Zabrana dizanja sistema
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zabrana dizanja sistema

04.12.2012 | 19:02
Neznam kako bi ovu temu nazvao i gdje bi je stavio....dal tu ili u soft ili hardware.Naime imam dva mini mac,ovaj zadnji i onaj mid 2011.Sad sam stavio ssd disk koji je bio u starom miniju i na njemu je bio ML.Promjenio sam i memoriju,stavio 16 Gb i kad upalim novi mini ništa se ne lovda...onaj krug koji ide kod paljenja ne vidim,nego vidim samo bijeli ekran i nakon 20 sec dobijem neki krug koji je prekrižen s jednom crtom.Uglavnom shvatio sam da je to neka zabrana? Mislio sam da je možda do novog rama,ali nije.Isto se dešava i sa njegovim ramom.Ima li tko kakvo saznanje o čemu se radi.Jel možda ML bio vezan na hardware od starog minija,pa sad neće dići sistem ili???

Zaboravio sam reći da se mini sam ugasi nakon što taj krug zabrane stoji jedno 20 sekundi.Mislio sam da nije dobro prikopčan onaj kabel od hard diska,pa sam provjerio i to je ok.
04.12.2012 | 19:16
Krug prekrižen jednom crtom znači da ne može naći ništa bootabilno. Čini mi se da je Tino u nekoj od SSD tema nešto pisao o tome da se nekako mora prvi puta reći Macu da je SSD bootabilan, odnosno da je on Startup disk. Nema dugo, tjedan-dva možda. Pretraži malo SSD teme na ključne riječi "Startup" i "SSD".
04.12.2012 | 19:27
Ok budem potražio,ali koliko se sjećam kad sam mjenjao ssd na starom miniju,imao sam samo njega,jer nemam data doubler,pa nisam mogao staviti dva diska.Bilo je to prije godinu dana,pa neznam kako sam onda uspio dići sistem?Možda da stavim OS X na usb hard i od tamo dignem prvi put sistem?
04.12.2012 | 20:03
Kažeš da imaš zadnjeg Mac Minija, late 2012?
Ako je tako, onda ne možeš samo prebaciti SSD iz starijeg Minija… Koliko vidim po forumima novi Miniji koriste specifičnu verziju Mountain Liona i takvi zahvati ne funkcioniraju.
Rješenje bi vjerojatno bio clean install...
04.12.2012 | 21:02
Sam sam stavio na vanjski hard ML i napravio sve po tutorijalu s disk untility i opet se ništa ne dešava.Koji urac ovi iz apple majmuniraju...sad mi i žao što sam na mac prešao.Baš kretenski,kao da je lako diskove mjenjati i vraćati stari.Koji verziju mini mac 2012 OS_a X koristi??
04.12.2012 | 21:15
Da nije do hardware...sad sam se sjetio da sam ostavio na ssd onaj stari konektor iz starog minija...nije vrag da može biti do toga?
04.12.2012 | 21:57
NE bih rekao da postoji specifična verzija ML za ovaj ili onaj Mini. Prije će biti da ti ovaj konektor pravi probleme.
04.12.2012 | 22:16
smayoo kaže:
NE bih rekao da postoji specifična verzija ML za ovaj ili onaj Mini. Prije će biti da ti ovaj konektor pravi probleme.

evo sad vratio konektor i opet sve isto....nije vrag da moram i kabel od napajanja njegov staviti i njegov hdmi to dvi konektor ....sad skidam 10.8.1 pa ću njega probati na vanjski hard.
04.12.2012 | 22:46
Mislim da su stvarno pretjerali,svašta si dopuštaju ne mogu napraviti ovo što vidite na slici i nakon toga se ugasi mac.Stvarno bez ikakvog objašnjenja ili helpa,da kažu korisniku nekakvu obavjest! Stisnem kod dizanja sistema option i ništa,cmd i r,opet ništa.....stvarno su postali prebahati
04.12.2012 | 22:56
A Command+v?
04.12.2012 | 23:05
Riba kaže:
A Command+v?

isto ništa,nemam tipkovnicu na usb nego onu od apple originalnu preko plavog zuba...možda je i u tom kvaka,tko zna? Prvi put sam ga aktivirao na Filipinima preko obične tipkovnice na usb?
04.12.2012 | 23:45
Ako ti je bezicna tipkovnica, nikakve koristi od nje prilikom startovanja. Ne gistruje komande . Zbog toga sam ja presao na zicanu. Imas li od koga posuditi zicanu tipkovnicu?
04.12.2012 | 23:48
smayoo kaže:

Postoji, i to za nove Minije i Retina MacBook 13 inčni…
Vlasnici novih Minija nisu mogli uprade-ati na 10.8.2, jer je zbog nekih problema update za te modele povučen sa App store-a, dok su vlasnici drugih modela i starijih Mac-ov normalno upgradeali…
Ja sam, naprimjer, svoj 2011. Mini nadogradio na 10.8.2 dok su oni koji imaju 2012 Minije morali ostati na 10.8.1 dok Apple ne riješi stvar…
Isto tako ako imaš novog Minija, a prije si imao starijeg i kupio si za njega mountain lion te napravio install disc, sa novim Minijem se sa tim install discom možeš slikati jer to nije "taj" mountain lion kojeg možeš instalirati…

Evo nekih primjera ljudi s tim problemom, koji je u međuvremenu riješen što se tiče downloada mountain liona sa App store-a…

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1497069
05.12.2012 | 00:10
OK, dakle, ako je u tome problem, onda treba samo držati alt na žičanoj tipkovnici, odabrati wireless mrežu (ako ethernet nije spojen) i pustiti ga da downloada OS s neta.
05.12.2012 | 01:00
smayoo kaže:
OK, dakle, ako je u tome problem, onda treba samo držati alt na žičanoj tipkovnici, odabrati wireless mrežu (ako ethernet nije spojen) i pustiti ga da downloada OS s neta.

Sad je problem zicana tipkovnica
05.12.2012 | 08:32
Oba su pala Sad sam stavio iz novoga hard od 1 Tb u stari i opet neće,ovaj put je nacrtana neka mapa i blinka znak upitnika.Tako stoji stalno,pa ga moram ručno gasiti.E moj apple niti jedna ti dala,ovo je stvarno sramota...još ne rade dućani za tipkovnicu,pa se javim oko 10 sati
05.12.2012 | 11:20
Neće ni preko tipkovnice,ustavri samo sam jednom dobio sliku tri diska,mac disk neki recovery i onaj usb disk.Tu sam imao šansu na tam meniju ispod da biram network,da sam bar to učinio i skinuo os s neta.Kliknuo sam na disk mac ali nemam mogućnosti instalacije.Sad više ne mogu dobiti taj meni da mogu birati Internet.Nakon 5-6 pokušaja dobio sam i ovu poruku o nekakvom efiju

05.12.2012 | 11:29
Ovo je neuspjeli početak boota. Nemoguće je da ne možeš ponovno dobiti boot menu. Trebaš samo dovoljno rano pritisnuti i držati ALT. Ugasiš Mac. Pikneš power button i odmah iste sekunde pritisneš i držiš ALT sve dok se ne pojavi boot menu. Ako ima neki problem na SATA sabirnici (da se neki uređaj javlja pa ne javlja, tj. ako je loše uštekan konektor), to može potrajati i par minuta.
05.12.2012 | 11:45
sad sam dobio bot meni ali mogu samo izabrati mrežu i staviti password...kako da instaliram os x preko interneta? Usput u bot meniju imam tri diska mac recovery i onaj usb,kad sam kliknuo na mac disk odmah se je pojavio onaj znak zabrane.To i razumijem jel mi je tamo ML 10.8.2 verzija i ta verzija ima neke probleme s minijem,mora se nešto posebno instalirati na minija za tu verziju.Budem probao još ona druga dva diska recovery i usb di imam 10.8.1 verziju.
05.12.2012 | 11:49
Tko je tu lud,više ne mogu dobiti bot meni a držim cijelo vrijeme alt stisnut,probao 5 puta i ništa
05.12.2012 | 12:27
Sad sam se bacio na starog minija,on ide normalno do bota s alt i dobijem bot opcije sve.Samo mi disk untility ne vidi hard iz novog minija od 1 Tb nego vidim samo usb gdje je drugi OS X 10.8.1 kad odem na reinstall OS X i odaberem taj hard da se tamo instalira mac,vidim da je disk posivljen i dobijem poruku da je disk zaključan....još malo pa odo u Vrapče
05.12.2012 | 12:36
Cariblanco, upao si u spiralu smrti. Živčan si i nestrpljiv, radiš stvari kaotično, nasumično i ne paziš na detalje. Kladim se da si najmanje 50% problema prouzročio sam jer radiš neku trivijalnu grešku koju ni sam ne primjećuješ jer si nervozan.

