mountain lion na MBP 8gb rama 2.4 i7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mountain lion na MBP 8gb rama 2.4 i7

09.02.2013 | 00:12
dakle sa 10.7. sam upgrejdo na 10.8.2., znaci ne clean install,

komp mi naravno umire koliko je spor...neopisivo...

znaci da ne pricam o tome da kad pokrenem neku shuggiboogie igru tipa call of duty 2 koji sam na lionu igro bez beda, jednostavno trokira da nije istina.

Zovem okolo, citam forume, i ekipa govori u stilu ako nemas ssl disk nemoj stavljat ML..

isto mi se desilo da nakon sto poklopim laptop i ponovo otklopim, imam jedno 7 sekundi crni screen i onda se pojavi slika bio na punjacu ili ne..
komp je jos po garancijom 3 mjeseca, i neda mi se vadit dvd drive da bi stavio ssl dok traje garancija, a opet komp je spor u PM..

e da nisam radio clean install nego update

neki surekli da probam s onyxom malo dovesr disk u red i to u ok, jesam ali jos uvijek je sporo...

se to desava jos nekome?
thnx
  • mileni
  • Posjetitelj
09.02.2013 | 00:44
SSL? Valjda mislis na SSD? Nema to veze sa tvojom situacijom.

Nesto si zeznuo, jer ML nije nista sporiji od Liona. Moze biti tisucu razloga zasto ti se komp usporio, no nisi naveo nikakve detalje.
09.02.2013 | 00:58
Ja sam na MBP 2,4 GHz Unibody (dakle nikakav iNešto procesor) apgrejdao sa 10.7 na 10.8 i nikakvog usporavanja nije bilo, niti nekih lagova nakon Sleepa i slično. Imam običan HDD i 8 GB RAMa...

Kod mene sve 5!
09.02.2013 | 04:53
Trebao si raditi clean instal. Sada najprije pokušaj staviti combo update. Ako to nepomogne onda clean instal.
09.02.2013 | 09:05
sorry da misio sam na SSD naravno...
gle fora je da nisam apsolutno nista napravio osim napravio upgrade na 10.8. bez clean instala.

lion je radio brzo, al je imo glupih bugova koji su mi isli brutala na zivce, pa reko ajde idem na ML. Nakon toga sve se vuce brutalno...

neda mi se radit clean install, ako ne moram, jer isntalirat logic sa millijon pluginova i sranja jednostavno bi me ubilo...cemu mogucnost uprgrejda ako ne radi...

velim nisam sad neki turbo power user i to, ali koliko vidim nisam jedni kojem se to dogodilo.
09.02.2013 | 09:54
Upgrade radi ali ako si nešto instaliravao što nije trebalo, tada može biti problema. Zato ja backup obavezan u tim slučajevima.
09.02.2013 | 09:56
kako mislis?
dakle osim upgrejda nisam instalirao ali bas nista..osim naravno sto mi je na software update skinuo javu

to je sve...
09.02.2013 | 11:47
Postoji točno određen razlog zašto je stroj spor. Kreni sistematski, redom.

Prvo, koliko je vremena prošlo od upgradea OS-a? Jesi li siguran da je Spotlight dovršio indeksaciju? Ako nije, ne pokreći "teške" softvere, pusti ga da to dovrši.

Drugo, pokreni Activity monitor pa vidi gdje je natovaren. Da li mu je CPU na 100? Ili mu fali RAM-a pa je zaswapao? Prati što se događa sa swap memorijom? Ako vidiš da swap neprekidno raste, onda imaš neku aplikaciju koja ima memory leak. Sortiraj procese po potrošku RAM-a i gledaj koji je isplivao na vrh te prati da li mu se povećava alokacija RAM-a. Ako je CPU na 100%, onda sortiraj procese po alokaciji CPU pa vidi koji to ždere CPU. Itd.
09.02.2013 | 12:11
od upgrade je proslo 2 dana..

activity monitor
cpu
user:1,63%
system 2,37%
idle 95%

system memory: 3,5 gb free
imam jos 150gb free sistemskog diska..

ponavljam na lionu je komp radio brzo, sve 5, samo je imao nekih vrlo zivcirajucih bugova---
i ondam nakon upgrada vidno sporije, igra cuka a nije cukala na kompu staom 5 godina... sa 1gb rama..tak da mi je nije jasno....

eventualno ako spotlight nije zavrsio indexaciju.

hvala svima
09.02.2013 | 12:23
Pa dobro, kako "eventualno ako spotlight nije završio"????

Jel završio ili nije završio?
09.02.2013 | 12:31
pa kak to zaznam...ak pitas dal kad radim unos u spotlight dobijem rezultate, da dovbijam, onda je vlajda zavsio...

mislim pod preferencama od spotlighta selektirani su folderi, kak da znam jesu li to sistemski ili bilo koji na svim diskovima koje imam..

ima ih 3, sveukupno 5 tb podataka...
09.02.2013 | 13:38
Dakle, ikonica povećala na desnom kraju menu bara. Da li ima trepereću točku u sredini? Ako ima, onda spotlight indeksira. Ako nema, onda je završio.

Također, procesi MDS i MDWORKER, ako ih vidiš u activity monitoru i ako vuku više od minimuma resursa, onda indeksira.

Ako nije spotlight, da li je možda Time Machine backup koji pokušava backupirati ogromnu promjenu a ti ga je*eš svojom nestrpljivošću?

Ne može biti da je jednostavno usporen bez ikakvog razloga. Pogledaj još disk activity u activity monitoru. Ako nemaš intenzivan disk activity, onda ti je stroj najvjerojatnije usporen jer ti crkava HDD (a upgrade na novi OS je samo okinuo kvar jer je disk natjerao u intenzivniji rad dulje vrijeme). Ako imaš intenzivan disk activity, a nijedna aplikacija ne može biti očit razlog (tipa gledanje filma, time machine backup, itd.), onda imaš neki spyware ili neki drugi malware koji ti radi pitaj boga što po disku.
09.02.2013 | 14:54
@morbtih - razlike u brzini u radu između 10.7 i 10.8 nema, pogotovo ako imaš 8 GB. Tebi nešto nije ispravno, imaš neki konflikt ili nešto što ti ždere resurse, pa postupi kako ti je Smayoo i rekao.
09.02.2013 | 18:32
hvala...budem
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (662)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO