27.05.2014 | 17:25
Po mom sudu, Spotlight na 10.8 radi neusporedivo lošije nego na 10.6. Kakav je na 10.9 - ne znam, ali strepim od toga da će postati jednako neupotrebljiv kao i Windows desktop search.
Ako ti donji linkovi ne pomognu, još jedan mogući problem koji mi pada na pamet je taj što NTFS podržava access control isto kao i HFS. Dakle, svakoj datoteci i folderu može pristupiti samo onaj korisnik koji za to ima dozvolu i to se ne mijenja spajanjem diska na drugi stroj. To je nešto što FAT nema. Na FAT formatiranom disku bilo tko može pristupiti bilo kojoj datoteci. Mds (spotlight) se vrti kao root (sistemski proces) i na svim HFS diskovima na kojima to nije izrijekom zabranjeno ima slobodan pristup svim datotekama i mapama. Međutim, na NTFS-u nisam siguran kako je to implementirano.
Dakle, ako ništa od ovog ispod ne pomogne, možda može pomoći da se na windowsima cijelom disku dozvoli pristup za sve korisnike (allow everyone)?
Najprije probaj, nakon što je disk mountan, u terminalu utipkati ovu komandu:
sudo mdutil -i on /Volumes/xxxx
(xxxx = ime tvog vanjskog diska)
Pa vidi da li nakon toga počne indeksirati.
Ako ne, pročačkaj dublje:
rick.cogley.info/articles/2010/06/01/fix...=6910133332798179400
PAZI!!! NE BRIŠI ni u kojem slučaju file /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.metadata.mds.plist jer se neće uvijek sam regenerirati! Ako već pribjegavaš tom pokušaju, onda ga radije preimenuj ili premjesti u neki drugi folder odakle ga možeš vratiti!
Više-manje svo to terminalsko tweakanje možeš naklikati ako si kupiš Spotless (nisam siguran da radi na 10.9).