Ostavi lijepo sve skupa na miru dan-dva. Bavi se nečim drugim. Onda se vrati natrag i vidjet ćeš da će pola problema nestati.
05.12.2012 | 13:12
Letimično sam pročitao, Smayoo je u pravu.

Ako stvar nije bootabilna, napravi je bootabilnom i ciaos. Da ja to radim, digao bih ga s USB-a ili nekog eksternog diska i samo prepeglao OS X na tom disku, a ostalo ne dirao i sve 5. Pola sata posla.
05.12.2012 | 13:31
ja bi, da se pitam, napravio Secure Erase SSD-a, onda bi kako Davor kaže sve ponovo prepeglao OSX-om i onda povikao neki BackUp (kojeg nadam se imamš), sve bi onda trebalo raditi. Ako ne, onda je SSD crkao, u šta iskreno ne vjerujem.
05.12.2012 | 13:48
dpasaric kaže:
Letimično sam pročitao, Smayoo je u pravu.

Ako stvar nije bootabilna, napravi je bootabilnom i ciaos. Da ja to radim, digao bih ga s USB-a ili nekog eksternog diska i samo prepeglao OS X na tom disku, a ostalo ne dirao i sve 5. Pola sata posla.

Pa to sam i htio,ali evo vam slike koje poruke glupe dobivam,da disk nije u mac formatu i da je zaključan.Usput sredio sam starog minija,bio mu je konektor od harda otkaćen pa ga sistem nije vidio,mada neznam zašto nisam mogao instalirati sistem s vanjskog harda?

05.12.2012 | 14:30
Je li ti ova 500-stotka WD SSD?
05.12.2012 | 15:01
smayoo kaže:

Daj napiši nešto o tome,kakav disk moram imati spreman,ako mi ssd ne prepozna.Kako doći do toga da mi skine os x s neta,guglao sam i nisam ništa našao.Šta treba sve pripremiti...hvala.
05.12.2012 | 15:02
tino1 kaže:
Je li ti ova 500-stotka WD SSD?

Ne to je usb 3.0 WD. Mislim da je problem što mi je na tom ssd 10.8.2 koji nije za novi mini,ali sad mi ništa ne pomaže ni alt ni nikakve druge komande.Stalno dobijem onaj krug i ugasi se mini.Dobio sam još jednom onu poruku od efi da ta verzija nije za moj mini.Neznam kako dalje,da otpoji konektor od ssd pa da prikopčam neki drugi usb btw napravio sam na drugom usb hardu od tere image od os 10.8.1 i niti njega ne prepoznaje
05.12.2012 | 15:39
Stvarno suosjećam sa tobom i razumijem kako takav problem može biti frustrirajuć, ali moram priznati da sam se sad već i ja pogubio u tvojim diskovima i koji sistem se nalazi na kojem… Glavobolja me hvata...
Ne kužim zašto ti ne prolazi instalacija sa neta… Ako se nećeg sjetim, javim.
05.12.2012 | 15:48
LOL svi pričate o instalaciji s neta...a kako doći do nje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (462)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO