27.09.2012 | 13:10
Danas sam se malo igrao sa novim iPhone. Ne dugo, 10-ak min mozda. Cisto da vidim to, toliko cekano, cudo
Pa evo par dojmova ukratko...
Uredjaj uopce nije predug. Na slikama mi je izgledao puno duzi. Zanemariva razlika stvarno. Sa metar udaljenosti, ne mozes razlikovati koji je koji.
Maps je zakon, 80% vremena sam se igrao sa kartama, jer su stvarno fora. Vektorski prikaz je eye candy, i stvarno leti (zoom in/out, rotiranje, preleti preko lokacija).
Nisam osjetio tu opjevanu brzinu A6 procesora. Doduse sve radi fluidno i glatko (ali tako mi radi i prijasnja generacija na iOS 5), pa nisam dozivio neki osjecaj brzine. Nisam bio u prilici (tudji telefon) da instaliram nesto zahtjevno pa da vidim kako to stvarno radi.
Uredjaj je zbilja drugaciji. Kad ga drzis u ruci, vidis da to nije "izduzena cetvorka" vec nesto jako slicno, ali opet drugacije.
Zadnja strana mi se nekako cini jos osjetljivija na ogrebotine i mehanicka ostecenja, iako u Apple tvrde da je cijeli uredjaj cvrsci i robusniji. Zivi bili pa vidjeli
Znaci protector je, po meni, obvezan. S obzirom da je petica tanja, kada uracunamo plasticni oklop, opet imamo telefon debljine kao i4 bez ikakve zastite
Ali mene je najvise odusevio ekran. Nije isti na cetvorci. Nekako je bljestaviji, sjajniji, izrazenijih boja. Nije ni zuckast kao na 4S (neki kazu da to zutilo ne primjete).
Usporedio sam ga vani (nalazim se u pustinji, sunce ovdje przi jos uvijek) sa mojim iP4 i osjetno se bolje vidi. Tj. lakse je citati text na dnevnom svjetlu.
Same ikone kao da svijetle. Tesko mi je opisati, ali isto kao da neka ledica mala ima iza svake ikone, tako su svjetle i izrazenih boja.
Ne znam da li ce se ovo svakome svidjeti (neki nece ni ovo primjetiti), ali mene je stvarno ugodno iznenadilo.
Cim izadje untethered JB, imam deal sa vlasnikom da mu ga JB, pa cu onda moci donijeti konkretniji sud o samom uredjaju.
Mada ovako na prvu, ocjena je "sjedi, pet"