26.02.2014 | 10:44
Elem, MBP, 10.8.5, ali nisam siguran da ima veze s verzijom OS-a, ili da ima veze samo s tim.
Najprije sam primjetio da mi ne odrađuje TM backup. Krene raditi backup, napravi 100-150 MB od 1,5GB (nakon 10 dana) i onda jednostavno vrti, misli da radi, a ne radi ništa, vanjski disk ode spavati...
Onda sam skužio da je Spotlight zbrčkan i da pokušava indeksirati (ne znam zašto ni kad se to dogodilo, ne koristim ga često), ali ne ide mu - u nedogled se vrti na "estimating time to finish indexing", nikako da pokaže progress bar i da počne indeksirati.
Onda sam pokušao obrisati postojeći spotlight index i restartati spotlight deamon. Nakon toga se pojavila ona trepćuća točkica u povećalu na menu baru, ali i dalje nije uspijevao krenuti s indeksiranjem (u Activity Monitoru svi procesi povezani sa Spotlightom nakon minutu-dvije praktički spavaju - nijedan ne koristi CPU).
Pustio sam ga preko noći, bez promjene. Reboot, bez promjene. Boot u recovery particiju, test sistemskog diska, sve OK.
Poučen ranijim iskustvima takve probleme najčešće izaziva nešto 3rd party pa sam išao provjeriti da li se što kamo naselilo i - našao sam Android File Transfer aplikaciju u Login Items (trebala mi je za tablet od klinaca).
Maknem to govno iz Login items, reboot stroja i - spotlight napokon indeksira!
Još nisam siguran da će biti ok jer je započeo s estimateom 25 min, a sad je odmakao već, ali je estimate na 82 min. Sad ću pogasiti sve aplikacije i pustiti ga da na miru odradi svoje pa ću vidjeti.
Eto, za slučaj da netko ima sličan problem, možda mu ovo pomogne.