04.09.2012 | 00:57
Pozdrav.
Tražio sam po forumu i nisam našao neku sličnu situaciju pa otvaram novo pitanje.
Naime, otišao je LCD na ženinom iPhone-u 3G pa sam krenuo mjenjati isti.
Ekran se razbio prilikom pada skupa sa staklom naravno.
Iako LCD nema niti jedne crte na sebi ne vidi se ništa na ekranu osim što svijetli i kao da ima smetnje (kao kod TV-a sa analognim signalom).
E sad, uzeo sam preko e-bay-a novi set LCD, touch screen, digitizer i svi pripadajući gumbići pa krenuo mjenjat.
Sve sam lijepo rastavio pa sastavio, usput promjenio i leđa telefona, no nakon sklapanja ekran je ostao kompletno crn. Ništa, nikakvi znakovi života.
Kao da ga nisam niti spojio.
S obzirom da sam prvo pomislio da su možda kontakti u pitanju, provjerio sam ih ali svi su ok.
Mislio sam da je možda došao LCD koji je neispravan pa sam vratio stari razbijeni unutra ali sada je i on kompletno ugašen.
Ostatak telefona radi normalno, itunes-i ga normalno prepoznaju, napravio sam sync, backup, čak i restore, no na ekranu nema života.
Ovo mi je neznam ni sam koji već iPhone da sam ga rastavljao i prčkao po njemu i nikada do sada nisam imao nikakvih problema.
Jedino što mi pada na pamet je da se možda nešto smrdalo s obzirom da nisam gasio telefon prilikom otvaranja, no nikada nisam gasio iPhone prilikom otvaranja i nikad ništa. Dali samo do sada imao samo sreću ili što, neznam, ali ovaj ne radi.
Ako ima netko kakvu ideju što početi biti ću zahvalan na pomoći.