29.10.2013 | 14:09
Ekipa prije svega pozdrav.
Kao vlasnik dolje spomenute Retine komp sam u šestom mjesecu dobio predinstaliran s ML. Napunio 15-ak OS aplikacija, oko 450 iOS appova, 45 bookova i 10 audiobookova, te backupirao sve na Time Capsule via Time Machine.
Onda sam ga upgrade-ao na Mavericks, i u aplikacijama shvatio da mi i dalje drži stare verzije iWorka kraj novih, i ostale "sitnice" koje većinu Vas vjerojatno ne bi probijale jer pretpostavljam da niste, kako bi Smayoo rekao, "fraktalni" kao ja u pogledu urednosti kompa, kako izvana tako i iznutra.
U jednoj rečenici, probijali su me ostaci ML-a na novom OS-u.
Uglavnom, povodom toga nazvao sam u ranijem postu spomenutog frenda koji je zaposlen kao serviser u iStyle-u i pitam ga što mi savjetuje - ostaviti ovako, ili uzeti USB i nanovo download-ati Mavericks, napraviti bootabilni disk pa obrisati sve sa SSD-a i napraviti clean install.
Savjetovano, učinjeno.
Da stvar bude bolja, backup-a na Time Capsule-u se nakupilo oko 400 GB, ali ja sam, pročitavši negdje da nije preporučljivo povlačiti fileove s jednog OS-a na drugi, preko Disc Utility-a - jutros pokrenuo brisanje TC, i paralelno instalirao
stare OS i iOS appove, te krcao muziku s DVD-a kako bi ga vratio u prijašnje stanje - samo u "fraktalnom" ruhu:) (Smayoo izraz ti je fenomenalan:))
E sada slijedi pitanje:
Da li po Vama, clean install bolji od upgrade-a, i je li istina ovo za Time Capsule?
Eto, unaprijed hvala na odgovorima