-Fi-a zbog brže i lakše lokacije.

Kakve veze ima Wi-Fi sa navigacijom?

Sada sam na software-u 5.0.1 i moram priznati da se ne sjećam da sam prije imao ikada potrebu paliti Wi-Fi.
05.07.2012 | 02:50
Meni isto nije jasno kako iPad koji je samo WiFi navigava?
05.07.2012 | 15:10
zabac kaže:
Meni isto nije jasno kako iPad koji je samo WiFi navigava?

Evo odgovora:

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/92517-geot...otki-na-iphoneu.html
19.10.2012 | 15:44
Da ne otvaram topic novi, možda je netko imao ovakvih problema...

Znači imam iPhone 4 iOS 5.1.1 sa BB 03.10.01 i uređaj mi je unlockan putem gevey adaptera.
Telefon mi je jailbreakan i stavio sam si gore Navigon (dosad je bio neki stari koji sam jos prije par god skinuo preko torrenta i bacio ga na telefon) i sve je uredno radilo do prije nekih 2 tjedna kada mi se pojavljuje problem da mi se svako malo gubi signal GPS-a i on počinje preračunavat rutu jer se valjda pogubi. Pa me nakon nekog vremena nađe i radi minutu i onda se opet pogubi.

-Probao sam poisključivat neke od location service-a jer sam mislio da se možda kolje sa nekom aplikacijom, probao sam i novi Navigon stavit (2.1.0) no ista se stvar dešava.
Wifi mi je uvijek upaljen upravo radi lakšeg geotaggiranja.
Samo da napomenem da check in putem facebooka i ostale aplikacije koje mi koriste gps uredno rade.

Šta se tu dešava? Zahvaljujem svima na odgovorima
19.10.2012 | 17:55
Ja bi na tvom mjestu kupio original jer nije tak skup, a ako zelis alternativu, pogledaj si pm koji sam ti poslao.
19.10.2012 | 17:59
kik4 kaže:
Da ne otvaram topic novi, možda je netko imao ovakvih problema...

Znači imam iPhone 4 iOS 5.1.1 sa BB 03.10.01 i uređaj mi je unlockan putem gevey adaptera.
Telefon mi je jailbreakan i stavio sam si gore Navigon (dosad je bio neki stari koji sam jos prije par god skinuo preko torrenta i bacio ga na telefon) i sve je uredno radilo do prije nekih 2 tjedna kada mi se pojavljuje problem da mi se svako malo gubi signal GPS-a i on počinje preračunavat rutu jer se valjda pogubi. Pa me nakon nekog vremena nađe i radi minutu i onda se opet pogubi.

-Probao sam poisključivat neke od location service-a jer sam mislio da se možda kolje sa nekom aplikacijom, probao sam i novi Navigon stavit (2.1.0) no ista se stvar dešava.
Wifi mi je uvijek upaljen upravo radi lakšeg geotaggiranja.
Samo da napomenem da check in putem facebooka i ostale aplikacije koje mi koriste gps uredno rade.

Šta se tu dešava? Zahvaljujem svima na odgovorima

Uradi reset network settings
02.12.2012 | 19:51
Jel mi moze neko rec koja verzija BB je potribna da radi NAVIGON Europe priko GPS-a bez interneta..
02.12.2012 | 20:09
Svejedno je samo da nije ipad BB na iphone 3G/S tj 06.15.00
03.12.2012 | 12:10
Ja iman iphone 4
verzija softvera 5.1.1
firware 04.12.01

Jel mi na tome triba radit GPS normalno ?
03.12.2012 | 12:14
Naravno
03.12.2012 | 12:23
Pokreni google maps i jednostavno vidi radi li ti GPS.
03.12.2012 | 16:34
Google maps na safariju ?
03.12.2012 | 17:10
Pa mozes i Facebook, Twitter, bilo sto... samo da ima opciju da locira tvoju trenutnu poziciju (koristeci GPS naravno).
03.12.2012 | 17:14
Imaš maps aplikaciju koja ti standardno dolazi s iOS-om
04.12.2012 | 18:48
i taj gps bi triba radit i bez internet konekcije jel ? tako da mogu koristit navigon bez interneta jer nema svugdi internet pristupa, a i kad san spojen na wifi uvik mi pise GPS tocnost 1000m pa se tako svako malo minja i nekad ni nenade gps,i jel tu kakvu ulogu imaju mobilni podaci da budu ukljuceni il iskljuceni..i ako su ukljuceni i ako koristin NAVIGON jel trose pare il sta ?
04.12.2012 | 20:07
GPS nije vezan uz internet konekciju. Ako imaš karte spremljene na mobitelu (a Navigon ih ima), internet ti ne treba. Ipak, i navigaciije koje imaju karte spremljene na mobitelu mogu koristit internet za neke druge stvari (npr. informacije o prometu). Ako isključiš mobilne podatke onda ti sigurno neće ništa trošit, a Navigon i dalje mora radit.

Mene brine ovo GPS točnost 1000 metara. To je previše. Moralo bi te locirat unutar nekoliko metara.
04.12.2012 | 20:11
Mislim kako Navigonu moraš odabrati karte koje želiš, a recumo iGO MyWay potegne sve i onda zauzme 2GB.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (309)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO