26.11.2014 | 13:18
Danas sam skuzio da se i moj Mac probudi, nešto šrota i opet zaspi. Odem pogledati što ga budi i nađem isti razlog kao i arya. Učinio sam ono što su opisali na
ispire.me/fix-yosemite-rtc-alarm-wakeup-issue/
Znači prvo:
Backup:
sudo [ -f ~/Downloads/com.apple.discoveryd.plist ] && echo "File already there. Not overwriting it" || cp -a /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist ~/Downloads/
Zatim, da preskočimo ono ručno dodavanje multicasta:
sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c "Add :ProgramArguments: string --no-multicast" /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist
Provjera ako je sve ok:
plutil /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist
I na kraju reboot ili:
sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist
sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist
Rezultat je:
Nov 25 23:18:37 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: RTC (Alarm)
Nov 26 01:07:24 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: RTC (Alarm)
Nov 26 02:56:12 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: RTC (Alarm)
Nov 26 04:45:00 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: RTC (Alarm)
Nov 26 06:33:47 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: RTC (Alarm)
Nov 26 07:43:39 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: EC.PowerButton PWRB (User)
Nov 26 08:46:19 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: EC.PowerButton PWRB (User)
Nov 26 13:06:54 Filips-Mac-mini kernel[0] <Notice>: Wake reason: EC.PowerButton PWRB (User)
PROBLEM koji su i oni spomenuli je da Wifi ikonica ne prikazuje da je spojeno i jačinu signala, te meni ne radi auto konekcija, te se moram ručno spojiti.
Mislim da ako te ovo buđenje toliko smeta, da ti ručno povezivanje na wifi neće biti problem, jer ga spojiš jednom i on je spojeni cijelo vrijeme kad koristiš računalo, ali ga opet treba spojiti prilikom novog buđenja. Stvarno nije komplicirnao ovo napraviti jer automatski doda u plist što treba i samo provjeriš i restartaš, nije da moraš sama ručno dodavat pa možeš nešto zeznuti.