13.09.2016 | 08:45
Meni nije jasno zašto uopće imaš nešto drugo osim Devetke na tom stroju?!
Devetku još imam samo na iBooku iz 2003 kojeg palim možda dvaput godišnje da nešto pogledam pa ga ugasim.
S druge strane Classic imam na PPC MacMiniju iz 2006 koji još uvijek radi ko zmaj. Zato imam
SheepShaver na svakom Macu unutar VMWare virtualke pod 10.6. (server) tak da realno imam Devetku na 3-4 stroja koje svakodnevno koristim.
SheepShaver nije tak teško instalirati, malo ga je teže namjestiti za rad. Na internetu se nađe njegov boot disk koji na žalost ima samo 128 MB ili tako nešto pa je frka s prostorom, ali sam nekako kreirao novi disk, od Giga čiji image raste kako se troši, mislim da mi je za to trebao DiskUtility na PPC stroju koji radi kompatibilne disk image.
U sistem sam pomoću ResEdita ubacio hrvatske resurse tako da imam naše sistemske fontove Genevu i Charcoal sa ŠĐČĆŽ, nazive za dane i mjesece, sortiranje, tipkovnicu, kune, točka/zarez i još nekoliko stvari vezanih uz lokalizaciju.
Uglavnom, kad se jednom namjesti stvar radi ko grom, pouzdano i brzo. Na današnjim strojevima sve aplikacije startaju u trenu.