Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade

11.06.2012 | 17:23
Dobra novost za sve koji su "zapeli" na nesretnom 6.15.00 bb

tablet.pandaapp.com/news/06112012/010056...p;utm_medium=twitter

MuscleNerd iz iPhone Dev Tima je uspio složiti zakrpu kojom se ipad bb moze skinuti na neki stariji. Navodno je sve gotovo i ceka se da ispegla neke bug-ove i prilagodi citav proces da bude user frendly.
11.06.2012 | 22:51
ovo je odlicno! Bas me zanima oce raditi kako spada!
17.06.2012 | 21:36
Ako nekoga zanima (a vjerujem da DA), DANAS bi trebao biti taj dan!
17.06.2012 | 22:54
Jos uvijek nista A pouceni dosadasnjim iskustvom kako MN radi mozda bude u nedjelju ali naredne godine
17.06.2012 | 23:48
jos uvijek nista zato sto je kod njega tek 2 popodne i do kraja nedjelje ima jos dovoljno Iako sam i ja nestrpljiv
18.06.2012 | 03:07
pa napisao je da je datum izlaska "podložan" prolongiranju, tako da se ja nadam za nekih 10 dana, realno
18.06.2012 | 12:05
Izasao Downgrade

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22651
18.06.2012 | 14:09
Nakon 10min gotov postupak.
iP 3g
18.06.2012 | 14:25
Eh, sad sam na poslu!

Ajd, neka netko potvrdi da GPS stvarno radi. Tj. Da je ispravan prikaz lokacije!

18.06.2012 | 15:45
Zdravac kaže:
Eh, sad sam na poslu!

Ajd, neka netko potvrdi da GPS stvarno radi. Tj. Da je ispravan prikaz lokacije!

gps pokazuje točno,sad samo nisam siguran dali mi je prije radio,odnosno na 6.15.00
18.06.2012 | 19:14
Vecina ekipe ima probleme. Manjem broju je uspjelo. Makar nitko nije uspio ustanoviti zasto je nekome uspjelo a nekome nije.
18.06.2012 | 21:14
Hm... Došao ja doma s posla, i evo, par sati već pokušavam. Jexxx ti i MuscleNerda i njegovu jexxxu aroganciju...

Da, problemi gdje god se okreneš... i nisam još uspio.

Upravo radim restore iPhonea, pa ću probati tak, friškog. Možda uspije, nadam se...

EDIT: Ništa od toga!

...a još smo i spušili od glupih Španjolaca...

edit:moderator
19.06.2012 | 09:34
@Zdravac

Nema potrebe da se nerviras,nisi jedini kome nije uspjelo.Vjerovatno ce izaci neki fix za dan dva i sve ce biti ok.Niko ne zna zasto ne nekim uredjajima radi a na nekim ne.Ja sam na 2 uspio a na 3 nisam
19.06.2012 | 10:43
Ni ja nisam uspio sve je kao normalno prošlo i sad se više nemogu u dfu mod za restore moram se danas poigrati još s tim!
19.06.2012 | 11:28
Isprika na "rječniku"

DA, problem je što se na mome iPhoneu 3G, kada sam išao na downgrade BB, zapravo samo smrdao BB i više nije htio prihvatiti niti jednu SIM karticu.
Restor napravim, ali ne i aktivaciju, nikak niti s original karticom, niti prek SAM-a iz Cydije.
...Tek nakon što sam sa Redsn0wom ponovo vratio BB 6.15 mogao sam uredno aktivirati i otključati.
...ali i dalje nema GPS-a (logično kad je vračen na 6.15)

@saint
Da, čekamo - što drugo. Iako mi nije to baš od presudne važnosti jer koristim vanjski GPS receiver (nije skupo)...
20.06.2012 | 00:11
ja imam dva identična nb 3gs-a

jedan prošao glat sa drugim se mučim već 8 sati
24.06.2012 | 14:19
ja sam uspio napraviti ali mi sada vise ne pokazuje postotak baterije!!!
24.06.2012 | 20:59
Update #2: There’s a subset of 3GS iPhones that won’t take the downgrade. We now understand why (they use a slightly different NOR chip), and should be receiving a loaner of such a phone on Thursday the 28th. After we have one in hand we’ll tweak the redsn0w payload to handle that variation too!
28.06.2012 | 20:04
ja sam uspješno na 3g uradio downgrade, ali još uvijek mi ne može naći gps signal iGO. postoji li rješenje, je li neko uspio?
04.07.2012 | 22:21
Moze link na vanjski GPS receiver kakav koristis? Unaprijed hvala!
04.07.2012 | 22:49
prileee kaže:
Moze link na vanjski GPS receiver kakav koristis? Unaprijed hvala!

Evo, pročitaj malo i ovu temu na forumu

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/88613-navigon-problem.html#92744
05.07.2012 | 08:10
Izisao novi update za korisnike 3g-a i 3gs-a za downgrade BB-a. Vise na stranici
www.redmondpie.com/redsn0w-0.9.14b2-rele...dds-dfu-ipsw-method/
Sad bi trebali svi moci napraviti downgrade. Pozz od Clerica
05.07.2012 | 10:29
Ajd, super!
Thank's na inf!
...kad dođem doma, budem probao!
05.07.2012 | 16:37
Hvala!
05.07.2012 | 18:46
Evo, KONAČNO, čini se da je sad sve u redu.

Još samo trebam instalirati neku navigaciju za probu.

Ajd, iskupili su se ovi Nerdovi (Muscle i ostali). Znam da to nije lagano što rade...

pozz.

PS
iPhone 3G je u pitanju!

E D I T ! ! ! ! !

Eto, od uspješnog downgradea, pa do konačnog unlocka, prošlo je točno 3 sata i 40 minuta !!!

PAS MATER!!!

Al dobro, bar sam opet na BB 5.13.04, sa "working GPS" !

PS, treba napraviti custom ipsw. Ak nekome trebaju upute, nek kaže...
06.07.2012 | 07:45
Ja sam jučer digao na Ip3 normalno 4.2.1 i nakon toga downgrade prošlo bez problema!

Na drugom 3G mi je bio baseband 5.15 pa sam ga flashao sa ipad 6.15.00 i nazad spustio i radi sve super!
09.07.2012 | 13:22
Zdravac kaže:

Eto, od uspješnog downgradea, pa do konačnog unlocka, prošlo je točno 3 sata i 40 minuta !!!

To ti je zato sto si se meni nasladjivao kad sam zapeo na 6.15 )
09.07.2012 | 21:33
Mateo kaže:
Zdravac kaže:

hehehe, NE - nego zato jer sam morao downloadati originalan ipsw, pa onda napraviti custom ipsw koji ne diže BB, a prije nego sam to napravio, 2 puta sam išao na restore, pa je potrajalo! --> ETO...

PS
Ne kužim zašto misliš da sam se naslađivao, kad sam i ja, svjesno radi unlocka podigao BB na 6.15. I još sam lijepo k tome u jednom postu objasnio kako nadoknaditi GPS externim receiverom za manje od 200 kn!

Ja se nikad ne "naslađivam", eventualno se dobronamjerno zezam
10.07.2012 | 12:17
Zdravac kaže:
Mateo kaže:
Zdravac kaže:

hehehe, NE - nego zato jer sam morao downloadati originalan ipsw, pa onda napraviti custom ipsw koji ne diže BB, a prije nego sam to napravio, 2 puta sam išao na restore, pa je potrajalo! --> ETO...

PS
Ne kužim zašto misliš da sam se naslađivao, kad sam i ja, svjesno radi unlocka podigao BB na 6.15. I još sam lijepo k tome u jednom postu objasnio kako nadoknaditi GPS externim receiverom za manje od 200 kn!

Ja se nikad ne "naslađivam", eventualno se dobronamjerno zezam

Moja opaska je bila saljive prirode pa se nadam da si je kao takvu i shvatio:)
(morao sam:)
11.07.2012 | 23:11
Pozdrav! Možete li mi pomoći, tj. posavjetovati me? Nije mi jasno zašto ne radi GPS...

Na iPhone-u 3GS, new bootrom, 4.3.3, baseband 06.15.00 sam uspješno uradio downgrade na 05.13.04 ali GPS nije proradio (probao sam Google Maps i neku free aplikaciju).

Onda sam instalirao 5.1.1 pomoću ''sn0wbreeze'' i izabrao opciju ''Simple'' koja sačuva postojeći baseband i istovremeno uradi Jailbreak. Ali opet GPS ne radi, ni na Google Maps, ni na ''iGo'' ni na ''Navigon''...

Da li sam nešto loše uradio? Da li bi možda pomoglo da opet stavim 06.15.00 pa vratim na 05.13.04? Da li je neko imao ovakav problem?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, tino1, Zdravac, Anonimci (398)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO