14.09.2013 | 09:59
Poštovani forumaši,
novi sam u Mac svijetu, iphone imam već dugo, ipade isto, i odučio sam se isprobati i Mac. Kupio sam polovni MB Air1,1
1,6 Core2Duo, 2gb rama, 80gb disk.. Dobio sam kutiju i adaptere, punjač i CD-ove sa softwareom. Uspio sam preko drugog kompa (PC) u mreži ubaciti CD-ove te instalirati originalni software koji je došao sa Airom. Čini mi se da je to koji trenutno imam 10.5.8. Problemi nastaju kada sam probao instalirati Chrome i neke druge aplikacije, koje javljaju da je Flash zastario, a noviju verziju možeš instalirati tek na 10.6.x...
I sada dolazimo do mog glavnog pitanja : Kako najjednostavnije i najjeftinije da napravimi update OS X-a? Nije mi toliko stalo do aplikacija koje već imam instalirane, ponovo ću instalirati ako treba..
Vidio sam da Mountain Lion košta 19,99 $. Ako to kupim, šta ću zapravo dobiti? Samo mogućnost downloada sa njihovih stranica? Neću dobiti CD ili USB sa softwareom?
Mogu li posuditi od nekoga, možda USB ili DVD sa instalacijom, te onda instalirati na svoj Air?
Ako netko može u detalje opisati postupak instaliranja novog softwarea, ali stvarno u detalje, jer sam čitao druge postove, i izgubim se nakon par koraka..
Još jednom velim, valjda se nećete smijati na moja pitanje, možda su vama trivijalna, ali novi sam, pa eto..
Hvala unaprijed