Sa 10.5.8 na Mavericks
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sa 10.5.8 na Mavericks

15.01.2014 | 17:55
Imam iMac iz 2009-te na kojem je software 10.5.8. Zanima me na koji način na njega instalirati Mavericks? Znam da prije svega treba update napraviti na OS Leopard ali kad sam tražila izbacuje mi da mi za to treba cd,kojeg ima za kupiti po 19,99$.Da li ima isti za kupiti kod nas ili kakav način da platim preko apple storea? Ne kužim se previše u to pa Vas molim za informaciju kako to najlakše izvesti ili kome se obratiti da bi mi to mogao napraviti? Hvala
15.01.2014 | 18:27
Ako imaš 10.5.8 to je OS X Leopard, ti trebaš retail 10.6. Snow Leopard... Mislim da ga kod nas ne možeš kupiti, niti naručiti od Apple-a jer ne prodaju nama "bijednim" hrvatima... Ja negdje imam jedan, pa ako ne riješiš drugačije javi, nešto ćemo smisliti...
15.01.2014 | 19:28
Moani kao što ti je Borostef rekao treba ti SL verzija 10.6. Ako kažeš gdje si možda ti netko bude mogao pomoći po tom pitanju.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
15.01.2014 | 19:34
@moani..nemoj zaboraviti i ubaciti barem 2x2 GB ili poželjno 2x4 GB Ram-a u stroj prije 10.9
22.04.2014 | 10:28
I ja imam isti problem, pa bi kupio Snow Leopard...

Pitao sam Apple support, oni su me uputili na Apcom d.o.o, a oni su pak jutros javili:
"Imali smo već sličnih upita, ali na žalost Apple ne nudi navedeni softver u ovoj regiji."

Možete li mi pomoći,
Hvala
22.04.2014 | 10:45
Gdje si? Možda ti netko može pomoći lice u lice.
22.04.2014 | 12:24
U Zagrebu
22.04.2014 | 12:33
ja ne mogu onda pomoći
22.04.2014 | 12:49
Budem se probao malo još plakat na službeni Apple support...
Ako ništa drugo, kupit ću ga preko ebaya za $30.

Da li bi mogao imat problema sa lokalizacijom? (Ideja mi je u konačnici instalirati Mavericks)
22.04.2014 | 13:03
Nećeš imati problema s lokalizacijom. Ja isto nisam iz Zagreba, ali ako ti se nitko drugi ne javi u međuvremenu, pingaj me na PM za koji dan jer povremeno dolazim do Zagreba.
22.04.2014 | 14:29
Ja sam skoro svaki dan u Zagrebu. Javim ti na PM
22.04.2014 | 15:10
Hvala na ponudi za pomoć, ali nisam shvatio kako mi možete pomoći "licem u lice" a da nije riječ o prodaji OS-a?
22.04.2014 | 15:22
Apple očito nije zainteresiran više prodavati taj OS. I očito ih boli q za one koji sad zbog toga ne mogu svoj još uvijek podržan hardver aktualizirati na tekući OS. Također, svoj zadnji OS Apple korisnicima svog hardvera daje besplatno. Shodno svemu tome, imaš svako moralno pravo posuditi nečiji instalacijski medij za tu jednokratnu, privremenu instalaciju 10.6 koja ti treba poslužiti samo da bi mogao napraviti upgrade na 10.9.
22.04.2014 | 15:34
Kako iz DVD-a napraviti bootabilni ISO koji bi se kasnije zaprzio na DVD?
Ja mogu napraviti tatv ISO i onda se najdemo negdje i iskopiras si na stick.
Svojevremeno sam probao napraviti kopiju ali DL DVD nije htio snimiti (izbaci gresku i to nekoliko puta) pa sam odustao.
22.04.2014 | 15:44
Ne znam za bootabilni ISO. Ja sam Disk Utilityjem napravio DMG kojeg sam onda stavio na stick i tako sam bootao install medij na starom laptopu kojem je bila crkla optika. Bez ikakvog kemijanja.
22.04.2014 | 15:55
JA sad radim DMG. Dali je to OK, ne znam.
22.04.2014 | 16:37
Ako ovo prođe, imati ću DMG na sticku i potoje dvije varijante, ja uzmem stick, a vi komp ili ja uzmem komp, a vi stick, nađemo se i prekopirate.
Ja sam u Zagrebu u centru (živim i radim), pa se možemo dogovoriti. Nisam siguran, ali mislim da je na DVD-u 10.6.3 verzija.
22.04.2014 | 17:04
Kreš1m1r kaže:
Hvala na ponudi za pomoć, ali nisam shvatio kako mi možete pomoći "licem u lice" a da nije riječ o prodaji OS-a?

Ja sam ti mislio posuditi DVD za instalaciju. Kakva prodaja.
22.04.2014 | 17:19
Moj iMac je na prodaju (u oglasniku), u stvari sam još uvijek neodlučan dali da prodam iMac ili ne.
Zato sam htio isprobati novi OSx, a pošto je na prodaju ne bi htio nikakve stvari na njemu raditi ako nisu 100% OK.

Vidjet ću večeras što kaže Apple-ova služba za korisnike... pitat ću i za posudbu DVD-a pa javim...
22.04.2014 | 17:21
Pa ni ja nisam mislio naplatit! Bilo bi me sram i stid.
Još jednom da se zahvalim @jmirakul-u jer mi je poslao link iz svog Dropbox-a i skinuo sam OSX 10.4, ali ovaj je težak 5,6GB i nije baš za stavljanje na net (ja nemam toliko prostora u svom Dropbox-u), a brzina neta je 512kbps upload i to bi trajalo i trajalo (više od jednoga dana).

EDIT:
Ako si iz ZG-a @Kreš1m1r, najdemo se na kratko i prebacim ti na stick. Treba ti stick od 8GB (sam DMG je 5,6GB) ili ja uzmem stick (ako imaš neki prijenosni MAC i prebacimo na tvoj komp).
Eto.
22.04.2014 | 17:38
Kreš1m1r kaže:
Moj iMac je na prodaju (u oglasniku), u stvari sam još uvijek neodlučan dali da prodam iMac ili ne.
Zato sam htio isprobati novi OSx, a pošto je na prodaju ne bi htio nikakve stvari na njemu raditi ako nisu 100% OK.

Vidjet ću večeras što kaže Apple-ova služba za korisnike... pitat ću i za posudbu DVD-a pa javim...

Pa onda nakon što probaš Mavericks jednostavno ubaci originalni install DVD s 10.5 i prepeglaj hard čistom instalacijom. Sve čisto i legalno.
22.04.2014 | 17:40
Imaš pravo, hvala
23.04.2014 | 09:28
Na žalost nemogu više doći do chat rooma: samo za US
Izgleda da su mi prekjučer krivo sparsali IP adresu

Postao sam na njihovom forumu ali niš od toga:
- "ako nemožeš onda nemožeš"
- "jesi probo na ebay ili amazon" (BTW: jesam ali i oni salju samo u US)

Čitajući po internetu nigdje nisam pročitao da netko mora kupiti DVD da bi napravio upgrade.
Stvar je u tome da se image nigdje nemože skinuti sa interneta nego se samo mora instalirati sa DVD-a.
Stoga pretpostavljam da je sasvim OK ako posudim nečiji DVD ili nečiju sigurnosnu kopiju te instaliram OSX Snow Leopard a zatim sa Apple Store-a Mavericks.

Pošto sam već očistio iMac za prodaju nemogu ništa izgubiti, najgore što mi se može desiti je da ga reinstaliram na 10.5

Hvala svima!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, Riba, Anonimci (485)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO