Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade

13.07.2012 | 02:37
Ekipa, može li me iko posavjetovati...?
13.07.2012 | 12:26
evo "kompliciraniji savjet"
1.) odi na stranice DevTeam-a i vidi da li možda tvoj iPhone spada u onu grupu s NOR-chipom. Evo ti samo početak, a ostalo tamo pročitaj!
NOTE: The original warning about 3GS units manufactured in early 2011 or later still holds! They have a NOR chip that’s incompatible with 06.15.00 and so trying to install it will brick the device. Please read and re-read the warning in our earlier post.

E sad - Ako ne spada u tu grupu, onda je moj savjet ovaj;
1. podigni BB na 6.15
2. Napravi restore preko iTunesa sa prethodno downloadanim originalnim ipsw.
3. downloadaj zadnju verziju Redsn0w i spusti BB
4. nakon toga napravi svoj vlastiti CUSTOM IPSW (nemoj ga downloadati s neta), a napraviš ga od originalnog iz koraka 2
4-b Napravi opet restore preko iTunes-a, ali ovaj put sa tim Custom ipsw TO JE BITNO da zadržiš BB
5. Sa Redsn0wom jailbreak-aj uređaj, instaliraj Cydiju i po potrebi unlockaj s ultrasn0wom iz Cydije

Eto, ništa lakše (samo cca 3 sata i 40 minuta posla), hehehehehe!!!
13.07.2012 | 13:12
Ne spada u tu kritičnu grupu, već je imao 06.15 i normalno se koristio, a napravljen je početkom 2010.

Još me zanima korak 4. Kojim programom da napravim custom IPSW? Je li da koristim Sn0wbreeze?

Njega sam i koristio, samo što sam odabrao opciju ''Simple'' koja istovremeno sačuva BB ali i odradi Jailbreak. Znači sada trebam samo uzeti opciju ''Preserve baseband'' koja ne radi Jailbreak, a Jailbreak da odradim pomoću Redsn0w?
13.07.2012 | 13:21
Evo šta piše u Sn0wbreeze, imaju ove četiri opcije:

iFaith Mode: Builds custom iOS and stitches it with your saved SHSH.
Expert Mode: Preserves your baseband, will jailbreak and hacktivate (activate).
Simple Mode (recommended): Preserves your baseband, will jailbreak and hacktivate.
Baseband Preservation Mode: Preserves your baseband, but will not hacktivate or jailbreak. You will need your official SIM card to activate it after restore.

Ja sam koristio opciju ''Simple'' jer trebam otključati telefon, odnosno trebam ''Hactivate''. Ako uzmem Baseband Preservation Mode, onda neću moći otključati, kako ovdje piše, šta da radim?...
13.07.2012 | 16:04
A sad sam vidio da i Redsn0w može napraviti custom IPSW sa zadržavanjem baseband-a. Da li da koristim njega? I hoću li onda moći otključati pošto nema opcije Hacktivate u Redsn0w?
13.07.2012 | 16:24
E, tu će ti netko drugi morati uskočiti jer sam ja radio za moj 3G sa Pwnage Tool (OS X)

Probaj sa Redsn0wom - nemožeš ništa izgubiti (osim utrošenog vremena)
13.07.2012 | 16:29
Vrijeme nije problem, samo da mi neko konkretno objasni. Hvala tebi druže na pomoći.
17.07.2012 | 15:14
pozz
novi sam u ovome! vidim da ste Vi uradili svoj tell pa vas molim za pomoc posto sam se nadavao para al ipak imam problem
Iphone 3G 16 GB
Version 4.1(8B117)
bb 06.15.00
prije sam imao inernet preko SIM kartice znaci wi-fi nije radio a ne radi ni danas poslje svih pokusaja "majstora",zadnji put su ga radili zato sto nisam imao mreze sada imam mrezu al nemogu koristit int.ni preko SIM kartice,razlog toga sto mi na postavkama bude sve ok al nemogu otvorit Cydiu (pokrenut) ,Kada je otvorim svaki put mi izbaci COULD NOT ACTIVATE CELLOLAR DATE NETWORK... sta da radim molim za pomoc i unaprjed zafalan na odgovoru...
17.07.2012 | 16:01
micko2000 kaže:
pozz
novi sam u ovome! vidim da ste Vi uradili svoj tell pa vas molim za pomoc posto sam se nadavao para al ipak imam problem
Iphone 3G 16 GB
Version 4.1(8B117)
bb 06.15.00
prije sam imao inernet preko SIM kartice znaci wi-fi nije radio a ne radi ni danas poslje svih pokusaja "majstora",zadnji put su ga radili zato sto nisam imao mreze sada imam mrezu al nemogu koristit int.ni preko SIM kartice,razlog toga sto mi na postavkama bude sve ok al nemogu otvorit Cydiu (pokrenut) ,Kada je otvorim svaki put mi izbaci COULD NOT ACTIVATE CELLOLAR DATE NETWORK... sta da radim molim za pomoc i unaprjed zafalan na odgovoru...

Probaj ugasit pa upalit iPhone ili izvadit pa opet stavit sim karticu ..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?