eZABA na OS X 10.7 i 10.8
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eZABA na OS X 10.7 i 10.8

06.11.2013 | 11:44
Pozdrav jabučari,

evo nakon duže apstinencije, ponovo da se uključim malo u raspravo na forumu.
Naime, bio sam pokrenuo prije 9 mjeseci temu TEMA: 10.6.8 ili upgrade na 10.7 ili 10.8.
Naravno do danas sam ostao na 10.6.8 i nisam ništa dirao. Zadovoljan sa strojem i to je to. Riješio one boljke, a one koje nisam više se i ne obazirem na njih. Postavio sam malo drugačije prioritete...

No sad se javio jedan potencijalni problem. Naime, jučer sam preuzeo USB key od Zagrebačke banke za eZABU no nisam čitao da je minimum OS 10.7 i max 10.8.x.
Naravno, nisam uspio naći (još uvijek tražim) stare drivere i pokušavam ne raditi upgrade na 10.7 ili 10.8.x

Ako ću morati, molim vas, kakva su vaša iskustva sada sa već starim 10.8.x sistemom i još starijim 10.7? Da li instalirati i zafrkavati se sa apgrejdom svih aplikacija ili kaj??? I još k tome, imam dva Mac minija2,1. Jedan je 2GHz sa 1.5GB RAMa a drugi je 1,83GHz sa 2GB RAMa.

Svaki savjet je dobrodošao...

Tnx
  • num
  • Korisnik
  • 3
06.11.2013 | 12:36
Na 10.8 sve uredno radi u Firefox-u (u Safari-ju je prestalo nakon nekog update-a). No moraš instalirati Javu sa Oracle-ovih stranica.
Na 10.9 više ne radi, pa sam to riješio na način da Firefox dižem u Linux virtualnom stroju (VirtualBox).
06.11.2013 | 12:43
num kaže:
Na 10.8 sve uredno radi u Firefox-u (u Safari-ju je prestalo nakon nekog update-a). No moraš instalirati Javu sa Oracle-ovih stranica.
Na 10.9 više ne radi, pa sam to riješio na način da Firefox dižem u Linux virtualnom stroju (VirtualBox).

num, znam i pretpostavljam da eZABA radi sa 10.8 jer su i driveri i sve prilagođeni za to.
Mene opčenito zanima, kako radi 10.8 na stroju kao što je moj MBP:
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro6,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: MBP61.0057.B0C
SMC Version (system): 1.57f18
Serial Number (system): xxxxxx
Hardware UUID: xxxxx
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
06.11.2013 | 12:54
Ja sam 10.8 imao na svom Macbook-u 7.1 i radio je ko urica.
Unutra je 8GB rama i SSD.
Neznam jel imaš SSD ali mislim da bi svejedno na tvom pro-u morao raditi barem jednako dobro.
  • num
  • Korisnik
  • 3
06.11.2013 | 14:08
Tomek kaže:

Mene opčenito zanima, kako radi 10.8 na stroju kao što je moj MBP:
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro6,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: MBP61.0057.B0C
SMC Version (system): 1.57f18
Serial Number (system): xxxxxx
Hardware UUID: xxxxx
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

Ne vidim problem da na taj stroj staviš 10.8 ili 10.9 jer imaš 8GB RAM i dobar procesor.
06.11.2013 | 19:41
Ja sam ovih dana prisilno prešao na 10.8.5 sa 10.6.8 jer sam kupio novi stroj. Više mi je to loše, nego dobro...
06.11.2013 | 19:44
smayoo kaže:
Ja sam ovih dana prisilno prešao na 10.8.5 sa 10.6.8 jer sam kupio novi stroj. Više mi je to loše, nego dobro...

smayoo možeš malo precizirati
06.11.2013 | 20:02
152 sitna problema s Mailom. Nijedan užasan, ali svaki živcira po malo.
Expose su usrali temeljito. Do neupotrebljivosti. Ima onaj, kao, mission control pa ajde... Ali...
802.1X autentifikaciju više ne možeš ručno podesiti (niti ju je migration assistant prebacio, a ne znam zašto nije), nego moraš nabavljati pa instaliravati nekakav .mobileconfig fajl.

Sveukupno, glavni mi je argument da se isplati koristiti Mac uvijek bio taj da to sve jednostavno - radi. I da se ne mora gubiti vrijeme na prtljanje, podešavanje i natjeravanje da radi. A to je, očito, sve manje i manje tako...
06.11.2013 | 20:10
Žalosno je čuti takvo što za Maca
10.11.2013 | 02:35
num kaže:

eZaba ne radi sa 10.9?
Uh huh, dobro da još nisam imao vremena ići dizati strojeve klijentima koji su to tražili,a koriste eZabu
10.11.2013 | 18:03
Ma, zapravo bi i ZaBa mogla konačno izdvojiit koli 0,001% svog netto prihoda i napraviti poštenu aplikaciju za OS X!

Ovi izmicausi (virtualka, pa Mozilla, pa Oracle) su ispod razine dostojanstvenog i ozbiljnog korištenja itekako skupog stroja i OS-a, a ZaBa developeri spavaju...

Bljak!
  • num
  • Korisnik
  • 3
11.11.2013 | 02:35
Vanjuška kaže:
num kaže:

eZaba ne radi sa 10.9?
Uh huh, dobro da još nisam imao vremena ići dizati strojeve klijentima koji su to tražili,a koriste eZabu

e-zaba za poslovne subjekte (USB Key) ne radi na 10.9.

No e-zaba za građane (token) naravno i dalje radi.
  • num
  • Korisnik
  • 3
11.11.2013 | 02:39
MacSlavko kaže:
Ma, zapravo bi i ZaBa mogla konačno izdvojiit koli 0,001% svog netto prihoda i napraviti poštenu aplikaciju za OS X!

Ovi izmicausi (virtualka, pa Mozilla, pa Oracle) su ispod razine dostojanstvenog i ozbiljnog korištenja itekako skupog stroja i OS-a, a ZaBa developeri spavaju...

Bljak!

e-zaba za poslovne subjekte (USB Key) na sva tri podržana OS-a (Linux, OS X, Windows) koristi Java applet.
11.11.2013 | 11:32
Vjerojatno je problem u USB key driveru, zar ne? Iako i s Java appletima ima problema. Znam barem nekoliko primjera gdje Java applet radi na 10.6, ali na kasnijim OSovima ne. No, ovdje to nije slučaj, čini mi se, nego je problem samo u USB driveru.
20.11.2013 | 12:59
Za sve one koji se spremaju na ovakav poduhvat (Vanja, pazi !!)

Znači
- napravljen install 10.8.5
Instalirano
1. Safenet Authentication client
2. ASEBAWebSecTech-install-v.1.4
3.ASEBA File Secure install-v7.0.1
- instalirana Java zadnja
- podešen Firefox sa svim pathovima koje treba

I još uvijek nisam upogonio eZABU...

Od jutra (čitaj 8.30) sjedim na telefonu i pokušavam nešto iskemijati zajedno sa Help deskom od ZABE i ništa...

Svaki puta ovo: "Applet nije učitan. Neuspješno pokretanje potrebnih resursa. Molimo, obratite se na helpdesk radi informacija o načinu instalacije istih."

Stoga, ukoliko se netko sprema za ovaj radikalni zahvat, neka se naoruža debelim živcima i strpljenjem...

lp
20.11.2013 | 13:59
Konačno i to je sređeno.
Nakon 4 sata borbe i navođenja od strane help deska, ustanovili smo da se treba jedno tri puta deinstalirati i ponovo instalirati ova app: WebSecTechDll_ZABA-install.pkg

Za sad radi, ali iskustva su bolna.
22.11.2013 | 14:17
Tomek kaže:
Za sve one koji se spremaju na ovakav poduhvat (Vanja, pazi !!)

Mislio sam da pričamo o 10.9 - meni je eZaba svim klijentima radila i sa 10.7 i sa 10.8 - baš sam pazio na to kad sam išao updejtati sisteme. Trebalo je reinstalirati sve i proradilo je.
Još uvijek zna tu i tamo se zablesaviti, jebiga to je Java.

Mene zanima 10.9 podrška, s obzirom da neke od klijenata planiram gore dignuti zbog drugih pogodnosti, ali eZaba je krucijalna...
18.03.2014 | 19:57
Ljudi zahvaljujuci vama uspio sam upogonit e zabu na Macu a mislio sam da je nemoguće i pomirio se vec s time.
tnx ljudi
18.03.2014 | 20:50
Evo valjda ste skuzili ali i na 10.9 radi isto sada
29.03.2014 | 17:25
stefanjos kaže:
Evo valjda ste skuzili ali i na 10.9 radi isto sada

To je provjereno? Hvala što si javio, jer ja nekoliko klijenata ne puštam da pređu na 10.9 samo zbog toga
29.03.2014 | 23:45
provjereno kod mene, koristim onaj token za gradane, na 10.9.x. neka ti jos netko potvrdi ali meni radi
29.03.2014 | 23:59
Nije to ista stvar. Token za građane radi na bilo čemu. Za firme ima čitač smart kartice koji može i ne raditi na nekom os-u ako driver nije ažuran.
30.03.2014 | 01:09
Meni stvarno nije jasno zašto ljudi gube vrijeme na to kada postoje sasvim pristojne banke (Raiffeisen) koje i za tvrtke nude token pristup, a ne taj USB davež.
30.03.2014 | 01:40
Tim više što nije firma pupčanom vrpcom vezana za jednu jedinu banku. Navika, valjda. Znam firmu, i nije jedini primjer, koja je 10 godina imala samo jedan jedini račun, u Zabi. Nikad u frci, uvijek s hrpom keša na računu. Itd. Onda su došli u poziciju da im treba kredit za financiranje jednog projekta - za premostiti od avansa za nabavu opreme do naplate od investitora, dakle nekih max 6 mjeseci, na iznos od cca 15% godišnjeg prometa. Misliš da su ga dobili? Banka ih je tražila hipoteke na nekretnine vlasnika i što ti ja znam. I onda su se lijepo okrenuli i potražili druge banke...
30.03.2014 | 07:19
neznam ja, samo kazem da na pocetku token nije radio, onda kada je izasao 10.9.2 sam opet probao i radi. imam m zabu pa koristim to tako cesto jedino kada mi treba potvrda za placanje virmanom
30.03.2014 | 10:06
Token radi na bilo cemu. Androidu ako treba. Glinenim plocicama. Ne moze ne raditi jer je eZaba WEB app.
30.03.2014 | 12:20
ja sam kazem da meni nije radilo na 10.9. trazio je neki certifikat pa sam mislio da se o tome prica,kada je dosao 10.9.1 isao sam na eulaz za gradane i onda je radilo. prije nije nikako. dok na 10.8.5 je
30.03.2014 | 13:33
smayoo kaže:
Tim više što nije firma pupčanom vrpcom vezana za jednu jedinu banku. Navika, valjda. Znam firmu, i nije jedini primjer, koja je 10 godina imala samo jedan jedini račun, u Zabi. Nikad u frci, uvijek s hrpom keša na računu. Itd. Onda su došli u poziciju da im treba kredit za financiranje jednog projekta - za premostiti od avansa za nabavu opreme do naplate od investitora, dakle nekih max 6 mjeseci, na iznos od cca 15% godišnjeg prometa. Misliš da su ga dobili? Banka ih je tražila hipoteke na nekretnine vlasnika i što ti ja znam. I onda su se lijepo okrenuli i potražili druge banke...

Jest da je OT, ali bas me zanima jel ti frend igdje uspio dobio kredit za firmu bez da su vlasnici zalozili svoje nekretnine?
30.03.2014 | 14:43
Je. U spomenutoj Reiffeisen banci.

S bankama je jednostavno isto kao s mobilnim operaterima. Ako ih ne mijenjaš kao čarape, ispadaš budala, jer se i jedni, i drugi 3x više ulizuju potencijalnim novim klijentima, nego onima koji su im godinama lojalni.
30.03.2014 | 14:57
stefanjos kaže:
ja sam kazem da meni nije radilo na 10.9. trazio je neki certifikat pa sam mislio da se o tome prica,kada je dosao 10.9.1 isao sam na eulaz za gradane i onda je radilo. prije nije nikako. dok na 10.8.5 je

Token nije isto što i smart kartica. A u eZabi poslovnim korisnicima ne daju tokene već samo smart kartice. Zato su ovi svi dugo vozili Parallelse, dok nije došao ovaj update za Mac... Vidim na eZaba stranicama da ima i za 10.9, al još onako sam sumnjičav

Raiffaisen ima token za firme, no dan danas nemaju iOS aplikaciju za firme, dok za građane imaju. Žalosno.
A i pali su mi u očima jer mojoj ženi nisu htjeli dati kredit kad su saznali da je 3 mj trudna... Otišla je u Zabu i dobila ga bez problema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, Riba, Anonimci (549)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO