26.04.2014 | 18:02
Radi se o (onom) iMacu G3 OS X 10.4.11. Počeo je čudno se ponašati, ne printati, ne spavati itd., pa sam napravio Repair Permissions. Nije pomoglo...
Onda sam htio nešto instalirati i nije uspjelo. Javlja Error -61.
Zavrtim njegov Disk Utility i tamo je sve OK. SMART status Verified i ”Apears to be OK”. No, i dalje ne mogu ništa instalirati?!
Onda ga u Target Disk Mode kroz FireWire spojim na MBP i pokrenem Disk Utility. On mi pokaže 8 particija tog iMac g3 HD-a?? Probam ga tamo Repairati, Erasati, Particionirati - ali ništa mi ne da - sve opcije su Grayed Out?!
Onda ga u TDM kroz FW spojim na PPC iMac G4. Njegov Disk Utility vidi samo jedan fizički drive i jedan formatirani iMac G3 HD. Tamo pokrenem Repair Disk i kaže mi da je sve u redu.
Restartam iMac G3 normalno i on se upali i radi, ali i dalje ne mogu ništa instalirati na njega?
Onda mu ubacim OS X 10.4 Insatll CD1 i pokrenem s njega Disk Utility. Pazi sad: taj DU niti ne vidi iMac G3 HD (koji, by the way, inače radi)!
Odlučim pregaziti svu tu zbrku i napraviti Clean Install. Ionako sam ga tek nedavno složio i nemem ništa nja njemu što ne mogu ponovno dodati. Instalacija pođe dobro sve do ”Select Destination Drive”. Tu postupak zapne jer Installer ne vidi iMac G3 HD i nema na što instalirati OS X!
Onda ga opet u TDM spojim na iMac G4 čiji DU barem može nešto prčkati po iMac G3 HD i napravim Erase HD. Nakon toga uspješno instaliram OS X 10.4, ali nikakav Update ne ide gore. Ni Java, Ni Combo Update - ništa. Software Update javi nepoznatu grešku, a Installer otvori Combo Update, ali se brzo sruši na onom istom ”Select Destination” dijelu.
Sada radim novo brisanje diska sa Zero Out opcijom (u tijeku
).
Vidjet ću hoće li nakon toga biti kakvih pomaka...
Je li to krepao HD ili su neke druge vradžbine unutra? Imam i nešto tamjana pa ću zadimit′ kad krenem u novi pokušaj instalacije
PS: inače, AHT (i Quick i Extended) je prošao bez problema...
Single User i Boot in Safe mode također nisu pomogli.