31.12.2014 | 10:21
Hvala svima na brzim odgovorima
Kompaktibilnost aplikacija mi ne stvara problem jer bi si PC ostavio kao glavno racunalo. Ipak sam previse novaca utukao u taj stroj da bi ga sa sada zamjenio sa MAC-om jer imam i nesto periferije koja ne radi na MAC-u. Tu je prvenstveno X-Fi zvucna kartica sa 5.1 THX zvucnicima koje ne mogu samo tako spojiti zbog analognih ulaza. Jos je tu i mikrofonsko predpojacalo na kartici itd. bez cega ne mogu zivjeti jer mi je zvuk jako bitan.
Uzeo bih rado iMAC zbog ekrana, ali za paralelni rad sam razmisljao izmedu mac mini-a i macbook-a sto bih radije uzeo zbog retina ekrana.
MAC bi najvise koristio za mailove (posto je mail app na 8.1 pun bugova a nedam 270€ za Outlook) i za iMovie te Photo. Mogucnosti koje imam na iPhonu su fenomenalne ali je ipak lakse raditi na vecem ekranu
Jako puno slikam kad putujem pa bi mi to bila primarna namjena za MAC i svakodnevni rad da nemoram palit PC.
Inace, nasao nam jedan MacBook pro c2d iz 2010 godine. Ali kada sam isprobao "aktualni" MacBook pro nonretina u istyle-u ciji je procesor 30-70% brzi ovisno o aplikaciji (gledano na noteboocheck), odustao sam od kupovine jer mi se i vec taj stroj u istyle-u cinio uzasno sporim.
OK, mogao je mozda posluziti za generanlo isprobavanje iako bi 10.10 radio vjerojatno jos sporije na njemu, ali me strah da ga nebi mogao prodati za te novce sto bi na kraju bilo skupo isprobavanje.
Znaci, treba mi push na mailu za microsoft exchange da radi kao na iPhone-u, iPhoto i iMovie bih rado detaljno isprobao, neki DWG viewer (valjda ima nesto za MAC
), Garage Band dali mogu kako spojiti sa sinticem i koje su onda mogucnosti, integracija sa iPhone-om a ostalo je igranje sa aplikacijama i njihovim mogucnostima. Kao sto rekoh, nemam nekog iskustva pa neznam kako to sve radi u svakodnevnom koristenju i dali mi to zaista treba