04.09.2014 | 08:18
Treba obrisati iz terminala. OPREZNO! da ne obrišeš krivu stvar.
1. provjeri što je točno u tom Mobile backupu, da ne bi bilo nešto što ti je bitno.
2. vodi računa, kad obrišeš taj backup (to je najzadnji koji je napravljen sinoć u 22:10:46), nećeš obrisati svih tih spomenutih 97 GB jer backup koristi sustav tzv. hard linkova tako da datoteke koje postoje i u ranijim backupovima i dalje preživljavaju (jer ih referiraju stavke iz starijih backupova). Ako želiš obrisati svih tih 97 GB, moraš obrisati cijeli "User's Macbook" folder. To efektivno znači da si kompletno izbrisao mobile backup od tog stroja.
Mobile backup, koliko sam ja shvatio, služi onom versioningu. Dakle, služi tome da možeš u svakom trenutku, bez vanjskog TM backupa, povući neku stariju verziju nekog dokumenta. Neka me netko ispravi ako griješim!
3. Znači, ako si *SIGURAN* da to želiš, onda otvori Terminal i kreni. Najprije, ako već nisi, isključi mobilebackup (ona komanda koju si bio našao):
nakon te komande naslijepo utipkaj svoj password!
Po službenom manualu, ako je ta komanda uspješno provedena, trebao bi ti automatski obrisati sav mobilebackup. Zato, prije nego kreneš nešto ručno brisati,
a) copy & paste ovamo sve što ti je napisao nakon izvođenja prethodne komande
b)
pričekaj pola sata pa provjeri još jednom da li onaj folder
/Volumes/MobileBackups/Backups.backupdb/User's\ MacBook
i dalje ima 97 GB