Spotlight indexira bez prestanka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spotlight indexira bez prestanka

14.02.2014 | 20:13
Osx 10.9.1. Ima već nekoliko dana, spotlight neprestaje indexirati. Ali malo sutra indexira! Ispisuje: procjena vremena indeksiranja i tako se vrti danima.
U praćenju aktivnosti,mdworker je na 56% CPU, a mds_stores na 35% CPU. Neostaje mi baš puno. Jeli netko imao ovakav problem? Isključio sam vanjske diskove iz ineksiranja, popravio dozvole diska, obrisao njegov .plist . Ništa nije pomoglo.
14.02.2014 | 20:48
A obični reboot?
14.02.2014 | 20:57
Pokretao sam više puta. Nakon popravke dozvola itd. Stalno je na procjeni vremena indeksiranja. Osjetno mi usporava komp.
14.02.2014 | 21:01
Uh! Ovo nije dobro!
Opet mi nalazi hrpu dozvola za popravit. A zadnji popravak prije 1 sat. Disk je ssd 128 Gb.
14.02.2014 | 21:05
Našao je sljedeće: (tako je bilo, čini mi se i prije 1 sat.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: popravak_opustenja.txt
Veličina datoteke: 54902
15.02.2014 | 07:35
Ja sam slično sranje imao sa ML-om i nisam mogao nikao riješiti.
Pa sam nasadio mašinu ponovo Clean Install. I bilo je ok. Ali svakako sam skinuo Alfred i od tad njega koristim za traženje tako da bi mogao isključiti Spotlight, ako krene s blesanjem. To šta ti nalazi hrpu ne popravljenih prava ne treba ništa posebno značiti.
15.02.2014 | 08:58
Ma da mislim da ću na kraju ipak reinstalirati. Pogrješio sam sa povlačenjem podataka i postavki sa starog sistema. To nikako netreba raditi, samo probleme stvara kasnije. Čudno mi je što i nakon popravke dopuštenja, ponovo nalazi iste greške.
Alfred ću svakako instalirati.
16.02.2014 | 12:15
Evo nakon friške instalacije osx-a, na formatiranom disku bez povlačenja postavki. Idem provjeriti dozvole na disku i isto sranje. Ista količina smeća, a bez da sam instalirao i jednu aplikaciju. Zašto uopće komplicira sa tim dozvolama kad ih nije u stanju držati uredne?
Iskreno pun mi je kufer osx-a. Jedino što mi se još dopada je magic mouse i općenito skrolanje u aplikacijama.
16.02.2014 | 12:52
Jesi li napravio clean install ili ne? Ako nisi,onda nisi ništa ni radio.
16.02.2014 | 12:54
A kakve ti nepravilnosti javlja?
16.02.2014 | 13:22
Napisao sam da sam formatirao disk i instaliro. Nisam povlačio nikakva podešenja ni dokumente. Nisam instaliro niti jednu aplikaciju. Povukao je sa iclouda kontakte i sl.
Na provjeri dopuštenja na disku nalazi uglavnom slične stvari kao u datoteci koju sam postao gore. Možeš zamislit, našao je .plist, ali ga nije očekivao na tom mjestu. Pa tko ga je postavio tamo?. Stvarno čudno. Disk je ssd, ali nije do njega jer kad kloniram sistem na vanjski disk, javljaju se iste greške i nakon popravke opet ih nađe. Zanimljivo, ali mi ne ulijeva povjerenje nimalo.
16.02.2014 | 13:42
A šlag na tortu su mi ovakve stvari:

Na novo instalirani osx i u finderi prikaže sadržaj vanjskog diska na ovakav kupus način. Dobro znam kad odaberem sortiranje, onda je to ok prikazano ali na ovo se svaki put nasmijem.
Finder_biser.jpg
Prilozi:
16.02.2014 | 14:34
To ti tako prikazuje jer si ti tako te ikone jednom ostavio. Taj raspored se, kao i hrpa drugih detalja (dozvole za pristup, boje labela pojedinih finder itema, custom ikone...) čuva na samom tom vanjskom disku (to su one datoteke koje počinju na ._ ). Isto bi ti se tako prikazao i na nečijem drugom Macu.

Ako si nakon clean install jedino povukao kontakte s iCloud, onda je možda u iCloud problem. Ako već radiš tako radikalan korak, onda napravi clean install i ništa više. Pa provjeri da li onda pravi probleme.

Ako sam dobro shvatio, nakon reinstalacije više nemaš problema sa spotlightom, nego samo s tim dozvolama? Te dozvole možeš i zanemariti. Ako sve radi, nisu bitne.
16.02.2014 | 14:44
Te dozvole kao št ti kaže Smayoo zanemri, bitno da se vrti i da ne troši resurse ko blesav. Samo čist Clean install i ništa drugo pa pogledaj kako radi.
16.02.2014 | 16:31
Ma one ikon nizam nikad tako postavljao. Jednostavno je sve skupa prekopirano na taj disk prije reinstalacije. Naravno, ako odaberem da sortira pi nazivu ili bilo kako, onda su posložene. Taj disk je exfat ali mislim da to nije bitno.
Spotlight sada ne oravi probleme. Brzo se podiže i gasi. Prije je to bilo prilično usporeno iako je na ssd-u.
Svima hvala na savjetima, idem dalje ovako pa ćemo vidjeti.
16.02.2014 | 16:58
Mislim da se malo previse brines oko tih permissiona. Ako sve radi kako treba briga te. Evo vidi ovo:

support.apple.com/kb/ts1448

Meni se isto javlja hrpa takvih stvari, a OS radi odlicno, tak da me uopce to ne brine, ignoriram i bok.
16.02.2014 | 18:22
LukaSnow kaže:
Ma one ikon nizam nikad tako postavljao. Jednostavno je sve skupa prekopirano na taj disk prije reinstalacije.

Dakle, kad si to kopirao na taj disk, dovukao si ih mišem do točno tog mjesta i tamo ispustio. Mac je zapamtio i zapisao na vanjski disk, skupa s tim folderima i točno mjesto gdje si ih zadnji (u ovom slučaju i prvi) put dragnuo.

Taj disk je exfat ali mislim da to nije bitno.

Bitno je samo to što exfat ne podržava access permissions. Ali Mac svejedno zna poziciju, ikonu i boju z svaki item. I Spotlight tags (comments).
16.02.2014 | 19:10
Da, tamo sam ih odvukao sve zajedno. Bile su posložene i ispravno ih je prikazivao. To mi se i prije dešavalo, da kad prvi puta priključim usb ključ ili disk on ga tako prikazuje. Sigurno nije bio jedan folder na drugome, to je nemoguće postići. Dakle, kad bi htio ovako da ispadne, nebi mogao. Finder je u tom pogledu dosta kljakav. To nikad nisam vidio ni na windowsu ni na linuxu.
Dozvole sam išao provjeravati zbog problema sa spotlightom. Isključivanje spotlighta iz terminala nije pomoglo. Na kraju je situaciju riješilo to da sam sve diskove ( i onaj na kome je osx ) isključio iz indeksiranja. Ponovo sam uključio glavni disk i više nije pravio problema.
Ali kako mi se je komp sporije podizao i gasio ipak sam išao u reinstalaciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, Riba, Anonimci (491)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO