Zabrana brisanja fajlova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zabrana brisanja fajlova

21.12.2012 | 21:19
Imam winrar na ML i kad poželim nešto pobrisati što sam rarao,dobijem ove obavjesti.Malo sam guglao ali nisam našao ništa pametno a iz ovog s slika mogu zaključiti da je brisanje nemoguće zbog nepoznatih privilegija na tim fajlima.Mogu obrisati nakon restarta,ali neda mi se restartati OS da bi mogao nešto pobrisati!

21.12.2012 | 21:44
Meni je čudno da se nudi WinRAR (i još se zove WinRAR) kao freeware naokolo, navodi se da ga radi RARlabs, a na RARlabs siteu se niti ne spominje, a za sve ostalo vrlo jasno naglašavaju da se plaća (za "win" verzije - command line verzije su besplatne). Ja to ne bih niti instalirao, niti koristio, jer smrdi na malware.

Što se tvog problema tiče, kad ti se javi greška? Kod pokušaja prebacivanja u smeće, ili kod pokušaja pražnjenja smeća?
21.12.2012 | 21:57
ako ti ne brise iz kante....sa ovim sve brise....
www.macupdate.com/app/mac/8214/trash-it!
21.12.2012 | 23:06
Javlja mi grešku kad hoću ubaciti u kantu za smeće...mislim koristio bi ja i zip od sistema,ali tamo nemam opciju upisati password za taj fajl,ili se može a ja to neznam.
22.12.2012 | 01:35
imas ovaj free...sve otvara,i nudi opciju za pass.....
The Unarchiver
itunes.apple.com/us/app/the-unarchiver/id425424353?mt=12
22.12.2012 | 10:11
amsterdamxxx kaže:
imas ovaj free...sve otvara,i nudi opciju za pass.....
The Unarchiver
itunes.apple.com/us/app/the-unarchiver/id425424353?mt=12

Ne nudi nikakvu opciju za pass? Pretražio net nema ništa a niti mogu naći u njegovim postavkama.Znači ja ne trebam program za arhivu koji mi nudi da otvorim nešto što je zaštićeno passwordom.Ja trebam svoje fajle koje kompresiram,zaštititi s passwordom.Ima li koji drugi free program da nudi tu opciju.
22.12.2012 | 10:33
Sad sam našao program i neda mi ga ML otvoriti jer je on nepoznatih programera.Gdje ima ona opcija da mogu otvoriti programe od svih programera...znam da negdje ima al sam zaboravio?

22.12.2012 | 10:45
A LOL za popizditi,sad sam našao kako da otvorim taj program,ali on ne može kreirati arhive nego samo otvarati

Šta je SF s nekim programom napraviti nekakvu arhivu od svojih fajli i to zaštititi s passwordom.....kao s winrarom na windowsima
22.12.2012 | 10:51
Ako ti je toliko važno, kupi program koji ti radi točno ono što želiš-
22.12.2012 | 10:53
zabac kaže:
Ako ti je toliko važno, kupi program koji ti radi točno ono što želiš-

Nije problem kupiti i od tebe ne tražim lovu,ali si bar mogao navesti ime programa koji to može napraviti?
22.12.2012 | 11:16
simplyrar
22.12.2012 | 12:49
mozes i Path Finder(nisam ni znao do malopre da ima opciju za pasword....nije free...khmmkhmmm:)
cocoatech.com/pathfinder/
22.12.2012 | 15:13
www.stuffit.com/mac-stuffit.html
Ovaj može kriptirati podatke. Jedino ne znam dali ovo što navode (Create both ZIP and SITX archives, encrypted or not.) odnosi se na ZIP i SITX arhive.
22.12.2012 | 16:18
Ima za Mac command-line verzija RAR-a, besplatna, autentična, od Rarlabs, kojom se može napraviti enkripcija s passwordom. Ako koristiš tu opciju češće, može se napraviti da imaš opciju na desnoklik ili na services menu odakle pozivaš tu command line aplikaciju sa zadanim parametrima, preko applescripta.

Drugo, možeš pomoću disk utility napraviti compressed DMG s enkripcijom i passwordom. Samo što se taj ne da baš jednostavno otvoriti na windowsima.
23.12.2012 | 03:46
Evo AppleScripta. .scpt je source skripte, za one koji žele proučavati i unaprjeđivati. .app je za korištenje. Staviš ga na dock. Bilo što da odvučeš na njega, trebao bi napraviti RAR na tom istom mjestu. Usput pita za lozinku. Ako je uneseš, tražit će da je uneseš još jednom. Ako se ne podudaraju, odustat će. Ako je ne uneseš, RAR će biti bez lozinke.

Nisam puno testirao, ali trebalo bi raditi, nije bogzna kako komplicirano.

Naravno, pretpostavka je da imate command-line RAR za Mac OS X instaliran tako da se može normalno koristiti bilo odakle iz Terminala (iz bilo kojeg direktorija).

Naravno, ista skripta se može lako prilagoditi da koristi standardni gzip ili zip koji normalno dolaze s Mac OS X.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: RarIt.zip
Veličina datoteke: 32449
03.01.2013 | 21:38
znate li zašto nemogu prebaciti mapu sa pjesmama na moj vanjski hard disk

Picture_2-a040e1b8a980f2fb94ac7952a1bb0b99.png
03.01.2013 | 21:44
Je li vanjski disk NTFS formatiran? Ako da, trebaš dodatni program - driver za NTFS. Komercijalni Paragon NTFS, ili neku od besplatnih varijanti (koje ne rade baš 100% OK).
06.01.2013 | 23:29
]Hvala!
Možete mi pojasnit kako da to rijesim i dali mogu preko piratebaya skinut ovaj paragon NTFS? hvala jos jednom evo slika pa pogledajte
Picture_1-df5d6aa3aebb8c68f650f4ddd973a59b.png
06.01.2013 | 23:37
Paragon NTFS je komercijalni program. Možeš ga kupiti, košta $20, dakle oko 120 kn. Ako ti je to skupo, prekopiraj sve s vanjskog diska privremeno nekamo pa ga preformatiraj u FATx, tako može biti proizvoljno velik, te se uredno čita i piše i na Macu, i na Win.

Sve druge varijante su krađa. Molim te da o tome ne tražiš savjete na Jabučnjaku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, cariblanco, jura22, m@xym, Riba, Anonimci (519)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO