Cudan problem sa MacPro i Lan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cudan problem sa MacPro i Lan

24.03.2013 | 21:11
desava mi se zadnjih dana,da mi odjednom blokira Net....i kad proverim u Network,uredno prikazuje da sam konektovan,i posle klika na 'Renew DHCP Lease'ostane mi ista Ip adresa,i net odmah proradi....da dodam da su mi za to vreme par uredjaja uredno na netu,i na njima nema blokada....
25.03.2013 | 20:46
Interesantno,godinu dana sam na jabučnjaku i prvi put čujem da netko ima problema s Lan_on,s wi-fi se nađe pokoja tema,ali mislim da je ovo prva gdje čitam problem na Lanu_u!
25.03.2013 | 21:42
Blokira baš sve ili samo web? Što se događa ako upišeš fiksne dnsove? Npr. 8.8.8.8 i 8.8.4.4?
25.03.2013 | 22:44
to sam danas uradio....za sad je sve Ok...
Smajo,predpostavljam da tu promenu treba samo da uradim u podesavnju za DNS na Lan,od Mac-a...ne diram nista na Ruteru......?
juce kad je jednom puko Net....proverio sam da li Mac vidi Nas server,i Sat Risiver....sve normalno radi....znaci nije frka sa Lan karticom.....
@cariblanko...sto Lan ne moze da vrisne,ili nesto da ga blokira....!!!.....
imas na Googlu milion tema o problemima sa lan ,na raznim Makovima......tako da.....
25.03.2013 | 22:57
U podešenju na LAN, od Maca, ne na routeru.
25.03.2013 | 22:59
Ok,tako sam i uradio....Hvala...
ima li neko objasjenje,zasto se to desava....tj pocelo pre par dana....da li je to do opterecenja mog Telekoma......da li moze i sam Os na Mac-u nesto da zeza.....recimo Sat Risiver,za sve to vreme radi,a takodje vuce malo net,zbog Card Sharing linija...
26.03.2013 | 15:40
Jedino koliko-toliko logično objašnjenje koje ja mogu dati je da su papci koji rade kod tvog ISP-a - lijena i indolentna stoka kojima se ne da optimirati svoj sustav. Tako da se svaki DNS upit kojeg šalješ propagira preko 20-30 DNS servera dok napokon ne dođe do onog koji zna adresu. I onda neka samo jedna od tih veza u lancu nešto zakašlje i tebi najednom ne radi pristup do svih ili do nekih adresa na internetu.

8.8.8.8 i 8.8.4.4 su Google DNSovi koji gotovo nijedan upit ne propagiraju dalje, nego imaju sve u vlastitoj bazi. Tako da ti je svaki DNS upit kojeg generiraš (a to je prvi korak svake internetske veze) gotov u jednom koraku.

Zašto ti sateltski prijemnik radi - ne znam. Možda nema upisanu simboličku adresu servera (npr. www.server.com), nego fizičku IP adresu (npr. 11.12.13.14) pa mu ne treba DNS uopće.

To je samo moje tumačenje. Nisam siguran da je to zaista tako.
26.03.2013 | 15:58
Vrlo moguce da si u pravu....
za Sat Risiver je varijanta da se kaci na odredjeni privatni server,odakle mu non stop stizu informacije tj kljucevi za Sat kanale....
a kad se desavalo da pukne net ,tog momenta,mi odmah pukne par omiljenih sajtova,koji su stalno otvoreni,i takodje prsne veza na Skype.....
e sad danas se desilo i jednom sa ovim Googlovim DNS adresama.....i posle toga sam uradio fabricki reset rutera(ne gasenjem,nego cackalicom na onu malu rupicu pozadi..)...za sad je sve Ok.....sacekacu malo.....pa ako se opet desi...probacu Lion koji je na fireware Hardu,da vidim kako ce se on ponasati.....
Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (763)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO