05.06.2007 | 05:35
Hajde da razjasnimo neke stvari.
Jabucnjak je nastao zato jer sam jednog dana pozelio procacakati i prouciti kako radi bazom pogonjeni site u PHP-u ili Perlu, sve ne bih li nasao hobi koji ce me opustati. Kako sam imao sve osim same teme vodilje za site, odlucili smo pokrenuti Mac-specific site u Hrvatskoj jer takvog nije bilo.
Razne formalne udruge, clanarine i slicno zaboravi - to je bio HUMK (Hrvatska udruga macintosh korisnika) koja nije nikad ni zazivjela. Kao sto i u FAQ-u pise, Jabucnjak nista ne trazi, no isto tako nista nije ni duzan pruziti. U prijevodu, koliko das, toliko dobijes natrag. Zato i je citav sustav koncipiran u startu tako da posjetitelji mogu maksimalno utjecati na sadrzaj.
Jos je jedan razlog zasto nema novca u prici - novac sa sobom nosi obaveze, a ono sto meni ovog trenutka najmanje treba jest jos jedna obaveza.
Kako si rekao, \"moze se ako se hoce\", a koliko se hoce vidi se ovdje. Ja sam svoj dio napravio, omogucio sam temelja da se nesto napravi, no sve ostalo je na zajednici koja je ili troma ili nismo ponudili dobru mrkvu.
Kao sto sam rekao, puno toga je u planu i pripremi, no doci ce na red kad dodje na red, a upravo tako mi i odgovara. Kad bih nesto *morao*, to vise ne bi bilo zabavno.
Gazda ovdje nije nitko, ja se uglavnom brinem o serveru i kodu, Davor i ostali iz Kreativnog su napravili graficke elemente i okvirni design, i tu je uglavnom stalo jer smo pretrpani poslom. U biti imam par stvari koji bi trebalo napraviti, mozda je vrijeme da puknem to na naslovnu pa neka se i drugi uposle.
Sto se hostinga tice, svercamo se po serverima na lijepe oci. Sve je uglavnom bazirano na besplatnim rjesenjima, sto se foruma tice i sam sam dio njegovog razvojnog tima. Neke sitnice koje je trebalo platiti platio sam iz vlastitog dzepa.
Da skratim, ako netko ima nekakvu ideju i misli zasukati rukave a ne samo ocekivati da to netko drugi ucini, uvijek je dobrodosao. Takodjer kako je Davor rekao vise cijenimo korisnu informaciju nego novac, a ako bude trebalo kupovati opet nesto, ja cu ostaviti poruku pa neka netko donira, nemam ni protiv toga nista.
Kako stojis sa photoshopom, imam neke slicice koje bi trebalo urediti?