24.01.2013 | 16:43
Vidio sam i to. Presmijesno
)
No kod win8 nije pitanje samo prosjecnih korisnika PC-a. Moj prvi susret sa win8 = trebalo mi je barem 2min da nadjem gdje je shutdown. Radi na klasican nacin preko shortcuta (alt+f4) nakon klika na desktop, ali da nadjem gdje kliknuti... Mislim da je trebalo gotovo dvije minute. A 15+ godina sam na windowsima.
Metro je jednom rjecju uzasan. Odlican koncept za tablete, no ne i za desktop. Za shutdown pomocu misa potrebno je doci u donji desni kut monitora i tu pozicionirati misa (bez ikakvih klikova) gdje nema nikakvih naznaka da je bas tu shutdown. Onda malo pricekat da iskoci meni, pa na opcije, pa power pa onda shutdown i potvrditi shutdown.
Ako to nije debilizam na desetu, onda sam ja lud.
Poprilicno banalnu i jednostavnu radnju su pretvorili u cistu muku. Cijeli rad na win8 je presmijesan radi Metroa. Imam osjecaj da radim u dva razlicita OS-a. Posve bespotrebno i dizajnerski totalni fail. Sto je prava steta, jer nakon odlicnih win7 naprave (ponovno) vecu glupost od OS-a. A win8 je brzi i stabilniji od win7, samim time zalim jos vise za takvim promasajima.