Mavericks da ili ne mbwhite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mavericks da ili ne mbwhite?

05.01.2014 | 19:54
Kao sto naslov kaže imam mbwhite unibody 2Gb RAM na kojem je trenutno 10.6.8 koja bi bila vaša preporuka ugrade ili ne? Mislim sto se tiče brzine i stabilnosti oce li se šta promjeniti na gore? Inače komp koristim za surfanje i tu i tamo filmove ne za posao? Hvala
05.01.2014 | 20:00
Mislim da ti onda RAM ne bi bio dovoljan. Na tvom mjestu bih to ostavio.Ako bi išao gore na najviše 10.8 jer je 10.9 još gladniji. Uspio sam probati na starom iMacu prvi alu iz 2007g. čut ćuš još komentara i od drugih.
05.01.2014 | 20:07
Ma nekako sam tako to i mislio ako ima netko da je probao bas na ovom modelu da kaže mišljenje ako ništa ionako mislim da je vrijeme za još malo RAM a i možda ssd nebi bilo loše
05.01.2014 | 20:15
Sto bi rekli "nahrani kerove i nista ne diraj"

Kilavo ce ti to raditi vjeruj mi...
05.01.2014 | 20:22
Vrtim Mevericks bas na njemu, ali imam 8GB rama. radi kao podmazan. Na macbook pro masini iz 2008 takodje vrtim Mevericks, a ima samo 3GB rama. Radi uredno poslove koje ti ocekujes. Macbook pro late 2008, 2.4 C2D 3GB rama.LP
05.01.2014 | 20:29
Pa Ram dobro dođe u svakom slučaju. I ja bih ga digao do 8 ili barem 6 a SSd ako financije dozvoljavaju. Bio bi osjetno brži. Sreća je da za tvoj model kad dodaš ram, možeš probati dignuti s tim da napraviš prije backup da se možeš vratiti na 10.6 ako hoćeš. Kod novih nema nazad na dole.
05.01.2014 | 20:37
10.6.8 je definitivno najbolji OS X kojeg je Apple napravio. Sve poslije toga je nizbrdo. Ne brljaj po tome, uživaj i koristi dokle god možeš.
05.01.2014 | 21:07
Hvala svima na odgovorima, mislim da ću prvo RAM nadograditi a tek onda upgradati odnosno ne mislim već znam
@smayoo slažem se da je 10.6 najbolji OS ali bi ipak htio koristiti neke nove feature ali definitivno ću za sada ostati gdje jesam
05.01.2014 | 23:58
Vjeruj mi da ćeš veće koristi imati od ugradnje SSDa (možeš ako ne koristiš DVD na njegovo ugradit SSD) nego od Mavericksa. Slažem se sa Smayoom da je 10.6.8. iznimno dobar OS X. Nije Mavericks škovaca, ali vjeruj mi da ćeš puuuno više uživat u SSDu nego u Mavericksu.

E sad, Mavericks je džaba a SSD košta, al gušti su gušti... ma bolje me pušti
06.01.2014 | 21:16
Ja imam MB White zadnji koji je uopće napravljen.
Ubacio sam 8 GB RAM-a i ssd. Gore je Mavericks i radi ko avion.

Kako bi bilo bez toliko RAM-a i ssd-a neznam.
06.01.2014 | 21:33
Za samo 2 GB RAM najbolji je Snow Leopard. Ne diraj ništa. Kada budeš imao 8 GB razmišljaj o Mavericksu. Ako ti baš ful treba zbog nečega, onda bi prošao i na 4 GB.
07.01.2014 | 18:37
Ma definitivno moram prvo RAM riješiti. Nisu neki novci a 2gb je odavno premalo . Ima NETKO preporuku koji RAM da kupim? Nisam neki znalac jel mogu sam ugraditi RAM (nikad prije nisam radio)
08.01.2014 | 12:49
RAM definitivno sam ugradiš bez problema za cca 5 minuta.

A što se izbora RAM-a tiče, ja sam uzimao preko OWC-a kao što je ovdje već puno puta sugerirano, mislim da si najsigurniji.
08.01.2014 | 13:32
Ja sam isto uzimao od OWC-a RAM, i za MacBook white i za MacMinija, sve radi bez ikakvih problema...
08.01.2014 | 13:58
Složio bih se s john_st. Prije nekog vremena sam bio u dubiozi između RAM-a i SSD-a, ali prevagnulo je na ovo drugo. Uzeo sam Samsung EVO 840 i mogu ti reći da sam sve do nedavno bio u stanju šoka. Drastično se sve ubrza.
08.01.2014 | 15:18
Uzimao sam za white obični RAM od Kingstona i radi uredno. Ima ga u našim dućanima, dakle bez narudžbi i čekanja i kompliciranja.
I ne znam kome nije dosta 5 god gar.

SSD također preporučljivo ugraditi, moja preporuka Intel
28.02.2014 | 09:56
Samo da nadodam ako još nisi kupio RAM za MB white, ja sam upravo stavio u njega od OWC-a 16GB (2x8GB ) i prezadovoljan sam.
Mislim da ti više od 16 GB neće tako skoro trebati za ništa na kompu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, Riba, Anonimci (531)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO